Svesne mašine, veštačka inteligencija, Kurcvajl, Serl, Drajfus...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
mišljenja sam da će ljudi koji poznaju i formalnu logiku i imaju neki nivo opšte informisanosti u bliskoj budućnosti zaista imati neku nišu na tržištu. tipa, platiću te da naučiš moje dete da nauči da čita vesti, da shvati da se arhitektura i medicina ne mogu naučiti preko klipova na Jutjubu, i tako dalje.
Pita ovaj Tešin Pavlović krajnje ozbiljno Jova Bakića, kao, profesore, kako da danas prepoznajemo lažne vesti u ovako velikoj medijskoj ponudi, a napetost na vrhuncu.
Jovo, krajnje ozbiljno, odgovara 10 minuta, jedno bar 20 puta upotrebivši reč opštenje.
Jovo, krajnje ozbiljno, odgovara 10 minuta, jedno bar 20 puta upotrebivši reč opštenje.
wrote:Jovo, krajnje ozbiljno, odgovara 10 minuta, jedno bar 20 puta upotrebivši reč opštenje.
Бољу реч за комуникацију немамо, осим можда саобраћаја, ал' то онда није баш исти смисао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Creepy Uncle wrote:mišljenja sam da će ljudi koji poznaju i formalnu logiku i imaju neki nivo opšte informisanosti u bliskoj budućnosti zaista imati neku nišu na tržištu. tipa, platiću te da naučiš moje dete da nauči da čita vesti, da shvati da se arhitektura i medicina ne mogu naučiti preko klipova na Jutjubu, i tako dalje.
*disclaimer - kad odem na sajt BLS, tamo je sve med i mleko. Očekuje se da će do 2020 broj STEM poslova porasti za 20%, ali 80% u računarstvu a ostalim strukama - banana.
S tim da će sama Amerika sasvim korektno podmiriti takav rast, ako je verovati ovoj slici - poslova ima, ali ima i svežih diplomaca sa fakulteta, i to previše.
Deluje da je cela ta STEM priča naduvana.
https://www.bls.gov/spotlight/2017/science-technology-engineering-and-mathematics-stem-occupations-past-present-and-future/home.htm
- Korisnik
Ubediti ljude da masovno upisuju STEM da bi gospodari kapitala i država što više uvećali ponudu i oborili cenu rada. Odlično odrađen pos'o.
Koliko se cela ova AI priča pokazuje kao cvikeraška prevara da bi navatali pare i privilegije...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Korisnik
Na šta misliš Polipe, ko je nafato privilegije
So there you go: the state of AI towards the end of 2018 - it is borderline comical (hence Krusty the clown in the title image). Certain things have changed however, some of the smoke dissipated and some of the mirrors cracked. Since my original post, a lot more mainstream media articles have shown up, in which the reporters are at least willing to exercise a possibility that we are on top of a giant AI bubble that is already letting the air out [e.g. this one and many others cited in the text above]. This spike of skepticism is a natural next step in the inevitable disillusionment, but I think it will take a while before this bubble finally deflates. The next 6 months are likely to be particularly interesting in this AI circus.
https://blog.piekniewski.info/2018/10/29/ai-winter-update/
_____
~~~~~
Spasoje Vlajić je lepo rekao: nema od toga ništa, prelazi se na čipovanje ljudi instead
za sada su ljudi jevtiniji
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
AI moj qrac. Strujomeri, na primer. Ko će to da radi virus check, security upgrade.
Ili neko hakuje frižider, kaže babi "pare na ovaj račun ili frižider dobije cajper".
Budalaština neviđena.
Ima LG takav frižider koji prati šta mu nedostaje od namirnica. Košta 5,000 EUR. Onaj ko kupi frižider za te pare, sigurno ima i služavku da o nabavkama vodi računa.
Ili neko hakuje frižider, kaže babi "pare na ovaj račun ili frižider dobije cajper".
Budalaština neviđena.
Ima LG takav frižider koji prati šta mu nedostaje od namirnica. Košta 5,000 EUR. Onaj ko kupi frižider za te pare, sigurno ima i služavku da o nabavkama vodi računa.
Proizvođači čipova i hardvera prave te uređaje, ne znaju šta će sa njima. Taj hardver će uskoro biti jako jeftin, ići će budzašto. Samo treba da se isprogramira i sistematizuje.
Mislili smo da je pametna kuća luksuz, sada možeš svojim rukama da napraviš pametnu kuću za 300€.
