Domaci film
- Post n°576
Re: Domaci film
inace vidim povremeno bazdu na ulici i uvek se tebe setim
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°577
Kuce laje, a ja mislim ti si...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°578
Evo price o Bazdinom tekstu:
https://vasudeva.forumburundi.com/t520p475-move-over-istvan-here-comes-bazdulj
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°580
https://en.wikipedia.org/wiki/Dejan_Ognjanovi%C4%87_(author)
_____
- Post n°582
Erős Pista wrote:Evo price o Bazdinom tekstu:
_____
- Guest
- Post n°583
Višestruko nagrađivani domaći film "Poseban tretman" iz 1980, reditelja Gorana Paskaljevića digitalno je restauriran u okviru projekta Vip Kinoteka, koji sprovode Jugoslovenska kinoteka i kompanija Vip mobile, saopštila je kompanija VIP.
Besplatna onlajn projekcija tog filma biće održana 6. juna u 19 sati na fejsbuk stranicama VIP i Kinonteke.
- Post n°584
najbolji paskaljevicev film
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°585
Nisam do večeras ovo vidio:
Priča Makavejev kako je, dok je snimao "Čovek nije tica", htjeo da napravi parafrazu Limijerovih izlaska radnika iz fabrike. Namjestio kameru i kad je jutranja smjena oko 15h krenula vani kroz kapiju, vidio je da samo seljake. Nema radnika, izlaze ljud koji žive u okolnim selima, na glavama šubare, kožusi, čakšire, seljaci sa Homolja koji su osam sati dnevno radnici. Nije mu uspjela parafraza i ti snimci nisu ubačeni u film.
PTC3
Учесник и свредок: Душан Макавејев
У разговору са филмским критичарем Миланом Влајчићем на Ади Циганлији, Душан Макавејев говори о свом студирању, раним документарцима рађеним по сценаријима Васка Попе, филму Парада као обрачуну са традиционалним културним и идеолошким митовима, дружењима са Леонидом Шејком, снимањима култних филмова: Човек није тица, Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ, Невиност без заштите...
Посебан сегмент посвећен је околностима у вези с продукцијом и забраном филма В. Р. Мистерије организма - проблематичним односом новосадског предузећа Неопланта филм према овом остварењу и с компромитујућим одлукама његовог руководства предвођеног Драшком Ређепом. Завршница емисије обележена је стихом Мајаковског: Живот ће проћи као што пролазе Азорска острва.
Редитељ: Ненад Момчиловић
Уредница: Лука Лукић
Водитељ:Милан Влајчић
Производња 1986. година
Реприза, 08. јун у 05:50
Priča Makavejev kako je, dok je snimao "Čovek nije tica", htjeo da napravi parafrazu Limijerovih izlaska radnika iz fabrike. Namjestio kameru i kad je jutranja smjena oko 15h krenula vani kroz kapiju, vidio je da samo seljake. Nema radnika, izlaze ljud koji žive u okolnim selima, na glavama šubare, kožusi, čakšire, seljaci sa Homolja koji su osam sati dnevno radnici. Nije mu uspjela parafraza i ti snimci nisu ubačeni u film.
- Post n°586
Hahaha, upravo gledam.
_____
- Guest
- Post n°587
Umalo da zaplače na kraju kad priča kako se prepoznao u stihu Majakovskog, ozbiljno zadrhta glas u zadnjoj rečenici.
- Post n°588
Predivan je
_____
- Post n°589
Ali pijana macka
_____
- Post n°590
da li ima online?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°591
Nisam uspeo da nađem, ali možda možeš da vratiš...
Реприза, 08. јун у 05:50
_____
- Post n°592
Tek sad videh ovo:
Najgori "film" koji sam ikad gledao by Cult of Ghoul
Hold-my-beer-Bazdulj:OTADŽBINA JE JEDAN OD ONIH FILMOVA KOJIMA ODGOVARA ONA KAFKINA FRAZA O UMETNIČKOM DELU KOJE JE POPUT SEKIRE ZA ZAMRZNUTO MORE U NAMA
Polip da odgled (OVDE) pa da napise demanti.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°593
Izvinjavam se!nalog sa ženinog laptopa wrote:http://cultofghoul.blogspot.com/2020/05/otadzbina-oleg-novkovic-2015.html
- Spoiler:
Na primer, u izvesnim krugovima cenjeni Muharem Bazdulj – koji je meni, iskreno, oduvek nekako smrduckao – napisao je panegirik ovom zlodelu, u kojem Olegov abortus poredi sa Bodlerom, Bergmanom, Dostojevskim i – Kafkom!Kaže: OTADŽBINA JE JEDAN OD ONIH FILMOVA KOJIMA ODGOVARA ONA KAFKINA FRAZA O UMETNIČKOM DELU KOJE JE POPUT SEKIRE ZA ZAMRZNUTO MORE U NAMA!
- Post n°594
_____
- Post n°595
Makavejev i Vlajčić mogu da se pogledaju na RTS Planeti.
- Post n°596
_____
- Post n°598
kako on tako lep mlad covek i ostvaren glumac, nema nikakvo sto kazu screen presence, mogao bi i extra da bude, da ne znas ko je...
_____
????
- Post n°599
Vidim da niste gledali Balkansku medju gospodineMór Thököly wrote:Biće to 1 remek-delo zatupljivanja
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°600
disident wrote:Vidim da niste gledali Balkansku medju gospodineMór Thököly wrote:Biće to 1 remek-delo zatupljivanja
Nisam. Znam o cemu je, ali bolje da ne gledam...