plachkica wrote:
Хвала на питању, суманути див
Dinarac, 100%.
plachkica wrote:
Ето, баш тим речима. Било је нешто и како се бреца на подређене, ал' на тај неки начин где мало истури раме.Hubert de Montmirail wrote:Svi se u stranci plaše Čede jer bilduje?
wtf?
William Murderface wrote:plachkica wrote:
Dinarac, 100%.
Glumačka ekipa filma 'Mamma Mia! Here We Go Again', koji se tjednima snima na Visu, slobodno vrijeme provodila je ploveći morem.
Sad će, međutim, morati naći novu zanimaciju. Kako neslužbeno doznajemo, viška Lučka kapetanija zaprimila je dojavu da je brod korišten nezakonito pa ga inspektori istražuju zbog sumnji u 'crni čarter'. Prije nekoliko dana plovilu koje se nalazi pod inspekcijskim nadzorom Lučke kapetanije zabranjena je plovidba.
Riječ je o luksuznom gumenjaku koja se nalazi u vlasništvu inozemne kompanije te plovi pod zastavom jedne od otočnih zemalja, neslužbeno smo doznali u pomorskoj policiji. Vlasništvo broda, kako doznajemo, povezuje se s bivšim potpredsjednikom vlade Srbije Čedomirom Jovanovićem, koji se svojedobno okitio titulom najzgodnijeg srpskog političara. Jovanović se iznenadio našim upitom.
- Zamolili su me mogu li snimiti neku scenu zbog čega su, rekli su mi, postavili kameru na moje plovilo. No o istrazi ne znam ništa - rekao nam je iznenađeni Jovanović. Brod je trenutačno privezan u komiškoj luci.
- Znam zašto me zovete, ali zbog ugovora koji imamo sklopljen s ekipom filma 'Mamma Mia' ne možemo vam ništa reći - rekla nam je zaposlenica zagrebačke producentske kuće Pakt Media, koja je angažirana na snimanju nastavka holivudskog blockbustera.
http://www.021.rs/story/Info/Srbija/168980/Radnici-bez-zarada-jer-Cedomir-Jovanovic-ne-poseduje-nista.html
Radnici firme "Agrohub", njih desetak, koja je donedavno bila u vlasništvu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, i pored sudske presude i izvršitelja ne mogu da naplate svoje zarade jer Jovanović nema ništa od imovine na svoje ime.
Firma "Agrohub" ostala je dužna radnicima plate, oni su pokrenuli sudski proces i dobili presudu u svoju korist, ali do svojih para ne mogu da dođu.
Kako za "Kurir" kaže jedan od radnika, Ištvan Bokor, Jovanović na svoje ime nema ništa, pa izvršitelj i nema šta da mu zapleni kako bi namirio radnike.
"'Agrohub' mi duguje 156.000 dinara. To su tri moje plate, plus sudski troškovi. Dobio sam presudu pre četiri meseca, ali od para još uvek ništa. Još neki radnici su tužili firmu, ukupno nas 10, svi smo dobili istu presudu, ali još uvek čekamo naše zarade. Izvršitelj nam je rekao da nema šta da pleni Jovanoviću jer ništa nije na njegovo ime", kaže Bokor.
I dok Jovanović već dve godine eskivira da isplati radnike, firmi "Mediolanum invest" je u julu 2016. godine isplatio dug od čak 200.851.834 dinara. Kurir je pisao da Jovanović duguje oko 1,6 miliona evra brokersko-dilerskom društvu "Mediolanum invest", da je kao založno pravo upisano 100 odsto njegove firme "Agrohub" i da je, na kraju, dug pokušan da se naplati preko izvršitelja.
Prema podacima sa APR, Jovanović je 1. jula 2016. godine vratio dug, pa se založno pravo briše.
"Čedomir Jovanović je podneo registracionu prijavu za brisanje založnog prava. Uz registracionu prijavu je priložena dokumentacija: urgencija, potvrda o uplati naknade, rešenje zl. br. - kopija i rešenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 24. maja 2016. godine", navodi se u APR-u.
Inače, 29. decembra 2016. godine promenjen je vlasnik u firmi "Agrohub", pa je umesto Čedomira Jovanovića upisan izvesni Igor Jovanović.
Čedomir Jovanović nije odgovorio na poziv, kao ni na SMS novinara, a odgovor je izostao i od "Mediolanum invest".
Jovanović: Neću na izbore u alibi koaliciji svih repova DS
Izvor: Tanjug / Tanja Valič
Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da jedino vlast može da pozove OEBS kao posmatrača na izborima i da to nikako ne može da učini opozicija čijim predstavnicima je već rečeno da misija neće nadgledati beogradske izbore.
