Smrt fašizmu, sloboda Mađarskoj!
- Post n°701
Re: Smrt fašizmu, sloboda Mađarskoj!
Ali mislim da nema sanse. Pasce Fidesz ispod 50%, ali to ne znaci nista kad ce ovi biti na 40--41
- Post n°702
Hungary, 63% counted (list votes):
— Europe Elects (@EuropeElects) April 3, 2022
Fidesz/KDNP-NI|EPP: 55.2% (+5.8)
EM-S&D|RE|G/EFA|NI: 33.1% (-13.4)
MH~NI: 6.5%
MKKP-*: 3.0% (+1.3)
...
+/- vs. 2018 election
Threshold: 5%
➤ https://t.co/nONdLs4JDG#Hungary #hungaryelections pic.twitter.com/J0UPESoF6h
- Post n°703
Gotovo je ovo. Bas lose.
Hungary, ⅔ of list votes counted:
— Europe Elects (@EuropeElects) April 3, 2022
Europe Elects linear projection of the final result
Fidesz/KDNP-NI|EPP: 50% (+1)
EM-S&D|RE|G/EFA|NI: 38-39% (-8)
MH~NI: 6% (new)
...
+/- vs. 2018 election
Threshold: 5%#Hungary #hungaryelections
- Post n°704
Izborili smo takvu veliku pobjedu da se to vidi s Mjeseca, ali i iz Bruxellesa - rekao je Orban.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°705
Govna smrdljiva.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°706
Orban u pobedničkom govoru rekao da je pobedio Zelenskog, levicu, Soroša, Brisel i MSM.
- Post n°707
nema srece u istocnoj evropi. a bogami ni u svetu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°708
Cousin Billy wrote:Orban u pobedničkom govoru rekao da je pobedio Zelenskog, levicu, Soroša, Brisel i MSM.
Izgubio je Poljake, to je sve sto treba da zna.
- Post n°709
Mir. Stabilnost. Orban.
- Post n°710
Jebote on je uzeo dvotrecinsku vecinu, lol.
- Post n°711
Rezultat u Madjarskoj samo jos vise potvrdjuje potrebu za sankcijama i izbacivanjem Madjarske iz EU.
- Post n°712
Pa ne znam šta bilo ko dobija izbacivanjem - praviš od Orbana malog Putina i poklanjaš mu doživotnu vladavinu. Ima i boljih metoda, kao npr:
https://www.theguardian.com/world/2022/apr/04/victory-of-putin-ally-orban-in-hungary-may-trigger-freeze-on-eu-funding
https://www.theguardian.com/world/2022/apr/04/victory-of-putin-ally-orban-in-hungary-may-trigger-freeze-on-eu-funding
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°713
Никакве разлике нема између В4 земаља политички. Ако избацујемо Мађарску онда морају и остали да лете сви заједно, и Пољска и Чешка и Словачка.
Они се разликују по једној јединој теми - подршци Русији, где је Орбан забрљао и погрешно одиграо.
То је све. Никакве ту разлике нема.
А може и Орбан да ретерира и да промени политику, није уписана у камену. Можда ће га мало бити срамота и мораће да призна пораз, али суштински нема структуралних разлога да то не учини.
Они се разликују по једној јединој теми - подршци Русији, где је Орбан забрљао и погрешно одиграо.
А може и Орбан да ретерира и да промени политику, није уписана у камену. Можда ће га мало бити срамота и мораће да призна пораз, али суштински нема структуралних разлога да то не учини.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°714
Naravno da bi ih sve trebalo izbaciti. Ali to niko nece da radi. Oni su svi isti, a Orban je fasista. I nije cudno da su onda svi protiv Rusije jer je i Rusija fasisticka...hm...ili tako nekako ide teza na ovom forumu.
- Post n°715
Realno, nivo autoritarizma u Mađarskoj ne može da se meri ni sa jednom od pomenutih zemalja. Poljska je još uvek samo Mađarska u pokušaju. Češka i Slovačka nisu čak ni to.
_____
- Post n°716
Zavisi po cemu ga meris. Ako gledas autoritarizam kroz prizmu vlasti jednog coveka - mozda. Ako gledas kroz prizmu autoritarnosti u drustvu i popularnosti istog - mislim da je Poljska tu presisala Orbana i da je po opasnosti daleko veci faktor (sto i ne cudi, prosto je mnogo veca i uticajnija zemlja).
