Časopis Vreme
- Post n°677
Re: Časopis Vreme
Zna li se tko je Leposava Bogicevic koja u poslednje vreme za Vreme pise o aferi Stefanovic-Hekalovic? Ne secam se da sam ranije nailazio na to ime, a ni Gugl nije od pomoci.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°678
To je novi pseudonim Filipa Švarma.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°679
Mada nisam bas siguran da se salis, a nisam siguran ni da je nemoguce. Pseudonim je skoro sigurno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°680
Pa ni ja nisam siguran da sam se šalio. On je i ranije koristio pseudonime, a transgender pseudonim bi bio baš u duhu vremena.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°681
Filip Švarm je pseudonim.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°683
I pevao je u nekoj grupi pod pseudonimom Vlado Kalember.
_____
- Post n°684
Prvi tekst u Danima objavio sam još kao gimnazijalac, tek koji mjesec nakon potpisivanja mira u Daytonu, u martu 1996. Dani su tada, kao i danas, bili mjesečnik, a u više od dvadeset godina međuvremena, kratko su bili petnaestodnevnik, i jako dugo nedjeljnik. U drugoj polovini devedesetih, dok sam studirao, u Sarajevu su postojala barem četiri politička nedjeljnika (Dani, Slobodna Bosna, Svijet i Ljiljan). U neka doba se pojavio i Start kao petnaestodnevnik, a Walter je, čini mi se, najprije bio petnaestodnevnik, a onda neko vrijeme i nedjeljnik. Periodična štampa bila je neobično važan dio društvenog života. Pošto sam kao student povremeno pisao za Dane, to mi je podizalo ugled među kolegama s godine. I tako mi jednom prilikom, na nekoj kafi između predavanja, jedna drugarica kaže kako jako voli da čita Dane, kako su to naše najbolje novine, kako su moji tekstovi super, ali kako je jedan drugi novinar njoj najdraži i najbolji te kako bi voljela da ga upozna. Indirektno me zapravo očito pita da ja posredujem pri upoznavanju. Kažem joj da nema problema, da je lako udesiti da upozna bilo kojeg novinara Dana i pitam na koga misli. Kaže ona: Na Damira Hrasnicu.
I danas kad provučeš “Damira Hrasnicu” kroz Google, dobićeš više od stotinu rezultata. A ipak, ja svojoj drugarici nisam mogao da uslišim molbu. Rekao sam joj da on trenutno nije u Sarajevu, ali to, naravno, nije bio pravi razlog. Damir Hrasnica, naime, nije postojao, a ja nisam znao kako to da joj kažem. Damir Hrasnica je bio redakcijski pseudonim i ja sam mislio da je to svakom jasno. Ono, izbor pseudonima je bio genijalan. Niko nikada nije znao nikakvog Damira Hrasnicu, ali to je zapravo izuzetno moguća i logična kombinacija imena i prezimena da je skoro nevjerovatno da takvog nema i da ga (još) nije bilo. Ima nečeg literarnog u tom imenu, to je morao da smisli neko s književnim talentom i skoro da bih se kladio na Ozrena Kebu. Razni su pisali razne tekstove pod imenom Damira Hrasnice i jasno mi je zapravo zašto je neko mogao da padne na širinu njegovog stila. A u to vrijeme dok nije bilo weba 2.0. suštinski zapravo i nije bilo toliko čudno da neki od čitalaca ne skapiraju da Damir Hrasnica nije stvarna osoba. Imala je i Slobodna Bosna svog “Damira Hrasnicu” koji se zvao Emir Hodžić. Taj izbor je bio takođe genijalan, ali na drugi način. Emir Hodžić je kao neka vrsta Johna Smitha, ima baš puno ljudi s takvim imenom i prezimenom, pa je skoro nemoguće dokazati, ako bi to neko htio, da neki od njih nije novinar.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°685
Ratko Rodić, M. Šarenac, itd, itd.
_____
- Post n°686
Notxor wrote:Filip Švarm je pseudonim.
S obzirom da je Vilmoš napisao da je to Švarmov novi pseudonim, prilično je jasno da je svestan ove činjenice, a iz načina na koji sam odgovorio na njegov post, verujem da je prilično jasno da sam je svestan i ja. Odnosno, cela šaljiva razmena se zasniva upravo na tome što smo svesni ove činjenice i u suprotnom ne bi imala puno smisla.
_____
- Post n°687
+1.
