Crna Gora
- Post n°701
Re: Crna Gora
Nemoguce, ja godinama slusam da je Djukanovic veliki pravoslavac, prijatelj Amfilohija, da su svi njegovi iz najboljeg kraja i da on ipak podvlaci neke linije koje nece prelaziti posto svi Crnogorci kada umiru ipak traze popove zvanicne SPC...
- Post n°702
Ma on je samo jos jedan lokalni kriminalac koji vlada tako sto mora imati "unutrasnje neprijatelje".
- Post n°703
To je tacno sto se tice unutrasnjih neprijatelja, mora tako da homogenizuje ali to je opasna igra sa vatrom.
Sto se tice crkve, ocekivano nakon onoga sto se desilo u Ukrajini.
Slicna je to prica. To sam govorio da ce se desiti.
Ali je pitanje kako ce Carigrad reagovati. Za sada Carigrad nece ni Makedoniji da omoguci autokefalnost.
Ukrajina je bila cisto politicka igra.
A sto se tice prekogranicnih eparhija bolje da sa tom pricom ne ide u Carigrad jer upravo Carigrad ima prekogranicne nadleznosti.
Sto se tice pravljenja CPC, oni su vec duze u toj prici samo nikada javno.
Oni mogu da prave ali imovina pripada SPC tipa na Cetinju. To je cak tako i u Ukrajini.
Ali je pitanje kako ce Carigrad reagovati. Za sada Carigrad nece ni Makedoniji da omoguci autokefalnost.
A sto se tice prekogranicnih eparhija bolje da sa tom pricom ne ide u Carigrad jer upravo Carigrad ima prekogranicne nadleznosti.
Oni mogu da prave ali imovina pripada SPC tipa na Cetinju. To je cak tako i u Ukrajini.
- Post n°704
KinderLad wrote:Ma on je samo jos jedan lokalni kriminalac koji vlada tako sto mora imati "unutrasnje neprijatelje".
Na kraju takvi lokalni kriminalci vladaju svuda. A ti ces prvi sutra dolaziti da prenosis pohvale koje ce dobiti od Johanesa Hana apropo evropskih integracija
- Post n°705
Filipenko wrote:KinderLad wrote:Ma on je samo jos jedan lokalni kriminalac koji vlada tako sto mora imati "unutrasnje neprijatelje".
Na kraju takvi lokalni kriminalci vladaju svuda. A ti ces prvi sutra dolaziti da prenosis pohvale koje ce dobiti od Johanesa Hana apropo evropskih integracija
Ma Han je sustinski nebitan. Mogu da prenosim stagod, ali nikad nisam velicao nijednog od tih, gadim se svih.
- Guest
- Post n°708
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da je zapanjen izjavom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u kojoj je rekao da će "raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve". Amfilohije kaže da je to prvi put u istoriji da "ateista stvara crkvu".
-------
-------
- Post n°709
Zasto Milo Djuka radi ovo pred udarni rudarni pocetak nudistickog turizma?
- Post n°710
Meni je najjaca i najiskrenija izjava jednog episkopa da je sada rec o imovini i da nema nazad, moze i krv da padne. Jebes drzavu, jebes granice, jebes narod, dosao je na imovinu red.
- Guest
- Post n°712
Filipenko wrote:Meni je najjaca i najiskrenija izjava jednog episkopa da je sada rec o imovini i da nema nazad, moze i krv da padne. Jebes drzavu, jebes granice, jebes narod, dosao je na imovinu red.
Pa to ti je rekao i drug Marks
- Guest
- Post n°713
Ovo sa crkvom više liči na promenu kadrova u CK SKH za vreme hrvatskog proljeća - oktroiše se Milka Planinc (Miraš Dedeić) a Savka Dabčević (Amfilohije) se svrgavaju i lišavaju partijskih privilegija. Milo će 'ladno da batali autokefalnost, to je samo dimna zavesa, "samo" trebaZuper wrote:To je tacno sto se tice unutrasnjih neprijatelja, mora tako da homogenizuje ali to je opasna igra sa vatrom.
provetriti "sigurne kuće" za zločince i pobunjenike, navodno ekstrateritorijalnog statusa verskih objekata i njihovijeh okućnicâ, što je pravna fikcija i za ambasade, uostalom (Vojin Dimitrijević "kada se car dotera do duvara"), ako će in the process da lupi po džepu i nekretninama lažne čuvare kosovskog zaveta, tim bolje.
- Post n°715
"...nazalost takvo je vrijeme, takvih su svih ovih 30 godina..."
- Post n°716
ja se bojim da će oni (milo, vučić, amfilohije) napraviti veliko sranje.
- Post n°717
Zavisi koliko budu daleko isli. Kad je CG u pitanju, Vucic se sigurno nece zaletati. Ali Milo i Amfilohije...sve je moguce. Mislim, ako samo donesu neki papir u kojem se kaze da je to sad imovina drzave CG i nista dalje ne budu radili, cenim da ce sve proci relativno mirno, mada uz mnogo buke. Ako pak nekom bude palo na pamet da fizicki zauzima crkve, to ce biti haos.
- Guest
- Post n°719
- Post n°721
moguće da će iskombinovati nešto da bi se sa strane lakše proguralo KiMplachkica wrote:ja se bojim da će oni (milo, vučić, amfilohije) napraviti veliko sranje.
- Post n°723
KinderLad wrote:
ako je orGinal...
...onda ništa standardno?
- Post n°724
Kako je navedeno u saopštenju, objavljenom na sajtu vlade u Podgorici, Venecijanska komisija je na plenarnoj sednici usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst "donosi značajne pozitivne promene postojećeg zastarelog zakonodavstva".