Topik za prave levicare
- Guest
- Post n°326
Re: Topik za prave levicare
Uh, prepadoh se da nije Vuk Drašković i Hajdeger. Njemu Hajdeger ne bi nikako ležao/pasao/stajao/sedeo. To bi mi bilo nelagodno čitati. A ovoga Darka sam čak i pročitao pre neki dan, slučajno, pa ništa, bezazleno okretanje brojanica na terasi u hladu, intelektualci igraju "tač", piju uvin čajić i čekaju da počnu predavanja, da vide koja im je nova piletina došla.
- Post n°327
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°328
pa ja zapravo ne znam sta darko hoce ovim tekstom. matkovicev odgovor je zapravo, po meni, promasen zato sto uopste pokusava da odgovori na draskoviceve teze.
mislim ovde se svi slazu od zizeka do vecnosti da je savremena institucionalna levica izgubila uporiste medju radnicima. mislim nije to neka novost. to zna i sanders i met tabibi i korbin i owen jones.
ono sto zapravo draskovic zeli da napise a ne zna kako je da je odbrana kosova vrhunski klasni interes zato sto je to otpor svetskom kapitalizmu u svom imperijalistickom obliku valjda. to je to bice levice. bice levice je etno kapitalizam, lokalno siledzijskog tipa, u otporu imperiji. nikako hrist, samo ziloti.
mislim ovde se svi slazu od zizeka do vecnosti da je savremena institucionalna levica izgubila uporiste medju radnicima. mislim nije to neka novost. to zna i sanders i met tabibi i korbin i owen jones.
ono sto zapravo draskovic zeli da napise a ne zna kako je da je odbrana kosova vrhunski klasni interes zato sto je to otpor svetskom kapitalizmu u svom imperijalistickom obliku valjda. to je to bice levice. bice levice je etno kapitalizam, lokalno siledzijskog tipa, u otporu imperiji. nikako hrist, samo ziloti.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°329
matkovicev odgovor je zapravo, po meni, promasen zato sto uopste pokusava da odgovori na draskoviceve teze
Apsolutno. What the fuck's the point, što reče Edvard Norton u gornjem klipu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°330
pa ja mislim da bi bilo dobro da nacionalna levica proba da artikulise svoje teze ali problem je u tome sto ih je strah to da izgovore. tako dobijemo ovo hajdegerisanje.
ima ona super anegdota kada hana arent natera benjamina da slusa predavanje hajdegerovo o "mitoloskom vremenu" pa ovaj ode i smori se ko cigla i posle napise solemu u nekoj prepisci: meni se cini da taj covek ima problema i sa shvatanjem obicnog vremena a ne sa mitoloskim vremenom.
ima ona super anegdota kada hana arent natera benjamina da slusa predavanje hajdegerovo o "mitoloskom vremenu" pa ovaj ode i smori se ko cigla i posle napise solemu u nekoj prepisci: meni se cini da taj covek ima problema i sa shvatanjem obicnog vremena a ne sa mitoloskim vremenom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°331
_____
- Guest
- Post n°332
Pa da, to je nagvaždao još stari profa Pribićević dr Novak (sada je valjda pokojan odavno) da se pojam radničke kalse (to je tada sredinom 1980-ih bilo jedino moguće izgovarati) promenio jer početkom XIX veka je bilo ne znam sad 89% procenata garavih fabričkih radnika a danas ne znam 30 % ili manje, pa da levičarska (marksovska, reče Novak) retorika uopšte ne može da se primi "u današnje vreme".bruno sulak wrote:mislim ovde se svi slazu od zizeka do vecnosti da je savremena institucionalna levica izgubila uporiste medju radnicima. mislim nije to neka novost. to zna i sanders i met tabibi i korbin i owen jones.
Takođe, Svetozar je Stojanović na američkom faksu i kod nas - više marketinpki kao Dobričin valet, batler i doušnik - pokušao da uvede Eko-Socijaldemokratiju, znači "ekoločki momenat" u tada već višepartijsk isistem.
A danas na Zapadu postoje samo najamni radnici, državni službenici i plemići koji žive od rente, reče jedan moj profa, nažalsot i on pokojan.
A renta je babaroga naših paora i preživelih levičara sa faksova i instituta.
