Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vesti iz ekonomje

Filipenko

Vesti iz ekonomje - Page 4 Empty Re: Vesti iz ekonomje

Post by Filipenko 21.07.17 16:03

Nemačka = kartel

Kartele treba razbijati.

Dakle... Vesti iz ekonomje - Page 4 29297947
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 29.07.17 20:54

ajd ovde npr

https://www.nytimes.com/2017/07/26/opinion/airbnb-experiences-machines-jobs.html

Roughly a decade ago two new “platform” companies burst out of California. The one that dominated the headlines was called Uber, which created a platform where with one touch of your phone you could summon a cab, direct the driver, pay the driver and rate the driver. It grew like a weed — as all kinds of people became taxi drivers in their spare time. But Uber made clear that its ultimate goal was self-driving cars.

The other was called Airbnb. It created a trust platform so efficient that people all over the world were ready to use it to rent out their spare bedrooms to total strangers. Airbnb is growing so fast that it’s now adding the equivalent of one entire Hilton hotel chain’s worth of rooms for rent each year.

But while Uber aspires to self-driving cars, Airbnb has a different goal: enabling what I call self-driving people.
    And that’s why I won’t be surprised if in five years Airbnb is not only still the world’s biggest home rental service, but also one of the world’s biggest jobs platforms. You read that right. Very quietly Airbnb has been expanding its trust platform beyond enabling people to rent their spare rooms to allowing them to translate their passions into professions, and thereby empower more self-driving people.
    Filipenko

Post by Filipenko 29.07.17 21:19

- Ćao, dušo, čime se baviš?

- Za 50 dolara po osobi, jebem do tri osobe po tri sata dnevno na AirBnB-u.
    паће

Post by паће 29.07.17 21:20

Јахање, по особи...

_____
       the more you drink, the W.C.
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 29.07.17 22:05

u srbiji mogu da izlivaju nokte, kuvaju im u letnjoj kujni, prave brzlete kojekakve i homemade staf da im valjaju sa onih mini pijaca, da ih vode u setnju za 1000 din i sl.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 29.07.17 22:07

U zgradi do mene imaju odličan airbnb apartman, stranci dolaze non stop. Ponudio sam gazdi da pravim Serbian meze za goste.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 29.07.17 22:12

pa to, mogo bi im i lemi sos uvaljati. to bi bez zajebancije moglo ozbiljnije uposliti "sam svoj gazda" populaciju koja je brojna, a ne mogu npr da budu stanodavci.

Post by Nino Quincampoix 29.07.17 22:43

Blind Lime Pie wrote:U zgradi do mene imaju odličan airbnb apartman, stranci dolaze non stop. Ponudio sam gazdi da pravim Serbian meze za goste.

Normalno. Naše izdavanje preko airbnb-a donosi profit i ženi iz sela koja pravi pite i lokalne špecije, drugoj koja prodaje slatko od šumskog voća, komšiji koji prodaje med, rođaku koji organizuje rafting na Tari, itd.

Nemamo nikog za jebanje, doduše.
    Filipenko

Post by Filipenko 29.07.17 22:48

Vesti iz ekonomje - Page 4 41NIJYYhVwL._SX311_BO1,204,203,200_
    Indy

Post by Indy 30.07.17 1:17

diktotar wrote:ajd ovde npr

https://www.nytimes.com/2017/07/26/opinion/airbnb-experiences-machines-jobs.html

Roughly a decade ago two new “platform” companies burst out of California. The one that dominated the headlines was called Uber, which created a platform where with one touch of your phone you could summon a cab, direct the driver, pay the driver and rate the driver. It grew like a weed — as all kinds of people became taxi drivers in their spare time. But Uber made clear that its ultimate goal was self-driving cars.

The other was called Airbnb. It created a trust platform so efficient that people all over the world were ready to use it to rent out their spare bedrooms to total strangers. Airbnb is growing so fast that it’s now adding the equivalent of one entire Hilton hotel chain’s worth of rooms for rent each year.

But while Uber aspires to self-driving cars, Airbnb has a different goal: enabling what I call self-driving people.
    And that’s why I won’t be surprised if in five years Airbnb is not only still the world’s biggest home rental service, but also one of the world’s biggest jobs platforms. You read that right. Very quietly Airbnb has been expanding its trust platform beyond enabling people to rent their spare rooms to allowing them to translate their passions into professions, and thereby empower more self-driving people.

Mene su self-driving people toliko fascinirali da mi je to u potpisu. Thomas Friedman je takav papan.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 30.07.17 16:08

Kako drugacije ljudi bez dovoljno obrazovanja ili strucnog znanja,  i/ili u drzavi koja ne moze da im ponudi dovoljno posla, da privredjuju? Ne vidim nista lose u tome i nikoga ne ugrozavaju.
    Indy

Post by Indy 30.07.17 16:18

Ne budi tako siguran. Kirije rastu tamo gde Airbnb uhvati korena.
    Erős Pista

Post by Erős Pista 30.07.17 16:19

Naravno. U SF AirBnb potpumo promenio strukturu grada.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Indy

Post by Indy 30.07.17 16:21

Moj sestric tamo placa sobu 2400 dol. mesecno. (Sobu, ne stan! Istina, ima i kupatilo.)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 30.07.17 16:43

Indy wrote:Ne budi tako siguran. Kirije rastu tamo gde Airbnb uhvati korena.

ok, ok, ja to postavljam naravno u okvire prostora i ambijenta u srbiji, gde recimo takve probleme airbnb nema sanse da izazove u dogledno vreme, a sa druge strane predstavlja opciju za sirenje vec navedenih poslova za ljude kojima je to sve vise primarni a ne dodatni izvor prihoda, mislim na one koji uz stanodavca na razne nacine mogu prihodovati.
    паће

Post by паће 30.07.17 20:04

Indy wrote:Moj sestric tamo placa sobu 2400 dol. mesecno. (Sobu, ne stan! Istina, ima i kupatilo.)

