Tupan dana
- Post n°376
Re: Tupan dana
Znači, članovi Mense (kao i narod, uostalom) bi trebalo nešto da rade, umesto da se bave sobom.
- Post n°377
Ne, nego, uopšte ne vidim smisao udruživanja po osnovu IQ-a, osim potencijalno diskriminatornih. Ljudi sa visokim IQ nisu igrožena grupa, nemaju zajedničku kulturu, tradiciju, način života, interesovanja. Ima mnogo institucija i praksi u kojima je inteligencija bitna, ali ne kao takva, nego u nekom konkretnom domenu - nauka, tehnika, umetnost, itd. - i ni za jednu od njih ulaznica nije visok IQ sam po sebi.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°378
Мени то личи на групу за подршку током одвикавања, оно мозговијус анонимус, држе састанке по стражњим салама за састанке по месним заједницама и почињу са "ја сам Пера Перић и сувише сам паметан"...
Оно, ако нађу начина да тим удруживањем дођу до неке лове и обезбеде млађе чланове, свака им дала, боље они него којекакве мафије, ал' ако то и раде, добро се крију.
Оно, ако нађу начина да тим удруживањем дођу до неке лове и обезбеде млађе чланове, свака им дала, боље они него којекакве мафије, ал' ако то и раде, добро се крију.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°379
А мени ово личи на групу завидника који пате што нису примљени у неко друштво.
Наравно да као група интелигентни имају слична интересовања, и као такви могу да их поделе међусобно. Зато постоје и групе са посебним интересовањима унутар Менсе. У ствари оне су и једина вредна ствар тамо. Има од већ поменуте енигматике, фотографије, не знам ти већ чега давно сам гледао…
Исто тако високи људи имају боље предиспозиције да играју одбојку или кошарку (иначе је интелигенција као и висина наследна особина), па нико нормалан неће да каже ”види оне високе људе који се скупљају, мора да су потенцијално дискриминаторна група, а нису нимало угрожени”.
Наравно да као група интелигентни имају слична интересовања, и као такви могу да их поделе међусобно. Зато постоје и групе са посебним интересовањима унутар Менсе. У ствари оне су и једина вредна ствар тамо. Има од већ поменуте енигматике, фотографије, не знам ти већ чега давно сам гледао…
Исто тако високи људи имају боље предиспозиције да играју одбојку или кошарку (иначе је интелигенција као и висина наследна особина), па нико нормалан неће да каже ”види оне високе људе који се скупљају, мора да су потенцијално дискриминаторна група, а нису нимало угрожени”.
- Post n°380
mogu misliti kako oni sa 160 kinje slabice od 150
- Post n°381
Sotir wrote:А мени ово личи на групу завидника који пате што нису примљени у неко друштво.
Ne znam za slično udruženje visokih ljudi.
Udruženja koja se bave enigmatikom, fotografijom itsl već postoje. Moje pitanje je, zašto ti treba sertifikat o visini IQ da bi se time bavio? Ako te zanima fotografija, učlani se u foto-klub, ili neko od stotina formalnih i neformalnih udruženja ljudi koji se time bave. Ditto za enigmatiku. Čemu IQ test?
Ne ljuti se, glup sam i zavidim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Korisnik
- Post n°382
Koliko je uopšte naučno validan koncept IQa? Meni deluje da je to reifikacija i scijentizam.
- Post n°383
Njihovo merenje je samo prikaz brzine uočavanja obrazaca, ili odstupanja od istih.
- Guest
- Post n°384
William Murderface wrote:Sotir wrote:А мени ово личи на групу завидника који пате што нису примљени у неко друштво.
Ne znam za slično udruženje visokih ljudi.
Udruženja koja se bave enigmatikom, fotografijom itsl već postoje. Moje pitanje je, zašto ti treba sertifikat o visini IQ da bi se time bavio? Ako te zanima fotografija, učlani se u foto-klub, ili neko od stotina formalnih i neformalnih udruženja ljudi koji se time bave. Ditto za enigmatiku. Čemu IQ test?
