Мада сва биомаса тог типа је или већ давно испарила и сасушена, или се претворила у колонију нечега, има културу. Ако је оно прво, питање је само да ли је заглавила неки покретни део - што је на лептопу само тастатура, од споља доступних делова.
IT Razno
- Post n°551
Re: IT Razno
Мање више изнад, него на или у, то је проблем.
Мада сва биомаса тог типа је или већ давно испарила и сасушена, или се претворила у колонију нечега, има културу. Ако је оно прво, питање је само да ли је заглавила неки покретни део - што је на лептопу само тастатура, од споља доступних делова.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Korisnik
- Post n°552
Sotir wrote:Ако ћеш да тераш нови Виндоуз на њима, боље заобиђи онај јевтинији који се мање греје. То говно гута ресурсе ко лудо.
W10 guta resurse ko lud?
- Post n°553
Мисли на јефтинију верзију лаптопа.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°555
koristi li ko vpn?
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°556
Више ми не треба, ал' ми је релативно свеже. У ком смислу ти треба?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°557
turio osmc(kodi) na raspberry pi, pa sam rad gledat nesto iz amerike, evrope...
_____
- Post n°558
Klasična greška u koracima, ti pitaš je l' neko plaćao komercijalni VPN to circumvent geo-blocking, a pejs ti odgovara da je koristio VPN za remote pristup stvarima sa posla.
Ne znam šta bih ti rekao, nisam up-to-speed sa ponudom, konsultuj reddit prilikom odabira svakako, ali meni bi npr. bilo glupo da bilo kome platim dugoročni subscription i da mu posle par meseci većina servera završi blacklisted za nešto što hoću da koristim. Možda je bolje da se jednostavno preseliš?
Ne znam šta bih ti rekao, nisam up-to-speed sa ponudom, konsultuj reddit prilikom odabira svakako, ali meni bi npr. bilo glupo da bilo kome platim dugoročni subscription i da mu posle par meseci većina servera završi blacklisted za nešto što hoću da koristim. Možda je bolje da se jednostavno preseliš?
- Post n°559
radiátor wrote:Klasična greška u koracima, ti pitaš je l' neko plaćao komercijalni VPN to circumvent geo-blocking, a pejs ti odgovara da je koristio VPN za remote pristup stvarima sa posla.
Могао је исто тако да ме пита јел' имам уезбе .
_____
- Post n°560
hvala!
preseljenje nije opcija dok je srbija pod naletima kopita zla!
preseljenje nije opcija dok je srbija pod naletima kopita zla!
_____
- Guest
- Post n°561
Dajte, molim vas, predloge za video conference opciju za sastanak na kome će biti ljudi koje će realno mrzeti da instaliraju bilo šta i neće imati strpljenja za predugačka objašnjenja i uputstva.
Recimo desetak ljudi.
Hangouts mi deluje kao super opcija, Zoom se pokazao kao neobično "pipav" po pitanju interfejsa iako deluje jednostavno: jedna žurka je imala oko 70% uspeha, ostali su se namučili. MS Teams nemam pojma koliko je jednostavan ili komplikovan. Skype možda?
Dakle NE ljudi koji imaju volje da se jebavaju. Mora da na par klikova sve bude jasno, ne sme da bude nekih skrivenih podešavanja.
Hvala unapred, kolektivni ume.
Recimo desetak ljudi.
Hangouts mi deluje kao super opcija, Zoom se pokazao kao neobično "pipav" po pitanju interfejsa iako deluje jednostavno: jedna žurka je imala oko 70% uspeha, ostali su se namučili. MS Teams nemam pojma koliko je jednostavan ili komplikovan. Skype možda?
Dakle NE ljudi koji imaju volje da se jebavaju. Mora da na par klikova sve bude jasno, ne sme da bude nekih skrivenih podešavanja.
Hvala unapred, kolektivni ume.
- Post n°562
Halászlé wrote:
Одавно нисам пробао ништа друго... бар 12 година, које сам провео на скајпу. Елем, имаш опцију скајпа из браузера, дакле ништа инсталација, само треба да дозволи тој веб страни да приђе камери и микрофону и да се улогује - оно, направи себи име и налог, а за толико можеш да га водиш и телефоном.
Е сад ако саговорник то ради са телефона, не знам како га спречити да му се скајп завуче у телефон тј један погрешан клик и инсталише се и после не да неће да се утамани него неће ни да се искључи. То из вишемесечног искуства госпојиног, док је имала пипави телефон. Завршило се уваљивањем телефона и куповином Нокле 216... тако да сад више ни немам у шта да погледам.
Ћерка већ има инсталисан, трпи га, треба јој. Гунђа повремено.
