Smrt fašizmu, sloboda Mađarskoj!
- Post n°876
Re: Smrt fašizmu, sloboda Mađarskoj!
- Post n°877
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°878
Filipenko wrote:..., malo posao gradnje Metroa, malo fiktivne i realne fabrike, malo spaljivanje stranog otpada ne bismo li bili najzagadjeniji na svetu...
Чекај зар није Метро већ изграђен а мислио си на метро... или сам ја нешто побркао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°879
Horgoš pre pola sata!
— Boris Cupac (@BorisCupac) November 24, 2022
Rafali u centru i kolone migranata! pic.twitter.com/KcsyEtrisg
- Post n°880
It looks like we're heading for a - showdown when this is put to a vote at a meeting of ministers next Tuesday, along with votes on aid and corporate minimum taxation #Hungary is threatening to veto in retaliation.#Orban is at serious risk of overplaying his hand here. pic.twitter.com/SduKW7qC8i
— Dave Keating (@DaveKeating) November 30, 2022
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°881
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°882
1/ More than 170 Hungarian generals and senior military officers have been forced into early retirement in recent days by Hungary's MoD, led by Kristóf Szalay-Bobrovniczky. He is a former business partner of Transmashholding, a Russian state-owned company.https://t.co/5KiQtoGWvV pic.twitter.com/Lk1DxQ2l9O
— Szabolcs Panyi (@panyiszabolcs) January 20, 2023
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°883
@ivanastradner ?!?
— Ljubo Tomanović (@Ljubo_Toman) January 20, 2023
a kad je već pominjem
American dream isn’t dead. I’ve just met an incredible guy in Uber who arrived in with no school, worked three jobs, bought a house for his parents back home, paid for college for his siblings (now they have PhDs) and he is so grateful for . God bless America.
— Ivana Stradner (@ivanastradner) January 20, 2023
ma ona je skroz super /s
_____
- Post n°884
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak je oštro kritizirao odnos Europske unije prema Mađarskoj i sankcije koje je Unija uvela Rusiji, pokazujući razumijevanje za politiku Budimpešte koja je u sukobu s EU-om oko vladavine prava i po ocjeni kritičara nedovoljno oštra prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.
Mađarskoj je zamrznut dio kohezijskih sredstava EU-a za što je prvi put u povijesni korišten tzv. Mehanizam uvjetovanosti, prema kojem se korištenje sredstava iz europskih fondova uvjetuje poštovanjem vladavine prava.
"To vidim kao jedan od najakutnijih problema. Bez ikakvih jasnih kriterija se po logici prava jačega odlučuje o pitanjima novaca, a to je ključno pitanje. Mađarska vladajuća stranka Fidesz ima određenu politiku, a ta politika je nešto desnija, ali je europska", rekao je Milanović na zajedničkoj konferenciji za novinare s mađarskom predsjednicom Katalin Novak.
Govoreći o sankcijama EU-a protiv Rusije zbog rata u Ukrajini, Milanović je rekao da su "sankcije katastrofa, totalna glupost". "To ne funkcionira i samo je pitanje koliku će štetu nanijeti Europi. Uz to, zbližili smo Rusiju i Kinu", istaknuo je.
Katlin je za hrvatskog predsjednika rekla da je "šire omiljen" i da "hrabro djeluje na europskoj pozornici". Dodala je da joj je Milanović prvi "inozemni gost" otkako je izabrana u ožujku 2022.
Hrvatski predsjednik će se kasnije u petak sastati i s premijerom Viktorom Orbanom, a u subotu će u Vesprimu prisustvovati službenom otvaranju Europske godine kulture.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°885
- Post n°886
Mađarski ministar vanjskih poslova je danas potvrdio da njegova zemlja neće blokirati planiranu tranšu od 500 milijuna eura pomoći Kijevu, iako se mađarska vlada protivi tome da Europska unija financira oružje za ukrajinsku vojsku.
Govoreći na marginama sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu, Peter Szijjártó odbacio je kao "laži" medijska izvješća koja su se pojavila prošlog tjedna da Mađarska planira staviti veto na sredstva namijenjena Ukrajini. Istaknuo je kako se Mađarska protivi isporuci zapadnog oružja jer vjeruje da bi to moglo "dovesti do produljenja ili potencijalne eskalacije rata".
“Ne smatramo isporuku oružja, niti stotine milijuna eura koje je Europa potrošila da ih financira, dobrom idejom. Ali nećemo blokirati odluku", poručio je.
. Dodala je da joj je Milanović prvi "inozemni gost" otkako je izabrana u ožujku 2022.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°887
If she’s in your country it’s cuz she’s planning a coup or worse. She is a psychopath. They’re all murderous psychopaths. https://t.co/DxBExEe0B6
— Jimmy Dore (@jimmy_dore) February 15, 2023
_____
- Post n°888
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°889
A, da. Da pomogne Vučiću da ostane na vlasti.
_____
- Post n°890
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°891
_____
- Post n°892
Možda će i kod nas ovako
- Post n°893
Zus wrote:Rani kuče da te laje. Prvo ga je stoličila Angela a sada mrš
Možda će i kod nas ovako
Da mađarske firme kupuju nemačke?
- Post n°894
- Post n°895
- Post n°896
I banke će tj već imamo Otp a biće još takvihbeatakeshi wrote:Mađari kupili Štrabag (kod nas), nisu Nemci ali skoro.
- Post n°897
https://www.politika.rs/scc/clanak/552210/orban-madjarska-eu
_____
- Post n°898
http://www.nspm.rs/hronika/viktor-orban-evropska-unija-je-jedinstvena-kao-i-uvek.-vizantinci-karlo-veliki-bizmark-napoleon-i-hitler-%E2%80%93-svi-su-oni-sanjali-o-evropskom-jedinstvu.html
_____
- Post n°899
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started