Syriza ftw
- Post n°926
Re: Syriza ftw
a sta ako mu je pun kufer?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°928
postoje dobre sanse da ce dobti apsolutnu vecinu sam. videcemo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°929
ala su je razgradili, svaka im cast.ostap bender wrote: s druge strane, takodje treba voditi racuna da badju kada na primer govori o boljsevicima kaze da je to bio i pokret za preuzimanje drzave ali i pokret protiv drzave. preuzimanje drzavne vlasti ne mora nuzno da znaci da se ona ne moze razgradjivati.
- Post n°930
ako mi kupis cevape objasnicu ti.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°931
deal. ako uspes da objasnis da cccp nije bio drzava, mozes da jedes cevapa na moj racun dok ne crknes.
_____
trt mrt smrt
- Post n°932
pa nisam to rekao. mogao bi pazljivije da citas:
sssr je bio drzava ali je istovremeno za svoj cilj imao i svoje ukidanje kao drzave. ova tendencija je bila izrazenija u ranim danima revolucije (ukljucujuci insistiranje da revolucija i dalje traje). drugim recima cilj boljsevika nije bio da imaju svoju drzavu vec da otmu drzavu kao orudje klasne ekspolatacije. ovo je nominalno bio i ostao cilj sssr do samog kraja postojanja. mislim to govori i samo njeno ime. inace, moglo bi da se kaze da dezintegracioni procesi i u jugoslaviji i u sssr delomicno bili omoguceni ovom tendencijom. iako je bi vredelo napomenuti da je jugoslavija po mnogo cemu specificnija.
in other news
http://www.versobooks.com/blogs/2182-greece-popular-unity-is-born
sssr je bio drzava ali je istovremeno za svoj cilj imao i svoje ukidanje kao drzave. ova tendencija je bila izrazenija u ranim danima revolucije (ukljucujuci insistiranje da revolucija i dalje traje). drugim recima cilj boljsevika nije bio da imaju svoju drzavu vec da otmu drzavu kao orudje klasne ekspolatacije. ovo je nominalno bio i ostao cilj sssr do samog kraja postojanja. mislim to govori i samo njeno ime. inace, moglo bi da se kaze da dezintegracioni procesi i u jugoslaviji i u sssr delomicno bili omoguceni ovom tendencijom. iako je bi vredelo napomenuti da je jugoslavija po mnogo cemu specificnija.
in other news
http://www.versobooks.com/blogs/2182-greece-popular-unity-is-born
_____
- Post n°933
znam, i teoretski si u pravu, ali u praksi su isti ti boljsevici stvorili nesto potpuno suprotno. drzavu koja se mesa u i uredjuje apsolutno sve, superdrzavu. revolucionari su se veoma brzo pretvorili u reakcionare, a to o revoluciji koja tece je postala isprazna mantra.
_____
trt mrt smrt
- Post n°934
Jir-Lo wrote:znam, i teoretski si u pravu, ali u praksi su isti ti boljsevici stvorili nesto potpuno suprotno. drzavu koja se mesa u i uredjuje apsolutno sve, superdrzavu. revolucionari su se veoma brzo pretvorili u reakcionare, a to o revoluciji koja tece je postala isprazna mantra.
А па није, неки делови су остали нетакнути до краја. Нпр оно о једењу своје деце и мангупима у сопственим редовима.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°935
dobro, ali to vazi i za ds, na primer.
_____
trt mrt smrt
- Post n°936
pa ne vazi. ds nam je dao tacno ono sto je nudio. vlast elite znojavog ljubinog sina i povratak na 30te proslog veka. sto je nasuprot tome stajao sloba je drugi problem.
sto se boljsevika tice teorijski aspekti toga su ostali u pravnim aktima i javnom govoru. ocu da kazem da su i tu postojale protivrecnosti. ocekujem cevape.
sto se boljsevika tice teorijski aspekti toga su ostali u pravnim aktima i javnom govoru. ocu da kazem da su i tu postojale protivrecnosti. ocekujem cevape.
_____
- Post n°937
u pravnim aktima i javnom govoru je i kosovo deo srbije, pa opet nekako nije. sto jeste neka vrsta protivrecnosti. ili mozda nije, posto svi znamo o cemu se tu radi. javni govor je takodje kurton, svi se zalazu za pravde, jednakosti, postenu raspodelu, smanjenje korupcije i birokratije i demokratiju i ostali asortiman, a onda rade sta im dune.
missim, previse teoretises, a praksu namerno ignorises i kad ti je neko turi pod nos vices tralalalaal i zapusavas usi.
mos da dobijes samo 1 cevap
missim, previse teoretises, a praksu namerno ignorises i kad ti je neko turi pod nos vices tralalalaal i zapusavas usi.
mos da dobijes samo 1 cevap
_____
trt mrt smrt
- Guest
- Post n°938
koliko ja vidim, polazna tacka je Badjuova teorijska pretpostavka, a ne politicka praksa SSSR, tako da dugujes vise od tog jednog smokija, pardon cevapa.
- Post n°939
ok, jesi u pravu, malo sam prebrzo citao i sve pomesao.
vodim ga na cevape. u teoriji.
vodim ga na cevape. u teoriji.
- Post n°940
ogadiste mi rostilj. i smoki...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°941
Kad guglam da vidim šta je Trotsky imao da kaže o "elimination of the state" izlazi mi samo nešto o elimination of Trotsky. Bummer!
Edit. Evo ga!
Edit. Evo ga!
Leon wrote:Having agreed with the anarchists that the state, even the workers’ state, is the offspring of class barbarism and that real human history will begin with the abolition of the state, we have still before us in full force the question: what ways and methods will lead, ultimately, to the abolition of the state? Recent experience bears witness that they are anyway not the methods of anarchism.
- Post n°944
Indy wrote:Kad guglam da vidim šta je Trotsky imao da kaže o "elimination of the state" izlazi mi samo nešto o elimination of Trotsky. Bummer!
Edit. Evo ga!Leon wrote:Having agreed with the anarchists that the state, even the workers’ state, is the offspring of class barbarism and that real human history will begin with the abolition of the state, we have still before us in full force the question: what ways and methods will lead, ultimately, to the abolition of the state? Recent experience bears witness that they are anyway not the methods of anarchism.
pa ne samo to do 1922. godine su sovjeti zapravo vrsili vlast kao oblik direktne demokratije. situacija je komplikovanija i naravno da je tako uvek. na kraju krajeva pitaj ukrajince.
- Post n°945
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°946
Ne mogu da verujem da niste obeležili Syrizinu novu pobedu.
Elem, evo ga Toma Piketi, nešto o tome.
Elem, evo ga Toma Piketi, nešto o tome.
- Post n°947
izgleda da ovde niko nije veran governmental eventu
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°948
Biljana Keller evo ti tvoj drugar varufakis, koji jutros u gardijanu kaže da je EU naterala grčku da rasformira jedinicu protiv ekonomskog kriminala "njeno najvažnije oružje". laže, naravno, kao pas. ali nema veze, lep je i priča prostim jezikom da ga svaka grupi devojka razume. mržnja prema zajednici evropskih naroda ujedinjuje ove šarlatane svih boja, baš kao na košuljama janisa varufakisa.
- Guest
- Post n°949
Biljana Keller inace, SDOE nije rasformirana, nego će samo u delu poreskih prestupa grčkih oligarha koji kriju pare po inostranstvu, biti pod budnim okom trojke, zbog, na primer toga što varufakisovi ljudi skidaju sa liste imena porodica koje tpaju pare u švajcarsku. ali nema veze, motor brunda vrmvrmvrm i demagogijica radi kod poluinteligenata kao sat svoč.