Па има онај што ради у Гуглу а живи у приколици на паркингу, јер, каже, нема за кирију.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Indy

Post by Indy 31.07.17 1:22

diktotar wrote:
    Indy wrote:Ne budi tako siguran. Kirije rastu tamo gde Airbnb uhvati korena.

ok, ok, ja to postavljam naravno u okvire prostora i ambijenta u srbiji, gde recimo takve probleme airbnb nema sanse da izazove u dogledno vreme, a sa druge strane predstavlja opciju za sirenje vec navedenih poslova za ljude kojima je to sve vise primarni a ne dodatni izvor prihoda, mislim na one koji uz stanodavca na razne nacine mogu prihodovati.

Da, razumem to i drago mi je da eto postoji jedna opcija za ljude u Srbiji koji bi se inače teško snašli za nekakav prihod. Ali, to je pomalo kao ona situacija sa Duvanskom industrijom "Niš" (ili kako se sad to već zove). Dobro je da ljudi imaju posao, ali ta industrija nije dobra. (Ili je makar diskutabilna).
    Indy

Post by Indy 06.08.17 14:33

What if every government paid off its national debt?
    паће

Post by паће 06.08.17 15:30

Кад си држава или банка, нема разлике између измишљених и стварних пара. Кад ниси, онда јебига.

_____
    Filipenko

Post by Filipenko 06.08.17 15:39

Indy wrote:What if every government paid off its national debt?

Navedene stvari u članku su uglavnom tačne - kada ne bismo uvodili neki zamenski mehanizam. To jest, kada bismo prosto zaustavili sve živo dok ne isplatimo dugove. Sasvim bi druga priča bila kada bismo osmislili alternativni mehanizam ubacivanja para u ekonomiju, ili čak makar da smislimo nove sisteme zaduživanja sa manjim kamatama i slično. 

Da se poslužim istorijskom analogijom - robovlasničko društvo bi, kada bi prosto pooslobađalo robove, zapalo u beznadežno užasan ekonomski položaj. Osim ako bi robovlasništvo postepeno zamenjivalo nečim novim...nadam se da sam jasan.

Naravno, borba protiv zaduživanja je borba za kraj kapitalizma, možda i raspad Sjedinjenih Država i drugih danas bogatih zemalja i promenu svetskog poretka jer će to neminovno uticati na odnos snaga u svetu  Vesti iz ekonomje - Page 4 2952840586
    паће

Post by паће 06.08.17 15:46

Ај ти си овде човек који уме са историјским изворима... нађидер које су државе исплатиле стране дугове и шта је онда било с њима.

_____
    Filipenko

Post by Filipenko 06.08.17 16:00

Jbg, to ne zavisi samo od proste činjenice da li je dug isplaćen ili nije. Recimo, Endrju Džekson je isplatio dugove i može se reći da tada kreće golem uspon SŠA; na drugoj strani, Čaušesku je isplatio dugove Rumunije i može se reći da tada počinje sranje u Rumuniji  Vesti iz ekonomje - Page 4 2952840586 Recimo, i Rusija je doskora držala toliko nizak nivo duga da se može reći da ga nije ni imala (svega par procenata, bukvalno je finansirala tekuća izdavanja tokom godine i na kraju godine vraćala dug). Pod Putinom, dabome. Trenutno su na manje od 16%. Sa treće strane, imaš male afričke i centralnoameričke države koje su vraćale dug ali su prosto potonule pod svim pritiscima i manjkom likvidnosti iz ovih ili onih razloga.
    паће

Post by паће 06.08.17 16:36

Хм... имамо ли правилност? Велики кад врате, крене их карта; мали кад врате, почиње срање?

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 06.08.17 17:12

tekst zvuči univerzalno ali zapravo nije. logika da "država dugije nama, narodu" prosto ne funkcioniše u velikoj većini zemalja koje u inostranstvu prodaju državne obveznice. dakle itekako je bitna struktura duga (pretpostavljam da misli na javni, tj national) ali tu je i spoljni itd itd. dakle bitna je struktura.

kapiram da je tekst pisan kao strelica prema američkim fiskalnim konzervativcima.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 06.08.17 17:18

Čaušesku je isplatio dugove Rumunije u skladu sa smernicama MMF-a a ne uprkos njih, sprovodeći ludačke mere štednje koje su uništile ekonomiju. No, nastavite sa konspirologijom.

Post by Sponsored content

Current date/time is 25.11.24 16:16