Šanse za to su nula.čika Condor wrote:
Da, ali ljudska bića nisu programabilna i predvidljiva do ove mere. Neka od tih CIP-ovih arhitektica je savršeno svesna da su radili projekat bez angažovanja statičara i da je to skroz neprofesionalno i ilegalno, a možda žena nikada u životu nije glasala za ove niti od njih videla ikakvu vajdu… i možda sada sedi negde i gleda fotke ovih sestrica što su poginule, i plače? I možda će da stisne srce i gura dalje, najverovatnije da hoće - a možda i neće? Mislim, to naprosto ne možeš da znaš.
Pad nadstrešnice u Novom Sadu
- Post n°226
Re: Pad nadstrešnice u Novom Sadu
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°227
Летећи Полип wrote:Pretnja expou i jeste pretnja njemu. Glavni kanali za podmirivanje barona idu preko infrastrukturnih projekata.
+1
Treba nam onaj gif kad Radojicic zavaljuje samar liku iz srpske liste
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°228
U svakom slučaju su dovoljno male da se time ne treba ozbiljno baviti.
@BM
@BM
- Post n°229
Ispšće da niko nije kriv, pala je jer je padu bila sklona, kako reče pesnik.
Treba bežati na livade i razastrti šatore da sačuvamo glave
- Post n°230
bela maca wrote:Šanse za to su nula.čika Condor wrote:
Da, ali ljudska bića nisu programabilna i predvidljiva do ove mere. Neka od tih CIP-ovih arhitektica je savršeno svesna da su radili projekat bez angažovanja statičara i da je to skroz neprofesionalno i ilegalno, a možda žena nikada u životu nije glasala za ove niti od njih videla ikakvu vajdu… i možda sada sedi negde i gleda fotke ovih sestrica što su poginule, i plače? I možda će da stisne srce i gura dalje, najverovatnije da hoće - a možda i neće? Mislim, to naprosto ne možeš da znaš.
Zivi covek u Kanadi, pa mnogo gledao Hallmark.
- Post n°231
A vidi Hallmark je americka tv. Mislio sam da su kanadjani, neznamzasto.
Ali nebitno, to je to, komsiluk.
Ali nebitno, to je to, komsiluk.
- Post n°232
Sve mi je jasnije što gotiviš Trampa.
- Post n°233
Lol. Pa nerealan si, ne znam sta drugo da ti kazem. Taj scenario sto pricas postoji samo u filmovima.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°234
Čak i da se pojavi whistleblower voljan da izgubi posao i da mu se Informer i BIA bave porodicom, ne bi se dogodilo ništa. N1 bi objavio prilog, Šuki bi je nazvao ustašom, malo bi se prepirali oko toga i ćao.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°235
Fakat je smesna prica o tome da li neko oseca odgovornost.
Jbg, Kondore, zapisi negde i okaci na vidno mesto "Srbija je mafijaska drzava". Pusti ponekad Vidimo se u citulji - takvi likovi danas vladaju Srbijom.
Jbg, Kondore, zapisi negde i okaci na vidno mesto "Srbija je mafijaska drzava". Pusti ponekad Vidimo se u citulji - takvi likovi danas vladaju Srbijom.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°236
kapetanm wrote:Ispšće da niko nije kriv, pala je jer je padu bila sklona, kako reče pesnik.
Ne zavrsava se tako, nisu ovo prve zrtve, vec smo vidjali kako se to zavrsava. Ocevi zrtava moraju da dodju na Pink i da aplaudiraju na predizbornom skupu SNS-a
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°237
Srbi se boje nadstrešnica kao Gali da im nebo ne padne na glavu.. s tim što u prvom slučaju postoji više nego realna opasnost.kapetanm wrote:Ispšće da niko nije kriv, pala je jer je padu bila sklona, kako reče pesnik.
Jebem mater zapadnim ambasadama, jebala ih "stabilokratija". Mnogo manja šteta je napravljena bombardovanjem nego što je napravio ovaj ludak.
- Post n°238
A ja sam uvek mislio da je difoltni cinizam stvar lošeg ukusa, kiča. Kao Hallmark, samo obrnuto. Plus te nepogrešivo vodi raznim Trampovima.Летећи Полип wrote:Lol. Pa nerealan si, ne znam sta drugo da ti kazem. Taj scenario sto pricas postoji samo u filmovima.
- Post n°239
Da se nadovezem na ono sto sam napisao - verujem da su vec poceli da ucenjuju i podmicuju porodice zrtava, svaki put su to radili
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°240
Mislim da ovde nije stvar u cinizmu glede ljudske prirode, nego u cinjenici da je sistem tako ustrojen da savest itsl ne igra nikakvu ulogu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°241
Autoritarni sistemi uništavaju moral. Bilo gde na kugli zemaljskoj.
- Post n°242
Srećem se relativno često sa time da ljudi koji su dugo u inostranstvu ne razumeju baš dokle smo mi sligli. Pita me nedavno drugarica "kako mogu da ruše ispravan most" a inače ima tezu da bi trebalo da oborimo vlast na izborima i da bi bilo sve u redu kada bi lenji i apolitični ljudi izašli na izbore.
Nije Kondore cinizam ovo što piše Polip, jednostavno to je sada ovde tako, živimo u kriminalnom preduzeću, jedan whistleblower ne bi uradio baš ništa, verovatno bi imao i problema, prvo sa tabloidima, a onda i sa pravosuđem koje više nema nikakvu autonomiju.
