Zlo dana
- Post n°151
Re: Zlo dana
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°152
ovaj tekst me podseća na ono kad je brena sama sebe šutnula nogom u glavu
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°153
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°154
E zato Alo grabi ka tronu, razumeju šta narod ište. Uvek na strani nasilnika, čak i kad si kao fora protiv nasilja.
- Post n°155
"oni normalni roditelji"
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°157
Фонд за отворено друштво спреман да пружи подршку програму интеграције Рома у Србији, саопштено је из кабинета председника Србије Александра Вучића након што се сусрео са замеником председника Фондације Алексом Сорошем. Шта тачно представља та „интеграција“ „Печат“ је писао још 2014. године
После 2000. године отпочело је спровођење програма за насилну промену демографске структуре у Србији која се реализује тајним депортовањем Рома из ЕУ и то оних који никада нису били српски држављани, али се накнадно уписују у матичне књиге као да су рођени у Србији. С друге стране, фаворизује се масовни одлив младих, образованих људи из наше земље. Овај процес подржан је у оба случаја моћним финансијским инструментаријем Запада.
По свему судећи, грађани Србије у великој мери сами финансирају настанак нове државе на свом тлу, и то специфичне ромске државе у којој ће живети несразмерно увећан (у односу на стање до пре деценије) број Рома.
pecat
- Post n°159
Jeste
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°160
Колико видим по свом комшилуку, већином су запалили преко, бар преко зиме, чак и они који раније нису. Било је да оду на годину-две, па се врате који месец, па опет. Или оду скоро сви а оставе двоје троје овде. Сад увече видим две куће у мрклом мраку, што никад није било, а у трећој је један сам остали преко. Тако да нисам баш начисто гледе смера.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°161
"stigla demokratija sad mozete u srbiju nazad"
to je bila jedna od odvratnih kombinacija tzv nove demokratske vlasti i eu.
- Guest
- Post n°165
Тај исти глумац је силовао бебу на филмском платну.
Ovako napisano zvuči kao da je Todorović oprave snimio neki snuff. Ovo nije samo zlo već i dobru dozu glupila sadrži, baška što sumnjam da je upšte i odgledao film.
Ovako napisano zvuči kao da je Todorović oprave snimio neki snuff. Ovo nije samo zlo već i dobru dozu glupila sadrži, baška što sumnjam da je upšte i odgledao film.
- Post n°168
Gargantua wrote:fajgelj je čovek sa šifrom, da li formalno ili ne nije toliko bitno
+1
_____
- Post n°170
makar nije pominjao vakcine.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°171
Fajgelj je lud, ali Mladen Obradović je sasvim ozbiljan. Ovakav fanatični bogomoljački pogled na svet je mnogo uvreženiji nego što mislite.
Уз саучешће и разумевање за родитељски бол, морамо бити свесни да се све у животу дешава или по вољи или по допуштењу Божијем. Наша добра или лоша дела пре или касније остављају траг. Зато је важно да промишљамо о својим делима и живимо у складу са поукама Св. писма и Св. отаца.
Уз саучешће и разумевање за родитељски бол, морамо бити свесни да се све у животу дешава или по вољи или по допуштењу Божијем. Наша добра или лоша дела пре или касније остављају траг. Зато је важно да промишљамо о својим делима и живимо у складу са поукама Св. писма и Св. отаца.
- Guest
- Post n°172
pa nije to bogomoljački pogled, osim ako nije skroz iskrivljen, osnova pravoslavlja je valjda ljubav, bar su mene tako učili
čak i najokoreliji sa kojima sam razgovarao oko prajdova uvek su govorili kako oni njih ne mrze, nego im je žao, njima je potrebna pomoć kao i svakom drugom bolesnom
ovo veze sa religijom nema, ovo je sve izvrnuto
čak i najokoreliji sa kojima sam razgovarao oko prajdova uvek su govorili kako oni njih ne mrze, nego im je žao, njima je potrebna pomoć kao i svakom drugom bolesnom
ovo veze sa religijom nema, ovo je sve izvrnuto
- Guest
- Post n°173
Daleko bilo da mislim na glavni duhovni tok kad kazem bogomoljacki. Rec je o jednoj sasvim konkretnoj istorijskoj tendenciji u kojoj nema mesta ni za kakvu ljubav i milost.
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Bogomoljački_pokret
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Bogomoljački_pokret
- Post n°174
Mislim da BLP referira na Bogomoljački pokret, a ne na pravoslavce kao takve.
Ma nije ni Obradović čist u glavu, da se razumemo, ali Fajgelj je potpuni odlep.
Edit: BLP brži
Ma nije ni Obradović čist u glavu, da se razumemo, ali Fajgelj je potpuni odlep.
Edit: BLP brži
_____
- Post n°175
nisam znao ovo za pokret, mislio sam da je to kolokvijalizam za verujuce, hvala obojici
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place