Ne ljuti se, glup sam i zavidim.
Na osnovu moji rezultata shvatio sam dve stvari: da je dobro da rešavam matematičke zadatke, ako to neko želi da plati, a da nije dobro da kontaktiram sa previše ljudi, ako je to bitno za posao.
Na poslu sam dogurao do procentnog računa i svakog dana sam u kontaktu sa mnogo ljudi, tako da mi je bilo veoma bitno da shvatim gde su mi prednosti, a gde su mi mane.
- Post n°385
Bluberi wrote:Njihovo merenje je samo prikaz brzine uočavanja obrazaca, ili odstupanja od istih.
Кад дође до одступања онда, наравно, више нису исти.
Шгјз, ја мислим да сам варао на том тесту. Тј није се тако звао, то је било тестирање за Квискотеку, ал' кад имаш 20-30 задатака типа два пара мрља и онда елемент ком треба погодити пара, или који од ових пет је настао ротацијом овог, или кад имаш систем једначина 2 са 2 али уместо икса и ипсилона имаш троугао и кружић... и томе слично. Тј зато и сматрам да сам варао, све је то математика, само је треба препознати. Чак и у задатку "како гласи тврдња супротна од 'освануо је леп и сунчан дан'" - и ту је матиш, треба препознати да је питање у ствари из логике.
С друге стране и нисам варао, јер ти тестови егзактно мере способност решавања тих тестова. Као што у игрицама нема варања, јер су правила задата софтвером, па ако софтвер нешто омогућава теби, омогућава и свима осталима - немаш посебну предност.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°386
visak ti mama bitango politicarska
http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php?yyyy=2016&mm=11&dd=04&nav_id=1195703
http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php?yyyy=2016&mm=11&dd=04&nav_id=1195703
- Post n°387
Nebojša Krstić @Krle22 2h2 hours ago
"Zaboravlja se da je Beograd mnogo duže bio deo zajedničke države sa Sirijom nego sa Hrvatskom." Muharem Bazdulj@PolitikaJavlja
_____
- Post n°389
Bojan Djuric [ltr]@BojanDjuric78[/ltr] 27m[size=1]27 minutes ago[/size]
Sutra je dan primirja. I prilika da se podsetimo da su u oba svetska rata porazeni vodili tokom veceg dela rata. To je motivaciona poruka
Sutra je dan primirja. I prilika da se podsetimo da su u oba svetska rata porazeni vodili tokom veceg dela rata. To je motivaciona poruka
- Post n°391
Bože, budale.
_____
- Post n°392
Majko. Moja. Mila.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°394
Bojan Djuric [ltr]@BojanDjuric78[/ltr] 2h[size=1]2 hours ago[/size]
Ovo je dan velike pobede svih naroda i zemalja pobednica u WWI. Dobro, i Rusije, mada je ona napustila rat mnogo ranije i sklopila "mir"
Ovo je dan velike pobede svih naroda i zemalja pobednica u WWI. Dobro, i Rusije, mada je ona napustila rat mnogo ranije i sklopila "mir"
- Post n°395
Dakle, nema kraja, jbt. Nema kraja. Rusija izdala časnu imperijalističku stvar.
_____
- Guest
- Post n°396
neprincipijelna koalicija liberala, boljševika, masona i uopšte anglo-mrsomuda ispisala rusiju iz pobedničkog tabora
- Post n°397
lep je bio taj rat. steta sto je samo jedan. oh, wait...
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°398
Mislim da defintivno imamo ovogodišnjeg Srebrenog Krleta. Da ne ispadne da lobiram, građani će se sami izjasniti, ali predviđam.
_____
- Post n°399
Zamislite da mu reply-juje Aleksandar Stevanović, kako bi to ludo bilo
- Post n°400
Ali u pravu je Filipenko, šta ti smeta, ako su svi uvek bili isti onda to važi za Rusiju. I sad umesto da pregaze Nemce (Nemce!) oni tamo dižu neke revolucije. Pa zar to nije izdaja?
_____