_____
- Post n°563
Mislim da besplatni Hangouts ima neki retardirano nizak limit broja ljudi u pozivu, tipa deset. Skype je prošle godine dizao limit na nešto baš mnogo, intuitivniji je i lepši od Zooma, ali hoće više da zabada ljudima sa wonky vezom i retardirano simultano zvoni i na telefonu i na kompu, posle čega se na telefonu freezuje taj notification i ne ide nigde do reboota... Ne znam koja su ograničenja besplatnog Teamsa (firmin je superioran u odnosu na sve pomenuto), tj. evo da me je neko juče pregazio tramvajem ne bih nikada ni saznao da postoji besplatni non-educational Teams.
- Post n°564
Опције су Циско Вебекс, Зум, Микрософт Тимс, Гугл Хенгаутс, Скајп.
Користио сам све осим Скајпа.
Скајп ми не ради како треба, изузетно лоше ради, не могу да коментаришем. Ја бих избегавао.
Микрософт Тимс је еволуција Скајпа на неки начин, постоји линк-повезница који може да се подели свима, сви кликну, Тим се отвори и прикачи у собу. Дакле, исто као Зум.
Вебекс није бесплатан, али ради у браузеру-прегледачу без неке претеране зезанције.
Сви ови програми исте бољке - зависе од подешавња самог оперативног система и од квалитета интернета. Нема шансе да ће свима да ради подједнако добро ако се не потруде. Један има канту од рачунара, други има лошу везу, трећи има бежични микрофон који је ђубре и не чује се, петнаести ово...
Нема ту много наде да ће све да проради из прве одједном. Док се сви не исподешавају, биће доста зајебанције, вежбе и понављања. Ако је на првом било 70% успеха, на другом биће 85%, тако да ће ствар радити тек после трећег.
Користио сам и AWS Chime, одлично је радило за моје потребе.
Користио сам све осим Скајпа.
Скајп ми не ради како треба, изузетно лоше ради, не могу да коментаришем. Ја бих избегавао.
Микрософт Тимс је еволуција Скајпа на неки начин, постоји линк-повезница који може да се подели свима, сви кликну, Тим се отвори и прикачи у собу. Дакле, исто као Зум.
Вебекс није бесплатан, али ради у браузеру-прегледачу без неке претеране зезанције.
Сви ови програми исте бољке - зависе од подешавња самог оперативног система и од квалитета интернета. Нема шансе да ће свима да ради подједнако добро ако се не потруде. Један има канту од рачунара, други има лошу везу, трећи има бежични микрофон који је ђубре и не чује се, петнаести ово...
Нема ту много наде да ће све да проради из прве одједном. Док се сви не исподешавају, биће доста зајебанције, вежбе и понављања. Ако је на првом било 70% успеха, на другом биће 85%, тако да ће ствар радити тек после трећег.
Користио сам и AWS Chime, одлично је радило за моје потребе.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°565
Ne znam za ostalo, ali vebeks je poprilično opterećen, dešavalo se poslednjih nedelja da pukne usred konferencije i da ne možemo da se ponovo povežemo neko vreme.
- Post n°566
Koja gomila privilegovanih self-indulgent white collara na ovom forumu, stignete li da izađete?
Na stranu što košta i što radi kad mu se 'oće, Webex je odvratan, ni ljudi koji moderišu 10 sastanaka nedeljno se nikada ne naviknu na njega.
Na stranu što košta i što radi kad mu se 'oće, Webex je odvratan, ni ljudi koji moderišu 10 sastanaka nedeljno se nikada ne naviknu na njega.
- Post n°567
Е, да, а пропао вебекса, имали смо неку фирму чији пакет смо... хм, омотавали, а пошто су подаци које протурамо били осетљиви, пролазили смо низ сеанси за некакву акредитацију код њих, значи час ја гледам у њихов екран час они у мој, нон стоп чантрамо, дају ми примере података које треба да протурим па да они на серверу виде да је то стигло читаво, дакле и чет пенџер и копи пејст (ака стевка) одатле у апликацију. Да додам да ми је браузер био у линуксу а апликација трчала у виртуелном Њ7, и све је пичило без грешке, чак и уз мој слинави ДСЛ на крају жице (ваљда још 50м и пробија дозвољену дужину жице).
