Tuca sa zlatnozorcima nije isto sto i pokusaj obracuna sa snagama reda i poretka.
Syriza ftw
- Post n°901
Re: Syriza ftw
Znam i ja iz itekako prve ruke, obaska sto nisam ni mislio (samo) na Makedonce.
Tuca sa zlatnozorcima nije isto sto i pokusaj obracuna sa snagama reda i poretka.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°902
jako ce me razocarati cipras ako dodje u beograd. nemam ideju o cemu bi premijer grcke danas trebalo da prica sa vucicem, sem da mu kaze da je na proputovanju za pristinu gde ce upoznati domacine sa ambasadorom grcke na kosovu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°903
cipras ce ici posvuda.
@shumi: ne znam dovoljno o deep stat-u u grckoj zaista. znam samo da na prizemlju siriza radi za izbeglice i da su komentari o gulazima bas niski.
@shumi: ne znam dovoljno o deep stat-u u grckoj zaista. znam samo da na prizemlju siriza radi za izbeglice i da su komentari o gulazima bas niski.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°904
Je l nije bilo da su deca, azilanti, rođena u Grčkoj automatski dobila državljanstvo?
Jedna od prvoh odluka koju je donela Sirizina vlada.
- Post n°905
- Code:
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°906
plachkica wrote:Je l nije bilo da su deca, azilanti, rođena u Grčkoj automatski dobila državljanstvo?
bilo je.
- Post n°907
odnosno deca rodjena u grckoj su dobila drzavljanstvo.
http://www.keeptalkinggreece.com/2015/07/09/parliament-approves-bill-granting-greek-citizenship-to-migrants-children/
http://www.keeptalkinggreece.com/2015/07/09/parliament-approves-bill-granting-greek-citizenship-to-migrants-children/
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°908
Sminka je to, lepo zvuci, mada ne sumnjam u iskrenost i dobre namere Sirize.
Jos samo da Grci rodjeni u inostranstvu dobiju drzavljanstvo .
Zezanje na stranu, moj i ne samo moj utisak je da je Siriza na svoj nacin ispala naivna, da su im snagu isisali na prici o dugovima i na odnosima sa poveriocima/inostranstvom: da su im spinovali sustinsku pricu o potrebama promena u samoj Grckoj.
Ukratko, bojim se da je Siriza ispricana prica.
Jos samo da Grci rodjeni u inostranstvu dobiju drzavljanstvo .
Zezanje na stranu, moj i ne samo moj utisak je da je Siriza na svoj nacin ispala naivna, da su im snagu isisali na prici o dugovima i na odnosima sa poveriocima/inostranstvom: da su im spinovali sustinsku pricu o potrebama promena u samoj Grckoj.
Ukratko, bojim se da je Siriza ispricana prica.
_____
- Post n°909
Opšta mesta političkog cinizma zapakovana u foliju pseudoradikalizma.
_____
The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
- Post n°910
fernoux-h wrote:Opšta mesta političkog cinizma zapakovana u foliju pseudoradikalizma.
Da pogadjam, ti bi glasao za Zlatnu Zoru, autenticne levicare sa ulice?
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
My Moon Che Gavara.
- Post n°911
ma jok. ferveks misli na sumidera a ne na sirizu kolko ja razumem.
- Post n°912
Glup sam.
_____
My Moon Che Gavara.
- Post n°913
i ja sam shvatio da fervex misli na shumija. do sada je zapravo podrzvao sirizu (vrlo uslovno naravno).
@shumi: makedonsko pitanje zaista blokiraju nezavisni grci kao i deo "radikalno levog" krila suverenista.
@shumi: makedonsko pitanje zaista blokiraju nezavisni grci kao i deo "radikalno levog" krila suverenista.
_____
- Post n°914
ostap bender wrote:cipras ce ici posvuda.
bas me zanima zasto mislis da ce ici ili da treba da ide kod vucica?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°915
tako jeostap bender wrote:i ja sam shvatio da fervex misli na shumija. do sada je zapravo podrzvao sirizu (vrlo uslovno naravno).
