narodna poslovica, citirao sam je drugaru koji se pitao kada je lešniku potrebno zalivanje
Kupovina IT proizvoda
- Guest
- Post n°301
Re: Kupovina IT proizvoda
Ako zagrmi na Svetog Iliju, neće biti lešnika.
narodna poslovica, citirao sam je drugaru koji se pitao kada je lešniku potrebno zalivanje
- Guest
- Post n°302
Creepy Uncle wrote:Hej, znam mislim na one agrarne i druge mode koje se jave tu i tamo, pa ljudi koji vole koncept "brze love", tj. veruju da on postoji mimo kriminalnog okruženja, pomisle da će uspeti da za tri godine naprave obrt od 1000%. Kad to pukne, pređu na sledeću bistru zamisao. Na kraju završe u kladionici u kojoj troše kevinu penziju.
Činčile brate. Jedno vreme su oglasi bili puni činčila, kao sada aronije.
Potpuno isto je bilo i ovde, samo su činčile još '96. bile hit, nakon njih se krenulo sa uzgojem nojeva*. Aronija i lješnjaci su istovremeno bili regionalni hit. Zadnjih dvije-tri godine je popularan uzgoj paulovnije.
*Nojevi su se na kraju mogli kupiti za 50 eura.
- Post n°303
Kao u Gruntovcanima kad svi skupljaju trstinu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°305
fikret selimbašić wrote:
*Nojevi su se na kraju mogli kupiti za 50 eura.
Ал' тип који је продавао стартер пакете за узгој се омастио људски.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°307
a sta hoces ti munlajtre sa tim desktopom radis? pa msm ssd je obavezan, a i kesa rama
to kesa rama zvuci bas ko etf fazon
to kesa rama zvuci bas ko etf fazon
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°308
a sto se tice grafike brate samo nvidia
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°309
Staljine, postuj kad ti neko sastavi šta je sastavio, da malo prosandconsujemo.
- Guest
- Post n°310
poštovaću ako bude sastavljeno dobro, a ako ne radi ok, onda neću da ih poštujem
@pink - neću baš ništa sa njim da radim, namenjen je isključivo zabavi
edit aaa sry, ušao paće u mene, postovaću, mada ne znam kada ću da odvojim vreme da se pozabavim time
@pink - neću baš ništa sa njim da radim, namenjen je isključivo zabavi
edit aaa sry, ušao paće u mene, postovaću, mada ne znam kada ću da odvojim vreme da se pozabavim time
- Post n°311
grafika onda ti najskuplja, ako nemaju neko ok cenu zbog ludila ovog blockchain vidi preko, jos sredis povracaj bpg te vidi
i samo nvidia, averzija prema atiju je u mene duboka
i samo nvidia, averzija prema atiju je u mene duboka
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°312
imam neku s3 trio u fioci, je l' može ta?
stoji mi već neko vreme, a ne koristim je
stoji mi već neko vreme, a ne koristim je
- Post n°313
pa mozes neku rezoluciju. imam i ja, radi i dalje
znas sta najgore, to korisno moze bude
znas sta najgore, to korisno moze bude
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°315
mislim da bilo koji raspberry salje kuci taj s3 sto se tice grafike
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°316
Mr.Pink wrote:a sto se tice grafike brate samo nvidia
Не би био лош ни ати, само кад би неко имао да им напише возачеРЖ који раде. Али оно свуда, а не да раде само у неким верзијама пенџерија, и само ако се инсталише цео менаџер нистовар пакета, од кога користиш само то.
А онда и оном малом њиховом што црта кутије, да се каже да напише за које верзије тачно оће да ради а за које ће инсталатер возача да ћути ко дупе и да ни под претњом тешким мукама не призна зашто неће.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°317
Driver = управљачки програм. Немој се брукати.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°318
Utvara wrote:Driver = управљачки програм. Немој се брукати.
Па не слажем се са преводом. Ајде да је извучено из тога да он тера, гони уређај, па ајде. Управљање је... миссим шта ћемо са уређајима који немају корман (убр. на мађарском kormány значи и владу, önkormányzat је самоуправа). Немам бољу идеју, ал' управљање је, по мени, лоша полазна тачка.
Drive има гомилу значења... погледај, уосталом: http://ndragan.com/langsr/brezbesed_D.html
_____
- Post n°319
Upravljački program za hardver je drajver za hardver, to mu je namena i svrha i tako se i zove i na engleskom. "Nema korman", svaki hardverski uređaj ima kontrolni sistem, integrisan ili posredstvom upravljačkog programa operativnog sistema. Ako ima drajver tj. upravljački program, ima šta da se upravlja. To je po definiciji.
Моžeš da se ne slažeš, ali obrazloženje ti je slabo.
Моžeš da se ne slažeš, ali obrazloženje ti je slabo.
- Post n°320
Одавно није део ОСа, него то иде уз њега, а понајчешће га пишу сами произвођачи (или кога већ наватају). Ал' толико управља и доста другог софтвера, на другим нивоима. Туриш други распоред за тастатуру - ниси мењао драјвер него си само променио табелу значења тастера. Окренеш монитор, метнеш да ти се слика обрне да остане усправна, опет ниси мењао драјвер а итекако управљаш приказом.
