Pečenjare, mesare, kafane i ostala izvorišta moćne ishrane
ozbiljno? e hvala druze Lava
- Guest
da, to nije trafika kao takva već je, da kažemo, deo zgrade. ali tu je, bukvalno nekoliko koraka iznad supermarketa Aman-Višnjica.
prvi sifon plaćaš kauciju, zadržiš sifon naravno i samo ga vrtiš.
ima i onaj sodadžija kod Kalenića, to će Kondo znati da objasni na kom je uglu.
prvi sifon plaćaš kauciju, zadržiš sifon naravno i samo ga vrtiš.
ima i onaj sodadžija kod Kalenića, to će Kondo znati da objasni na kom je uglu.
Koga put navede u Aranđelovac, najtoplije preporuke za kafanu Mali Hrast, jedno 2-3 kilometra iza Starog Zdanja / parka prema Lazarevcu, sa leve strane (posmatrano iz tog smera). Vrhunsko pečenje, i prasetina i jagnjetina!
Jagnjetina? To je nesto novo, ranije je bilo samo prase.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
Lično uzeo kilo i po za poneti. Vrelo janje sneto sa žara kad i prasetina (čega kilo i po nije dočekalo povratak).
Ne sumnjam, samo pozdravljam prosirenje repertoara. Oni su sa prasetom (za kojim inace nisam lud) bili u samom vrhu srpskih pecenjara, ne racunajuci naravno Krajisnike od Zemuna pa dalje.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
nisam neki poseban fan prasadi i jagnjadi, ali najbolju janjetinu sam probao kod nekog coveka na putu od valjeva ka uzicu, divcibare je to i guess, odma pored puta, kafana izgleda kao najobicnija kuca, ispred ima par stolova sa klupama, a prekoputa ima neka kafana koja vise lici na pravi restoran. elem mi jedno jutro krenuli za uzice, i usput stanemo i pitamo ga oce biti popodne jagnjetine. on kaze ja cu staviti pa kad stignete bice vrelo. nismo nista konkretno utanacili, ali oko 4-5 mi stizemo nazad a deda taman ulece iz dvorista sa raznjem i jagnjem gotovim. odvalili smo se mesom i komplet lepinjama tad, jedno od jacih razbijanja hranom u zivotu. ako neko zna lokaciju i kako se zove nek kaze.
Ovog vikenda je jug jos jednom brutalno izdominirao, iako ulaz u fensi etno kompleks Nisavska Dolina nije obecavao autenticno razvaljivanje i kvalitetom i kvantitetom koje je usledilo
https://www.facebook.com/NisavskaDolina/
Uprkos tome sto smo upali u toku svadbe, nas sestoro je uspelo da se izbori za rucak u pristojnom roku i bez zastoja. Tople lepinje, kajmak, telece corbice, pohovane paprike punjene sirom, ovcarske salate, ljute pecene papricice, mnostvo rostilja (lovacka vesalica, dimljena seljacka, ustipci, piletina), vasina torta, lincure, kafe i kisele za 6 ljudi oko 6.000 RSD. Vrhunska hrana i sve ostalo kako treba da bude i kako je u Srbiji uglavnom samo na potezu Nis - Pirot.
Preporuka koga god put nanese u okolinu, mada je u Pirotu nemoguce lose jesti. Standard nishke gastronomije iz najboljih dana.
https://www.facebook.com/NisavskaDolina/
Uprkos tome sto smo upali u toku svadbe, nas sestoro je uspelo da se izbori za rucak u pristojnom roku i bez zastoja. Tople lepinje, kajmak, telece corbice, pohovane paprike punjene sirom, ovcarske salate, ljute pecene papricice, mnostvo rostilja (lovacka vesalica, dimljena seljacka, ustipci, piletina), vasina torta, lincure, kafe i kisele za 6 ljudi oko 6.000 RSD. Vrhunska hrana i sve ostalo kako treba da bude i kako je u Srbiji uglavnom samo na potezu Nis - Pirot.
Preporuka koga god put nanese u okolinu, mada je u Pirotu nemoguce lose jesti. Standard nishke gastronomije iz najboljih dana.
_____
#FreeFacu
Да пријавим "Дебелу мачку" на 45.368061, 20.408233 - нисам досад јер нисам мислио да је нешто посебно, башка што је у мом старом крају па би било превише локалпатриотски. Међутим, у суботу сам тамо скупио друштво (углавно Београђани и Кикиндијанци) са завидним гурманским стажом, па су се обдушевили. Добра чорба, добар роштиљ и пре свега разне кобаје и коленице. Одозго, штрудле с маком и вишњама. Између, Козел пиво, црно.
Доживео сам један изузетак, паприкаш је био осредњи, горњи крај скале за мензе отприлике. Ал' тако ми и треба кад сам нашао место за паркирање у центру и одушевио се како могу да клопам на пет метара од кола. Кафа била добра.
mada je u Pirotu nemoguce lose jesti
Доживео сам један изузетак, паприкаш је био осредњи, горњи крај скале за мензе отприлике. Ал' тако ми и треба кад сам нашао место за паркирање у центру и одушевио се како могу да клопам на пет метара од кола. Кафа била добра.
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.
Mali Hrast zatvoren zbog neplacanja poreza.
a ti bas krenuo tamo, sigurno na nesto posno
_____
#FreeFacu
Kazu da su jagnjad suva u ovo doba godine.
- Guest
uvek je bolje da kafanu u kojoj cesto i dobro jedes zatvore zato, a ne zbog trovanja
- Guest
World Per Capita Pork Consumption – 2016 (lbs., carcass weight) | |||||||
* Data for Montenegro and Serbia are inflated due to the lack of export data at USDA-FAS ** 2015 data used due to lack of 2016 data at USDA-FAS Source: EMI Analytics, using data from the USDA Foreign Agricultural Service, CIA World Factbook. Updated: 8.14.17 | |||||||
1 | Montenegro* | 99.4 | 102.9 | 106.4 | 162.7 | 88.6 | 109.4 |
2 | Serbia* | 84.6 | 79.2 | 83.1 | 81.9 | 81.4 | 105.5 |
3 | China/HK/Macau | 84.3 | 88.2 | 90.4 | 93.3 | 90.1 | 88.7 |
4 | European Union | 91.5 | 89.6 | 88.4 | 92.9 | 89.9 | 87.0 |
5 | Taiwan | 86.9 | 85.5 | 84.3 | 82.6 | 87.5 | 84.7 |
6 | Korea, South | 65.8 | 68.1 | 71.4 | 78.1 | 81.4 | 82.0 |
7 | Belarus | 86.5 | 95.9 | 95.0 | 79.8 | 73.8 | 77.6 |
8 | United States | 58.1 | 58.3 | 60.4 | 59.8 | 64.3 | 64.5 |
9 | Vietnam | 55.0 | 53.7 | 56.9 | 56.4 | 56.3 | 61.3 |
10 | Norway | 58.3 | 56.7 | 55.5 | 54.4 | 55.4 | 59.0 |
https://www.pork.org/facts/stats/u-s-pork-exports/world-per-capita-pork-consumption/
vas zovu slaninari zato što ste šta, vegani?
_____
#FreeFacu
- Guest
ma dobro to, nego cg isto, mislio sam da su malo napustili gajenje svinja kucno i to. doduse iz srbije je osim sto je nesrazmerno lose zastupljeno u ishrani, izvoz svinjskog mesa prakticno nepostojeci, jer jos uvek je na snazi vakcinacija protiv svinjske kuge, zbog nehigijene i primitivnog i opasnog nacina drzanja svinja.
to je spisak potrosnje a ne proizvodnje. crna gora ne gaji svinje nego stizu iz holandije a cujem da ima i iz argentine i slicnih zemalja. da su njihove gajene svinje na listi oni ne bi bili ni u prvih 200 zemalja per capita. poslednji put kada sam u njegusima kupovao prsut kod raka popovica, pitao me jel ocu od domace ili od holandske svinje. holandski 50% veci, bez masti, mala koska. domaci ima 3x veci otpad ali se rako kune u domacu svinju. eto to ti je.
vi cete gari biti prvi pa 10 mesta prazno kada se ocepite.
vi cete gari biti prvi pa 10 mesta prazno kada se ocepite.
_____
#FreeFacu
- Guest
jasno da se i ovde jos dodatno uvozi kao i tamo, nego hocu da kazem, a tako su i oni naveli, prakticno da i nema izvoza, zato podaci odskacu za sr i cg. sa vecim izvozom ne bi srbija i cg bas bile prve. no tenis ce to sve resiti kad dodje
al to da li je svinja cg ili holandska ne menja fakt da je i skoro svaka kuca i dalje gaji
al to da li je svinja cg ili holandska ne menja fakt da je i skoro svaka kuca i dalje gaji
ne znam brate kucno gajene svinje CG ne bi ubacile u prvih 200. u CG u mesari nigde vise nema svinje iz domace proizvodnje. i ono sto je bilo vise se ne gaji jer je uvezena mnogo jeftinija.
_____
#FreeFacu
Svinje iz Crne Gore se mogu veoma lako naci po Srbiji, samo ne u mesarama.
odao sam se brizlama na zaru u ispostavi mesare nada sa cvetka u trnskoj na kalenicu. pozovem telefonom i narucim 250-300 grama da se bace na skaru. cumur efendija vec zna da moraju da ostanu socne i da treba da baci i somun na zicu a od priloga samo crni luk. za 10 minuta dodjem da pokupim, prosecno 250 dinara. ako dodjem do kuce da ne prozderem usput, pojacam sa malo belog luka. mega pizdarija, jedini downer nema intimnih aktivnosti u nastavku programa. smrdi se.
masivna preporuka. ima i dimljenih crevaca koja obecavaju (ona deblja, meksa, ne preterano zapurnjana dimom) ali ne stizu na red. u principu win win koji mi je na 100m od kuce je prilicno neprejebiv, minjon D za pecenje, nada za gril. lenče se trenutno suši.
masivna preporuka. ima i dimljenih crevaca koja obecavaju (ona deblja, meksa, ne preterano zapurnjana dimom) ali ne stizu na red. u principu win win koji mi je na 100m od kuce je prilicno neprejebiv, minjon D za pecenje, nada za gril. lenče se trenutno suši.
_____
#FreeFacu
Čekaj to je ono na onom trgiću ili baš u Trnskoj?
u trnskoj broj 1. prvo ide neka pasta pa oni. svasta imaju a dobar sam covek pa da narucite telefonom i skupite (nemaju dostavu): 064 9123456
_____
#FreeFacu
- Guest
imam ispostavu mesare Nada 100 metara od stana, ali nemaju brizle a kupili su me kada su zaboravili da ispeku krilca koja sam narucio i, kada sam dosao po njih, rekli da ce biti za pola sata. odbili su da mi naplate.
cumur efendija mi je kada sam preuzeo paketic rekao, komsija godinu dana sam jeo samo ove brizle, boljih nema ali nisam mogao vise. sad sam presao na banjalucki cevap
_____
#FreeFacu