Nego zanimljivo je to što si pitao, šta ako bih hteo da recimo ispratim izbore za Mađarski nacionalni savet, pošto isti plaćam, na RTVu, koji takođe plaćam, a pritom sam Srbin i ne govorim mađarski...
Vojvodina
- Guest
- Post n°301
Re: Vojvodina
Ćale mi je Slovak koji je od svoje tamo negde pete do 18te živeo u Uroševcu, mama mi je rođena u Uroševcu i bila tamo do druge godine... Oboje jednom posetili rodbinu, te izašli na korzo
Nego zanimljivo je to što si pitao, šta ako bih hteo da recimo ispratim izbore za Mađarski nacionalni savet, pošto isti plaćam, na RTVu, koji takođe plaćam, a pritom sam Srbin i ne govorim mađarski...
- Guest
- Post n°302
Нема превод? Штедња, сиромаштво на РТВ? Овде нпр. нахују квебечке предизборне дуеле, доста лоше пошто је макар овај последњи преводилац покушавао и да глуми, што је катастрофа.
Најбоље би било да научиш мађарски, а у међувремену можеш да ангажујеш неког билингвалног другара.
Најбоље би било да научиш мађарски, а у међувремену можеш да ангажујеш неког билингвалног другара.
- Post n°303
У ком смислу испратиш? На станицу, иду некуд?
Или оно, кроз медије? Стварно, да ли медији на мањинским језицима унакрсно прате изборе једни другима? Има ли вести о Румунима на русинском итд? Некад сам слушао Фујвидеки радио на свим тим језицима које не знам - мађарски све као покушавајући нешто да научим (што није упалило тада, већ 20 година касније), румунски сам прескакао (није ми легао у уво), словачки и русински сам слушао због мелодије. Мада ми је словачки на радију звучао некако без везе, а кад га чујем у возу претварао се да спавам и уживао у мелодији.
Или оно, кроз медије? Стварно, да ли медији на мањинским језицима унакрсно прате изборе једни другима? Има ли вести о Румунима на русинском итд? Некад сам слушао Фујвидеки радио на свим тим језицима које не знам - мађарски све као покушавајући нешто да научим (што није упалило тада, већ 20 година касније), румунски сам прескакао (није ми легао у уво), словачки и русински сам слушао због мелодије. Мада ми је словачки на радију звучао некако без везе, а кад га чујем у возу претварао се да спавам и уживао у мелодији.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°304
manjinske zajednice, pa tako i manjinski mediji gotovo uopšte ne intereaguju jedne s drugima.. tako ste napravili tu Vojvodinu šta da vam radim.
Inače, samo da kažem Rusini su vilovnjaci, a Ruski Krstur je Rivendell!
Inače, samo da kažem Rusini su vilovnjaci, a Ruski Krstur je Rivendell!
- Post n°305
Šuvar i varivo wrote:manjinske zajednice, pa tako i manjinski mediji gotovo uopšte ne intereaguju jedne s drugima.. tako ste napravili tu Vojvodinu šta da vam radim.
Па пусти буву у редакцију, можда ће да се прими.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°306
Poslednji put sam bio u redakciji manjinskog medija ,2010te. Pomagali smo u edukaicji manjinskih novinara , jer su mahom lingvisti, pa treba neko samo malo da ih prešalta da nauče da pišu obrnutim redom...
Rekao mi tadašnji urednik Čiep, da "je mama trebalo da me nauči da govorim" (ne slovački, samo da govorim) i da "neće da ga uči neko ko se ne seća odakle došao"
Rekao mi tadašnji urednik Čiep, da "je mama trebalo da me nauči da govorim" (ne slovački, samo da govorim) i da "neće da ga uči neko ko se ne seća odakle došao"
- Guest
- Post n°307
enivej ono što sam teo reći inicijalnim postom, naprednjaci su spremni za nasilne metode i kad uzimaju najmanje važno mesto u najmanje važnoj administraciji ikad.
to je jebena patologija.
to je jebena patologija.
- Post n°310
Kome smeta đeneral Nedić?
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/608041/Neonacisti-upali-na-tribinu-u-Muzeju-savremene-umetnosti-Vojvodine
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/608041/Neonacisti-upali-na-tribinu-u-Muzeju-savremene-umetnosti-Vojvodine
- Guest
- Post n°311
e to je stvarno primer dobre prakse i mladi ljudi rade , drugačija je cela atmosfera...mstislaw wrote:Palete...
pošten da budem i sam hlas ludu je počeo da prevodi tekstove pre nekoliko meseci... nije sve loše, kao što se moglo naslutiti iz mojih postova.
- Guest
- Post n°313
‚http://www.danas.rs/danasrs/politika/precutkuje_se_da_srbija_ima_veci_izvoz_na_kosovo_nego_u_rusiju.56.html?news_id=312750
zanemarite ovaj nadljudski glup intervju, pisem ovde samo da bi ognica efimera mozda video... Jel ovo sin profesora Beslina? I Biljane Beslin verovatno ..
zanemarite ovaj nadljudski glup intervju, pisem ovde samo da bi ognica efimera mozda video... Jel ovo sin profesora Beslina? I Biljane Beslin verovatno ..