_____
The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
- Post n°916
Odakle i sama pomisao da fervex misli?ostap bender wrote:i ja sam shvatio da fervex misli na shumija. do sada je zapravo podrzvao sirizu (vrlo uslovno naravno).
Zajebavas me?
Nisam potezao makedonsko pitanje; radi se o Grcima i Grcima
Ali dobro, zivi bili pa videli, necemo dugo da cekamo.
Kad pomenu makedonsko pitanje: slazem se da Siriza mora da ga trenutno drzi po strani - razlozi su, naravno, takticki, rezultat je kompromis sa nacionalizmom koji nikom dobra doneo nije, pa nece ni Sirizi.
Pogotovo sto kad je nacionalizam u pitanju, u Grckoj ima kudikamo jacih igraca od Sirize, drustvena klima, trendovi udesno i kriza sto je sve zajedno teren na kome se ti igraci snalaze bolje od Sirize obaska.
_____
- Post n°917
ostap bender wrote:zizek o grcima
http://www.newstatesman.com/politics/2015/08/slavoj-zizek-thanks-eu-s-villainy-greece-now-under-financial-occupation
jaka ova zizekova verzija badjuovog decizionizma u kojoj se na mestu politickog militanta (ako taj nije varufakis ) nalazi narodna mudrost. kozna zasto je to dobro, kozna sta nosi dan a sta noc, ne treba lomiti preko kolena, lako je biti selektor iz fotelje. mi smo tu da verujemo a ne da sudimo.
- Post n°918
taj deo sa badjuom je uzasan. prilicno mehanicki i neintuitivan spoj.
inace je badju bio na odredjeni nacin benevolentno pesimistican kada je siriza u pitanju. on smatra da nema prostora da se u postojecoj drzavnoj formi parlamentarnog kapitalizma sacuva bilo kakav radikalan politicki sadrzaj. s druge strane, takodje treba voditi racuna da badju kada na primer govori o boljsevicima kaze da je to bio i pokret za preuzimanje drzave ali i pokret protiv drzave. preuzimanje drzavne vlasti ne mora nuzno da znaci da se ona ne moze razgradjivati.
inace je badju bio na odredjeni nacin benevolentno pesimistican kada je siriza u pitanju. on smatra da nema prostora da se u postojecoj drzavnoj formi parlamentarnog kapitalizma sacuva bilo kakav radikalan politicki sadrzaj. s druge strane, takodje treba voditi racuna da badju kada na primer govori o boljsevicima kaze da je to bio i pokret za preuzimanje drzave ali i pokret protiv drzave. preuzimanje drzavne vlasti ne mora nuzno da znaci da se ona ne moze razgradjivati.
_____
- Post n°919
Pišem nešto pa me zanimaju dve stvari:
(1) Da li je u periodu kada je Grčka postala insolventna, a tražila nove zajmove za takvu politiku odgovoran isključivo PASOK (ili tu odgovornost deli sa ND)?
(2) Da li se može reći da je ta vlast PASOK imala podršku EU?
(1) Da li je u periodu kada je Grčka postala insolventna, a tražila nove zajmove za takvu politiku odgovoran isključivo PASOK (ili tu odgovornost deli sa ND)?
_____
- Post n°920
dade cipras ostavku
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°921
ode...
Greek Prime Minister Alexis Tsipras will submit his resignation to the country's president later Thursday to clear the way for early elections on Sept. 20, a government official said.
Tspiras, elected in January, is expected to make a televised state address on Thursday evening.
Tsipras effectively lost his parliamentary majority after a rebellion by hardliners in his Syriza party who oppose a bailout agreement struck with international lenders.
- Post n°922
fernoux-h wrote:Pišem nešto pa me zanimaju dve stvari:
da i da.
ne znam gde bi mogao da nadjes relevantnu literaturu.
- Post n°923
Opa.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°924
Pretpostavljam da ce leva platforma da ide sama na izbore i da slavno izgubi, a Cipras nastavlja dalje sa ND i Pasokom. Ne vidim sta drugo moze da se desi.