jao da, kad se setim kako je to izgledalo opasno po svecki mirЛетећи Полип wrote:I ubili Sulejmanija.
Memento
- Post n°401
Re: Memento
- Post n°402
Prvi pogon fabrike vakcina kompanije Sinofarm u Beogradu biće gotov do marta 2022. godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 9. septembra.
"Do kraja marta 2022. godine biće gotov prvi pogon za punjenje vakcina, već od aprila možemo da se pojavimo na tržištu, i da naša i druga tržišta snabdevamo vakcinama", rekao je Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku Sinofarm vakcina u beogradskoj opštini Zemun.
Najavljeno je da će drugoj fazi izgradnje, do 2023. godine, biti izgrađen i pogon gde će se proizvoditi aktivna supstanca za vakcinu.
Kapacitet fabrike je, kako je saopšteno, da proizvodi 40 miliona doza vakcina protiv COVID-19 godišnje, a plan Srbije je da proizvodi oko 30 miliona doza. To bi, prema rečima predsednika Srbije, trebalo da bude dovoljno "za Srbiju, za region i sve koji su zainteresovani".
- Post n°403
Na današnji dan, pre 8 godina. pic.twitter.com/pUHfE6McC0
— Libkonz (@Libkonz) May 9, 2022
- Post n°404
#NaDanašnjiDan pic.twitter.com/Wrx21agSu0
— Radomir Martin (@radomir_martin) June 4, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°405
ene pic.twitter.com/ARUacz4rx6
— Puru Jarvi by PUB (@PuruJarvi) June 6, 2022
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°406
- Post n°407
VUČIĆ ODLUČIO: Umesto Zvezdi i Partizanu pare idu - BOLESNOJ DECI!
https://www.telegraf.rs/vesti/politika/1021190-vucic-odlucio-umesto-zvezdi-i-partizanu-pare-idu-bolesnoj-deci
Budući predsednik Vlade Srbije rekao je da država neće više davati ogromne količine novca Zvezdi i Partizanu i najavio da će taj novac ići u Fond za lečenje obolele dece
Budući premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će ubuduće Srbija davati novac za lečenje bolesne dece, a ne za pomoć sportskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu!
- Bio sam jedan od krivaca što su klubovi dobili podršku države, a nisam dobio ni jedno hvala. To je moja greška i ispao sam poprilično naivan u toj situaciji. Ubuduće će mnogo više novca odlaziti u Fond za lečenje obolele dece, koji ćemo osnovati nego u Zvezdu ili Partizan - rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare posle razgovora o formiranju Vlade Srbije zajedno sa SPS-om.
Lider Srpske napredne stranke najavio je da će večeras izneti tačne cifre koliko je država do sada dala novca košarkaškim i fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan i da to "više neće biti praksa".
- Sve ću reći večeras. Zvezda i Partizan su dobili mnogo mnogo para od države i tome će se stati na put - rekao je Vučić.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°408
Negde otprilike na današnji dan 2018. prepošteni Tanjug je pustio tvit sa fotkom sa Svetskog prvenstva u fudbalu iz Moskve.
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) June 19, 2022
Na njoj je bio dete Danilo okružen nekim kriminalcima.
Kad je shvatio što se zbiva, prepošteni Tanjug je obrisao tvit.
Precednik je reko da je dete
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°409
_____
- Post n°410
boomer crook wrote:ovo je topik eksterne memorije. obecanja, istinometrija, predizborni nitkovluci, kineske pruge, medjunarodni sudovi pravde i sve ostalo sto se valja/valjalo srbijanskom i regionalnom politickom scenom.
Da se podsetimo.
_____
- Post n°413
_____
- Post n°414
#NeverForget
— Radomir Martin (@radomir_martin) June 25, 2022
(1. april 2020) pic.twitter.com/2JCapuhuDh
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°415
_____
- Post n°416
Prve dojave o bombama u zdravstvenim ustanovama: Veliki je problem gde smestiti pacijente na respiratoru
Kako nezvanično saznajemo, dojave su stigle u sve zdravstvene ustanove. Zasad nema evakuacije pacijenata
Proteklih dana bilo je brojnih dojava o bombama u školama, tržnim centrima, na mostovima, u ustanovama kulture. Danas su stigle i prve dojave o bombama u zdravstvenim ustanovama.
Kako saznajemo, bomba je prijavljena u KBC Zvezdara, ali i u KBC "Dr Dragiša Mišović" i na VMA. Takođe, upozorenje u dva mejla o "9 eksplozivnih naprava" stiglo je i na adresu KC Vojvodina. Nešto pre 14.00 časova pristigla su dva mejla na Klinički centar Vojvodine, u kojem su dojave o bombi. U mejlu, kako piše NS uživo, pošiljaoci sebe nazivaju "finanskijskim teroristima".
Prema našim informacijama, u KBC Zvezdara obustavljen je rad ambulante, prijem pacijenata i kontrole, a manje ugroženi pacijenti poslati su kući.
Direktor KBC "Zvezdara" prof. dr Petar Svorcan rekao je za Telegraf.rs da su danas oko podneva dobili anonimnu dojavu da su podmetnute eksplozivne naprave u toj zdravstvenoj ustanovi.
