Šampion PC, Kalifornija, u njoj su se žene izborile da na posao mogu da dolaze u pantalonama, ne samo u suknjama/haljinama tek 1995. Ona serija "LA Law" je snimana pre toga a mi smo je 1980-ih gledali kao da dolazi iz sveta budućnosti. A kod nas su žene tih 1980-ih pa i ranije više dolazile na posao u pantalonama nego u suknjama.
PC tiranija
- Guest
- Post n°751
Re: PC tiranija
U Kaliforniji, po školama ne smeju da se koriste reči otac i majka. "Parents".
Šampion PC, Kalifornija, u njoj su se žene izborile da na posao mogu da dolaze u pantalonama, ne samo u suknjama/haljinama tek 1995. Ona serija "LA Law" je snimana pre toga a mi smo je 1980-ih gledali kao da dolazi iz sveta budućnosti. A kod nas su žene tih 1980-ih pa i ranije više dolazile na posao u pantalonama nego u suknjama.
- Guest
- Post n°752
Naravno da smeju da se koriste reči otac i majka.
Ti misliš na zakon SB 777 iz 2007. On ne samo da ne zabranjuje te reči već uspostavlja zakonsku osnovu da te dve reči niko ne može da zabrani, pošto bi to bila diskriminatorska mera prema heteroseksualnim parovima.
Ti misliš na zakon SB 777 iz 2007. On ne samo da ne zabranjuje te reči već uspostavlja zakonsku osnovu da te dve reči niko ne može da zabrani, pošto bi to bila diskriminatorska mera prema heteroseksualnim parovima.
- Post n°753
Dokaz da drustvo nije zamrznuto u vremenu i da se stvari mogu menjati, npr to da su socijalisticke zemlje u 20 veku imale po nekim pitanjima bolju situaciju sa pravima i polozajem zena.yoyogi wrote:U Kaliforniji, po školama ne smeju da se koriste reči otac i majka. "Parents".
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°754
Creepy Uncle wrote:Naravno da smeju da se koriste reči otac i majka.
Ozbiljno, to sam pročitao u finoj štampi. Zabrana tih reči je, prema tom napisu (možda baš 2007) baš bila za čuđenje. Ne bih to inače upamtio još od onda.
- Guest
- Post n°755
Bilo je po štampi, fakat, ali je posredi bila loša interpretacija zakona. Zakon jednostavno zabranjuje homofobiju i transfobiju u učionici.
- Guest
- Post n°756
disident wrote:Dokaz da drustvo nije zamrznuto u vremenu i da se stvari mogu menjati, npr to da su socijalisticke zemlje u 20 veku imale po nekim pitanjima bolju situaciju sa pravima i polozajem zena.yoyogi wrote:U Kaliforniji, po školama ne smeju da se koriste reči otac i majka. "Parents".
Pre je dokaz zbog čega ovaj topik ovde postoji. Narodu je dosta toga, dobru zaslugu to ima za izglasavanje Trampa.
U prvih nekoliko minuta kada je Tramp zvanično preuzeo vlast, sa sajta US Federal Government je nestao tab "LGBT in Federal Government".
Vučić, sa Brnabićkom, koketira sa EU, znajući da mu Palma ili Dveri neće smeti reč da kažu povodom toga u sledećoj izbornoj kampanji (koja ne već nego neprestano traje, koliko vidim). Dobro, ako se možda i sam Vučić lično tome protivi, to je politika za spoljnu upotrebu (EU).
- Post n°757
Kad cujem rec narod masam se za revolver
Al da ne ostanem nedorecen, uspon trampa, altrajta i desnice zapravo imaju uzrok u samom kapitalizmu kao sistemu i onome sto ta grupa ljudi oseca na svojim ledjima zadnjih par decenija, i onda krivicu za to svaljuje na manjine tipa zene, izbeglice i imigrante, lgbt , jevreje, ljude gustere, nevladine organizacije itd itd . Siguran sam da je avredz jou svanulo tog prvog dana trampove vladavine, milijade dolara iz lgbt crnih fondova su se slile u dzepove oBiCnOg nArOdA cim je sa sajta nestao taj tab
Al da ne ostanem nedorecen, uspon trampa, altrajta i desnice zapravo imaju uzrok u samom kapitalizmu kao sistemu i onome sto ta grupa ljudi oseca na svojim ledjima zadnjih par decenija, i onda krivicu za to svaljuje na manjine tipa zene, izbeglice i imigrante, lgbt , jevreje, ljude gustere, nevladine organizacije itd itd . Siguran sam da je avredz jou svanulo tog prvog dana trampove vladavine, milijade dolara iz lgbt crnih fondova su se slile u dzepove oBiCnOg nArOdA cim je sa sajta nestao taj tab
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°758
disident wrote:Kad cujem rec narod masam se za revolver
"Narod" je izborno telo koje izglasava svoje vođe. To imaš i u Srbiji.
Bil Klinton je imao formulu za javnost i LGBT: "Don't ask, don't tell".
Privatna stvar.
- Post n°759
Pa nije celo izborno telo glasalo za trampa, vec je jedan deo izbornog tela tj glasaca glasalo za njega, pa cak i oni iz raznolikih razloga, a pritom sam prilicno siguran da je tramp izbegao otvorenu homofobiju u svojoj predizbornoj kampanji, tako da lgbt pitanje nije bila glavna ili ujedinjujuca tema oko koje je okupio svoje glasace i simpatizere, vec oni cuveni slogani make merica great again, wall i pljuvanje hilari
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°760
Znao je on na šta ide. Glasači su to prepoznali, dosta više PC. A išao je i otvoreno, još se bori, da napravi zid prema Meksiku.
- Post n°761
bela maca wrote:stvarno paće svakakvo sranje dovlačiš sa neta
Занимљиво ми било како је ствар дошла до мене - зет нашао шврљајући по својим локалним вестима, и пренео ми тотално без контекста. Реко "то морам да видим, бацидер линак", прелетео преко текста и окачио у истом минуту, без удубљивања.
Елем, ефекат лошег преприча.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°762
"Да би схватио ко над тобом влада, напросто види кога не смеш да критикујеш" - Волтер, 1694-1778.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°763
_____
- Post n°764
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°765
jel ta osoba uopste citala it?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°766
Jeste. Tekst je nekakav pokušaj žovijalnog spina sa glupavom agendicom.
- Post n°767
Nedostaje mi polip
Who are these researchers and scientists?
— josh (@JoshLeCash) October 19, 2019
Who writes these "studies"?
Who funds this stuff?
Why were all these articles posted by @bigthink in the past few days? pic.twitter.com/YNZW6f0Ln9
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°768
Hehe, nećet verovati ko finansira... (FOTO, VIDEO)
Big Think is a multimedia web portal founded in 2007 by Victoria Brown and Peter Hopkins.[1][2] The website is a collection of interviews, presentations, and roundtable discussions with experts from a wide range of fields. Victoria Brown is the acting CEO. Peter Hopkins is the acting president of the company. As of November 2018, Big Think has begun producing videos sponsored by The Charles Koch Foundation.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°769
Inače, i meni nedostaje Polip, naročito na filmu. Gde nestade? (I zašto baš sad i kome to odgovara?)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°770
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°771
Увек се чудим што су писци таквих чланака, и нарочито писци теорија на које се чланци ослањају, још увек живи, нису се испосамоубијали. Као да нешто баш не верују у то што пишу.
_____
- Post n°772
Е тај рад, што није израчунала колико њено битисање производи карбона па се самоубила.
- Post n°773
_____
Pristalica krvne osvete
- Korisnik
- Post n°774
Autorka Caroline je u pravu, sad što se vi standardno pravite blesavi i gurate u ekstreme je druga stvar.
- Guest
- Post n°775
Kada bi se svim ljudima povadile oči, ne bi bilo potrebe za vrlo štetnom industrijom boja. I ovo je tačan iskaz, ali suštinski besmislen. Po implikacijama je, doduše, nešto manje besmislen od ove kalkulacije koju su izveli.