Domaci film
- Post n°877
Re: Domaci film
ako ono sranje od another round ne dobije biću prilično iznenađena
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°878
Ovo zahteva barem zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost, ako već ne i proglašenje pune borbene gotovosti i povlačenje naših diplomatskih predstavnika iz Holivuda.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°879
Sad cemo mi da dodelimo kristalnu prizmu nekom kineskom filmu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°880
Erzsébet Biszak wrote:ako ono sranje od another round ne dobije biću prilično iznenađena
Ti mrziš muškarce.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°881
Vec pola godine “Corona bunkera”... pic.twitter.com/UbrbFGk2FU
— Srdjan Dragojevic (@srdjandrago) March 17, 2021
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°882
U tekstu se navodi da Srđan Dragojević „pruža nekonvencionalan pogled na tranziciju u postkomunističkom društvu u Nebesima, toj mračnoj komediji sa elementima fantastike. Ovaj film se sastoji iz tri priče koje su smeštene u 1993, 2001. i u 2026, a reč je o adaptaciji kratkih priča francuskog pisca Marsela Emea.“
Meni ovo dobro zvuči, ali trailer mi baš nekako meh.
- Post n°884
mozda ovde?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°886
Snimljen pred sam raspad i rat, nikad ga nisam gledao i nađem ga prije sedam-osam godina na YT ali tona skoro da nema i odustanem od gledanja. Ponovo ga se sjetim sinoć i nađoh ga sa pristojnim tonom na dailymotion-u.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°887
Sad goo.. imdbujem. Majstori mraka?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°888
Jeste.
Zadnjih desetak dana gleda mi se Josip Pejaković, sve je potaklo Ukazanje Gospe u selu Grabovica. Tako sam ponovo krenuo u potragu za ovim.
Zadnjih desetak dana gleda mi se Josip Pejaković, sve je potaklo Ukazanje Gospe u selu Grabovica. Tako sam ponovo krenuo u potragu za ovim.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°889
Fenomenalan film. Kako je super iskoriscena reka kao setting za akciju, jedino poredjenje koje mi pada na pamet je Deliverance.
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Crne_ptice
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Crne_ptice
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°891
https://standard.rs/2021/07/06/pocinje-snimanje-oluje-prvog-filma-o-stradanju-srba-iz-1995-godine/
Samo jako...
Samo jako...
_____
~~~~~
- Post n°893
+1Летећи Полип wrote:https://standard.rs/2021/07/06/pocinje-snimanje-oluje-prvog-filma-o-stradanju-srba-iz-1995-godine/
Samo jako...
Газда Аца је укапирао неке ствари и сада јаше на новом таласу.
-1Turul madár wrote:a šta će jadna zločinačka država nego "a šta su oni nama radili"
То је сасвим уобичајено, нормално и пожељно понашање у Европи.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°894
Oluja je bitna tema, zaslužuje filmovanje. U dvanaest epizoda može puno toga da se ispriča.
Bilo bi dobro da film snimi tako što će radnju da smjesti u vremensko razdoblje kao u Braća po materi. Da se radnja završi 1971. i da se može gledati nezavisno od serije. A onda, u seriji obraditi period od Bugojanske grupe pa do Oluje, bar pet epizoda smjestiti u period '90.-'95. i da se likovi ili potomci likova iz filma pojavljuju u seriji.
Bilo bi dobro da film snimi tako što će radnju da smjesti u vremensko razdoblje kao u Braća po materi. Da se radnja završi 1971. i da se može gledati nezavisno od serije. A onda, u seriji obraditi period od Bugojanske grupe pa do Oluje, bar pet epizoda smjestiti u period '90.-'95. i da se likovi ili potomci likova iz filma pojavljuju u seriji.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°895
Sa ove distance mi Braca po materi izgledaju kao remek-delo, a pritom i pojam suzdrzanosti i objektivnosti.
_____
- Post n°896
Erős Pista wrote:Sa ove distance mi Braca po materi izgledaju kao remek-delo, a pritom i pojam suzdrzanosti i objektivnosti.
+1
Serija BPM obavezno da se odgleda.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°897
Јанош Винету wrote:+1Летећи Полип wrote:https://standard.rs/2021/07/06/pocinje-snimanje-oluje-prvog-filma-o-stradanju-srba-iz-1995-godine/
Samo jako...
Газда Аца је укапирао неке ствари и сада јаше на новом таласу.-1Turul madár wrote:a šta će jadna zločinačka država nego "a šta su oni nama radili"
То је сасвим уобичајено, нормално и пожељно понашање у Европи.
pa da, u orbanolikoj evropi prepunoj fašova, debila, i u jednoj epohi poraženih zločinaca, koji za svoje cv-je vade naravno samo kad su bili žrtve
- Post n°898
Прошла су времена међународне слоге социјалистичке радне омладине.
Сада су дошло време за свођење рачуна, који је повелик па ће то трајати неко време.
На наплату долазе покољи и истребљење у Волињској области, покољ у Катињској шуми, швапски логори у Аушвицу, спаљивање целе Варшаве током Варшавског устанка, брутално гушење мађарског устанка 1956, чешког устанка 1968, ванредно стање и војна управа због пољског покрета Солидарност 1980.
Скоро све поменуто је обрађено филмски, уз пропратну државну потпору у виду ”културе сећања” која укључује музеје, новинске чланке, организоване помене и телевизијске прилоге.
Сада су дошло време за свођење рачуна, који је повелик па ће то трајати неко време.
На наплату долазе покољи и истребљење у Волињској области, покољ у Катињској шуми, швапски логори у Аушвицу, спаљивање целе Варшаве током Варшавског устанка, брутално гушење мађарског устанка 1956, чешког устанка 1968, ванредно стање и војна управа због пољског покрета Солидарност 1980.
Скоро све поменуто је обрађено филмски, уз пропратну државну потпору у виду ”културе сећања” која укључује музеје, новинске чланке, организоване помене и телевизијске прилоге.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°899
Zadnja dva dana vrelog talasa sam krenuo da reprizom BiP. Sasvim fino ostarila serija, još uvijek uspijeva da me nasmije i evo, već sam prešao pola epizoda.
Dođoh do S03E18. U prva dva minuta epizode Irena Grobnik priča o filmu za koji mi je žao što nije snimljen
Dođoh do S03E18. U prva dva minuta epizode Irena Grobnik priča o filmu za koji mi je žao što nije snimljen
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°900
Jebote, koliko vanzemaljski danas deluju ta vremena, kad su ljudi ovde gledali HRT i hrvatske serije, i kad je zapravo bilo neke komunikacije u javnom životu između ovih država. Jezivo na šta su nas ova govna danas svela.
_____
~~~~~