Rat u Ukrajini
- Post n°26
Re: Rat u Ukrajini
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°27
Velika je nervoza na onlajn kanalima, počeo je chatter da se Rusija sprema da lansira ICBM sa konvencionalnom bojevom glavom u pravcu Kijeva. Zna se i da će biti lansiran iz Astrahana. Nešto nisam siguran da takva vest, ako je istinita, može da nađe put do telegram kanala, tako da prenosim samo kao ilustraciju atmosfere.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°28
https://united24media.com/latest-news/what-is-known-about-russias-rs-26-rubezh-intercontinental-missile-and-why-its-making-headlines-3872
- Post n°29
Old Dry Keith wrote:Velika je nervoza na onlajn kanalima, počeo je chatter da se Rusija sprema da lansira ICBM sa konvencionalnom bojevom glavom u pravcu Kijeva. Zna se i da će biti lansiran iz Astrahana. Nešto nisam siguran da takva vest, ako je istinita, može da nađe put do telegram kanala, tako da prenosim samo kao ilustraciju atmosfere.
Specific information. Ovi su ih stvarno obavijestili da će biti udara kakav do sad nije bio?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°30
Tako izgleda.
Storm Shadow rakete gađale ciljeve u Kursku.
[size=42]Ukraine has used British-supplied Storm Shadow missiles in Russia for the first time.[/size]
Storm Shadow rakete gađale ciljeve u Kursku.
[size=42]Ukraine has used British-supplied Storm Shadow missiles in Russia for the first time.[/size]
The Telegraph understands that residents in the village of Marino, Kursk, found fragments from a Storm Shadow missile on Wednesday.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°32
Da da znam, kucam po vetru i kiši
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°34
https://www.b92.net/info/svet/78785/sve-je-spremno-ukrajinu-ceka-tragedija-bice-likvidirani-a-teritorije-podeljene/vest
- Post n°35
The target of the Storm Shadow missile barrage was a village called Mar'ino, less than 40 km from the Ukrainian border. Coordinates:
— (((Tendar))) (@Tendar) November 20, 2024
51°35'12.88"N, 34°56'32.84"E
There is a sanatorium in this area and the cameraman also says that soldiers are located there. This could be a… pic.twitter.com/lyoFdDHXT9
- Post n°36
Dopisni član Ćirilice o razvoju događanja:
Last month leader of Belarus & Putin ally Alexander Lukashenko told me how he thought Vladimir Putin would respond if the West allowed Ukraine to strike Russia with Western long-range missiles. He says he shared this view with “representatives of Western countries.” pic.twitter.com/CnlI5k7VYy
— Steve Rosenberg (@BBCSteveR) November 20, 2024
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°37
Kakav bi razorni efekat imala takva raketa?Old Dry Keith wrote:Velika je nervoza na onlajn kanalima, počeo je chatter da se Rusija sprema da lansira ICBM sa konvencionalnom bojevom glavom u pravcu Kijeva. Zna se i da će biti lansiran iz Astrahana. Nešto nisam siguran da takva vest, ako je istinita, može da nađe put do telegram kanala, tako da prenosim samo kao ilustraciju atmosfere.
- Post n°38
Koliko sam razumeo, kao 2 Kalibr ili 3 Iskander projektila, oko 1.200kg eksploziva. Iskander ima udarni radijus od 150x150 metara. Pročitao sam i da RS-26 Rubež greši recimo 150-200 metara, a to je optimistična ruska procena, a greška je zapravo ko zna kolika jer Rubež treba da nosi nuklearne bojeve glave i nije baš mnogo bitno gde će u gradu udariti.
Dakle prvi put u istoriji aktiviraš ICBM u borbenim uslovima da bi gađao američku ambasadu, a pogodiš volijer sa pticama sekretaricama i afričkim rodama u kijevskom zoo vrtu, ili plac sa isluženim autobusima. Mislim da sam izneo dovoljan razlog za stopostotnu skepsu.
