Bajagin najveći zločin
Poll
Bajagin najveći zločin je:
- [ 3 ]
- [5%]
- [ 11 ]
- [19%]
- [ 3 ]
- [5%]
- [ 3 ]
- [5%]
- [ 2 ]
- [4%]
- [ 4 ]
- [7%]
- [ 4 ]
- [7%]
- [ 20 ]
- [35%]
- [ 7 ]
- [12%]
Total Votes: 57
- Post n°104
Re: Bajagin najveći zločin
Nema tu ničeg što se ne rešava bradom ili kratkom kosom, u suprotnom...
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°106
Пачићи, лончићи, мало збркани. То је био Оливер.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°109
U tim godinama ili pustiš bradu ili uplatiš testosterone replacement therapy. Nema treće.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°112
Fakat. Ima i vecih
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°113
DA LI JE MOGUĆE
RAZVEO SE MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA? Kraj braka dugog 33 godine
Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima, Momčilo Bajagić Bajaga, godinama unazad privatni život čuvao je daleko od očiju javnosti, ali nikada nije krio da je, između ostalog, za njegovu briljantnu karijeru zaslužna i supruga Emilija.
Međutim, kako piše "Objektiv", Momčilo Bajagić Bajaga razveo se od svoje supruge, Emilije.
Inače, Bajaga i Emilija su zajedno poslednji put u javnosti viđeni 2019. godine.
Živeli su u istom kraju, upoznali se u autobusu, a venčali 1989. godine.
- Ema je stanovala u Zemunu, a upoznali smo se u autobusu. U busu sam je prvi put pitao da li bi htela da izađe sa mnom u nedelju, a ona je rekla da nedeljom ne izlazi. Meni je to bilo kao da me je o’ladila, jer ko ne izlazi nedeljom? Ema je valjda izlazila subotom, otkud znam. Ja onda nisam postavljao nikakvo dodatno pitanje, bilo mi je truba. Tek posle nekoliko meseci smo profurali - istakao je muzičar u jednom intervjuu za "Novosti".
- Mi nismo mogli da idemo na letovanje negde gde idu svi. Sećam se da smo jednog leta na Mljetu otišli na neku daleku plažu da bismo bili sami. Međutim, odnekud se tu pojavilo petoro ljudi koji su samo sedeli i piljili u nas. To im je, valjda, bilo interesantno. Meni je najgluplja fora bila da govorim kako nemam devojku da bi me curice jurile. Ljudi te vole zbog muzike. Da nisam pravio dobre pesme, ne bi me ni voleli - pričao je Bajaga.
Njihov brak je trajao tri decenije, a iz njihove ljubavi dobili su dvoje dece, sina Marka i ćerku Anđelu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°114
o'ladila
truba
profurali
curice
truba
profurali
curice
- Post n°115
ćaća wrote:o'ladila
truba
profurali
curice
bukvalno citam i razmisljam koliko se sleng razlikuje od mog.
a geografska distanca u odrastanju skoro pa nula.
- Post n°116
To mi s početka šezdesetih tako furamo.
- Post n°117
Bukvalno nikad nisam rekao cure/curice (to je po difoltu bila HR i BiH, mada se govorilo ako se ne varam u Nisu npr) "profurali" nisam znao ni da postoji kao glagol. Truba...vrlo retko, oladila - to vec, da kazemo, nesto cesce
- Post n°118
Nesto da nesto ne. Cure se nisu pominjale al sve drugo da, sad, zavisi kojoj generaciji pripadas
- Post n°119
Možda su te "curice" upale kao danak tome da je Bajaga bio opštejugoslovenski star. Pa ono kao hajmo curice hajmo dječaci...
- Post n°120
mid70s
bukvalno se ne secam da je bilo ko ikad rekao "znas kakva cura" npr.
furanje da, ali "profurati" je bilo "pošli"
oladila - većinom "otkačila"
At Kapetan
At Kapetan
- Post n°121
Indy wrote:Možda su te "curice" upale kao danak tome da je Bajaga bio opštejugoslovenski star. Pa ono kao hajmo curice hajmo dječaci...
možda
- Post n°122
E pa ja sam Bajina gen tu nedje. Profurati je bilo gimnazija i brucosko doba, posle ko je kako stizao i stezao.Mór Thököly wrote:mid70s
At Kapetan
Al Bajaga se uglavnom trudio da bude kulturan i koristio je razne eufemizme. Al rok
po definiciji je daleko od toga pa je postao moderni Dragan Stojnic
- Post n°123
Pa, jeste, u naše doba bilo je cupi, a ne cura.
- Post n°125
Mór Thököly wrote:
Bukvalno nikad nisam rekao cure/curice (to je po difoltu bila HR i BiH, mada se govorilo ako se ne varam u Nisu npr) "profurali" nisam znao ni da postoji kao glagol. Truba...vrlo retko, oladila - to vec, da kazemo, nesto cesce
Труба је било скроз редован израз (а старији сам од Бајаге пет година), „било ми је труба да...“ је било нормално, а и сад је, нема шансе да те неко не разуме.
А за лађење, хм, било је оно „ајде олади“, ал' за уручивање ођебенице се казало „попио штиклу“, још старије „добио корпу“, „откачила га“, ређе „добио шут карту“ јер се тај израз више користио за избацивање из друштва, са посла, из кафане.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...