Časopis Vreme
- Post n°652
Re: Časopis Vreme
Bluberi wrote:WTF
malo odmaknuta od centra, poznatog po nepodnošljivoj i glasnoj muzici.
Овде га сере баш. Провео сам 3-4 дана тамо пре две недеље, ни на једном месту ми није засметала музика.
У том бајаги ирском пабу имају одличну кафу. Кажеш домаћа, келнерица викне „једну турску“ у шанк. Питам, пошто нисам био на часу па да препишем, кад је турска прекрштена у домаћу, каже није ни она била, ал' да гости нису навикли да се зове домаћа, одмах мисле да се реч односи на ракију. А па другу ракију ни не пијем, код мене те збрке нема.
А то са гудурама... пих, прошли госпоја и ја у плитким ципелама, Компако Зрењанин. Јака ствар. И он од тога прави чланак? Боље да га је угануо.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°654
Native advertising za Sokobanju 101
Paće, zašto mi nismo dobili ovako iscrpan putopis od tebe?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°655
Bleeding Blitva wrote:Naive advertising za Sokobanju 101
Зато што... хм, то остављам за комшијин блог, и још нисам написао.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°656
Redakcija "Vremena" s tugom saopštava o još jednom velikom gubitku. Posle kraće bolesti umro je Dragoslav Grujić Gruja, novinar "Vremena" koji je ustanovio i godinama vodio Dokumentacioni centar našeg lista negujući novinarstvo činjenica, bez koga "Vreme" ne bi moglo da neguje svoju njuzmagazinsku formulu i da svoje tekstove bazira na pouzdanosti i kredibilnosti. Bio je pedantni hroničar političkog života, poznavalac disidentske scene i komplikovanih odnosa u političkom miljeu Srbije devedesetih.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°657
Tu smo i N. i ja pic.twitter.com/QfU6kooqJf
— Radomir Martin (@radomir_martin) October 29, 2021
- Post n°658
Сви по једном, само се Палма размножио.
_____
- Post n°659
fikret selimbašić wrote:Jebeni prevodici i prevođenje, đe sad da se žalim zbog izmjene prognoze i što 25. umjesto zahlađenja i snijega stiže 18+, topli vjetar i saharski pijesak.
Sto nema i kod nas takvih prognoza
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°660
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°661
Vidim, i Drinka Gojković pokrenula polemiku oko prevoda, a jadni "Kontrast" će opet izvući deblji kraj. Inače, Čoban i dalje piše, sve je dobro, svi smo tu.
- Post n°662
Pogledaj meteoroloski topik
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°664
Erős Pista wrote:Pogledaj meteoroloski topik
Pazi, tek kada sam napisao post, video sam da nešto "nije u redu" na topiku... No, pošto sam sve gledao preko mobilnog, nisam se puno udubljivao. Sad vidim da je trebalo .
- Post n°665
Тзв кросовер епизода, догађа се.
_____
- Post n°667
Užasna voditeljka. Zašto nije na Pinku?
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°668
[size=39]Odstrel, vendeta… i nestašica jaja[/size]Nije baš da ću pustiti suzu za Lečićevim "izgonom" – svojim se nedostojnim performansima sam "namestio" kao odviše laka meta. Ono što me ipak brine jesu simptomi kolektivnog simboličkog odstrela, tako tipični za cancel kulturu
I tako je, dakle, Branislav Lečić "otkazan" (cancelled) do te mere da više ne sme da bude ni u nekom pozorišnom žiriju – iako mu valjda niko ne osporava da se razume u pozorište. Nema nikoga ko drži do sebe a da mu ovih dana nije stavio do znanja da je kužan i da će ostati kužan do daljnjeg ili zauvek, i da mu je bolje da počne da se navikava na to. Hajde da vidimo šta je tu na stvari i kuda nas to vodi.
Voleo bih da pročitam nastavak ovog Pančićevog zastranjivanja, da vidimo kUdA nAs To voDi što ljudi ne žele da dele isti profesionalni prostor sa silovateljem.
- Post n°669
Idi na meteoroški topić
_____
- Post n°670
Noxtor-е може ли ово на pastebin?
https://www.vreme.com/kultura/o-losem-pricanju-dobrih-prica/
https://www.vreme.com/kultura/o-losem-pricanju-dobrih-prica/
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°671
mislio sam da ne može grđe i nepodnošljivije od Milenkovićevih tekstova o biciklizmu, ali sad je evo pisao o meču Karlsen-Nepomjašnji i više nisam siguran.
sledeća tema će mu vrv biti snuker i pisaće kako Roni Raketa ubaci svaku kuglu u rupu sa lakoćom i prirodnošću sa kojom jedan Andrić piše i prepričaće kako je u sedmom frejmu ubacio crvenu pa crnu, pa onda crvenu pa crnu, a zatim crvenu pa, pazite, roze. i napravio je senčuri (century) , što ovde ne znači vek, već neprekidan niz udaraca kojim se osvoji sto poena ili više. Roni je bio favorit, ali ni protivniku niko nije oduzimao šansu za pobedu pre meča, što je učinilo krajnji rezultat i pobedu osebujnog Engleza koji jednako dobro ubacuje i levom i desnom rukom, pravim iznenađenjem.
sledeća tema će mu vrv biti snuker i pisaće kako Roni Raketa ubaci svaku kuglu u rupu sa lakoćom i prirodnošću sa kojom jedan Andrić piše i prepričaće kako je u sedmom frejmu ubacio crvenu pa crnu, pa onda crvenu pa crnu, a zatim crvenu pa, pazite, roze. i napravio je senčuri (century) , što ovde ne znači vek, već neprekidan niz udaraca kojim se osvoji sto poena ili više. Roni je bio favorit, ali ni protivniku niko nije oduzimao šansu za pobedu pre meča, što je učinilo krajnji rezultat i pobedu osebujnog Engleza koji jednako dobro ubacuje i levom i desnom rukom, pravim iznenađenjem.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°673
_____
- Post n°674
Svaka redakcija ima svog Acu Stojanovica
- Post n°675
Milenković je više ćale koji je otkrio novi sport na Eurosportu i primio se. sve mu je uzbudljivo i zanimljivo (i to je super, good for him!), uključujući i najrudimentarnije činjenice o novoj omiljenoj igri pa smara sve oko sebe najopštemestačkijim izveštavanjem i tejkovima. jedino što to ne radi na porodičnom ručku nego mu ugledni nedeljnik daje dve strane prostora.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama