Časopis Vreme
- Post n°626
Re: Časopis Vreme
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°627
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°628
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°629
boomer crook wrote:sad dodjoh da postavim. nije mogao da prezivi gubitak.
Koga?
Ripčina
- Post n°633
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°634
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°635
disident wrote:Odlicni tekstovi o 90tim i 2000tim na ovim prostorima.
Ja sam volio i njegova gostovanja na tv i radiju. Prije pet godina je postalo vidljivo da boluje neko ozbiljniju boljku.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°637
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°638
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°640
Pored prvog glavnog i odgovornog urednika Zorana Jeličića prvu redakciju sačinjavali su Slobodanka Ast, Stojan Cerović, Nenad Novakov (umetnički urednik), Goranka Matić (urednik fotografije), Nikola Kostandinović (grafički urednik), Milan Milošević, Roksanda Ninčić, Lazar Stojanović (kultura), Hari Štajner (svet), Miloš Vasić, Dragoljub Žarković (unutrašnja politika), Aleksandar Ćirić i Nenad Stefanović, koji je u redakciju iz formalnih razloga ušao malo kasnije i sekretar redakcije: Elena Krstanović.
https://nuns.rs/prilog-kulturi-secanja-godisnjica-naseg-lista/
- Post n°641
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°642
Otisao je moj dragi prijatelj i veliki novinar Misa Vasic.
— Slobodan Stupar (@SlobodanStupar1) September 25, 2021
Posle smrti Tanje, zene koju je neizmerno voleo, zatvorio se, nije izlazio a nije vise ni pisao. Govorio je da mu se ne zivi, a da se "ovo sto jos mora uzasno oteglo".
Zbogom prijatelju!
Zao mi je sto bar jos jednom nisam seo sa Misom. Poslednji put sam ga video pre tri godine i nakon toga nikako - sto zbog korone, prenatrpanosti poslom ili jednostavno neorganizovanosti. Nikad nisam seo s njim a da nisam cuo nesto zanimljivo ili dobio lekciju iz novinarstva. pic.twitter.com/hPBbWygknl
— Stevan Dojcinovic (@StevanOCCRP) September 25, 2021
Taj vajb koji sam pokupio od Vasica, iz njegovih tekstova o zemnskom klanu, me je kasnije vozio i kada sam istrazivao klan Darka Sarica i sve ostale kriminalne grupe koje su bile u spregama za celnicima vlasti. Moj rad je sustinski nastavak njegovog rada.
Vasic je iza sebe ostavio ovu knjigu koja je remek delo. To je najbolja novinarska knjiga u Srb i osnova za svakog ko zeli da dalje istrazuje kriminal ili da se bavi istrazivackim novinarstvom. Nesto kao The Wire samo u pisanoj formi. Klasik. pic.twitter.com/d5gbrYQzIb
- Post n°643
edit: Živi su i Goranka i Milan Milošević, a za Miloša Vasića - hvala.
_____
- Post n°644
- Post n°645
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°647
_____
- Post n°648
Last edited by mstislaw on Fri Oct 15, 2021 8:46 am; edited 2 times in total
- Post n°650
_____