Časopis Vreme
- Post n°776
Re: Časopis Vreme
ne znam koliko iza toga stoji tzv ideja ili prosto puko preživljavanje kada se soroš povukao iz srpskih medija. radio sam u takvoj firmi, razumem problem i post festum nisam sklon da preoštro sudim. kada imaš toliko kvalitetnih ljudi oko sebe, gledaš da ih sačuvaš kako znaš i umeš.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°777
Premijerka Ana Brnabić gostuje u emisiji Hit Tvit, gde je govorila o napadima koje joj je novinar Dragan Todorović uputio na Tviteru. Kako je spomenula voditeljka Verica Bradić, Todorović, inače književnik, uvredio je premijerku Srbije rekavši "možete da me uvatite".
— Dragan Todor (@todor2007) August 8, 2023
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°778
Kompanija Ringier više nije vlasnik NIN-a
Kompanija Ringier Srbija više nije vlasnik nedeljnika NIN, saznaje N1.
Kao novi vlasnik upisana je Jelena Drakulić Petrović.
Rešenje o promeni vlasništva upisano je u Agenciju za privredne registe 23. avgusta 2023. godine.
NIN je bio u vlasništvu Ringiera od 2009. godine.
Ringier se oglasio o nedeljniku NIN: Vlasništvo prenosimo Jeleni Drakulić, ne otkrivamo detalje prenosa vlasništva
https://nova.rs/vesti/biznis/oglasio-se-ringier-posle-vesti-da-vise-nisu-vlasnici-nin-a-a-javila-se-i-nova-nova-vlasnica/
„Ringier Serbia d.o.o Beograd-Stari grad, kompanija u stopostotnom vlasništvu švajcarske Ringier AG i glavni akcionar medijske kuće NIN od 2009. godine i izdavač nedeljnika NIN sa zadovoljstvom objavljuje prenos celokupnog vlasničkog udela u NIN-u d.o.o. generalnoj direktorki Ringier Serbia d.o.o. Jeleni Drakulić Petrović“, navodi se u saopštenju koje prenosi N1.
Kako su naveli, transakcija je već završena, što znači nesmetan prenos vlasništva.
„Obe strane su se međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela“, kažu iz kompanije.
„Ne umem i neću da pravim drugačiju vrstu novina“: Ćulibrk posle vesti da Ringier više nije vlasnik NIN-a
https://nova.rs/vesti/biznis/ne-umem-i-necu-da-pravim-drugaciju-vrstu-novine-culibrk-posle-vesti-da-ringier-vise-nije-vlasnik-nin-a/
„Ne bih se izuvao pre vode, sačekaćemo da vidimo šta se od redakcije očekuje. Ja ne umem i neću da pravim drugačiju vrstu novina, to je sve što znam“, konkretan je Ćulibrk u izjavi za Nova.rs.
On je dodao da je Ringier privatna firma i da ima pravo da radi sa svojim vlasništvom šta god.
„To je ugovor između kompanije Ringier i nove vlasnice. Meni je svejedno ko mi je vlasnik dok mi kao redakcija možemo da radimo svoj posao kao što smo ga radili do sada“, zaključio je Ćulibrk i dodao da se u sredu očekuje sastanak sa upravom, nakon čega će se znati više detalja i sve će biti jasnije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°779
brzo guglanje pokazuje da je ta zena CEO srpskog ringiera
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°780
A takođe i čitanje teksta koji je Fića okačio
Fiktivna prodaja iz ko zna kojih razloga, verovatno ne bi razumeli i da nam neko nacrta.
Fiktivna prodaja iz ko zna kojih razloga, verovatno ne bi razumeli i da nam neko nacrta.
- Post n°781
Rowley Birkin QC wrote:A takođe i čitanje teksta koji je Fića okačio
ja procito ime pa guglao
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°782
Не знам како ово да схватим, као „нин пропо“ (а то и јесте, одавно) или „одакле јој паре“ (а и то ко зна да ли те паре уопште постоје).
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°783
Shvati kao preraspodelu kapitala unutar Ringiera i mreže povezanih lica. Verovatno ništa od značaja za uređivačku politiku NIN-a.
- Post n°784
Poklon za neki jubilej?
U svakom slucaju, lepo je videti privatno vlasnistvo realizovano u praksi. Neka je sa srecom domacici Drakulic Petrovic.