Тј јесте то и управљачки програм ал' није да и остали никако нису управљачки, није му то изразита одлика по којој се разликује од свега осталог. Можда кад би се употребио неки израз из колске или коњске опреме, по неком комаду који је у непосредном додиру са погоном... шгјз.
Тј јесте то и управљачки програм ал' није да и остали никако нису управљачки, није му то изразита одлика по којој се разликује од свега осталог. Можда кад би се употребио неки израз из колске или коњске опреме, по неком комаду који је у непосредном додиру са погоном... шгјз.
_____
- Post n°321
>Одавно није део ОС-a
Molim? Na Linuksu su SVI drajveri deo OS-a. Izuzetno je retko da nisu deo OS-a. Sve se isporučuje kroz kernel. Ima i raznih drugih varijanti, ali to su izuzeci.
To samo Шиндоуз ima, da drugi rade njihov posao a oni samo da lupe pečat ako im se svidi. Ne moraju ni da lupe pečat, možeš da instaliraš i nepotpisane drajvere.
Pojedini upravljački programi hardvera rade u korisničkom adresnom prostoru a ne u jezgarnom, ali to je isključivo iz razloga ekspeditivnosti, tj. tako je brže i tako se zahteva.
Ima drajvera koje je pisao proizvođač, ali to je sve OK dok postoji izvorni programski kod, a posle su ubačeni u jezgro.
Najgore je to iznuđeno rešenje kada ti proizvođač samo isporuči binarni gotov program, jer su grafičke karte jako komplikovane i proizvođači čuvaju drajver kao poslovnu tajnu. To rade i prozivođači mobilnih telefona. Mada i ti drajveri su deo jezgra i rade kroz jezgro, u jezgarnom adresnom prostoru.
Drajver = upravljački program za hardver.
Direktno komunicira sa hardverom i to mu je najbitnija karakteristika.
Sav ostali softver je softver opšte namene i komunicira sa računarom posredno, preko OS-a i drajvera.
OS takođe direktno komunicira sa hardverom, ali on je platforma za komuniciranje sa hardverom ali pruža i mnoge druge
Paće mnogo si mi ti nešto trt mrt jezički puritanac, traži pravu reč, bla bla kolonijalizacija Engleskog.
Da smo Rusi, to bi bilo prihvaćeno samo tako! Pošto je suludo i rogobatno govoriti "upravljački program za hardver grafičke karte, upravljački program za hardver matične ploče", oni smisle UPZH, kolokvijalno ga zovu Upiz i svi su srećni i zadovoljni.
Molim? Na Linuksu su SVI drajveri deo OS-a. Izuzetno je retko da nisu deo OS-a. Sve se isporučuje kroz kernel. Ima i raznih drugih varijanti, ali to su izuzeci.
To samo Шиндоуз ima, da drugi rade njihov posao a oni samo da lupe pečat ako im se svidi. Ne moraju ni da lupe pečat, možeš da instaliraš i nepotpisane drajvere.
Pojedini upravljački programi hardvera rade u korisničkom adresnom prostoru a ne u jezgarnom, ali to je isključivo iz razloga ekspeditivnosti, tj. tako je brže i tako se zahteva.
Ima drajvera koje je pisao proizvođač, ali to je sve OK dok postoji izvorni programski kod, a posle su ubačeni u jezgro.
Najgore je to iznuđeno rešenje kada ti proizvođač samo isporuči binarni gotov program, jer su grafičke karte jako komplikovane i proizvođači čuvaju drajver kao poslovnu tajnu. To rade i prozivođači mobilnih telefona. Mada i ti drajveri su deo jezgra i rade kroz jezgro, u jezgarnom adresnom prostoru.
Drajver = upravljački program za hardver.
Direktno komunicira sa hardverom i to mu je najbitnija karakteristika.
Sav ostali softver je softver opšte namene i komunicira sa računarom posredno, preko OS-a i drajvera.
OS takođe direktno komunicira sa hardverom, ali on je platforma za komuniciranje sa hardverom ali pruža i mnoge druge
Paće mnogo si mi ti nešto trt mrt jezički puritanac, traži pravu reč, bla bla kolonijalizacija Engleskog.
Da smo Rusi, to bi bilo prihvaćeno samo tako! Pošto je suludo i rogobatno govoriti "upravljački program za hardver grafičke karte, upravljački program za hardver matične ploče", oni smisle UPZH, kolokvijalno ga zovu Upiz i svi su srećni i zadovoljni.
- Post n°322
Продато, убедио си ме.
_____
- Post n°323
Ха-ха, ем ти није успела фора ем те сморио убеђивањем.паће wrote:Продато, убедио си ме.
- Post n°324
Sotir wrote:Ха-ха, ем ти није успела фора ем те сморио убеђивањем.паће wrote:Продато, убедио си ме.
Не, напротив. Напросто је сложио добар аргумент, а ово није нека тамо шгјз социологија или економија, па да све мож да буде ал' не мора да значи, него сопстверРЖ и расправа о тачности назива. Још увек сам бар за толико математичар да прихватам доказ кад је ваљано изведен.
_____
- Post n°325
Мени је драјвер/возач јасна игра речи, иако није тачна.
Зато ми је била смешно што те он смара дугим порукама како то није тачно, и ти на крају признајеш.
Зато ми је била смешно што те он смара дугим порукама како то није тачно, и ти на крају признајеш.