Plagijati i zataškavanje
- Post n°52
Re: Plagijati i zataškavanje
http://pescanik.net/malo-zataskavanje-medu-prijateljima/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°53
U tom trenutku ja nisam bio upoznat sa sadržajem Cvejićeve knjige Socijalna ekonomija, niti je bilo potrebe da tu knjigu čitam, kao što to ranije nisam činio ni za druge kandidate
e pa od sada ćeš da čitaš
- Post n°54
čitam, ne verujem koliko naš univerzitetski svet nema pojma kako se informacije o naučno-istraživačkoj građi identifikuju, izdvajaju, pakuju, pretražuju, pronalaze.
jedan je "sve" shvatio iz cip-a. drugi u ostavlja link koji važi dok baza ne iskljuci korisnika zbog pasivnosti, a ima mogucnost da uzme permalink.
kako uopšte prate aktuelnu literaturu kad ne znaju razliku između cip zapisa i zapisa u katalogu, razliku između opisa cele publikacije i opisa na analitičkom nivou, različite vrste autorstva...
nasadili se na fakultet da "prave" nauku, a ne znaju da rukuju osnovnim alatima.
jebote.
jedan je "sve" shvatio iz cip-a. drugi u ostavlja link koji važi dok baza ne iskljuci korisnika zbog pasivnosti, a ima mogucnost da uzme permalink.
kako uopšte prate aktuelnu literaturu kad ne znaju razliku između cip zapisa i zapisa u katalogu, razliku između opisa cele publikacije i opisa na analitičkom nivou, različite vrste autorstva...
nasadili se na fakultet da "prave" nauku, a ne znaju da rukuju osnovnim alatima.
jebote.
_____
poz
www.facebook.com/kucicanamoru
- Guest
- Post n°55
namerna prolaznica wrote:čitam, ne verujem koliko naš univerzitetski svet nema pojma kako se informacije o naučno-istraživačkoj građi identifikuju, izdvajaju, pakuju, pretražuju, pronalaze.
jebote.
departman za engleski jezik na filozofskom fakultetu u ns ima probleme da na svoj sajt okaci ispravan engleski prevod neke objave ili teksta, to o cemu pricas je vec visa matematika.
- Post n°56
ta viša matematika se zove informaciona pismenost. tako da se za ovu ekipu može reći da su informacione analfabete.
sad se svi kunu u "softver za prepoznavanje plagijata".
pa, ako pratiš produkciju u svojoj oblasti, ako umeš da nađeš, selektuješ, proceniš radove, ako si zabeležio i 'usvojio' ono što si pročitao - šta će ti softver? ispade da student druge godine može da pronađe literaturu koja nije poznata profesoru i da je umetne u svoj seminarski.
ne,nego kad dobiješ rad, kao šalteruša u banci novčanicu, provozaš ga kroz softver za prepoznavanje i na ekranu zasvetli: lažnjak!
intelektualno radoznali i kritički pristup: kako ćemo-lako ćemo.
sad se svi kunu u "softver za prepoznavanje plagijata".
pa, ako pratiš produkciju u svojoj oblasti, ako umeš da nađeš, selektuješ, proceniš radove, ako si zabeležio i 'usvojio' ono što si pročitao - šta će ti softver? ispade da student druge godine može da pronađe literaturu koja nije poznata profesoru i da je umetne u svoj seminarski.
ne,nego kad dobiješ rad, kao šalteruša u banci novčanicu, provozaš ga kroz softver za prepoznavanje i na ekranu zasvetli: lažnjak!
intelektualno radoznali i kritički pristup: kako ćemo-lako ćemo.
_____
poz
www.facebook.com/kucicanamoru
- Post n°57
Тако је ћерци асистентица нашла лажњак, јер није знала да реченица треба међу наводнике. Онда је следио течај за употребу софтвера, ова се научила и гле сад, оригинал и бодова колико треба.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°58
Sud kaže da mi novinari ne smemo da pišemo o plagiranim doktoratima političara jer smo "lica koja za zo nemaju potrebna stručna znanja".
— Nemanja Rujević (@strani_placenik) February 22, 2022
Treba da se čeka Etička komisija fakulteta koja NIJE NI POSTOJALA kad sam pisao tekst.
Ali ok, ovo je tek prva runda. https://t.co/OvVOCnXM1D
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°59
Realno.
Šta ja ima da pričam da pada kiša ako je prognostičar na televiziji sa nacionalnom frekvencijom rekao da neće padati kiša.
Šta ja ima da pričam da pada kiša ako je prognostičar na televiziji sa nacionalnom frekvencijom rekao da neće padati kiša.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°60
Taj rad.
