RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže
- Guest
ček, crnac beše govorio "jive" argom? pa "šatrovački" je sasvim OK prevod za to.
- Guest
pa jive da, ne znam meni to objasnjavali da je jezik dzajv i ja to tako shvatio da nema prevoda na sh
Poželjan je prevod koji prenosi i kontekst, opisuje mnogo koristeći malo, itd. Nazvati džajv šatrovačkim je skroz okej za tu scenu.
diktotar wrote:pa jive da, ne znam meni to objasnjavali da je jezik dzajv i ja to tako shvatio da nema prevoda na sh
- Колико преводилаца са енглеског је потребно за замену сијалице 1?
- Зависи од контекста.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
@diktotar
loše su ti objasnili. "street jive" baš označava šatrovački, dakle jezik čija je funkcija da te ne razumeju panduri i ljudi sa strane. u filmu se parodiraju AAVE (African American Vernacular Language) i ulični govor iz Harlema, a ono što lik govori zapravo ne znači ništa.
prevodilac je mogao da stavi "džajv" kada bi to bio termin poznat kod nas. pošto nije poznat uopšte, reč koja je semantički najbliža, a pride se naslanja i na akademsku definiciju koja direktno povezuje reči "jive" i "šatrovački" (a special jargon of difficult or slang terms), šatrovački je zapravo bio jedini dobar izbor prevodioca.
loše su ti objasnili. "street jive" baš označava šatrovački, dakle jezik čija je funkcija da te ne razumeju panduri i ljudi sa strane. u filmu se parodiraju AAVE (African American Vernacular Language) i ulični govor iz Harlema, a ono što lik govori zapravo ne znači ništa.
prevodilac je mogao da stavi "džajv" kada bi to bio termin poznat kod nas. pošto nije poznat uopšte, reč koja je semantički najbliža, a pride se naslanja i na akademsku definiciju koja direktno povezuje reči "jive" i "šatrovački" (a special jargon of difficult or slang terms), šatrovački je zapravo bio jedini dobar izbor prevodioca.
Blind Lime Pie wrote:Po pravopisu je ali tvori nedopustivu dvosmislicu i stoga je nepismeno
Apsolutno nije po pravopisu, po pravopisu je samo s prvim velikim slovom.
Ako bi bilo pravilno BIJE, onda bi moglo i NASIN, NINOVA itd.
У правопису лепо стоји да се оставља прво велико слово ако се мења по падежима као реч, или ако иде са цртицом онда остају велика слова као у номинативу. Дакле или Бије или БИА-е.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
Izvinjavam se, rasuđivao sam verujući da je ceo kajron napisan ve!ikim slovima.
Синоћ на РТСу: СНС, СПС, ЛДП (Чеда) и Тадићевац.
Пре тога: СНС, СПС, Двери (БошкоОбрадовић) и ДС.
http://www.rts.rs/page/tv/ci/news/17/rts-1/32/upitnik.html?position=-1
Кога једино нема од парламентарних опција?
ДЈБ-а.
Па сами извуците закључак кога се СНС највише плаши.
Пре тога: СНС, СПС, Двери (БошкоОбрадовић) и ДС.
http://www.rts.rs/page/tv/ci/news/17/rts-1/32/upitnik.html?position=-1
Кога једино нема од парламентарних опција?
ДЈБ-а.
Па сами извуците закључак кога се СНС највише плаши.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
Nema ni DSS-a!!!
Sve je jasno!!!
Sve je jasno!!!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
nema DSSa generalno, ne samo na RTSu
Vučić se usro od Miloša Jovanovića.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Па са Бошком су ушли у парламент.
Сад нек их Бошко заступа на РТС-у.
#Неољотићевци
Сад нек их Бошко заступа на РТС-у.
#Неољотићевци
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
Nerma ni Marijana Risticevica.
Ja bih voleo da gledam Radulovica ili Pavlovica sa Risticevicem.
Ja bih voleo da gledam Radulovica ili Pavlovica sa Risticevicem.
Да вам није било Радула остали би на 4.9999%.
И ништа не би било од дневница за ботовање.
_____
uskok i ajduk wrote:Па сами извуците закључак кога се СНС највише плаши.
Zna Vucic ko je najopasniji. 1,4% ocas posla moza da naraste na 140%
_____
★
Uprava napolje!
Ja samo ne razumem kako Radue ne uviđa kvalitete Ana Brnabić. Zar ne vidi da nas ona vodi u tu neku tranziciju?
_____
uskok i ajduk wrote:Да вам није било Радула остали би на 4.9999%.
Ambasada ne prasta
Ali bi bio lep duel Risticevic-Pavlovic. Moras da se slozis. Vi u sns najbolje znate potencijal Marijana.
ficfiric wrote:uskok i ajduk wrote:Па сами извуците закључак кога се СНС највише плаши.
Па може. ДЈБ је млада и витална опција. Ови други које пуштају на РТСу су потрошени.
Зато их и пуштају - баш зато што су потрошени.
Али то није Вучић измислио, Ђинђић је имао сличну тактику.
Пуштао је Милошевићеве социјалисте на ТВ јер их народ није волео.
А радикале као младу и полетну (тада) опцију потпуно је забранио.
Last edited by uskok i ajduk on 2017-10-25, 13:30; edited 1 time in total
_____
William Murderface wrote:Ja samo ne razumem kako Radue ne uviđa kvalitete Ana Brnabić. Zar ne vidi da nas ona vodi u tu neku tranziciju?
Из чега у шта?
_____
uskok i ajduk wrote:ficfiric wrote:
Па може. ДЈБ је млада и витална опција. Ови други које пуштају на РТСу су потрошени.
Radikali, mlada i poletna opcija u Đinđićevo vreme?
Да.
_____
паће wrote:William Murderface wrote:Ja samo ne razumem kako Radue ne uviđa kvalitete Ana Brnabić. Zar ne vidi da nas ona vodi u tu neku tranziciju?
Из чега у шта?
Zar je bitno. It's about the journey, not the destination.
_____
plachkica wrote:uskok i ajduk wrote:
Radikali, mlada i poletna opcija u Đinđićevo vreme?
Mladi, poletni i zabranjeni. Tek sto se zmaj vratio iz rata gde je branio srpsku nejac, resio je da osnuje stranku a tadasnja vlast mu je zabranila pristup medijima. Na B92, BK, Palmi, Pinku, Kosavi, RTS-u su se vrteli istroseni Milosevic i zena mu Mira dok je portirima bila zalepljena slika Seselja, Aleka i Radulovica i bio im je zabranjen ulaz u sve medije... Kako se ne secas toga, to je bar opste poznato?
_____
★
Uprava napolje!