Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PC tiranija

паће

PC tiranija - Page 35 Empty Re: PC tiranija

Post by паће Tue Nov 12, 2019 2:11 pm

Штета што зграда заклања рекламе иза себе.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 14, 2019 5:11 am

Utvara wrote:
    No Country wrote:Какав савршени коктел расистичких предрасуда. Где си ти то имао прилику да радиш са large enough sample size-om, голубе?

Нисам ушао са предрасудама у рад са њима. Предрасуде су се саме створиле, након 11 месеци гледања онога што сам описао.
    Мало је глупо помињати велике узорке, јер нисам статистичар, не описујем статистику него наше колективно искуство у раду са овим несветом.
    PC tiranija - Page 35 Devops
    Видиш, израз “овај несвет”, где читаву једну расу изопштаваш из, ваљда, човечанства - то је напатворени, неспорни расизам. Ја разумем да се ти тако осећаш. Оно што не разумем, а што итекако има везе са овом темом - како је могуће да ти се не упали мали лампица, кад год те засврби дотични расизам? Јербо читава накарадна конструкција политичке коректности служи управо томе: да се људи постиде тога што иначе јесу, те да те своје грозније побуде не износе јавно. Ствар је дакле по дефиницији лицемерна, али и драгоцена, еколошки неопходна. 

То ме, видиш, брине. Кад ти се искекечи дотични канаринац онда заправо наставиш да живиш у руднику. И ти и овај који твој расизам украшава наводницима. Можда то где живиш изгледа лепше од Индије. Веруј ми, на тај начин - неће још дуго.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Nov 14, 2019 10:33 am

Расистички је рећи да Индуси лажу, мажу, краду, ваљају, приватно и на послу? Па сви то раде, они мало много више, зато и треба у старту имати предрасуда према њима.

Кад видиш овакву слику и дође ти тип да ради БИГ ДАТА ДЕВОПС... шта ћеш рећи/урадити? Хоћеш ли троструко проверити да ли има потребне квалификације или ћеш га запослити на кеца јер је рекао његов рођак да је он ”доктор за електротехнику и компјутере”? Мени се пали једна друга лампица, упозоравајућа, да ме подсети да заобилазим овакве и сличне типове а посебно пројекте на којима они раде.

11 месеци живота сам страћио на политичке борбе са овом багром, уместо да радимо заједно радили су против нас. И ти ћеш ми рећи - да је то сасвим нормално, ето то ти је либерално тржиште, они су јефтинији. То је било упитно од старта.
    паће

Post by паће Thu Nov 14, 2019 4:43 pm

Сретао сам их више пута али не у групама, тако да имам поприличан спектар искустава, од чега ништа тако драстично као што спомињеш. Углавном су били океј, али ниједан није био онако материјал за шефа тима, шефа развоја, да пројектује или тако нешто. И било је тих случајева да дође са не знам каквом препоруком или ћагом, а за пар месеци тек приметиш колики немач појма ти се нацртао на видик.

То на послу. На оном стручном форуму, за ове 22 године, јеее било је свакаквих, ал' често баш оно ликова који дођу да им старије колеге ураде домаћи. Оно типа "а како се ради ово?" - и не вреди да му објашњаваш у општим цртама и да сам попуни пример месом (нпр да замени плејси холдере стварним именима својих променљивих, табела, поља), он само дође за два сата са "то не ради".

Срећна околност је што нам је језик постао непопуларан, па су променили пашњак.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Nov 14, 2019 4:56 pm

Имао си среће.
    У мом случају, било је јасно да знају шта раде.
    Знају да су њихове измене лоше и да нису прорадиле нити на развојном нити на предпродукцијском окружењу, дакле знају да ће сјебати ствар и онда потурају теби да то одрадиш, усмено, на часну реч. Зато што не смеју да признају да им треба више времена или да не знају, културолошки су неспособни да то учине. Не могу да кажу не знам, нећу, нисам способан. Све могу и све знају и онда све засеру.

Ако треба нешто да се уради, узимају најлакше себи а уваљују пушке нама.

Свесно су то радили, да би нас сјебали и да би довели своје безвезњаке. Не знам са киме сте ви радили, ја сам имао 200+ оваквих ликова као са слике. Нижеразредних кадрова са ”дипломама” из оне зграде, са лошим до апсолутно неразумљивим енглеским, са којима није било ни договора ни разговора. Културолошки нисмо могли са њима никако да се сагласимо.
    паће

Post by паће Thu Nov 14, 2019 5:59 pm

Utvara wrote:Имао си среће.
    У мом случају, било је јасно да знају шта раде.
    Знају да су њихове измене лоше и да нису прорадиле нити на развојном нити на предпродукцијском окружењу, дакле знају да ће сјебати ствар и онда потурају теби да то одрадиш, усмено, на часну реч. Зато што не смеју да признају да им треба више времена или да не знају, културолошки су неспособни да то учине. Не могу да кажу не знам, нећу, нисам способан. Све могу и све знају и онда све засеру.

Ако треба нешто да се уради, узимају најлакше себи а уваљују пушке нама.

То сам имао, срећом не у свом тиму, на последњем пројекту. С тим што је био 1 Индус јебач опште праксе, консултант за све могуће врсте фирми, 1 Канадер (у ствари књиговођа али зна све и он ће да руководи) и 1 Рус (који је био на 50 места за 8 година, укључујући неке војне пројекте по Израелу) и онда је овај последњи довукао још 1 Индуса (сви у Канади, а сад који су тамо рођени а који фришко довучени, ко ће то знати). Сценарио је био управо тај, они све знају, овладали су најновијом технологијом (која је још у бета верзији) и то ће све да нам реши. И онда пре него што је и демо прорадио, то увале старом тиму на "одржавање" а они ће да развијају нове делове...

И онда испадне да тај "Рус" има нешто мени да командује, свим могућим љигама од техника да ја испаднем крив а он цар, и то код муштерије која ми је само три месеца пре тога јела из руке и пишкила фирнајз од среће... Па миссм мало сам матор да трпим ту врсту срања, ћао одо ја у пензију.

_____
    паће

Post by паће Thu Nov 14, 2019 6:03 pm

А да, био је бисер што је онај први Индус прво испројектовао (!) неке спречитеРЖ да попуњавамо сате по муштеријама (то да видиш па ти буде јасно како нема појма са табелама као појмом, а са организацијом података је негде у осамдесетим), а онда, незадовољан тим, узме неку апликацију, Офис Тајмер... који су написали неки шмекери у Индији, све копирајући светски познату и признату Офис Тајм, цијена ситница, 47$ туто комплето, подршка нула, пола не ради. Ал' он је ето решио проблем и ударио себи рецку. То што смо сви губили време са тим и што смо пиздели и богорадили, није битно, ово сваког месеца уштеди књиговођи сат два кад треба да фактурише.

_____
    паће

Post by паће Thu Nov 14, 2019 6:06 pm

Јебига кад овако крене из мене... диванио сам се данас са бившим шефом. После сам феном осушио раме, оџоњао, слегло ми се и... јебига, наиђе ова прича. Повукао си ногу.

_____
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Nov 14, 2019 8:13 pm

Ови постови су више за ”Програмерска туга преголема” него за политкоректност.

Пребирам по сећањима и могу да се сетим само 1 Индуса који је стварно био добар, реаговао је брзо и чукао добар код.  Задржао се дословно месец дана. Али не могу да му се сетим имена, имао је неко потпуно нереално индуско име.
    Не могу да га изгуглам, јер Индуса има неколико милиона са истим именом и презименом на Фејсбуку и Линкедину.

Видиш што ти је човек, учини му нажао и памти као слон.

Ако чиниш добро - ништа, то се очекује. Неће ти нико доделити медаљу што си радио свој посао нормално и сарађивао са колегама.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 14, 2019 8:16 pm

ima dobar indus programer u seriji good trouble, zove se radz
    паће

Post by паће Thu Nov 14, 2019 8:31 pm

Мислим да није то до Индије као такве, то је синдром сиромашних брђана, кад се закаче за нешто што доноси паре и само довлаче још својих. Онај први је можда и био неки Тесла, ама четрдесети у низу учи напамет шта треба да се ради, све уме само да једном види, и јако лепо уме да објасни зашто он то уме боље него онај што уме да објасни шта се зашто ради и да смисли како то може боље. И уме да обрлати шефа да запосли сестриног малог, не мора да буде неко шефовско место, ево нек пише те веб стране. Проблем је што их има много и што боље знају тај механизам довлачења још својих него било шта из посла.

