by Filipenko Fri Aug 04, 2017 12:48 am
Blind Lime Pie wrote:Filip:
Da li je moguće da spadaš u ljude koji ne razumeju zašto se merenja obavljaju pod kontrolisanim i jednakim uslovima, jer u suprotnom nisu merenja nego nešto bezveze i beskorisno? Reci mi sad odmah da li troluješ ili izistinski lupaš.
Mala škola fizike: KADA MERIŠ TEMPERATURU NA BETONU TADA NE MERIŠ TEMPERATURU VAZDUHA NEGO JEBENOG BETONA. KADA MERIŠ TEMPERATURU NA HAUBI AUTOMOBILA TADA NE MERIŠ TEMPERATURU VAZDUHA NEGO AUTOMOBILA.
Ne mogu ja ovo svake godine. Ako me nešto nagna da se sa puškom popnem na kakav krov jednog sunčanog, vetrovitog jutra, to će biti dživdžanisanje o tome kako nas lažu za temperaturu. To je gore i od bosanskog davljenja sa burekom i pitom.
Ajde?
Drugim rečima, i sam kažeš, analogno (AKO MERE TEMPERATURU U HLADU NA KOŠUTNJAKU TO JE TEMPERATURA JEBENOG HLADA NA KOŠUTNJAKU) nama saopštavaju temperaturu hladovine sa Košutnjaka i to je to. Ne znam kako da ti objasnim, ali kada živiš na Novom Beogradu i slušaš svakodnevnu bajku o temperaturi iz Košutnjaka koja je barem 10 stepeni niža jer oko tebe isijavaju zgrade, beton, asfalt, zidovi i slično, tačno ti dođe da uzmeš pušku i hladnokrvnošću prvog ešalona Odeljenja za Zaštitu Naroda distribuiraš pravdu širom RHMZ i svih vesti koje ti pričaju da ti je zapravo sasvim podnošljivo i fino.
Za konsenzus načina merenja dugim cevima nam milih meteorologa, koji se da promeniti lakoćom izmene formule za obračun nezaposlenosti u Srbiji, ako ne i lakše, me takođe zabole.
Meni je neverovatno da nema neka stanica - ako već mora u parkiću, neka bude - za Novi Beograd, Zemun, Turski grad, Banovo Brdo, Šumazvezdaru, Seosko naselje Vračar i slično i da se, osim "zvanične" temperature Beograda, saopštava i temperatura izmerena u tim i tim delovima grada. Šta je ovo, kraj 19. veka, jedan termometar je dovoljan za sve? Jebem mu miša, valjda može da se napravi tako nešto, kao da ja ne znam da će pod Avalom verovatno da bude prijatnije nego posred Brda Kale gde su bili Turci.