a sastavni element prevare je to mnogo pre maradone. pa i kod nas, sestic koji boroti kaze 'izvedi faul' ili santrac koji u gnezdu zvezdinih igraca vice "pusti moja", dolazi do lopte i daje gol koji partizanu otvara vrata titule 1978. sve je to OK i pokajanje ne vredi.
Spirit of Football
- Post n°476
Re: Spirit of Football
mislim, ja zbog te prevare i volim fudbal. zato mi je mnogo drazi od basketa koji se pomera ka nekoj laboratorijskoj formi. fudbal nije sport, fudbal je igra i zato je mnogo blizi zivotu.
a sastavni element prevare je to mnogo pre maradone. pa i kod nas, sestic koji boroti kaze 'izvedi faul' ili santrac koji u gnezdu zvezdinih igraca vice "pusti moja", dolazi do lopte i daje gol koji partizanu otvara vrata titule 1978. sve je to OK i pokajanje ne vredi.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°477
Zašto me to ne čudi.Kondo wrote:mislim, ja zbog te prevare i volim fudbal.
Hubert kad kaže spirit of football misli dobri duh fudbala kojeg ovakve stvari narušavaju. Ali definitivno postoji i zli duh fudbala, na terenu i oko njega. Pobjeda po svaku cijenu, utakmice ratovi, brutalni lov po travnjaku na najboljeg igrača protivnika, skrivene ruke, igle u rukama bekova, lažni pozivi kumu Boroti, vatanje za jajca, simuliranja i svi drugi poznati i nepoznati prljavi trikovi. El classico gdje više stoje, svađaju se i foliraju nego što igraju.
Kad sam bio klinac bila jedna takva ekipa starijih na basketu, više stoje i svađaju se nego što igraju. Nekad bismo ostavili svoj basket, pa gledali njih. Ali to je ipak više tamna strana nego duh igre. Možeš biti sitni podlac u bilo kojoj ljudskoj aktivnosti.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°478
Slanje poruka kroz "dobri duh" je isto podlost.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°479
Ma ne ti, nego igrači na terenu.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°480
Evo ti pola kile kafe mlevene, vinjak je ostao u svlačionici, doneću posle.
- Post n°483
Najjači narod na svetu.
Ovaj što viri na sredini slike je Rod Stewart.
Ovaj što viri na sredini slike je Rod Stewart.
- Post n°484
_____
#FreeFacu
- Post n°485
Ubio ga je Newcastle, nadam se da ce se oporaviti u Fulhamu.
- Post n°486
U susret grckom derbiju koji se igra u nedelju i koji ce mozda odluciti prvaka - da li ce PAOK uzeti titulu posle 35 godina ili ce Oly lupiti jos jednu recku?
- Post n°487
Kada smo vec naceli temu, odlazak na neki od grckih derbija je jedna od onih stvari koje covek treba da uradi u zivotu, poput spavarenja Tarom ili stajaznam neceg slicnog. Te njuske, to ludilo, ta buka - to treba doziveti. Ja sam sad vec davno, 2008. ili 2009, ne secam se tacno, isao da gledam PAOK - Aris. Raspali stadion pun kao oko, ljudi izledaju kao du pusteni kuci za vikend iz Toponice, kosijaneri i mjetalci, skinhedi, debeli brkati cilageri, sasuseni matori istetovirani alkosi, svi sa zakrvavljenim ocima, 1000 policajaca u punoj ratnoj opremi, sa razlasa pici Trooper i Fear of the Dark, bakljada ne prestaje prvih pola sata utakmice, ljudi se biju medjusobno i sa policijom na smenu, na terenu sevaju ostri startovi, podmukli udarci i crveni kartoni, posle utakmice Tyra 4 ide da spali sediste Zlatne zore, usput napadajuci klubove navijaca Arisa i policijsku stanicu... Bolest, bukvalno kao da su svi omadjijani.
