PC tiranija
- Guest
- Post n°776
Re: PC tiranija
Mislim ima li većeg ekstrema od kalkulacije koliko bi bilo bolje po Zemlju da na njoj nema ljudi. Glupava eko-mizantropija.
- Guest
- Post n°777
a da ne govorimo o tome da teret neophodne promene i moralne odgovornosti stavlja na pogrešno mesto. eno okačih na prikaze knjiga kritiku Foerove samoflagelacije, s tim u vezi.
- Guest
- Post n°778
to je posebna dimenzija. nešto kao moralna panika protiv slamki, samo sa malko ozbiljnijim implikacijama
- Post n°779
Pa da, pritom nam sve to donosi tradicionalno politički korektni Tajms...
Klasično "ljudi su problem" lupetanje. Pri čemu se pod "ljudi" jasno misli - siromašni. ili bar nedovoljno bogati.
Klasično "ljudi su problem" lupetanje. Pri čemu se pod "ljudi" jasno misli - siromašni. ili bar nedovoljno bogati.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°780
Zna se ko ovde voli da se razmnozava
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°781
Papa Lazarou wrote:Kada bi se svim ljudima povadile oči, ne bi bilo potrebe za vrlo štetnom industrijom boja. I ovo je tačan iskaz, ali suštinski besmislen. Po implikacijama je, doduše, nešto manje besmislen od ove kalkulacije koju su izveli.
Osnovna karakteristika boje je da sadrži hromofore. Kada foton zvekne u hromoforu, elektron iz hromofore pređe iz osnovnog u pobuđeno stanje. Prilikom povratka u osnovno stanje, emituje foton druge talasne dužine. Iz toga dalje sledi da hromofore štite substrat od UV/VIS zračenja, time produžujući životni vek materijala. Ovde uopšte ne pominjem premaze koji imaju višestruke zaštitne uloge, već samo komponentu premaza koja je zaslužna za boju koju vidimo. Da ne idem dalje u detalje, boja je korisna, čak iako nismo sposobni da je vidimo. Iako je primer izgledao kao dobar za laike sa foruma, prevideli ste da sam povremeno prisutan i da ću raskrinkati ovaj pokušaj zloupotrebe neznanja forumaša.
- Post n°782
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°783
Mr. Moonlight wrote:Papa Lazarou wrote:Kada bi se svim ljudima povadile oči, ne bi bilo potrebe za vrlo štetnom industrijom boja. I ovo je tačan iskaz, ali suštinski besmislen. Po implikacijama je, doduše, nešto manje besmislen od ove kalkulacije koju su izveli.
Osnovna karakteristika boje je da sadrži hromofore. Kada foton zvekne u hromoforu, elektron iz hromofore pređe iz osnovnog u pobuđeno stanje. Prilikom povratka u osnovno stanje, emituje foton druge talasne dužine. Iz toga dalje sledi da hromofore štite substrat od UV/VIS zračenja, time produžujući životni vek materijala. Ovde uopšte ne pominjem premaze koji imaju višestruke zaštitne uloge, već samo komponentu premaza koja je zaslužna za boju koju vidimo. Da ne idem dalje u detalje, boja je korisna, čak iako nismo sposobni da je vidimo. Iako je primer izgledao kao dobar za laike sa foruma, prevideli ste da sam povremeno prisutan i da ću raskrinkati ovaj pokušaj zloupotrebe neznanja forumaša.
Ovo što ću sada reći je pitanje poverenja: kucajući taj post, očekivao sam se da ćeš se javiti i diskvalifikovati ga sa stanovišta struke Očekivanje mi je u potpunosti ispunjeno.
- Post n°784
Да погодим, квалитет боје се најбоље испитује излагањем свеже офарбане површине месечини? И управо смо сазнали који фурунаш се бави тим занимљивим истраживањем?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°785
Paće, koja je razlika između mesečini i menščini?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°786
Papa Lazarou wrote:Mr. Moonlight wrote:
Ovo što ću sada reći je pitanje poverenja: kucajući taj post, očekivao sam se da ćeš se javiti i diskvalifikovati ga sa stanovišta struke Očekivanje mi je u potpunosti ispunjeno.
Zezaš pošten radni narod.
Moja logika je sledeća - uglavnom ovde pišete o ljudima i pojavama o kojima znam malo, ili su mi daleke - sreo ih ne bih nikada, da ne dolazim ovde. Obično mi je motiv da vratim plezir, vi ste meni dali beskorisno znanje sa kojim ne znam šta ću, e sad malo i ja vama da vratim, pa smo svi zajedno bogatiji.
Jedina nevolja forumska je što se to ne može na pravi način uraditi, meni uvek ostane puno toga nejasnog (npr nikada ne razumem ono o čemu se piše na 3sv ratu, raznim grupama po filozofskom, onim marks 21 i sličnim, pa pročitam smeh na pominjanje nekih, meni potpuno nepoznatih imena). Na filmu ne smem da pišem, ja bih to previše prostodušno, te bih ispao mnogo glup u društvu, strip i knjige da ne pominjem. Ali eto, tu smo da napišemo koješta, pa ako dnevno spazim nešto što me malo izbaci iz ležišta, ja zadovoljan.
- Post n°787
Članak je košer. Deca su zlo, to je opšte poznato. Ko ne veruje, neka ode na neko veliko/malo matursko veče.
- Post n°788
otto katz wrote:Paće, koja je razlika između mesečini i menščini?
Четврта.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°789
Just received an email from an American Software Engineer who works for a major financial institution near Dallas, Texas. The person said that they're one of the last Americans at the firm, & most of them have been replaced by H-1Bs brought straight from India. Sent us pics: pic.twitter.com/e784KJoy63
— U.S. Tech Workers (@USTechWorkers) November 1, 2019
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°791
Ubi ih konkurencija i slobodno trziste.
- Post n°792
Polip je bio na terenu, a mrzelo ga da kuca preko onog malog kurca.
Inace, ovaj mi je najjaci:
Inace, ovaj mi je najjaci:
More example of excess capitalism. Sell anything to make a buck. Excess Capitalism is the Achilles heel of Western countries. Communists and others could use excess capitalism to subvert Western countries. Capitalist pigs are more than greedy.
— Steve (@Steve25mSteve) November 1, 2019
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°793
Kako bi ono, kapitalisti ce vam prodati konopac s kojim ce te ih obesiti
Dobro nam dosao
Dobro nam dosao
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°794
Знао сам да ће се код Чака Шеперда наћи свашта, али...
https://www.uexpress.com/news-of-the-weird/2019/8/23
https://www.uexpress.com/news-of-the-weird/2019/8/23
Snowflakes Falling Everywhere
Ex-cons, juvenile delinquents and drug addicts are getting new monikers in San Francisco, thanks to the Board of Supervisors' new "person-first" language guidelines. For example, the San Francisco Chronicle reported, someone just released from prison will be a "justice-involved person"; a repeat offender will be a "returning resident." People on probation will be "persons under supervision." The under-18 criminal crowd will be known as "young people impacted by the juvenile justice system." Those suffering from addiction will be "people with a history of substance use." Words such as "convict" and "inmate" "only serve to obstruct and separate people from society and make the institutionalization of racism and supremacy appear normal," the board's resolution reads. "Referring to them as felons is like a scarlet letter," Matt Haney, board supervisor, said. [San Francisco Chronicle, 8/11/2019]
_____
- Post n°796
ja se ne slazem
svi smo mi na "uslovnoj slobodi"
svi smo mi na "uslovnoj slobodi"
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°797
oni hoce da kazu da su ovi koji su "prestupnici" zapravo specijalni, a nisu. tu je obrt
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°798
Посебни су по томе што су ухваћени и осуђени.
_____
- Post n°799
uslovna Sloboda je vrhovni oksimoron koji zivimo
to sa osudama, presudama...to je da se popune novine fazon. oj simpson, ceca I tako ti
to sa osudama, presudama...to je da se popune novine fazon. oj simpson, ceca I tako ti
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°800
Papa Lazarou wrote:Bukvalno sa svime se slažem stoprocentno.
1+ teorije o etiketiranju i sekundarnoj devijantnosti su nastale pre 50 godina vrv
_____
Pristalica krvne osvete