паће wrote:На овој фотци баш делује да је пропо. Досад је на свакој требало да погледаш ко има сако да знаш које је прасе, деловао је тако свеже затегнуто.
Propo. I kosa mu je postala transparentna
паће wrote:На овој фотци баш делује да је пропо. Досад је на свакој требало да погледаш ко има сако да знаш које је прасе, деловао је тако свеже затегнуто.
Veletin wrote:Uzeli su im Galeniku, Dunav, pre neki dan i Lastu (pedaliran predsednik NO, Ružićev pajdo Radenković). Ostali su im Pošta koja se ovih dana buši, Poštanska štedionica i Srbijagas.
Dačić ne može ili ne želi da spreči razvlašćivanje SPS-a.
Zuper wrote:Veletin wrote:Uzeli su im Galeniku, Dunav, pre neki dan i Lastu (pedaliran predsednik NO, Ružićev pajdo Radenković). Ostali su im Pošta koja se ovih dana buši, Poštanska štedionica i Srbijagas.
Dačić ne može ili ne želi da spreči razvlašćivanje SPS-a.
Igrarije pred izbore. Opet ce sada da glume opoziciju.
Dobiju oni svoj deo, bagra je to.
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se verovatno više neće kandidovati za predsednika stranke.
"Mene ne mogu da smene, mogu samo ja da odem, o čemu razmišljam. Verovatno se više neću kandidovati za predsednika partije", rekao je Dačić za današnje izdanje Kurira komentarišući pisanje tog lista da potpredsednik SPS-a Branko Ružić želi da ga smeni.
On je najavio mogućnost da ubrza održavanje partijskog kongresa, koji bi trebalo da bude održan sledeće godine, a na kojem se biraju stranački organi.
"Svima sam za sve uvek ja kriv i u partiji i u koaliciji, pa je vreme da se to završi. Dosta mi je svega", rekao je Dačić.
Mrkonjić o Ružićevom puču
DOBRO JE DA SU MLADI AMBICIOZNI
Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS, na pitanje da li je Branko Ružić kadar da vodi SPS, kaže da socijalisti imaju dosta sposobnih ljudi, ali da, koliko on zna, „to u ovom trenutku nije ozbiljna kombinacija“.
- Dobro je da svi mladi ljudi budu ambiciozni, ali moraju da temelje te ambicije na rezultatima svoga rada. Ali ja mislim da o tome u partiji niko ne razmišlja, ni Bane Ružić. Bane ima kvalitete da bude ozbiljan politički radnik, on i Dačić su jedan ozbiljan tandem - kazao je Mrkonjić.
MI U SPS NE PLAŠIMO JEDNI DRUGE
Slavica Đukić Dejanović, zamenik predsednika SPS, kaže da je Ružić Dačićev najlojalniji saradnik i da oni u SPS nemaju dilemu ko je njihov lider.
- I Ružić i ja imamo nepodeljeno poverenje u Dačića. Imaćemo kongres i ko god želi da izađe na crtu Dačiću, može, a po mojoj oceni, to neće biti Ružić jer on to ne želi - kaže Dejanovićeva, a na pitanje da li Dačić ima razloga da se plaši Ružića, kaže:
- Mi smo pre svega prijatelji, ne samo partijski drugovi, mi jedni druge ne plašimo. Nemamo takav odnos. Termin strah je izlišan kada je u pitanju Dačić.
NE INTERESUJE NAS TO
Aleksandar Antić, potpredsednik SPS, nije želeo da se izjašnjava o navodima da Ružić sprema puč u stranci.
- Ne komentarišem tekstove zasnovane na spekulacijama neimenovanih izvora iz moje partije - poručio je Antić.
I Ivica Tončev, funkcioner SPS, nije hteo da komentariše saznanja našeg lista.
- Ma ne interesuje to, nemam ja veze s tim - kazao je Tončev.
William Murderface wrote:Verovatno disciplinovanje Dacica pred izbore, kao i uvek. Treba mu pokazati da je disposable. Ako ima nesto dublje tu, onda mozda neko udovoljavanje Hojt Jiu, ali nisam siguran da je toliko duboko.
Blind Lime Pie wrote:Strukturno, SPS je jedina opozicija Vučiću. Mora kad tad da ih razvlasti ako želi da vlada kao Milo.
Gargantua wrote:ne, ok, nego otkud sad cela priča, na naslovnoj kurira.
neko nešto u pozadini razigrava.
Potpredsednik SPS skovao pakleni plan da uništi svog šefa i partiju
RASPAD SPS: Ružić udario na Dačića, cepa socijaliste!
Politika 20.10.2016. 22:08h
Gargantua wrote:jedini sukobi unutar sistema su oko pozicija/para, ne oko nekakve politike, ideologije, rusa i amera.
a ti sukobi se mogu rešavati novcem, na ovaj ili onaj način. ko izgubi danas reći će mu da se strpi i pobrinuće se za njega čim pre.
prosto, trenutno je tako.
Novosti: Ništa od priče da Dačić odlazi sa čela SPS
Beograd -- Predsednik SPS Ivica Dačić ipak se neće povući s mesta lidera stranke, iako je rekao da se sledeće godine neće kandidovati za predsednika, saznaju "Novosti".
Navodno je, kako tvrde " Novosti", Dačić bio revoltiran pričama da Branko Ružić uz pomoć SAD i EU želi da ga sruši pa je u afektu izgovorio da razmišlja da stavi tačku na lidersku poziciju Socijalističkoj partiji Srbije.
Od takvog scenarija nema ništa, tvrde "Novosti" pozivajući se na dobro obaveštene izvore unutar SPS i navode da će se najverovatnije na sledećem kongresu stranke dogoditi to da će Ružić biti imenovan za zamenika predsednika, čime će se "ispeglati" unutrašnji šumumovi.
I sam Dačić je za "Novosti" pojasnio šta je hteo da kaže. "kada su me pitali o navodnom puču rekao sam da nemogu da smene i da jedino ja mogu da odem", rekao je Dačić.
Da nema govora o unutarstranačkom previranju potvrdio je i Ružić.