Dakle prvi put u istoriji aktiviraš ICBM u borbenim uslovima da bi gađao američku ambasadu, a pogodiš volijer sa pticama sekretaricama i afričkim rodama u kijevskom zoo vrtu, ili plac sa isluženim autobusima. Mislim da sam izneo dovoljan razlog za stopostotnu skepsu.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°39
Ovo je verovatno prvi i poslednji put da pišem o nekom borbenom sistemu, zanimalo me je jer se ložim na ICBM rakete, kao i svaki fan Fallouta. A i zabavljaju me pisanja da je ATACMS jači od HIMARSA, mislim da je i ovde neko napisao nešto slično, pa me nije mrzelo da pročitam ponešto o tim klasama oružja. Atak'ems su projektili, a Hajmars je raketni sistem. Atak'ems je metak a Hajmars puška.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°40
Jedino ima smisla kao pokazna paljba.Old Dry Keith wrote:Dakle prvi put u istoriji aktiviraš ICBM u borbenim uslovima da bi gađao američku ambasadu, a pogodiš volijer sa pticama sekretaricama i afričkim rodama u kijevskom zoo vrtu, ili plac sa isluženim autobusima. Mislim da sam izneo dovoljan razlog za stopostotnu skepsu.
Ja sa visine gledam sve koji se iz hobija bave citanjem o oruzju ali sam cekao da mi odgovoris pre nego sto ti to kazemOld Dry Keith wrote:Ovo je verovatno prvi i poslednji put da pišem o nekom borbenom sistemu, zanimalo me je jer se ložim na ICBM rakete, kao i svaki fan Fallouta. A i zabavljaju me pisanja da je ATACMS jači od HIMARSA, mislim da je i ovde neko napisao nešto slično, pa me nije mrzelo da pročitam ponešto o tim klasama oružja. Atak'ems su projektili, a Hajmars je raketni sistem. Atak'ems je metak a Hajmars puška.
- Post n°41
Volim eksplozije, pucnjavu, plamen itd i rado bih primio na poklon potpuno golu, beživotnu planetu da na njoj bacam atomske bombe po volji. Oružje, ipak, ne postoji u vakuumu, i pravi se da bi raznosilo ljude u paramparčad, pa i meni baš nije jasno zašto bi neko odvajao previše vremena na čitanje o tome jer je to hobi koji smanjuje osetljivost na patnju.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°42
Rusija mora nekako da odgvori na ovo. Jedno je potapanje "Moskve", razni drugi samari. Ovo je sada sasvim druga igra. Ovo je sustinska ugrozenost Rusije, ono zbog cega je govoreno da se ide u rat, da se spreci postavljanje raketa u Ukrajini koji gadjaju Rusiju.
Ono sto je najveci problem je sto ce mir sada jako tesko moci doci sa zaustavljanjem Rusije na samo 4 oblasti. Ko sada njima moze da garantuje da nece neki lanser sa nuklearnom glavom da se pojavi i gadja u najnaseljeniji deo Rusije(to je problem za Rusiju i zasto je Finska mnogo manje bitna u nato jer Karelija je slabo naseljena). Nema vise nikakvih garancija.
Ja ne znam kako to ljudi ne vide. Rusija ce verovatno sada fizicki morati da ulazi na celoj granici sa Ukrajinom pa i zapadnije.
Ono sto je najveci problem je sto ce mir sada jako tesko moci doci sa zaustavljanjem Rusije na samo 4 oblasti. Ko sada njima moze da garantuje da nece neki lanser sa nuklearnom glavom da se pojavi i gadja u najnaseljeniji deo Rusije(to je problem za Rusiju i zasto je Finska mnogo manje bitna u nato jer Karelija je slabo naseljena). Nema vise nikakvih garancija.
Ja ne znam kako to ljudi ne vide. Rusija ce verovatno sada fizicki morati da ulazi na celoj granici sa Ukrajinom pa i zapadnije.
- Post n°43
Ono sto je vazno da li ovo sada mobilizuje rusko stanovnistvo jer se ostvarila prica da je ulazak u rat sa Ukrajinom da se zastiti Rusija od nato-a, koji planira da koristi Ukrajinu kao odskocnu dasku. To je u februaru 2022 slabo ko verovao u Rusiji.
- Post n°44
Ne bi Rusi, al’ eto - moraju! Zupo, Zupo… ko te ne zna…
- Post n°45
Нема гаранција? Има, итекако.
Зато су постојали СТАРТ и САЛТ договори између САД и Совјетског Савеза.
Совјетски војни посматрачи су долазили у Америку да изврше смотру нуклеарних бојевих глава, попишу број и квалитет. Чак су и ознаке на тим силосима биле на руском. Исто је важило и за совјетске силосе.
Ово што се догађа је цивилизацијски пад. Нема дипломатије, нема договора, ударио тук на лук на утук.