- умеш ли да свираш клавир?
    - ко ће га знати, можда и умем, видећу кад једном пробам.

_____
    паће

Post by паће Fri Nov 22, 2019 8:12 pm

-- The British Medical Association issued a formal caution to its staff in January not to use the term "expectant mothers" when referring to pregnancy -- because it might offend transgender people. Instead, the Association's memo (reported by the Daily Telegraph) suggested using "pregnant people." The BMA acknowledged that a "large majority" of such people are, in fact, "mothers," but wrote that there may be "intersex" and "trans men" who also could get pregnant. [Daily Telegraph, 1-29-2017]

_____
    disident

Post by disident Sat Nov 23, 2019 10:50 am

PC tiranija - Page 35 Ekbxoe10

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Nov 23, 2019 12:35 pm

PC tiranija - Page 35 3579118792
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sat Nov 23, 2019 4:49 pm

Welcome to Tennessee Montana, patron state of shootin' stuff.
    disident

Post by disident Fri Dec 13, 2019 10:02 am

https://on.rt.com/a710
    Twitter bullies try to cancel popular streamer with Tourette’s after she blurts out anti-semitic slogan during livecast

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 13, 2019 10:11 am

Napalo je nekoliko budala, mediji su složno stali na njenu stranu, a Tviter je nije sankcionisao. Uz to, Tviter je pobrisao tvitove u kojima se poziva na njenu suspenziju. 

Vaistinu PC tiranija, jebaše joj kevu
    disident

Post by disident Fri Dec 13, 2019 10:35 am

I jedan je previse kad je anita upitanju! PC tiranija - Page 35 520799927
    Btw ovo je rt, tako da je to unutar njihove dozvoljene vrednosti istinosti PC tiranija - Page 35 2304934895

_____
    Pristalica krvne osvete
    Indy

Post by Indy Fri Dec 13, 2019 10:49 am

84000 followers
    Ne kapiram
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 13, 2019 10:56 am

disident

Post by disident Sat Dec 21, 2019 3:16 pm

A man has been sentenced to 16 years in prison for setting fire to a church LGBTQ flag, after a jury found him guilty on several charges.

Adolfo Martinez from Iowa was convicted in Ames last month on hate crime charges — a class “D” felony in the state — as well as third-degree harassment and reckless use of fire.

The incident took place early on 11 June, when police say Martinez approached the United Church of Christ in Ames, and then burned it outside of the Dangerous Curves Gentleman’s Club, a strip club.

Martinez, police say, later admitted to police that he took the flag and burned it. He used lighter fluid, he said, and a common lighter.
    https://www.independent.co.uk/news/world/americas/burn-flag-lgbt-man-sentenced-prison-adolfo-martinez-ames-iowa-a9255316.html

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 21, 2019 3:25 pm

three-strikes

https://www.snopes.com/fact-check/iowa-man-16-years-lgbt-flag/

What's True

The act of setting fire to an LGBT rainbow flag in Ames, Iowa, in June 2019 did ultimately result in Adolfo Martinez receiving a total sentence of 16 years in prison.

What's False

Several news articles failed to mention that Martinez' sentence would not have been nearly so long if he had not already been convicted of two previous felonies and treated as an "habitual offender," in keeping with Iowa state law. In that circumstance, his criminal history tripled the maximum available sentence for arson from five years to 15 years.
    disident

Post by disident Sat Dec 21, 2019 3:45 pm

I mislio sam da postoji neka zakckoljica. Opet i pet godina za paljenje zastave je previse

_____
    Pristalica krvne osvete

Post by Nino Quincampoix Sat Dec 21, 2019 3:57 pm

Svaka kazna za paljenje zastave je previše.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 21, 2019 4:00 pm

ako sam dobro ukapirao utrotstručava se maksimalno zaprećena kazna za dato krivično delo, možda nije ni osuđen za to na 5 godina.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:37 pm