To ujedno znaci da neki preko potrebni rezovi i promene uredjivacke politike nece ici "na dusu" Ringiera, koji ce moci da nastavi da izigrava posten strani kapital koji eto tek tako smatra da Ana Brnabic mora biti premijer.
U svakom slucaju, lepo je videti privatno vlasnistvo realizovano u praksi. Neka je sa srecom domacici Drakulic Petrovic.
To ujedno znaci da neki preko potrebni rezovi i promene uredjivacke politike nece ici "na dusu" Ringiera, koji ce moci da nastavi da izigrava posten strani kapital koji eto tek tako smatra da Ana Brnabic mora biti premijer.
- Post n°785
- Post n°786
Baa je dobar tekst. Zao mi je Teofila.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°787
i meni jebiga. koje je on godiste?
_____
- Post n°788
1965.
mnogo me je nervirao poslednjih godina, od kovida, ali nadam se da će biti ok
mnogo me je nervirao poslednjih godina, od kovida, ali nadam se da će biti ok
- Post n°790
ma mene on nervira ali mi je fixture. ideja da prerano moze da ode mi je bas strasna.
_____
- Post n°792
ja ne znam. znam da je bolestan i mislim da nije karcinom.
_____
- Guest
- Post n°793
Ако га свакодневно возикају тамо и назад, то личи на хемотерапију. Али да не спекулишемо.
- Post n°794
Ne deluje uopste kao da je to
Mislim, kako on izgleda
Mislim, kako on izgleda
- Post n°795
Вероватно бубрези.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°796
Šta uradiše sa sajtom jebatepatak Pustili online skroz nedovršen sajt, arhiva je razbucana u paramparčad, pola tekstova nosi potpis grafičkog urednika Ivana Hrašoveca, preporučeni tekstovi u rubrici Više iz Vreme (sic) su ispovest Mirjane Marković i intervju sa komesarkom za izbeglice Sandom Rašković Ivić, nema godina u arhivskim tekstovima, deo arhive (ne znam koliki) nije ni postavljen online, nema pretrage arhive...
Nedovršen sajt, sa još dosta posla, i možda i sa katastrofalnim greškama u arhiviranju (plaši me ovo tagovanje svih mogućih tekstova sa Ivan Hrašovec, ako budu morali da ručno unose autore iz arhive, piši propalo, ko će to da im radi...)
Nedovršen sajt, sa još dosta posla, i možda i sa katastrofalnim greškama u arhiviranju (plaši me ovo tagovanje svih mogućih tekstova sa Ivan Hrašovec, ako budu morali da ručno unose autore iz arhive, piši propalo, ko će to da im radi...)
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°797
meni radi
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°798
kliknem na arhivu, izaberem 2010. godinu, rubrika svet i iskoči mi ljiljana smajlović
22. decembra, 19:20Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije
Smrt Ričarda Holbruka u eri Vikiliksa – kako je Cukerberg prestigao Asanža, ili kako je "Tajm" pregazilo vreme
[size=48]Kome zvona zvone[/size]
22. decembra, 19:20Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije
- Post n°799
konjski nil wrote:meni radi
+1, ne vidim probleme
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°800
One Eyed Bob wrote:Šta uradiše sa sajtom jebatepatak Pustili online skroz nedovršen sajt, arhiva je razbucana u paramparčad, pola tekstova nosi potpis grafičkog urednika Ivana Hrašoveca, preporučeni tekstovi u rubrici Više iz Vreme (sic) su ispovest Mirjane Marković i intervju sa komesarkom za izbeglice Sandom Rašković Ivić, nema godina u arhivskim tekstovima, deo arhive (ne znam koliki) nije ni postavljen online, nema pretrage arhive...
Sve se slažem, sajt je apsolutna katastrofa. Ništa ne valja, a mislim da neće ni valjati. Odem da tražim po autoru, na primer, i dobijem tekstove iz "Komentar dana", i ništa više. Tekstovi po brojevi postoje u nekom broju, nigde nema celih izdanja. Na sve ovo me još i zanima zašto, pobogu, sada svi sajtovi nedeljnika moraju da liče jedni na druge? NIN je nedavno napravio novi sajt, sad i Vreme, a meni sve to liči. O novogodišnjim izdanjima nedeljnika bolje da ne počinjem, baš sam se razočarao iako mu očekivanja nisu bila velika.