У Америци на власти ће бити лик који изгледа као подавалски сељак свеже изашао испод шатре где је закитио певаљку једном чрвеном. Трамп је господин за њега.
У Русији је на власти цар који ноншалантно проглашава окупацију, уништење и комадање суседне земље копненом инвазијом. Није то због неких нуклеарних бојевих глава и ракетних система, то је само повод. Узрок је много дубљи, ово није ни империјални рат да се узму ресурси некој трећесветској гологузији у вукојебинама која иде у сандалама, лежи на на минералном благу а врхунац одбрамбене технике су им зарђала копља.
Ово је неки националистички хибрис, нека борба за регионални идентитет и превласт, можда и трзаји очајног система. Овај рат је сулуд са стране анализе трошкова, кад се стави на папир ништа не завређује оволико заоштравање.
Зато су постојали СТАРТ и САЛТ договори између САД и Совјетског Савеза.
Совјетски војни посматрачи су долазили у Америку да изврше смотру нуклеарних бојевих глава, попишу број и квалитет. Чак су и ознаке на тим силосима биле на руском. Исто је важило и за совјетске силосе.
Ово што се догађа је цивилизацијски пад. Нема дипломатије, нема договора, ударио тук на лук на утук.
У Америци на власти ће бити лик који изгледа као подавалски сељак свеже изашао испод шатре где је закитио певаљку једном чрвеном. Трамп је господин за њега.
У Русији је на власти цар који ноншалантно проглашава окупацију, уништење и комадање суседне земље копненом инвазијом. Није то због неких нуклеарних бојевих глава и ракетних система, то је само повод. Узрок је много дубљи, ово није ни империјални рат да се узму ресурси некој трећесветској гологузији у вукојебинама која иде у сандалама, лежи на на минералном благу а врхунац одбрамбене технике су им зарђала копља.
Ово је неки националистички хибрис, нека борба за регионални идентитет и превласт, можда и трзаји очајног система. Овај рат је сулуд са стране анализе трошкова, кад се стави на папир ништа не завређује оволико заоштравање.
Last edited by Јанош Винету on Wed Nov 20, 2024 9:14 pm; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°46
Old Dry Keith wrote:Koliko sam razumeo, kao 2 Kalibr ili 3 Iskander projektila, oko 1.200kg eksploziva. Iskander ima udarni radijus od 150x150 metara. Pročitao sam i da RS-26 Rubež greši recimo 150-200 metara, a to je optimistična ruska procena, a greška je zapravo ko zna kolika jer Rubež treba da nosi nuklearne bojeve glave i nije baš mnogo bitno gde će u gradu udariti.
Mislim da neće nišaniti ničiju ambasadu, već ili nastaviti da gađaju energetili (ne verujem da bi direktno gađali nuklearne elektrane već ove trafo stanice oko njih, kao i do sada), i ono što zovu "centri prinjatija rešenja" tj mesta donošenja odluka. To su glavne vladine zgrade u centru, predsedništvo, zgradu vlade, ministarstvo odbrane, generalštab, bez obzira da li tu ima realno nekoga. To je do sada bilo izuzeto, pa su mnogi ovi "patritotičeskij" likovi po medijima vrištali što se to ne gađa.
President Vladimir Putin will not agree to freeze the war in Ukraine along the current front lines, the Kremlin said Wednesday, countering reports that he might consider such an arrangement in discussions with U.S. President-elect Donald Trump.
“The [Russian] president has repeatedly said that any option of freezing the conflict won’t work for us,” Kremlin spokesman Dmitry Peskov told reporters during a daily briefing. “It’s important for us to achieve our goals.”
Peskov’s remarks followed a Reuters report — citing anonymous sources — suggesting Putin might be open to freezing hostilities and negotiating the division of Ukrainian territories currently under Russian occupation.
- Post n°47
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°48
ono zbog cega je govoreno da se ide u rat, da se spreci postavljanje raketa u Ukrajini koji gadjaju Rusiju.
Da, to je slobizam 1/1
- Post n°49
Karelija je nenaseljena ali je zato SPetersburg izuzetno daleko od finske celih 120km mogu da ga gadjaju obicnom artiljerijom
- Post n°50
Vilmos Tehenészfiú wrote:
To je tako do sada bilo i to je problem.
Jedan od razloga zasto je Prvi svetski rat krenuo je bio bas taj i bili su bas Rusi u pitanju. To je problem sa njima.