_____
- Post n°688
Vilmos Tehenészfiú wrote:I pevao je u nekoj grupi pod pseudonimom Vlado Kalember.
Девојачко Календар.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°689
Erős Pista wrote:Notxor wrote:Filip Švarm je pseudonim.
S obzirom da je Vilmoš napisao da je to Švarmov novi pseudonim, prilično je jasno da je svestan ove činjenice, a iz načina na koji sam odgovorio na njegov post, verujem da je prilično jasno da sam je svestan i ja. Odnosno, cela šaljiva razmena se zasniva upravo na tome što smo svesni ove činjenice i u suprotnom ne bi imala puno smisla.
Mesec je jun i drago mi je da se vas dvojica tako dobro razumete, not there's anything wrong with that.
_____
- Post n°690
Transfer u novinarskoj čaršiji, letnja bomba: Jelena Zorić od sada piše za @NedeljnikVreme (i još neke medije, ali to neka se oni hvale).
— Nemanja Rujević (@strani_placenik) July 5, 2022
Meni je posebno drago da smo opet u istom mediju, nakon Studija B.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°691
Šta će biti s Leposavom
_____
- Post n°692
...a u novom broju:
Drugu bronzanu medalju za Srbiju osvojio je Elzan Bibić (24) u trci na 3000 metara ostavši samo iza Norvežanina Ingea Bringstena i Španca Adela Mekala.
1 INGEBRIGTSEN Jakob NOR 7:40.32 NR 2 MECHAAL Adel ESP 7:41.75 SB 3 BIBIĆ Elzan SRB 7:44.03
- Post n°693
Ne samo da su iscepali prezime na dva dela, već su dodali i "n", kao što neki dodaju u GrundiNg i feniNg, i obrnuli ts u st.
Pritom je Ingebrigtsen poznato prezime, ovde je u pitanju čitava porodica trkača, a bio je i onaj ski skakač Tomi, koji je čak držao svetske rekorde u ski letovima s Planice.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ingebrigtsen_family
https://en.wikipedia.org/wiki/Tommy_Ingebrigtsen
Zasrao je Olimpijski komitet, a ostali su prepisali imena u svoje vesti.
https://oks.org.rs/evropsko-prvenstvo-u-atletici-u-dvorani-2/Elzan Bibić je u trci na 3000 metara dugo pratio vodeći dvojac Ingea Bringstena iz Norveške (7.40.32) i drugoplasiranog Adela Mekala iz Španije (07.41.75), da bi u poslednjih 500 metara ipak malo posustao, ali nije izgubio treću poziciju.
U drugim medijima:
https://www.google.com/search?q=%22Ingea+Bringstena%22
- Post n°694
Bravo, druge nisam ni gledao! Začudilo me je da je "Vremenu" ovo promaklo, a oni su zapravo samo prepisali od drugih.
- Post n°695
rumbeando wrote:
Ne samo da su iscepali prezime na dva dela, već su dodali i "n", kao što neki dodaju u GrundiNg i feniNg, i obrnuli ts u st.
Pritom je Ingebrigtsen poznato prezime, ovde je u pitanju čitava porodica trkača, a bio je i onaj ski skakač Tomi, koji je čak držao svetske rekorde u ski letovima s Planice.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ingebrigtsen_family
https://en.wikipedia.org/wiki/Tommy_Ingebrigtsen
Zasrao je Olimpijski komitet, a ostali su prepisali imena u svoje vesti.
https://oks.org.rs/evropsko-prvenstvo-u-atletici-u-dvorani-2/Elzan Bibić je u trci na 3000 metara dugo pratio vodeći dvojac Ingea Bringstena iz Norveške (7.40.32) i drugoplasiranog Adela Mekala iz Španije (07.41.75), da bi u poslednjih 500 metara ipak malo posustao, ali nije izgubio treću poziciju.
U drugim medijima:
https://www.google.com/search?q=%22Ingea+Bringstena%22
Ubosni jeste fening. Usvojeno je onako kako su gastarbajteri izgovarali pfennig i tako i iskovano.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°697
Skupiš bosanske feninge u većoj količini i odeš do prodavnice gitara da kupiš original Džipson.
- Post n°698
_____
- Post n°699
Indy wrote:Skupiš bosanske feninge u većoj količini i odeš do prodavnice gitara da kupiš original Džipson.
А си скроман... ма Ламборџини.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°700
Indy wrote:original Džipson.
orginal