pomoć
- Post n°526
Re: pomoć
Hvala vam svima. U sustini, nije neka steta, uzecu novi.
- Post n°527
Imam tri eksterna hard diska i od nedavno komp nece da mi procita 2 od ta tri. Kad ukljucim zumba i svetli ali ga ne ucitava. Treci radi normalno. Probao na dva razlicita kompa, potpuno isto. Kad ta dva hard diska prikljucim na TV, cita ih normalno i pusta video/audio sadrzaj. Diskovi nisu bili izlozeni ekstremnim uslovima.
Kako da resim problem?
Kako da resim problem?
- Post n°528
Сад бих ти рекао да пређеш на линукс... Причао сам недавно како сам ископао ССД који не користим већ пешес година, јер га машина није видела... е па друга пенџерска машина га и даље не види, а на обе линукс машине пичи само звони. А форматиран је на НТФС, нисам га ни пипнуо од онда. Бемлига, није ни мени јасно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°529
preko usb ih povezujes a?
chkdsk [[[]]] [/f] [/v] [/r] [/x] [/i] [/c] [/l[:]] [/b]
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°531
Mr.Pink wrote:preko usb ih povezujes a?
Ало, бре, чегдиск неће ни да погледа дискове које систем не види, тј ако није добио слово, не постоји.
Треба видети да ли га биос види ако је уштекан док се бутира. Мени плоча види флешке, ваљда би требало да види и ово.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°532
ćaća wrote:Imam tri eksterna hard diska i od nedavno komp nece da mi procita 2 od ta tri. Kad ukljucim zumba i svetli ali ga ne ucitava. Treci radi normalno. Probao na dva razlicita kompa, potpuno isto. Kad ta dva hard diska prikljucim na TV, cita ih normalno i pusta video/audio sadrzaj. Diskovi nisu bili izlozeni ekstremnim uslovima.
Kako da resim problem?
Mene zna da zeza kabl. Kad ga zamenim, sve bude ok
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°533
aha, pa ako nisu ni mountovani ja bih proverio kablove
+ gde ga guras
+ gde ga guras
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°535
defragment, optimise + check cable
transcend diskovi sranje, toshiba seagate dobri
transcend diskovi sranje, toshiba seagate dobri
- Post n°536
Nije kabl ni port, sa trecim hdom sve lepo radi
- Post n°537
Kako da radim defragment ako ga uopste ne vidi?
- Post n°538
Problem je banalan jer su ti se Driver fajlovi od diskova osvežili/ promenili, najčešće ako defrgmentuješ memoriju ili anti-virus prepozna nešto sumnjivo, ili ko zna šta. Dosta često mi se to događalo sa USB stikovima pa su popravke bile učestale. Za trajno rešenje je potrebna Win reinstalcija.
1) Kad upališ računar, potrebno je da odeš u BIOS; kod mene na DELL-u je preko F8 tipke, na Lenovu je drugačije možda F9 ali svejedno - u poslednjem tabu odabereš: Return to default BIOS settings; pa: Exit and Save Changes
2) Kad se Win startuje, kod mene je Sedmica, u: Control panel-u sa Small icons nađeš Device Manager i pre nego otvoriš, prikačiš USB drive i vidiš da li ga My Computer prepoznaje; ako ne potrebno je u: Device Manager-u da prepoznaš na padajućoj listi Disc Drives tu nađaš driver od hardova: desnim klikom otvoriš meni i izaberš Uninstall driver - ali samo drajver od konkretnog eksternog HDD.
3) Isključiš HDD iz USB porta pa ponovo prikačiš, ako ga ponovo ne prepozna My computer, probaj još par puta. U suprotnom, potraži Drivrer od proizvođača eksternog na njihovom sajtu. Instaliraj, restartuj računar. Ako se problem ne reši - suština je u uninstalaciji postojećeg drajvera dok se Win u nekom trenutku ne adaptira. Dakle, spremi se na 2-3 pokušaja ove procedure od gore.
1) Kad upališ računar, potrebno je da odeš u BIOS; kod mene na DELL-u je preko F8 tipke, na Lenovu je drugačije možda F9 ali svejedno - u poslednjem tabu odabereš: Return to default BIOS settings; pa: Exit and Save Changes
2) Kad se Win startuje, kod mene je Sedmica, u: Control panel-u sa Small icons nađeš Device Manager i pre nego otvoriš, prikačiš USB drive i vidiš da li ga My Computer prepoznaje; ako ne potrebno je u: Device Manager-u da prepoznaš na padajućoj listi Disc Drives tu nađaš driver od hardova: desnim klikom otvoriš meni i izaberš Uninstall driver - ali samo drajver od konkretnog eksternog HDD.
3) Isključiš HDD iz USB porta pa ponovo prikačiš, ako ga ponovo ne prepozna My computer, probaj još par puta. U suprotnom, potraži Drivrer od proizvođača eksternog na njihovom sajtu. Instaliraj, restartuj računar. Ako se problem ne reši - suština je u uninstalaciji postojećeg drajvera dok se Win u nekom trenutku ne adaptira. Dakle, spremi se na 2-3 pokušaja ove procedure od gore.
Last edited by Solus_Rex on Mon Aug 09, 2021 3:43 pm; edited 1 time in total
- Post n°539
el ga vidi windows uopste? desni klik na my computer pa fazon manage pa idi na disk managment pa vidi sta se tamo desava
da li se fizicki pojavljuje na listi
da li se fizicki pojavljuje na listi
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°541
@Pink
Nije Disc Manager nego Propertis/ Device Manager
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°542
Ok hvala svima, probacu. Ili da samo odnesem u servis?
- Post n°543
U serisu će izvršiti ovo napisano gore jer je problem banalan pa nema drugačijeg načina da se reši.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°544
Solus_Rex wrote:@Pink
disc management je zapravo a ne device manager, dobro mu je rekao
- Post n°545
Bojim se da ne ujebem nesto i ne obrisem podatke sa hd
- Post n°546
OK, kod mene na sedmici su Device M. pa u padajućem meniju: Disc drives.
_____
- Post n°547
pa tesko da mozes da ujebes particiju ili disk tako lako
mozda ako pocnes da se kurcis pa u konzoli pocnes da fdiskujes
mozda ako pocnes da se kurcis pa u konzoli pocnes da fdiskujes
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°549
Turul madár wrote:ne možeš obrisati osim ako ne formatiraš disk
или узмеш већи чекић
_____
- Post n°550
Ова тема је као 5 слепаца који пипају слона.
Један је опипао Линукс, други је опипао Пенџерс, трећи нешто петнаесто.
Ево моје сугестије - погасио бих све то, ишчупао и пробао да их прикључим директно на уређај који их чита, један по један, без хаба.
Можда је сам хаб цркао.
Сваком екстерном хард диску је потребно минимум 500 милиампера за рад, а нормалан 1000 милиампер (1 ампер) да би имали довољно струје.
Два хард диска, то је 2 ампера. Три, то је 3 ампера. Треба повући толику струју.
Ја имам два екстерна хард диска и никада нисам успео да их натерам да раде без додатног
напајања и посебног хаба који има подршку за додатно напајање.
Један је опипао Линукс, други је опипао Пенџерс, трећи нешто петнаесто.
Ево моје сугестије - погасио бих све то, ишчупао и пробао да их прикључим директно на уређај који их чита, један по један, без хаба.
Можда је сам хаб цркао.
Сваком екстерном хард диску је потребно минимум 500 милиампера за рад, а нормалан 1000 милиампер (1 ампер) да би имали довољно струје.
Два хард диска, то је 2 ампера. Три, то је 3 ампера. Треба повући толику струју.
Ја имам два екстерна хард диска и никада нисам успео да их натерам да раде без додатног
напајања и посебног хаба који има подршку за додатно напајање.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.