- Post n°488
Hubert de Montmirail wrote:
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°489
u svakom grku sedi ludi turcin koji ceka da ga se probudi.
inace su jutros pustili karte na netu i za nekoliko minuta je svih 28.000 otislo. tehnicki bih mogao da ostanem posto u subotu krecem sa otoka na kopno tj za kavalu ali u realnosti ima previse prepreka. sad fakat ko zna kad ce ponovo PAOK da ima derbi za titulu na domacem terenu protiv najmrskijeg neprijatelja ali jbga.
sa trece strane nisam jos odlucio za koga cu da navijam u grckoj. mislim rekoh ovi svi moji ortaci ovde navijaju za oly sem aristidisa koji prodaje vino i cipuro i cija je baba dosla iz konstantinopolja u mirinu 1922, koji je AEK-ovac. zapravo cu morati dobro politicki da prostudiram plus ko su najvece budale...
inace su jutros pustili karte na netu i za nekoliko minuta je svih 28.000 otislo. tehnicki bih mogao da ostanem posto u subotu krecem sa otoka na kopno tj za kavalu ali u realnosti ima previse prepreka. sad fakat ko zna kad ce ponovo PAOK da ima derbi za titulu na domacem terenu protiv najmrskijeg neprijatelja ali jbga.
sa trece strane nisam jos odlucio za koga cu da navijam u grckoj. mislim rekoh ovi svi moji ortaci ovde navijaju za oly sem aristidisa koji prodaje vino i cipuro i cija je baba dosla iz konstantinopolja u mirinu 1922, koji je AEK-ovac. zapravo cu morati dobro politicki da prostudiram plus ko su najvece budale...
_____
#FreeFacu
- Post n°490
Oly je bio levi centar/PASOK klub a sada ima tamo svega, Aris i AEK su levo, PAOK je uglavnom levo mada isto ima raznih, PAO je negde najdesniji, omiljeni klub pukovničke hunte.
- Post n°491
a i Kavala je gotivan klubić, tamo je počeo Teo Zagorakis.
- Post n°493
nije fudbal ali radi ilustracije neka stoji
- Post n°494
E vezano za Kavalu...
Jedan od ponajboljih fudbalera u istoriji PAOK-a Dimitris Paridis (na slikama) je po završetku igračke karijere živeo u Kavali gde je držao kiosk za uplatu sportske prognoze. Takođe je pevao po svadbama i ostalim veseljima, čak je bio i umereno popularan na lokalnom nivou. Međutim, među besmrtne se svrstao napisavši, komponovavši i otpevavši divnu PAOK-ovu novu himnu.
Jedan od ponajboljih fudbalera u istoriji PAOK-a Dimitris Paridis (na slikama) je po završetku igračke karijere živeo u Kavali gde je držao kiosk za uplatu sportske prognoze. Takođe je pevao po svadbama i ostalim veseljima, čak je bio i umereno popularan na lokalnom nivou. Međutim, među besmrtne se svrstao napisavši, komponovavši i otpevavši divnu PAOK-ovu novu himnu.
- Post n°495
Hubert de Montmirail wrote:Jedan od ponajboljih fudbalera u istoriji PAOK-a Dimitris Paridis (na slikama) je po završetku igračke karijere živeo u Kavali gde je držao kiosk za uplatu sportske prognoze.
hvala ti za oba danasnja posta, izdominirao si
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°496
Kondo wrote:u svakom grku sedi ludi turcin koji ceka da ga se probudi.
Ja zapravo mislim da je obrnuto. U svakom Turčinu čeka Grk/Jermen. Ovo je original grkovština, ona slika. Original Turkovština je jebeni mongoloid koji radi ono pevanje iz stomaka.
- Guest
- Post n°500
Pa najviše sam voleo da igrače obučem, im'o sam neke vezice po tim fabrikama Beko, Meko, Kluz, Muz, Fuz i oni nam daju za reklamu dvajes pet odela... Znate kako, pola od njih ne zna kravatu da veže, kažem nema treninga, ajmo da vezujemo kravatu... Druga stvar moraš da ih učiš, kad idu u ve-ce svetlo odelo pa ne mož' da ga vrati odma nazad, da mu curka dole celo vreme, moraš da ga naučiš da se kupa... Mene su posle igrači koji su igrali u Italiji zvali kažu "hvala Šefe", reko zašto?... "pa vi ste nas učili lepo dez'dorans parfem"...