by zvezda je zivot Tue Jan 13, 2015 4:45 pm
nije bio komelj.
badjuov engleski je super nego je ljude bio blam sto nas domacin prica jako los srpski engleski. mi koji govorimo srpskohrvatski smo ga razumeli, a badju se kao mucio. imali su i prevodioca, neku pesnikinju ali ni ona nije znala engleski.
pa velisavljevic hteo nesto o politici filma, neobreht dzampkat ovo ono, revolucija u formi i cini mi se da je hteo da cuje nesto afirmativno o godaru, al badju skoro nista nije rekao o tome. ja mislim da on ne priznaje nikakve revolucije i politike u umetnosti jer su umetnost i politika razlicite procedure. onda su ga pitali da l je godar oportun politicki, on je opet reko da je oportunizam uzasna stvar al u politici, godar je umetnik i to umetnik koji nije aktivista ni preterano politicki umetnik nego vise kao savremenik, umetnik-svedok. na kraju kad je vecina napustili salu, doveli su lika da prevodi s francuskog, pa su domacini zavrsili na srpskom a badju na francuskom. domacini pricali o vezi jugoslavije s francuskim intelektualcima, marko ristic, sartr i tito, ovoono, o vernosti dogadjaju jugoslavije i nostalgiji, badju ko iskusni tezgaros vido da ljudi jedva cekaju da odu, kaze bicu jako kratak, ja pratio kao i svi eksperiment jugoslavije, sam jugonostalgicar, cekam novu jugoslaviju, to je vas zadatak.
i porucio nam da ne izlazimo na izbore.