Једина мана је што ме јако збуњивао на почетку, јер уопште није јасно да је оно дугме у ствари за подешавање звучних уређаја, а имам микрофон на камерици (омнидирекционо гованце) и на слушки (прави микрофон за такве ствари) и никад нисам начисто који је укључен. Скајп је у ствари још гори по том питању, не јебе пет посто што сам на систему одјавио онај први микрофон, он заобилази систем и опет га нађе. На лептопу још горе, кад уштекам слушке он пређе на уграђени микрофон и обратно... ту има хаоса. Рачунај да ћеш имати проблема са тим без обзира шта узмеш јер
- ако користе уграђене микрофоне на лептоповима или камерицама, чућеш све могуће околне звуке (у тамоу сам био близу морнаричке базе, дакле кад пролећу тиброд авиони, 45 секунди сви замишљају како ми то пролеће кроз кујну)
- микрофон на лептопу је одличан за ослушкивање тастатуре, све се одлично чује, уз искључење свега осталог
- ако имају стоне микрофоне, чућеш разне звуке из стола, осим ако га ставе на довољно дебелу мекшу подлогу
- ко има микрофон на слушци са оном гибљивом змијом да га намести где хоће, најебали сте сви ако је ослинавио или тешко дише
- ко има два микрофона, види претходни пасус
Ал' ако ћете то редовно, из три пута, што каже, ћете се уштосити. Можда најбоље да вежбаш по двоје, оно проба везе соко зове орла јави се пријем. Такође, да сви увежбају да микрофоне држе искључене док немају шта да кажу.
Па полако.
Једина мана је што ме јако збуњивао на почетку, јер уопште није јасно да је оно дугме у ствари за подешавање звучних уређаја, а имам микрофон на камерици (омнидирекционо гованце) и на слушки (прави микрофон за такве ствари) и никад нисам начисто који је укључен. Скајп је у ствари још гори по том питању, не јебе пет посто што сам на систему одјавио онај први микрофон, он заобилази систем и опет га нађе. На лептопу још горе, кад уштекам слушке он пређе на уграђени микрофон и обратно... ту има хаоса. Рачунај да ћеш имати проблема са тим без обзира шта узмеш јер
- ако користе уграђене микрофоне на лептоповима или камерицама, чућеш све могуће околне звуке (у тамоу сам био близу морнаричке базе, дакле кад пролећу ти
- микрофон на лептопу је одличан за ослушкивање тастатуре, све се одлично чује, уз искључење свега осталог
- ако имају стоне микрофоне, чућеш разне звуке из стола, осим ако га ставе на довољно дебелу мекшу подлогу
- ко има микрофон на слушци са оном гибљивом змијом да га намести где хоће, најебали сте сви ако је ослинавио или тешко дише
- ко има два микрофона, види претходни пасус
Ал' ако ћете то редовно, из три пута, што каже, ћете се уштосити. Можда најбоље да вежбаш по двоје, оно проба везе соко зове орла јави се пријем. Такође, да сви увежбају да микрофоне држе искључене док немају шта да кажу.
Па полако.
_____
- Guest
- Post n°568
mene uče preko vebeksa, uglavnom
i za to radi ok
kada imamo sastanke gde je planirano da imamo razmenu, tada štuca
to me preterano ne pogađa, niti sam ga birao, niti ga plaćam
i za to radi ok
kada imamo sastanke gde je planirano da imamo razmenu, tada štuca
to me preterano ne pogađa, niti sam ga birao, niti ga plaćam
- Post n°569
Плаћа домаћин.
_____
- Post n°570
Zaginuo flowdock, presli na Slack...
Ako sad ne proguram i Asanu, nikad necu.
Ako sad ne proguram i Asanu, nikad necu.
_____
Belaj Boy
- Post n°571
kako me smaraju ovoliki smajliji...
Pitanje je dana kada ce neko od nadredjenih dobiti slucajni srednji prst umesto palca.
Pitanje je dana kada ce neko od nadredjenih dobiti slucajni srednji prst umesto palca.
_____
Belaj Boy
- Post n°572
do malopre sam bogarao sve zivo i mrtvo jer sam pomislio da mi je crko bezzicni mis logitech koji se pokazao, ne mogu da kazem
preziveo je mene dosta
i onda je najednom poceo da u najpresudnijim trenucima u istroji univerzuma secka. promenio sam cak dve baterije i nista
reko jebem ti boga pa zar sad da me izdas, pred ovaj crni vikend. u trecoj sam bateriji srecom pronasao spas
a u medjuvremeno neuroticno otvorio i ocistio alkoholom sedamdesetoprocentnim
siroko, ima se
preziveo je mene dosta
i onda je najednom poceo da u najpresudnijim trenucima u istroji univerzuma secka. promenio sam cak dve baterije i nista
reko jebem ti boga pa zar sad da me izdas, pred ovaj crni vikend. u trecoj sam bateriji srecom pronasao spas
a u medjuvremeno neuroticno otvorio i ocistio alkoholom sedamdesetoprocentnim
siroko, ima se
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°574
Da li sam histeričan ako se nervozim kada mi CPU temperatura dosegne 40 na idle?
To mi je mahom simptom da je vreme da se čisti kućište ali ne znam da li preterujem u tome.
To mi je mahom simptom da je vreme da se čisti kućište ali ne znam da li preterujem u tome.
- Post n°575
Једном годишње, требало ил' не требало (што се говорило за личко прање ногу...).
_____