Bajagin najveći zločin
Poll
Bajagin najveći zločin je:
- [ 3 ]
- [5%]
- [ 11 ]
- [19%]
- [ 3 ]
- [5%]
- [ 3 ]
- [5%]
- [ 2 ]
- [4%]
- [ 4 ]
- [7%]
- [ 4 ]
- [7%]
- [ 20 ]
- [35%]
- [ 7 ]
- [12%]
Total Votes: 57
- Post n°126
Re: Bajagin najveći zločin
Имам колегу из Крушевца који говори ”цура” за девојку или млађу жену.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°127
Podsetio bih da je tzv. Bajaga iz Varazdina, tako da uopste nije cudno sto koristi nepoznate reci i izraze koji nisu odomaceni u srpskom jeziku, bilo ovdasnjoj, pravilnoj varijanti, ili u nepravilnoj varijanti koja se koristi u Hrvatskoj zvanoj hrvatski jezik.
- Post n°128
Bajagići su iz Pive, Plužine, Cg, a rođen je u Bjelovaru. Sve što najviše voliš.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°129
Filipenko wrote:Podsetio bih da je tzv. Bajaga iz Varazdina, tako da uopste nije cudno sto koristi nepoznate reci i izraze koji nisu odomaceni u srpskom jeziku, bilo ovdasnjoj, pravilnoj varijanti, ili u nepravilnoj varijanti koja se koristi u Hrvatskoj zvanoj hrvatski jezik.
Bjelovara. Ali važnije i uticajnije od rođenja u Bjelovaru je to da je odrastao u Zemunu a Zemun je nekad bio u sastavu Hrvatske
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°130
Ma covek nema veze s Bjelovarom...
- Post n°131
Mór Thököly wrote:Ma covek nema veze s Bjelovarom...
Rođen je tamo, a i vlasnik putovnice je postao na račun toga.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°132
Znam, ali to je bukvalno slucajno. Slucajni Hrvat
- Post n°133
Malo mi je truba da to radim - bez veze mi je da to uradim.
Jedan moj drug je govorio “malo mi je trumpet”.
Jedan moj drug je govorio “malo mi je trumpet”.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°134
Malo mi je trulo da to radim
- Post n°135
Mór Thököly wrote:
Bukvalno nikad nisam rekao cure/curice (to je po difoltu bila HR i BiH, mada se govorilo ako se ne varam u Nisu npr) "profurali" nisam znao ni da postoji kao glagol. Truba...vrlo retko, oladila - to vec, da kazemo, nesto cesce
Ne varas se. Kod nas je prilicno uobicajeno bar bilo u moje vreme, sad ne znam.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°136
Notxor wrote:Bajagići su iz Pive, Plužine, Cg, a rođen je u Bjelovaru. Sve što najviše voliš.
Sto, pa nisam ja protiv Crnogoraca. Ali ovi sa putovnicom, ti su mi omiljeni. No bar nije srbovao, za razliku od vecine vlasnika putovnice.
- Post n°137
moj ujka govorio trebe (govori i dalje kad ga zena ne cuje - bog da ga pozivi)
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°138
komad!
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°139
Filipenko wrote: bilo ovdasnjoj, pravilnoj varijanti, ili u nepravilnoj varijanti koja se koristi u Hrvatskoj zvanoj hrvatski jezik.
Cure i momci/dečki > djevojke i mladići
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°140
Cure se u Beogradu defo govorilo, ali mislim ( nisam 100% siguran) recimo od 50tih do pocetka 80tih, mozda kraja 70tih, ne znam. Krajem 80tih se nije govorilo. Kazem Bgd, ostatak Srbije je sareno koliko vidim.
Za momke/dečke/frajere nisam nadležan
Za momke/dečke/frajere nisam nadležan
- Post n°141
Најбоље ми је било кад далматински Сремац почне виц са „иду тип и типица...“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°142
Cura, ženska, treba (odmori, Žuga, malo, matere ti, zar ne vidiš kakve su ovdje trebe) je bilo popularno kroz cijele osamdesete i devedesete ali nisam čuo da to neko ozbiljno izgovori ima bar dvadeset godina. U Sarajevu koke, to mi je toliko bezvezno da nikad ni u zajebanciji nisam izgovorio.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°143
Jest trulo
Bgd - ribe i, ranije, cupi. Potonje se gubi, malo je svoj hejdej late 80s-early 00s.
Btw, meni je 1 grupa late teens rekla da govorim hrvatski jer koristim fakat i simpa (sto svi moji ispisnici koriste)
Bgd - ribe i, ranije, cupi. Potonje se gubi, malo je svoj hejdej late 80s-early 00s.
Btw, meni je 1 grupa late teens rekla da govorim hrvatski jer koristim fakat i simpa (sto svi moji ispisnici koriste)
- Post n°144
koke.boomer crook wrote:moj ujka govorio trebe
mada, to striktno nisu sinonimi. Treba je devojka a koka je… pa oni kažu dobra koka kao mi što kažemo dobra pička, da proste ove dame što čitaju.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°145
Još jedan dokaz da je posle moje generacije sve otišlo ukurac. Čuj, fakat i simpa, ko da ste Božemeprosti odrasli na Tuškancu.Mór Thököly wrote:Jest trulo
_____
- Post n°146
Vilmos Tehenészfiú wrote:Još jedan dokaz da je posle moje generacije sve otišlo ukurac. Čuj, fakat i simpa, ko da ste Božemeprosti odrasli na Tuškancu.Mór Thököly wrote:Jest trulo
Mor ko da je zagrebačka zlatna mladež
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°147
Pa neam pojma, masa ljudi koristi te dve reci...
- Post n°148
Ima dama na forumu pa ne mogu iskazati zargon koji sam koristio i slusao
- Post n°149
da se napravi topik za nas djentlmene da pricamo na miru
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°150
kod nas ima samo drugarica!
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together