- Guest
- Post n°314
i ona je prof i doktor nauka naravno , samo nije bila meni pa zato...
tiranija politicke korektnosti jebote
tiranija politicke korektnosti jebote
- Guest
- Post n°315
ne znam ja njih.
al branitelji kosova krecu jos jace sa odbranom vojvodine. pretpostavljam da ce i rezultati biti isti
al branitelji kosova krecu jos jace sa odbranom vojvodine. pretpostavljam da ce i rezultati biti isti
Vojvođanska partija (VP) upozorila je danas da kontroverzni biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović nudi pojedincima i firmama u Novom Sadu zaposlenja i bespovratne subvencije u zamenu za sigurne glasove za Srpsku naprednu stranku (SNS).
U saopštenju VP se navodi da je jednom biznismenu u novosadskom restoranu “nuđena” Novosadska toplana i još nekoliko javnih preduzeća, ako prikupi 6000 sigurnih glasova i donese spiskove lično Veselinoviću na ruke.
- Guest
- Post n°316
a nista, ja mislio da si i ti imao nesrecno detinjstvo i tragicnu ranu mladost sa filozofskog
Odzic radi dobar posao, nije korumpiran, ima jasno definisana nacela i postavlja "vojvodjansko pitanje" u sasvim validnim okvirima. To je sasvim prihvatliv vojvodjanski lider, stvarno. Treba ga poraziti potpuno.
Odzic radi dobar posao, nije korumpiran, ima jasno definisana nacela i postavlja "vojvodjansko pitanje" u sasvim validnim okvirima. To je sasvim prihvatliv vojvodjanski lider, stvarno. Treba ga poraziti potpuno.
- Guest
- Post n°317
a nema veze sto je odzic to izbacio nego jel ti nije glupo da se na isti nacin pokusava nesto sto nigde do sada nije uspelo i samo donelo jos veci raspad, kao ovo sa veselinovicem koji naveliko radi isto sto je radio na kosovu. jes malo bizar, ali i dalje bih se kladio da ce na vojvodjanskim izborima, pa jos ako budu sa lokalnim, biti bar 1-2 mrtva.
- Guest
- Post n°318
http://www.politika.rs/scc/clanak/346620/Pogledi/Izborne-i-druge-vojvodanske-igre
- Guest
- Post n°319
"Ja se nadam da nikakve vojvođanske policije nikada neće biti, biće srpske policije i srpska policija će biti u Vojvodini i u drugim delovima Srbije, jedna policija ove zemlje", rekao je Stefanović.
- Guest
- Post n°320
Књижевни конкурс "Даниел Пап" на коме је треће место освојио момак који је писао на тему како заштити мађарску културу од мигрантске. Све то у емисији на РТВ која се описује овако: Афирмација мултикултуралности као модела заједничког живота у Војводини. Гледаоцима нудимо разноврсност и веродостојност.
- Guest
- Post n°321
El bi mogao racionalno da mi objasnis- cemu to sluzi?ognica efimera wrote:
"Ja se nadam da nikakve vojvođanske policije nikada neće biti, biće srpske policije i srpska policija će biti u Vojvodini i u drugim delovima Srbije, jedna policija ove zemlje", rekao je Stefanović.
Iliti sta je u vojvodjanskom kriminalu osobeno, da zahteva disktivno vojvodjansko suzbijanje kriminala? Posto etnicki motivisana krivicna dela se dese jednom u par godina (i sastoje se u tome da tri pijana madjara prebiju srbina jer je jebo devojku jednog od njih)
- Post n°322
calvin and hobbes wrote:El bi mogao racionalno da mi objasnis- cemu to sluzi?
Iliti sta je u vojvodjanskom kriminalu osobeno, da zahteva disktivno vojvodjansko suzbijanje kriminala? Posto etnicki motivisana krivicna dela se dese jednom u par godina (i sastoje se u tome da tri pijana madjara prebiju srbina jer je jebo devojku jednog od njih)
Пре ће бити (као што се већ десило) да три пијана Мађара певају "Ој војводо Синђелићу" негде у Хрватској... ал' то је 1986.
У ствари је боље да буде једна мурија, па кад буду следеће велике демонстрације, ми можемо овде по Зрењанину опет да се курчимо колико хоћемо, јер су све пајкане покупили одавде и послали за Београд. Јер нису морали да питају никог у Новом Саду.
_____
- Guest
- Post n°323
dočim se sve ostale nadležnosti autonomne pokrajine racionalno objašnjavaju etničkim razlozima.
- Guest
- Post n°324
saglasni smo gag (mada verovatno nenamerno ) i ostale ne bi trebalo da postoje , ako im je jedino opravdanje "moj komsija je Rusin"
- Guest
- Post n°325
pa tvoja je teza da im je to jedino opravdanje. ona, naravno, nije tačna. postoji mnogo razloga za postojanje protivteže jednoj (centralnoj) vlasti. ima o tome dosta bazične literature, ono, opštih dela - da se sada ne iscrpljujemo time. obaška što predmetne nadležnosti (iz tvog drugog posta) sada i ovde postoje, pa je na tebi da daš razloge za njihovo ukidanje.