Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

pomoć

pomoć - Page 15 Empty Re: pomoć

Post by Frile Mon Mar 18, 2019 10:00 pm

паће wrote:
    ficfiric wrote:Pre bih rekao da je zbog temperature. Zatvoreno je i nema kuda toplota da ode ali moze LED sijalica da se stavi

То. Жаруља са више од 60 вати брзо прегори у простору те запремине, или чак пукне грло, расточи се пластика.

Ледовка се греје колико се греје електроника, дакле треба јој хлађења колико и нпр појачалу исте потрошње.

Ne greje se samo elektronika oko led, i sama le dioda se itekako greje. (ali manje nego obična sijalica istog intenziteta svetlosti)
    паће

Post by паће Mon Mar 18, 2019 10:21 pm

Па и ледовка је електроника. Диода, јелте.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by Frile Mon Mar 18, 2019 10:49 pm

Ja skapirao da ti misliš na onu prateću elektroniku oko ledovke.

Svojevremeno sam se zanimao za snažne čeone baterijske lampe sa led. Tamo se snažna le dioda obavezno montira na hladnjak (obično se koristi telo lampe od aluminijuma)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Mar 18, 2019 11:16 pm

kombinacija aluminijuma i termoprovodljive plastike, najčešće PA6 bude noseća plastika, pomešana sa određenim dodacima kako bi odvodila toplotu

iako je efikasnija od običnih sijalica, koje veći deo struje troše na generisanje toplote, led i dalje dosta greje, nije zanemarljivo, zato su glavne cake kod leda hladnjaci
    паће

Post by паће Mon Mar 18, 2019 11:57 pm

Наука и техника су нам омогућиле да хладимо лед...

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    katamaran

Post by katamaran Thu Mar 21, 2019 6:38 pm

opet ja  pomoć - Page 15 1403342043  

treba mi za posao

Kako da snimim kompletnu (kad se skroluje do kraja) stranicu?

http://laut.fm/stations/all

Sta god sam probao uspevam da snimim samo pocetak.

Trebaju mi linkovi koji se kriju u nazivima stanica. Ne moram da snimim celu.

http://laut.fm/1000oldies
    http://laut.fm/1000schlager
    http://laut.fm/kinderlieder-123

Last edited by katamaran on Thu Mar 21, 2019 6:48 pm; edited 1 time in total

_____
    Belaj Boy
    паће

Post by паће Thu Mar 21, 2019 6:45 pm

"Снимим" - у ком формату? Ако је до текста, обичан хттп позив, ма само стовариш curl.exe и усмериш резултат у неки текст фајл и то је то.

Ако ти треба слика, онда јебигица, не бих умо касти. Мада сам чуо да има зверки које то умеју, ал' се не сећам пре колико (десетина) година је то било.

_____
    katamaran

Post by katamaran Thu Mar 21, 2019 6:49 pm

Ne trebaju mi slike. Trebaju mi samo linkovi iz naziva stanica

...

Mislim da bi copy/paste u word odradilo to sto mi treba, al sam uredno zaboravio da instaliram ofis.

edit: nije bitno. Javili mi iz preduzetje da ove stanice suvise kratko traju da bih se mlatio sa njima.

_____
    Belaj Boy
    ♏

Post by ♏ Thu Mar 21, 2019 7:41 pm

паће wrote:Ако ти треба слика, онда јебигица, не бих умо касти.

Firefox i Chrome imaju webpage capture kao gotov feature.
    паће

Post by паће Thu Mar 21, 2019 8:44 pm

katamaran wrote:Ne trebaju mi slike. Trebaju mi samo linkovi iz naziva stanica

...

Mislim da bi copy/paste u word odradilo to sto mi treba, al sam uredno zaboravio da instaliram ofis.

edit: nije bitno. Javili mi iz preduzetje da ove stanice suvise kratko traju da bih se mlatio sa njima.

Онда обичан хттпгет довуче целу страницу као стринг, и онда из тог стринга чупаш све што се налази између хреф=" и ".

Нека, неће се баци.

_____
    katamaran

Post by katamaran Fri Mar 22, 2019 11:52 am

Nisam uspevao da snimim sa browserima. Chrome bar svuce pocetak strane, Firefox ni to.

Нека, неће се баци.

Nece. hvala pomoć - Page 15 1143415371

Skroz sam iznenadjen i uvredjen sto odbise 3 hiljade novih stanica al zakljucise da nije vredno mog vremena. Kontam da nisu ukapirali koliko novih stanica ovde lezi. Bumo vidli sta ce se tu dalje desavati.

_____
    Belaj Boy
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Apr 07, 2019 11:42 pm

ima li iko pojma o chromecastu na smart tv, netflixu na smart tv preko google home minija i sl?

lalinea  pomoć - Page 15 179871091 sad kad je ovde najpotrebnija ekspertkinja iz baze nastanka svih tih zajebancija
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Apr 08, 2019 1:30 am

Ja imam raspberry pi na stupid TV-u.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    паће

Post by паће Mon Apr 08, 2019 9:41 am

Utvara wrote:Ja imam raspberry pi na stupid TV-u.

Не верујем да теве може да буде паметан... ал' исто и код мене прикачен један, донела ћерка. Нем' појма шта све има на њему.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 08, 2019 12:31 pm

dobio sam pljosnati tv, i ima usb to je ok, mogu da ubodem i gledam. jedino jos da provalim to za netflix npr i puna kapa. video sam da su neki bolji tv fabricki podeseni i imaju ugradjenu tu aplikaciju ili sta vec, ali ovo je neka krmenadla marka, nije od tih.
    паће

Post by паће Mon Apr 08, 2019 1:27 pm

Моји гледају нетфликс на овом, ал' преко плејстејшна.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 08, 2019 1:50 pm

ima te fore preko drugih uredjaja, tako moze i sa kompa, al to kao kad nakacim komp na tv, pa sve i dalje isto radim kao da gledam samo na kompu. sa google home samo mu kazes pusti i on odmah upali sta treba sve sam. mislim da moram uzeti taj chromecast uredjaj koji se ukljuci u tv, i onda preko aplikacije google home moze dalje netflix i te slicne platforme.
    паће

Post by паће Mon Apr 08, 2019 2:33 pm

Најпростије ти је да прикачиш питу од малина.

_____
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Apr 08, 2019 5:10 pm

Možeš to i sa raznim voice recognition programima.

https://www.techradar.com/best/best-voice-recognition-software
    katamaran

Post by katamaran Fri Jun 21, 2019 1:27 pm

Ako ekran laptopa ponekad (uglavnom normalno radi) povileni to je neka glupost? Flet kabl?

_____
    Belaj Boy
    паће

Post by паће Sun Jul 07, 2019 12:42 pm

Има ли неки јачи упс од овог апецеа? Моја машина можда више није нека звер, али га испразни за два минута, једва стигнем (наслепо, јер десни монитор не иде на батерију) да откуцам суспенд, срећа па то брзо иде. А напон толико брзо падне да аутоматика која би то требало сама да уради ни не стигне да се активира.

У време санкција било је мајстора који су правили шклопоције од неког старог упса и тракторског акумулатора, то је могло да држи сатима. Вреди ли да гањам свог омиљеног хардвераша да ми направи тако нешто?

_____
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun Jul 07, 2019 9:02 pm

Moram da pitam kolegu.

Ali mislim da u ovom slučaju vredi samogradnja. Nije neka nauka a veliki je ćar da imaš pravi UPS.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Jul 08, 2019 12:44 pm

Ovi najbolji komercijalni što drže dugo mora da koštaju bubreg?
    паће

Post by паће Mon Jul 08, 2019 1:23 pm

Сећам се нешто да смо тамо негде деведеспрве продали банци неку Фискарсову скаламерију тог типа... Величине минибара за хотелску собу. Можда мало вишље од тога. Јер сервер не сме да падне.

_____
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Jul 08, 2019 1:29 pm

Koji konkretno? Ima UPSova za kućnu namenu, malog kapaciteta, srednjeg, jakog, ima za poslovnu namenu. Oni su robusniji, imaju bolje komponente, mogu da izdrže i do 30% veće opterećenje, neće se zapaliti jer imaju kontrolni sklop sa zaštitom od preopterećenja ili pregrevanja. Ako želiš pouzdanost, potrebno je  redovno održavanje, testiranje, menjanje baterija po potrebi. Ne može to za džabe. Zato se UPS i ne stavlja svuda.

@ Pače koliko je star taj UPS?  To je možda razlog zašto ne radi dovoljno dugo,  oslabi posle nekog vremena akumulatorska baterija. Ja bih otvorio to da vidim u kojem je stanju baterija, i kojeg je tipa. Ima malih UPSova sa primarnim, nepunjivim baterijama.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:39 pm