Renta je ono što mami i maldei stare u naše vreme bez industrije. To na Zapadu. A na istoku se bilo kakav radnik plaši poslodavca. Njemu levica ne može ništa da ponudi. Takav siromah onda sluša Av-a.
- Post n°333
Tzv "srpstvo" je jednostavno suvise komplikovano za tu levicu. Tu jednostavno ima previse stvari koje oni ne razumeju, nemaju "aparat" da razumeju.
- Post n°334
A odgovor sam sad procitao - vrlo dobar.
- Post n°335
Mislim (stari) problem je u sledecem: ako hoce da se bave beskompromisnom kritikom i jasnim izlazenjem na crtu vladajucoj klasi u Srbiji, a ne zele to da rade sa potpuno nationalism-free stanovista, onda moraju da budu spremni da u javnoj debati budu uvuceni u razgovor sa desnicom o nacionalnim stvarima. I tu ce ih pojesti za predjelo.
- Post n°336
kud_genijalci wrote:
A danas na Zapadu postoje samo najamni radnici, državni službenici i plemići koji žive od rente, reče jedan moj profa, nažalsot i on pokojan.
Има и соло играча, разноразних посредника за све и свашта. Агенција која изиграва наплатну службу месном водоводу, јер ови то као не умеју, боље се исплати кад се ауцорсује (да, тако што трошак 1 фактуре скочи са 0,2 на 5 долара). Препродавци телефонских услуга који живе од тога да касно пошаљу рачун па ти наместе да будеш у доцњи, јер то им је главна зарада. Даваоци лихварских кредита на чек од плате. Препродавци бесплатних информација. Препродавци осигурања. Разни независни проценитељи, стручни читачи папира, критичари хране, кафана, места, консултанти за боје. Орагнизатори приватних догађаја. Јућубери и ини мрежни предузетници... а онда су им се придружиле масе бајаги запослених у гажној привреди - ЕрБрнаби, Јубер, а онда и класична малопродаја и услуге, које ће радије да запосле четворицу на до пола радног времена него двојицу за стално, јер је много јефтиније.
...што све још није класа а ни они нису у неком уједначеном положају па да имају неки заједнички интерес. И кад су независни, у ствари зависе од две-три веће муштерије. У ствари су једнако прекаријат као и најамни радници.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°337
samo danas...
We’re offering our print subscription for $20 with free worldwide international shipping today. https://t.co/nSVV0BrI8h
— Jacobin (@jacobinmag) September 2, 2019
- Guest
- Post n°338
http://www.ips.ac.rs/wp-content/uploads/2019/07/Nacionalni-interes-2-2019.pdf
ceo broj o levici
ceo broj o levici
- Post n°339
Kakva bizarna ekipa
_____
- Post n°340
Pročitao prva dva segmenta. Bajato prežvakavanje. Ćira po starom, naravno.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°341
Nisam znao gde ovo da postavim, pa neka bude ovde.
Tekst o iskustvima Aljaske sa univerzalnim dividendama iz državnog fonda koji se puni novcem od prirodnih bogatstava i daljim ulaganjima.
https://www.vox.com/future-perfect/2019/9/5/20849020/alaska-permanent-fund-universal-basic-income
Tekst o iskustvima Aljaske sa univerzalnim dividendama iz državnog fonda koji se puni novcem od prirodnih bogatstava i daljim ulaganjima.
https://www.vox.com/future-perfect/2019/9/5/20849020/alaska-permanent-fund-universal-basic-income
- Post n°344
FB stranica smetliste istorije ima prolongirani nervni slom oko feminizma gde im, i shit you not, smeta sto feministice isticu svoje reproduktivne kvalitete (ne parafraziram mnogo) i sto se se slikaju s knjigama na kolenima pa se vide, citiram, "butkice".
mesarska analogija na stranu ali kakav je ovo viktorijanski incel momenat nacionalne levice? sta fali starom dobrom dizelaskom pickopacenistvu?
mesarska analogija na stranu ali kakav je ovo viktorijanski incel momenat nacionalne levice? sta fali starom dobrom dizelaskom pickopacenistvu?
_____
- Post n°345
uskoro ce biti zlocin jebati se
ima da se ide u banku sperme
ima da se ide u banku sperme
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°346
I ja bih isao da sam zensko
_____