Izuzetno je dobro što su se veš mašine, šporeti, mašine za pranje sudova opametili - možeš da ih vremenski tempiraš da rade noću, na jeftinu struju. Uskoro ćeš moći i da pratiš potrošnju struje, broj ciklusa će biti dostupan (pa ćeš moći preventivno da servisiraš uređaj a ne da strepiš kada će da otkaže), itd.
Kao što Mercedes diktira neke stvari. Nekada je S klasa imala radare, ultrazvučne senzore za parkiranje, grejače sedišta, itd. Onda je BMW to preuzeo, uskoro će svi to imati - makar ono što se pokaže najkorisnije.
Mislili smo da je pametna kuća luksuz, sada možeš svojim rukama da napraviš pametnu kuću za 300€.
Izuzetno je dobro što su se veš mašine, šporeti, mašine za pranje sudova opametili - možeš da ih vremenski tempiraš da rade noću, na jeftinu struju. Uskoro ćeš moći i da pratiš potrošnju struje, broj ciklusa će biti dostupan (pa ćeš moći preventivno da servisiraš uređaj a ne da strepiš kada će da otkaže), itd.
Kao što Mercedes diktira neke stvari. Nekada je S klasa imala radare, ultrazvučne senzore za parkiranje, grejače sedišta, itd. Onda je BMW to preuzeo, uskoro će svi to imati - makar ono što se pokaže najkorisnije.
- Guest
yoyogi wrote:
Možda na Tajlandu. Ovde u Evropi mahom smo se otresli tog varvarizma, da te neko služi po kući.
- Korisnik
Ima kako ne, i što bi to bio varvarizam. Kad si u mogućnosti da delegiraš ono što možeš i hoćeš, što to ne bi uradio.
tako je, zašto bi ti čistio govna iz sopstvene wc šolje kad to može neka siromašna žena bez drugog izbora da radi, jer pobogu, ti dobro zarađuješ.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
Nemoj tako, on je levičar.
_____
~~~~~
- Korisnik
Noup, ja da prihodujem recimo 5k+ evra mesečno, osoba koja bi kod mene radila kao posluga bi imala vrhunske uslove, i to što si spomenula ne bi spadalo u njene dužnosti jer nema potrebe za tim.
mnogo se palite vas dvoje
mnogo se palite vas dvoje
Last edited by ontheotherhand on Sun Jan 20, 2019 8:22 pm; edited 1 time in total
Zanimljivo kako silikonski levičari bez problema vide automatizovan fabrički rad, ali život bez sluškinja ne.
_____
~~~~~
- Korisnik
Kenjaš Polipe bez pokrića.
Potrebna mladja zena Muskarcu 38 god za pomoc u kuci i odrzavanje samcu na periferiji grada. Slika obavezna. kontakt sms i viber. Konkurisati na oglas Da naglasim radi se u suknji ili haljini,zbog mojih licnih ubedjenja. Da ne bude zabune pa da me bolesne osobe prijavljuju policiji i ostalo. Kome neodgovara nemoj da se javlja... Satnica je 10 eura. moguce i stanovanje ako je neko daleko. Slanje vase slike na viber je Obavezno.
_____
~~~~~
- Guest
pa ovaj traži kurvu koja kuva i pere
joj jbt. kad izguglaš taj broj dobiješ gomilu sličnih oglasa, na primer ovo
:shudder:Muskarcu 35 godina iz Beograda potrebna sto mladja devojka-srednjoskolka-studenkinja za povremenu pomoc u kuci. Moguce stanovanje. Odlicni uslovi. Dogovor. 064-910-7929 ...
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
Brrr.bela maca wrote:joj jbt. kad izguglaš taj broj dobiješ gomilu sličnih oglasa, na primer ovo
:shudder:Muskarcu 35 godina iz Beograda potrebna sto mladja devojka-srednjoskolka-studenkinja za povremenu pomoc u kuci. Moguce stanovanje. Odlicni uslovi. Dogovor. 064-910-7929 ...
Što kaže Sergej, zašto nema neki Levijatan ali za ljude.
I ja sam tako mislio dok se na domacoj krem de la krem gradjanskoj druga srbija fb grupi nisu javili tuzni gradjani koji ne mogu naci dobre robove, nema, svecom da ih trazis, sve pobeglo za nemackuCreepy Uncle wrote:yoyogi wrote:
Možda na Tajlandu. Ovde u Evropi mahom smo se otresli tog varvarizma, da te neko služi po kući.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete