NINova nagrada
- Guest
- Post n°151
Re: NINova nagrada
jbt ja tek sada video da Tabaševića izdaje Laguna. šta bi sa njegovim "kada kažemo smrt kalitalizmu, mi to zaista mislimo"?
- Post n°153
Ovo je valjda treća godina da Laguna ima dobitnika?
Gocića (Tai) je izdala Geopoetika?
Velikića i Davida Laguna?
Gocića (Tai) je izdala Geopoetika?
Velikića i Davida Laguna?
- Post n°154
Photino Bird wrote:jbt ja tek sada video da Tabaševića izdaje Laguna. šta bi sa njegovim "kada kažemo smrt kalitalizmu, mi to zaista mislimo"?
pa progutao je i teofobov blurb.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°155
Ili je blurb progutao njega.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°157
Drama i prica, stvarno i magicno, ljubav nasuprot smrti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°158
ahahahahhahahahah tabasevic rentuje na profilu da je nagrada otisla zeni jer je zena #pozitivnadiskriminacija
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°159
Alt left
_____
- Post n°160
alt retard pre
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°161
Mada mi ova pobednicka knjiga stvarno izgleda bzvz.
_____
- Post n°162
Kakva budaletina
Vladimir Tabašević
7 ч. ·
kome a ne cemu, ucimo se dativu, polako, darujmo zenu, jer je zena, stavimo obamu, jer je crn, da bismo zene i crne ostavili tamo gde jesu, a nas, tamo gde nas po pravdi boga sleduje da budemo - na bezbednom i u pravu. hvala svima na ovom porazu, specijalno ziriju i onima u tom ziriju koji bi voleli da su bar nekad bili mangupi koji su se nadali da zapravo jesu. usluga je ucinjena meni, jer da sam pogodio nin-a, otisao bih u kriminal, jer jedino tamo bih mogao iznova da se nadjem. ovako mi ostaje da pokazem ono sto vec znam - knjizevnost i kultura, najveci su kriminal. nisam ogorcen, jednostavno sam opet ziv. hvala vam na tome, imam se opet u punom sjaju! <3
Vladimir Tabašević
7 ч. ·
kome a ne cemu, ucimo se dativu, polako, darujmo zenu, jer je zena, stavimo obamu, jer je crn, da bismo zene i crne ostavili tamo gde jesu, a nas, tamo gde nas po pravdi boga sleduje da budemo - na bezbednom i u pravu. hvala svima na ovom porazu, specijalno ziriju i onima u tom ziriju koji bi voleli da su bar nekad bili mangupi koji su se nadali da zapravo jesu. usluga je ucinjena meni, jer da sam pogodio nin-a, otisao bih u kriminal, jer jedino tamo bih mogao iznova da se nadjem. ovako mi ostaje da pokazem ono sto vec znam - knjizevnost i kultura, najveci su kriminal. nisam ogorcen, jednostavno sam opet ziv. hvala vam na tome, imam se opet u punom sjaju! <3
- Post n°163
Tuznjikavo.
_____
- Post n°164
Ne bi se ja zajebavao, tabasko pit je opasan kad se naljuti i oce da juri po netu ko je sta lose napisao , ko vucic
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°165
koliko para nosi ta nagrada? u srbiji se na ovaj nacin kenjka samo kad neko popusi lovu kojoj se nadao a nije krimos da ode da se tuce
- Post n°166
Dobru lovu.
_____
- Post n°167
glavni mangup vrelog vidikovackog asvalta
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°168
ahahaha, bitches be bitchinplachkica wrote:Kakva budaletina
Vladimir Tabašević
7 ч. ·
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°169
Dobra reklama. Proglasiš sebe kao žrtvu analognih pasa koji u srednjem suncu pri čistoj polusvesti gledaju urokljivim ušima ne pitajući se Šta se to otvara iza nas i pokriva plošnost koja svršava kao konj?
Ogledan primer života kritičara.
Ogledan primer života kritičara.
- Post n°170
Pogledah sad odlomak iz nagrađene knjige. Glupo je suditi o knjizi na osnovu 20 strana, ali ovo izgleda prilično, prilično loše.
Odlomak
Odlomak
_____
- Post n°171
A evo i Tabaševića
http://www.laguna.rs/odlomak_3489_pa_kao.html
Meni je prvi utisak iz obe knjige kako je to neizbrušen jezik i stil. Možda mi je glupa primedba, ali već posle par redova se umorim i nekako mi se ne čita više. Neke izanđale figure, banalna poređenja, banalne primedbe. Možda sam nepravedan.
http://www.laguna.rs/odlomak_3489_pa_kao.html
Meni je prvi utisak iz obe knjige kako je to neizbrušen jezik i stil. Možda mi je glupa primedba, ali već posle par redova se umorim i nekako mi se ne čita više. Neke izanđale figure, banalna poređenja, banalne primedbe. Možda sam nepravedan.
_____
- Post n°173
Misliš da je problem u meni? Moguće, postao sam džangrizalo, i nemam strpljenja za loš stil, zaista nemam.
Pogledaj ovo npr.
Bojim se da sa Anom pričam o njenoj prošlosti. Ana je ostala sama. Nekako
pseći, volim je još više zbog toga. Najpre smo verovali
da ćemo se samo jebati, oboje osuđeni da ulepšavamo
čekanje na smrt jednog pukovnika. U tom čekanju mi
smo se, ipak, zavoleli. U ovom parku, prisećam se kako
smo se na jednom od piknika sa pukovnikom, jesenas,
jebali i kako smo drhtali kao dve srne, uzalud ranjeni, jer
nas lovci nisu našli.
Nije tu ništa baš katastrofa, ali "kao dve srne"? Life's too short. Bar u mojim godinama.
_____
- Post n°174
Мени се ово Табашевићо ич не допада, али ја ионако ретко шта читам, тако да...
- Post n°175
Mislim, još vek radije bih čitao njega, nego Dimić, but that's not saying much.
Elem, evo kako piše Dimić
"Tirkizno blaženstvo". Zašto?
Elem, evo kako piše Dimić
AMAM
Divna reč – „amam“. Nedavno se ispostavilo, na moje
ogromno iznenađenje, kako je za jednu drugu reč grčkog
porekla vladala predrasuda da je turska. Sa rečima
se nikad ne zna, poznato je da umeju da budu ćudljive.
Međutim, amam svakako označava kupatilo, što je od
te reči veoma ljubazno i očaravajuće. Volim kupatila.
Redovno zamišljam različite rasporede kupatilskih
elemenata, iako su nepomerljivi. Baš zato, uostalom.
Osim toga, kad se ogleda u ogledalu, ova reč postaje
zemaljski proizvod ogromne moći i može u čoveku
da izazove sve, od tegobne slomljenosti i anoreksije
intimnosti do tirkiznog blaženstva.
"Tirkizno blaženstvo". Zašto?
_____