_____
- Post n°61
Pištaljka pomogla još jednom uzbunjivaču da dobije zaštitu
sudska odluka na linku
Виши суд у Београду вратио је на посао узбуњивача Јадранку Оташевић, асистента на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију (ФАСПЕР), којој после десет година успешне академске каријере није продужен уговор пошто је указала на плагирање радова својих надређених, али и на незаконитости у одлукама факултета. У судском поступку узбуњивача заступају адвокати Пиштаљке.
Доктор наука Јадранка Оташевић извршила је узбуњивање тако што је о неправилностима у раду обавестила органе факултета и универзитета, али и јавност. Узбуњивачица Оташевић је указала да су две професорке – бивша и садашња начелницa њеног одељења на ФАСПЕР-у др Надица Јовановић Симић и Мирјана Петровић Лазић добиле звања на основу плагираних стручних радова и фалсификованих докумената, али и да се конкурси за избор у звања прилагођавају појединцима и да је чак уведена нова научна област да би они напредовали. Вечерње новости писале су о овим проблемима на београдском факултету.
Представници ФАСПЕР-а пред судом су негирали да је Јадранка Оташевић узбуњивач и навели да је нетачно да је без посла остала због указивања на незаконитости.
Судија Вишег суда у Београду Биљана Чогурић оценила је ове аргументе неоснованим и одлучила да заштити узбуњивача оцењујући да су аргументи ФАСПЕРА неосновани и да је Оташевић „послодавцу, надлежним органима и јавности указивала на незаконитости и неправилности у поступку расписивања конкурса за избор у звање, као и остале у предлогу описане незаконитости код послодавца , а што предлагача за сада карактерише као узбуњивача”.
Оташевић ће уживати судску заштиту и имати сигуран посао док се не оконча судски спор који води по Закону о заштити узбуњивача пред Првим основним судом у Београду. И у овом поступку је заступају адвокати Пиштаљке.
sudska odluka na linku
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°62
Inztitucije rade svoj posao
- Post n°63
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=12&dd=03&nav_category=12&nav_id=2253403Mór Thököly wrote:Inztitucije rade svoj posao
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°65
Vecina profesora ne dobija produzetak. Slutim da bi isto bilo i bez price o plagijatu.
_____
- Post n°66
Erős Pista wrote:Vecina profesora ne dobija produzetak. Slutim da bi isto bilo i bez price o plagijatu.
Средње школе су добиле забрану, знам колегиницу која је тако радила четири године, ове године јок. У суседној општини математику предаје апсолвент информатике.
Не верујем да је за високо школство много другачије.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°67
B92 je pokazao veliko interesovanje za slučaj kO sVe RAdI nA NašIM FakULTetIMa pružanjem pune medijske podrške onom ekonomisti iz Zubinog potoka baš kao RTS Šešelju tokom 90ih. Ako oni tvrde da je do ne produžavanja radnog odnosa došlo po osnovu fiktivne afere onda verujem da to jeste slučaj. Akademik Teodorović prošao je sa jeftinijim podvalama, valjda ga Biki zato javno opanjkava kako je utekao od bombardovanja.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°68
https://nova.rs/posts/sramota-dokazane-plagijatorke-bivse-dekanke-filoloskog-upravo-je-postala-jos-veca-posle-odluke-ustavnog-suda-i-njegovog-neverovatnog-obrazlozenja
živeli
živeli
_____
- Post n°69
Ovo je Monty Python Level da postovaš estetičarku za dekana Septička jametm!
_____
- Post n°70
najbolja profesorka na tom faksu
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°71
ista situacija kao s Rambom, kriva je kakva god da je profesionalno
- Post n°72
https://www.politika.rs/articles/details/543840
_____
- Post n°73
Подсећамо, Синиша Мали је раније објавио на свом инстаграм налогу да више од две године ради на новом докторату на Универзитету у Словачкој, те да је у питању студијски програм „Финансије”. Како је навео, „некада је у животу потребно да вас оспоре, да бисте скупили храброст, наставили даље и показали да можете”, те додао да „то ради за своју душу”. У случају да Мали заврши нове докторске студије, после скоро десетогодишње правне борбе, имаће и две докторске титуле.
_____
- Post n°74
Nakon tolikih obicnih radnika, naterasmo i jednog intelektualca u fakultetsko-doktoratsku pecalbu u Slovackoj...
- Post n°75
Samo me malo muči - zar nije on stari doktorat pocepao? Šta će sad da bude kad ga pozovu iz repozitorijuma da odnese primerak, a on tužno gleda hrpu papirića u ćošku?
_____