- Obavestili smo nadležne službe i započeta je KD inspekcija u skladu sa protokom. Odmah su preduzete sve aktivnosti u skladu sa procedurama predviđenim za takve situacije - kazao je prof. Svorcan za Telegraf.rs.
Kako nezvanično saznajemo, dojave su stigle u sve zdravstvene ustanove. Zasad nema evakuacije pacijenata. Policija je po prioritetu otišla u bolnice. Ima mnogo ležećih pacijenata, a kako saznajemo u KBC "Dr Dragiša Mišović" ima ih više od 400, kao i nekoliko desetina pacijenata na respiratorima.
- Upozorenje je stiglo mejlom, odmah su kontradiverzione ekipe i policija opkolile bolnicu. Oni ispituju teren. Problem je što imamo nekoliko raštrkanih zgrada i što ne znamo gde bismo smestili pacijente koji su na respiratorima. Zasad su pacijenti na mestima gde su bili - kaže izvor Telegrafa iz KBC "Dr Dragiša Mišović".
Kada je u pitanju VMA, nikom ne dozvoljavaju da uđe tu ustanovu,rampa je spuštena, a vraćaju i ekipe Hitne pomoći.
Jedna Beograđanka, koja je dovela majku na odeljenje hitnog prijema na VMA, rekla je za Tanjug da su svi pacijenti, koji nisu teški slučajevi, evakuisani do iza rampe ispred bolnice.
Oko bolnice i u njoj primetne su jedinice MUP-a sa psima tragačima.
Na adresu Vojnomedicinske akademije stigao je pretecji mejl sa porukom o sedam postavljenih eksplozivnih naprava, objavio je Informer.
Kako se navodi, u mejlu anonimnog pošiljaoca piše da je svaki od eksplozivnih uređaja tempiran i da sadrži po kilogram C4 plastičnog eksloziva, kao i da se dve od sedam naprava nalaze u kanti za medicinski otpad, a jedna na drugom spratu najveće beogradske bolnice.
Samo tokom današnjeg dana bilo je više dojava bombe u Beogradu i jedna u Nišu. Evakuisana je Medicinska škol na Zvezdari, Srednja tehnička PTT škola, Visoka škola elektrotehnike i računarstva na Voždovcu, Geološka i meteorološka srednja škola "Milutin Milanković" i Univerzitet Metropolitan.
Dojava bombe prijavljena je i na bazenu Tašmajdan.
Dojava o bombi nije izostala ni u Nišu. Gimazija "Bora Stanković" dojavu je oko 9.30 sati dobila telefonsku prijavu o postavljenoj bombi.
Učenici i profesori su brzo evakuisani, a na lice mesta su stigli pripadnici policije. U toku je kontradiverziona provera koju rade specijalne ekipe policije, a učenici su pušteni kućama.
Podsetimo, još traju provere starih prijava, pa je danas u 49 osnovnih i 21 srednjoj školi u Beogradu onlajn nastava.
(Telegraf.rs)
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°417
Za početak da prihvatimo da u našem društvu postoji i jedan Ratko i jedna Goca, kao uostalom i u svakom drugom društvu. #JedanRatkoijednaGoca @gordanacom @RatkoDmitrovic
— Milan Antonijević (@AntonMilan) October 27, 2020
_____
- Post n°419
Upitan da li bi mogao da sedi u istoj vladi sa Aleksandrom Martinovićem, on odgovara da treba biti strpljiv i da se ne govori kritički o nečemu što nije formirano.
#JedanMilaniJedanAca
_____
- Post n°420
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°421
- Post n°422
Otvoreni Parlament | Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja, 2013-11-19. https://t.co/UJIzby1DI1
— Slobodan Georgiev (@SlobaGeorgiev) August 19, 2022
Evo, OVAJ se danas kune u Briselski sporazum
ON brani Srbiju i njene građane
A ja se pitam, gde su nestali ljudi koji imaju trunku integriteta, bar jedan ako ne oba obraza?
_____
- Post n°423
Vanja Đurić@Vanjuus
Nadam se da će povesti i savetnicu, da zabava bude kompletna.
Osoba je plan za protest protiv novinara, skovan u kabinetu gradonačelnika, poslala na adrese upravo tih novinara, sa sve predlozima za skandiranje.
Radomir Martin@radomir_martin
whaaat
Vanja Đurić@Vanjuus
O da! Kada smo proterani sa RTV-a 2016. organizovali proteste, oni kontraprotest. Nada valjda trebalo da pošalje scenario tog kontramitinga kao strogo poverljivo samo novopostavljenom gloduru, međutim poslala je celoj redakciji.
Radomir Martin@radomir_martin
jao
jel ima to negde
Vanja Đurić@Vanjuus
Kako ne, sve sam sačuvala. I danas ne mogu da odlučim šta mi je jači utisak, bend Roko Maroko, Petrući, Miki komičar ili Miki iz REM-a.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°424
Ovo je sjajno. Secam se svega kao da je juce bilo! I benda Roko Maroko i Petrucija koji imitira.... Kostunicu i Komicara Miroslava!
_____
- Post n°425
_____
★
Uprava napolje!