Prostor za kolumnu Zorana Ćirjakovića
- Post n°476
Re: Prostor za kolumnu Zorana Ćirjakovića
čini mi se da pre mi njega izbezumljujemo.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°477
Јер цвет случајне интелигенције не увиђа колики је он геније? Ех, несхваћености, тешко ли падаш.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°478
bela maca wrote:čini mi se da pre mi njega izbezumljujemo.
Pa, realno, ne znam koga ne bismo.
- Guest
- Post n°479
žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja....
- Post n°480
Junak jednog topica u gostima kod junaka drugog. Kao kad bi Giga dosao na slavu kod Arandjela
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°481
Nije tačno, meni smeta institucija predsednika kao takva
- Guest
- Post n°482
nema te radnje ispred koje se ovako dobro bulazni kao u toj krembilskoj emisiji
- Post n°483
Zuper wrote:Cirko vas bas izbezumljuje.
Evo pomenuo druga iz Nisa...udara u osinjak.
jos jedno kopanje po RL i bices banovan. ovo je vec hiljaditi put. ovde doslovce postoji jedno pravilo a i oko njega smo fleksibilni.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°484
Nisam siguran, ne mogu sad opet gledati, ali mi se učinili da su u jednom trenutku rekli da se ne pominje zamrznuti konflikt na Kosovu, nego da se prosto tupim birokratima u Briselu kaže kad budu postavljali nekakve rokove, da Srbija trenutno ne može, a kad će moći ne zna se.
Zvuči prilično lukavo. Zamrznuti konflikt, ali zamrzavanje ne pominjati.
Zvuči prilično lukavo. Zamrznuti konflikt, ali zamrzavanje ne pominjati.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°485
bruno sulak wrote:Zuper wrote:Cirko vas bas izbezumljuje.
Evo pomenuo druga iz Nisa...udara u osinjak.
jos jedno kopanje po RL i bices banovan. ovo je vec hiljaditi put. ovde doslovce postoji jedno pravilo a i oko njega smo fleksibilni.
- Post n°486
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°487
neko ga kara za kocu popovica. sotire?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°488
Fora je u tome da niko ne "orijentalizuje" "Srbe" kao on. Ovaj prostor ovde je to sto je, nije ni Holandija ni Irak/podsaharska Afrika. Hrvatska je recimo periferija Oksidenta, dok Srbija nije ni Oksident ni Orijent. Jer sumadijska dvojka ili izvorni trubaci i sirtaki nisu ni Oksident ni Orijent (ni "ruski svet"). Ali to sve zajedno sa politikom ima samo vrlo posredne veze. Jer recimo Japan definitivno nije Abendland, ali je apsolutno "politicki Zapad". Da procita ponovo, ako vec nije, Todorovu i Stojanovica. Ali pazljivo. A i neke delove prve knjige Brodelovog Mediterana u doba Filipa II.
- Post n°490
KinderLad wrote:Fora je u tome da niko ne "orijentalizuje" "Srbe" kao on. Ovaj prostor ovde je to sto je, nije ni Holandija ni Irak/podsaharska Afrika. Hrvatska je recimo periferija Oksidenta, dok Srbija nije ni Oksident ni Orijent. Jer sumadijska dvojka ili izvorni trubaci i sirtaki nisu ni Oksident ni Orijent (ni "ruski svet"). Ali to sve zajedno sa politikom ima samo vrlo posredne veze. Jer recimo Japan definitivno nije Abendland, ali je apsolutno "politicki Zapad". Da procita ponovo, ako vec nije, Todorovu i Stojanovica. Ali pazljivo. A i neke delove prve knjige Brodelovog Mediterana u doba Filipa II.
ma gde brodela da cita. ovde i andersona citaju ko prirucnik za mandraka madjionicara.
_____
- Post n°491
bruno sulak wrote:KinderLad wrote:Fora je u tome da niko ne "orijentalizuje" "Srbe" kao on. Ovaj prostor ovde je to sto je, nije ni Holandija ni Irak/podsaharska Afrika. Hrvatska je recimo periferija Oksidenta, dok Srbija nije ni Oksident ni Orijent. Jer sumadijska dvojka ili izvorni trubaci i sirtaki nisu ni Oksident ni Orijent (ni "ruski svet"). Ali to sve zajedno sa politikom ima samo vrlo posredne veze. Jer recimo Japan definitivno nije Abendland, ali je apsolutno "politicki Zapad". Da procita ponovo, ako vec nije, Todorovu i Stojanovica. Ali pazljivo. A i neke delove prve knjige Brodelovog Mediterana u doba Filipa II.
ma gde brodela da cita. ovde i andersona citaju ko prirucnik za mandraka madjionicara.
- Post n°492
pa da od glacijalnog brodela bi im se slomio mozak.
_____
- Post n°493
Džizs, sad moram i tog Brodela da čitam.
Tako mi i treba kad se družim s ovim društvenonaučarima.
Tako mi i treba kad se družim s ovim društvenonaučarima.
- Post n°494
Trebalo bi da ti bude zanimljivo, ima i gomila ekonomije
- Post n°495
E da, i Stavrijanosov Balkan, Prvi tj uvodni deo. Izvinjavam se na nagomilavanju gradiva
- Post n°496
KinderLad wrote:Trebalo bi da ti bude zanimljivo, ima i gomila ekonomije
Braudel's vast, panoramic view used insights from other social sciences, employed the concept of the longue durée, and downplayed the importance of specific events.
Zvuči kao duhovni otac ovog što je sad poznato kao Long Now fondacija. (Naravno, biće da je niđe veze, ali svejedno. Zanimljivo...)
PS. Google kaže da nisam jedini napravio vezu između Long Now i longue duree...
- Post n°497
da bice indiju zanimljivo. narocito zato sto brodel moze da ode i jedan oblik naucne lirike. mislim niko ne moze kao on da pise o gorskim stazicama, kozama i biljnim kulturama mediterana a da ti imas osecaj kao da citas kavafija.
_____
- Post n°498
KinderLad wrote:Fora je u tome da niko ne "orijentalizuje" "Srbe" kao on. Ovaj prostor ovde je to sto je, nije ni Holandija ni Irak/podsaharska Afrika. Hrvatska je recimo periferija Oksidenta, dok Srbija nije ni Oksident ni Orijent. Jer sumadijska dvojka ili izvorni trubaci i sirtaki nisu ni Oksident ni Orijent (ni "ruski svet"). Ali to sve zajedno sa politikom ima samo vrlo posredne veze. Jer recimo Japan definitivno nije Abendland, ali je apsolutno "politicki Zapad". Da procita ponovo, ako vec nije, Todorovu i Stojanovica. Ali pazljivo. A i neke delove prve knjige Brodelovog Mediterana u doba Filipa II.
Samo Svetosavlje, iznad Istoka i Zapada.
- Post n°499
Zuper wrote:
Samo Svetosavlje, iznad Istoka i Zapada.
Свети
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°500
Pravoslavlje dolazi sa Juga, svetosavlje sa Juga, Ladu, Forda i Nisana!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije