Slave to the Grind
- Post n°126
Re: Slave to the Grind
Eh da, i da dodam da je rešenje podići prijave protiv menadžera i rukovodstva, umesto da se objedini više tačaka na jednoj optužnici pisati više optužnica sa po jednom tačkom, pa ih hapsiti i držati u pritvoru po 48 sati za svaku optužnicu pojedinačno. Tom prilikom, naravno, ne dozvoliti da idu u WC, jedu, piju ili spavaju.
- Guest
- Post n°127
Tadić. Dinkić. Upozoravao sam još 2010 na Juru ali tada nije vladao Vučić pa je tema bila dosadna.Filipenko wrote:Neki ljudi. Neki drugi, kao što vidimo, nisu srećni, već traže poboljšanje uslova rada. I treba ih podržati, jer će onda biti bolje i onima koji se bune i onima koji se ne bune.
Inače, zar Juru nije doveo omniprezentni Mlađan Dinkić? Mada je, čini mi se, bilo nekih širenja investicija posle 2012. godine uz prateće tzv. podsticaje, ne znam da li ova fabrika spada u to...
- Post n°128
Kinder Lad wrote:
Ne treba od zemlje da pravimo Bangladeš. Na šta liči to da ne mogu da naprave sindikat. Koji kurac postoji ustav uopšte
На шта личи? На США. Тамо ладно могу да забране свима осим онима који су већ били чланови кад је донета забрана. А и то, ако се баш запизде, затворе фирму па направе нову у којој је забрањено.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°129
Bonidas Poslednji wrote:Tadić. Dinkić. Upozoravao sam još 2010 na Juru ali tada nije vladao Vučić pa je tema bila dosadna.Filipenko wrote:Neki ljudi. Neki drugi, kao što vidimo, nisu srećni, već traže poboljšanje uslova rada. I treba ih podržati, jer će onda biti bolje i onima koji se bune i onima koji se ne bune.
Inače, zar Juru nije doveo omniprezentni Mlađan Dinkić? Mada je, čini mi se, bilo nekih širenja investicija posle 2012. godine uz prateće tzv. podsticaje, ne znam da li ova fabrika spada u to...
Jep, dobro se sećam onda. Mlađan koji hvali korejsku industriju i dolazećeg partnera. Čim je to upozorenje išlo 2010. znači da se to pripremalo i koju godinu ranije, odnosno kada je Mlađan Dinkić bio ministar u
Hvala ti Ivice Dačiću što si ga izbacio.
- Post n°130
Zapad Todorović @ZapadTodorovic 1h1 hour ago
LIBEK organizuje skup podrške rukovoctvu Jure. Dosta su radnici pišali i srali po slobodnom tržištu. Pelene su zakon!
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°131
Od Jure inspekciji četiri automobila
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Korisnik
- Post n°132
Daj nešto više o ovome ako imaš, online ili offline.beatakeshi wrote:Dimitrije Tucović.Djamolidine Abdoujaparov wrote:i ko će sad na političkoj sceni da se zauzme za ove radnike?
Poučni su i danas (više nego ikad) tekstovi o "srpskom Mančesteru". Ali toga se niko ne seća, slini se o Golgoti Velikog Rata i Zlatnom Dobu Srpske Demokratije kroz usta raznih Kovićamarkovićantića i M.S.Protića.
Google mi za ovu brzinsku pretragu samo ovo korisno izbacuje što se njega tiče:
http://www.rosalux.rs/bhs/dimitrije-tucovic-i-srpska-socijal-demokratija
http://pescanik.net/author/dimitrije-tucovic/
- Post n°133
D. Tucović, Izabrani spisi I, Prosveta, Beograd, 1949
(glava III, Položaj radnika u Srbiji, str. 145-295)
(glava III, Položaj radnika u Srbiji, str. 145-295)
- Korisnik
- Post n°134
Tnx! Videću da li ima u biblioteci.
- Post n°135
Evo zašto od ove države nema ništa.
[size=18]User Actions
Following
AstroG[ltr]@Astr0G[/ltr][/size]
#nijenjuz
RETWEETS3 COMMUNISM23
6:15 PM - 30 Apr 2016
_____
As Thomas Jefferson once said, “Never trust quotes you find on the internet.”
- Post n°136
AnaDilajt wrote:Evo zašto od ove države nema ništa.
Слобода народу!
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°137
http://rs.n1info.com/a156568/Vesti/Sindikati-slave-Uskrs-levicari-na-ulici-u-cetiri-kolone.html
Radnici okrecu jagnjad a hipsteri na ulicama, krajnje je vreme da ovo drustvo uzme za ozbiljno hipstere...
Radnici okrecu jagnjad a hipsteri na ulicama, krajnje je vreme da ovo drustvo uzme za ozbiljno hipstere...
- Post n°139
rujofil wrote:http://rs.n1info.com/a156568/Vesti/Sindikati-slave-Uskrs-levicari-na-ulici-u-cetiri-kolone.html
Шта вели оно о запошљавању преко агенција? То хоће и овде да уведу главоловце код којих си формално запослен а они те изнајмљују где већ нађу? Нешто као хајтек омладинска задруга само за озбиљнију лову и мања права?
_____
- Guest
- Post n°140
kako misliš - da uvedu?
kod nas masa ljudi tako radi, znam najmanje pet ljudi u takvom "radnom odnosu".
- Post n°141
@Bonidas Kod mene hipsteri nemaju nikakvu negativnu konotaciju, ako si pogledao slike sa šetnje levog samita gotovo sve su to dosta mladi ljudi, reko bi covek da su samo mladi ljudi u qrcu. Verovatno ce nam trebati još 20 godina neoliberalnog trpanja da se i kod nas vide slike poput onih u Istanbulu...
- Post n°142
Bonidas Poslednji wrote:kako misliš - da uvedu?
+1
To je postalo standardno, od najvećih kompanija za koje nikad ljudi ne bi rekli da tako rade, pre svega zbog sopstvenog ugleda, pa sve do osrednjih za koje bi čovek rekao da nemaju potrebu da tako rade. Ne rade samo najsiromašnije firme, zato što su po difoltu socijalne i
- Post n°143
Bonidas Poslednji wrote:kako misliš - da uvedu?
Не мислим него питам, на основу последњег пасуса у чланку:
Ministar za rad zato kaže: 1. maj je prilika da se zamislimo i najavljuje: pripremamo Zakon o zapošljavanju preko agencija.
_____
- Post n°145
http://www.ogledalofirme.com/
Šta je Ogledalo Firme
Potpuno anonimno postavite komentar ili kolika je plata u firmi u kojoj radite ili u kojoj ste radili. Saznajte kolike su plate i šta ljudi misle o firmama na teritoriji Balkana.
Kolika je plata
Saznajte kolika je plata u nekoj firmi. Da li gazda plaća na vreme, da li plaća mesečno, nedeljno, dnevno i slično. Sve informacije su kompletno anonimno poslate od strane korisnika, čija anonimnost je zagarantovana i kompanije ne mogu da utiču na informacije koje su poslate.
Šta kažu zaposleni
Saznajte šta kažu zaposleni. Da li vole firmu, šta su prednosti a šta mane, da li odobravaju rad direktora i glavnih menadžera. Sve informacije su anonimno postavljenje a takođe ne postoji način da firma utiče na ono što je prikazano.
Zašto ovo radimo
Omogućavajući anonimno širenje vesti o firmi, korisnici konačno mogu da podele šta misle o kompaniji gde su zaposleni ili su bili zaposleni a da nemaju nikakvih negativnih posledica.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°146
https://newrepublic.com/article/135468/exhaustion-became-status-symbolToday, exhaustion still hints at status, but of a different sort. To say that you’re exhausted is to telegraph that you’re important, in demand, and successful. It’s akin to the humblebrag of ruefully describing yourself as “so busy”—naturally, since exhaustion follows from busyness. In Schaffner’s telling, the associations of exhaustion with prestige have crystallized in the form of burnout. First used in the 1970s to describe exhaustion suffered by workers in the social sector, “burnout” was characterized by increased cynicism and apathy, and a decreased sense of personal accomplishment. Since then, its application has widened to include all worn down, overburdened workers, especially in Germany, Sweden and the Netherlands, where burnout is a subject of regular media debate. Burnout, caused by workplace conditions rather than by a worker’s mental and physical composition, is depression’s more palatable, more prestigious cousin. As the German journalist Sebastian Beck puts it: “Only losers become depressive. Burnout is a diagnosis for winners, or, more specifically: for former winners.”
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°147
Од оног лудака Тејлора до Јубера...
http://www.ft.com/cms/s/2/88fdc58e-754f-11e6-b60a-de4532d5ea35.html
http://www.ft.com/cms/s/2/88fdc58e-754f-11e6-b60a-de4532d5ea35.html
_____
- Post n°149
И чекић је зло кад те распизди по палцу.
Дакле могао би тај сопстверРЖ свашта, ал' јебига ради само оно што се наручи. А никад не наручују нешто што би било нпр добитно по Парету, да свима буде бар мало боље, него само оно што прописује неолиберална теорија, максимизацију профита по цену да нас не занима колико смо живота уништили.
И оно што сам прошле недеље рекао да волим мале радње и радо пазарим код њих, и једино зазирем од тога да неће сутра да се продају неком већем, јер онда креће промена правила. И код ових који скупе лову на интернету да крену у посао, никад не знаш да ли им је засео неки такав паметњаковић да их научи капитализму 101 са нагласком на сувој дреновини, или ће успети да остану под својим утицајем.
Дакле могао би тај сопстверРЖ свашта, ал' јебига ради само оно што се наручи. А никад не наручују нешто што би било нпр добитно по Парету, да свима буде бар мало боље, него само оно што прописује неолиберална теорија, максимизацију профита по цену да нас не занима колико смо живота уништили.
И оно што сам прошле недеље рекао да волим мале радње и радо пазарим код њих, и једино зазирем од тога да неће сутра да се продају неком већем, јер онда креће промена правила. И код ових који скупе лову на интернету да крену у посао, никад не знаш да ли им је засео неки такав паметњаковић да их научи капитализму 101 са нагласком на сувој дреновини, или ће успети да остану под својим утицајем.
_____
- Guest
- Post n°150
Нисам на то мислио. Него сам ухватио себе како "дизајнирам" једно три пута док сам читао овај иначе одличан чланак. Имаш код Вонегата то константно упозорење гледе научника: здраво воле да се сиграју замишљеним комбинацијама топовских кугли пред градском скупштином... а онда једног лепог дана замрзну планету, упсис! Међутим, са програмирањем је та ствар "сишла у народ", сада више није неопходно бити генијалан да би се нанела мерљива штета човечанству, постоји једна цела индустрија која се тиме бави.