"Ne vidim smisao u pozivu OEBS-u (o kome pričaju predstavnici opozicije), jer na prethodnim izborima nije uložen nijedan jedini prigovor. OEBS ne treba da nadgleda izbore niti će to uraditi i već su nam to sami rekli. Rečeno nam je da OEBS neće rešavati naše probleme, već da to moramo sami", naveo je Jovanović na konferenciji za novinare.
On je dodao da "niko opoziciju ne može da doživi ozbiljno dok zapomaže i priziva OEBS u pomoć kada nije uložen nijedan prigovor na tok izbora".
Ocenio je da zahtev da dođu posmatrači predstavlja "alibi opozicije".
Jovanović je rekao da je to za njega "uvredljivo" jer te druge stranke "nikada nisu bile deo snaga koje su se kao on borile za red na izborima".
Dodao je da je od izbora mnogo veći problemi to šta će se dešavati u odnosima Srbije i SAD i EU, kao i Srbije i Rusije.
Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, po rečima Jovanovića, ne raspisuje izbore da bi ojačao SNS i gradsku listu, već zato što više nema snagu da zemlju vodi kao do sada i jer želi da se distancira od "svega što je postavljeno pred Srbiju" - spoljnopolitička orijentacija, odnos prema Kosovu i BiH.
Jovanović je rekao da je protiv vanrednih parlamentarnih izbora, ali ne zato što se plaši za svoju LDP, već jer će "Zapad to razumeti kao način da se distanciramo od obaveza i svega onoga što predugo nismo uradili".
Jovanović je rekao da mu "ne pada na pamet" da izađe na izbore u "alibi koaliciji svih repova DS koji su se podvili jedni pod druge".
"LDP će na gradske izbore izaći sama, kao i uvek", rekao je Jovanović i ocenio da je "stepen nemoći opozicionih stranaka i njihovih lidera u tolikoj meri izražen i jasan da je teško očekivati da će i ljudi koji se ne slažu sa Srpskom naprednom strankom glasati za dezorganizovanu opoziciju naguranu na jednu listu".
Dodao je da je LDP spreman da razgovara sa svima o platformi koja treba da ojača "evropski put" Srbije, da reši odnose s Kosovom i BIH, ali i da "stavimo tačku na rusku ambiciju da Zapadu pravi problem tako što će nas gurati u lokalne sukobe".
Jovanović je ocenio da rusko odlikovanje bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću predstavlja "epoletu za Nikolićevu novu ulogu u Srbiji" i "poruku ruskog predsednika Vladimira Putina Vučiću, a i svim građanima da znaju ko je njegov izbor".
Lider LDP je rekao da smatra da to ne znači da će Nikolić osnovati novu stranku.
Jovanović je ocenio da se "unutrašnji dijalog" o Kosovu vodi da bi se "našao način da se ljudima kaže da je Kosovo dva puta izgubljeno: prvi put 1999. godine i u post-oktobarskoj Srbiji" - od 2000. godine naovamo.
Jovanović je ocenio da se "unutrašnji dijalog" o Kosovu vodi da bi se "našao način da se ljudima kaže da je Kosovo dva puta izgubljeno: prvi put 1999. godine i u post-oktobarskoj Srbiji" - od 2000. godine naovamo.
[size=41]И у редовима опозиције има, међутим, оних који не желе ОЕБС, али из других разлога. Док лидер Двери Бошко Обрадовић напросто не жели да се странци мешају у унутрашња политичка питања, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић сматра да је потез опозиције неозбиљан јер на председничким изборима у Београду није уложила ниједан једини приговор.[/size]
Dveri: OEBS nije bio dobronameran
V. N. | 09. novembar 2017. 21:38 |
Dveri su saopštile da, načelno, nemaju ništa protiv međunarodnih posmatračkih misija na izborima u Srbiji, ali ukazuju da se "OEBS, nažalost, pokazao kao nedobronameran" prema Srbiji
beatakeshi wrote:Moram da priznam da sam početkom ovog milenijuma bio ubeđen da će ubuduće izbori biti regularni, da smo, kao društvo, ovladali tim segmentom političkog života. Ali, avaj ...
Gargantua wrote:^^^
čeda prima krivicu u ime post-5.10. ekipe, kako bi raspodelio teret i pomogao vučiću.
William Murderface wrote:beatakeshi wrote:Moram da priznam da sam početkom ovog milenijuma bio ubeđen da će ubuduće izbori biti regularni, da smo, kao društvo, ovladali tim segmentom političkog života. Ali, avaj ...
Isto. Bio sam glup.