- Post n°717
Јанош Винету wrote:Никакве разлике нема између В4 земаља политички. Ако избацујемо Мађарску онда морају и остали да лете сви заједно, и Пољска и Чешка и Словачка.
Ne znam kako su isto Čeśka i Slovačka danas sa PL i H, bez obzira na Rusiju.
- Post n°718
Mór Thököly wrote:Јанош Винету wrote:Никакве разлике нема између В4 земаља политички. Ако избацујемо Мађарску онда морају и остали да лете сви заједно, и Пољска и Чешка и Словачка.
Ne znam kako su isto Čeśka i Slovačka danas sa PL i H, bez obzira na Rusiju.
Тако што су В4, координишу спољну политику, образовну политику, економску итд. То је интересна групација земаља са сличним или истим обрасцима у готово свим стварима. Културолошки, економски, политички, бирократски сличним, уз варијације и солирања.
Пре се може говорити о Чешкој и Пољској са једне, и Словачкој и Мађарској са друге стране, ако се гледа кроз призму привреде и политичких ставова.
Као да имамо неки континуум, Пољска која је де факто страна у рату, која је већ сада помогла милионима избеглица.
Чешка је најјача на речима, у осудама, а много мање у материјалној помоћи.
Словачка је негде између Пољске и Чешке по количини залагања.
Орбан је ту ванземаљац, нико није очекивао да ће толико да одскаче. Нису његови бирачи нешто другачији него ПИС-овци или конзервативни Словаци. Овакав његов вероватно лични став, и чињеница да он може да се држи без неких великих политичких последица, је изненађење за све, велика вододелница.
Наравно Србија увек на погрешној страни, али шта ту да се ради.
Last edited by Јанош Винету on Tue Apr 05, 2022 5:10 pm; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°720
Cousin Billy wrote:Češka prva šalje tenkove, tako da...
Пољаци већ одавно шаљу оружје и опрему преко своје територије, све осим тенкова и авиона.
Чеси су примили 200.000 избеглица и наводно одједном не могу више, достигли су лимит смештајних капацитета. Смешан изговор.
Такође ти тенкови су препотопски кршеви, потпуно бескорисни у овој врсти ратовања. Руси могу лако да их пронађу па после избомбардују. Зашто им не пошаљу ДАНА самоходне хаубице које су Украјинци тражили, а не ове кршеве?
_____
- Guest
- Post n°721
bitan je presedan. a i ogroman kontrast između slanja tenkova i izjave Orbana da je na izborima pobedio Zelenskog.
ne znam dalje šta bih rekao, valjda je očigledno kako sada izgleda Višegrad.
ne znam dalje šta bih rekao, valjda je očigledno kako sada izgleda Višegrad.
- Post n°722
ŠEFICA Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je da će Komisija pokrenuti postupak protiv Mađarske u okviru novog mehanizma prema kojem se korištenje sredstava iz europskih fondova uvjetuje poštivanjem vladavine prava.
"Povjerenik za proračun Johannes Hahn danas je razgovarao s mađarskim vlastima i izvijestio ih da ćemo im poslati formalno pismo službene obavijesti o pokretanju mehanizma uvjetovanja", izjavila je Von der Leyen. Uredba kojom se uspostavlja opći režim uvjetovanosti za zaštitu proračuna Unije u slučaju povreda načela vladavine prava u državama članicama stupila je na snagu 1. siječnja 2021.
Nikad korištena uredba
Uredbom, koja nikad nije korištena, omogućuje se Vijeću da na zahtjev Europske komisije donese, među ostalim, mjere poput suspenzije plaćanja koja se financiraju iz proračuna Unije ili suspenzije odobrenja jednog ili više programa financiranih iz tog proračuna.
Mađarska i Poljska, koje bi zbog te uredbe mogle ostati bez znatnih sredstava iz europskog proračuna, obratile su se u ožujku prošle godine Sudu EU i zatražile njezino poništenje, a Sud je u veljači ove godine u potpunosti odbacio njihov zahtjev.
Najava o početku primjene postupka protiv Mađarske dolazi samo dva dana nakon što su mađarski premijer Viktor Orban i njegova stranka Fidesz četvrti put pobijedili na parlamentarnim izborima.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°723
Cestitaju mu pobedu.
- Post n°724
Mór Thököly wrote:Cestitaju mu pobedu.
Čestitka vidljiva i sa mjeseca i u Budimpešti.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°725
_____