Nije Kondore cinizam ovo što piše Polip, jednostavno to je sada ovde tako, živimo u kriminalnom preduzeću, jedan whistleblower ne bi uradio baš ništa, verovatno bi imao i problema, prvo sa tabloidima, a onda i sa pravosuđem koje više nema nikakvu autonomiju.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°243
I da, ovo oko Dačića: toliko smo zabrazdili da nam izgleda neobično to što je na dan nesreće neko radio svoj posao na elementarno dobar način, blagovremeno i adekvatno obaveštavajući javnost o toku akcije spašavanja. Niko, apsolutno niko u SNS bandi nema mentalni kapacitet da to radi, oni se stalno brane, stalno šibicare i lažu, to je patologija ugrađena u sistem.
Stalno ponavljam da su mnogi od vas privilegovani time što nisu videli ljude kao što je DJV na delu. To ti ošteti karmu, to niko ne treba da vidi, loše je za dušu da znaš da ima takvih ljudi. To je najgori vašarski lowlife od zla oca i gore majke, bez ikakvog kućnog vaspitanja i manira, bez savesti, sebičan kao paramecijum, poročan, glupav, sujetan, iskompleksiran, vazda gladan svega, suštinski loš i nepopravljivo oštećen. Ono što vidite u medijima je samo deo slike. Oni ne umeju ništa da urade dobro.
Stalno ponavljam da su mnogi od vas privilegovani time što nisu videli ljude kao što je DJV na delu. To ti ošteti karmu, to niko ne treba da vidi, loše je za dušu da znaš da ima takvih ljudi. To je najgori vašarski lowlife od zla oca i gore majke, bez ikakvog kućnog vaspitanja i manira, bez savesti, sebičan kao paramecijum, poročan, glupav, sujetan, iskompleksiran, vazda gladan svega, suštinski loš i nepopravljivo oštećen. Ono što vidite u medijima je samo deo slike. Oni ne umeju ništa da urade dobro.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°244
Уколико им је неко заиста претња, добиће глат 4 месеца притвора. Постоји човек који је умро у затвору јер је написао СМС комшији. Држали га у затвору 6 месеци где је и умро. Јер је ”хипотетички” претио Вучићу.
https://n1info.rs/vesti/hipoteticki-ugrozio-vucica-pa-umro-u-zatvoru-porodica-jos-ceka-na-odgovore/
Тужилаштво је саучесник овог режима и његов лакмус.
Само треба видети какве кривичне пријаве они подижу - највише се боје физичких напада, што на лице што на имовину.
Чим неко крене да руши нелегалну градњу, они дижу полицију. Камповање на лицу места се показало корисним, држање страже чим крену ноћу да граде и руше.
Народ нема никакве механизме борбе осим физичког насиља над СНСовцима. Опозициони политичари ипак не желе да се лате тог механизма. Али понекад то мора да се догоди.
Треба преузети неке институције, отерати портире и почети да чешљају папире. Треба сквотовати, тући се са полицијом, лежати у бајбоку због тога. То су некад била честа средства политичке борбе.
Јер режим је криминалан. Ако може да употреби легална средства, кривичне пријаве и полицију, то је одлично. Проблем је кад то није довољно, или када особа коју таргетирају није у легалном прекршају. Ако неко ради како треба по закону, они му доакају ван-законским средствима - економским уништавањем, ситним подлостима попут писања казне за паркинг. То ескалира до анонимних батинаша. Ако ни то не успе, онда заврше као Цвијан или Оливер Ивановић.
https://n1info.rs/vesti/hipoteticki-ugrozio-vucica-pa-umro-u-zatvoru-porodica-jos-ceka-na-odgovore/
Тужилаштво је саучесник овог режима и његов лакмус.
Само треба видети какве кривичне пријаве они подижу - највише се боје физичких напада, што на лице што на имовину.
Чим неко крене да руши нелегалну градњу, они дижу полицију. Камповање на лицу места се показало корисним, држање страже чим крену ноћу да граде и руше.
Народ нема никакве механизме борбе осим физичког насиља над СНСовцима. Опозициони политичари ипак не желе да се лате тог механизма. Али понекад то мора да се догоди.
Треба преузети неке институције, отерати портире и почети да чешљају папире. Треба сквотовати, тући се са полицијом, лежати у бајбоку због тога. То су некад била честа средства политичке борбе.
Јер режим је криминалан. Ако може да употреби легална средства, кривичне пријаве и полицију, то је одлично. Проблем је кад то није довољно, или када особа коју таргетирају није у легалном прекршају. Ако неко ради како треба по закону, они му доакају ван-законским средствима - економским уништавањем, ситним подлостима попут писања казне за паркинг. То ескалира до анонимних батинаша. Ако ни то не успе, онда заврше као Цвијан или Оливер Ивановић.
Last edited by Јанош Винету on Mon Nov 04, 2024 10:49 am; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°245
Tako je. Whistleblowing funkcioniše tamo gde postoje ostaci sistema, ovde to više ne može da se dogodi, a i da se dogodi ne bi ispunilo funkciju.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°246
Razbijena stakla na prostorijama SNS-a na Podbari, ostavljena i poruka: "Ubice" https://t.co/YtcFvMYHBY
— Radio 021 (@Radio021) November 4, 2024
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°247
ovo je zapravo dosta bitno
kad dodje vreme da im je bar pola plakata, bilborda i ostalih reklamnih sranja izvrljano sa ovako jasnim porukama, promenice se i klima u drustvu
u smislu da ce se mnoga "neopredeljena" jajara zapitati da li to sva sila vise nije na jednoj strani i da li je mozda vreme da i sam razmisli o promeni
a daje i veru obicnim ljudima da nisu usamljeni pisaci kontra vetra
kad dodje vreme da im je bar pola plakata, bilborda i ostalih reklamnih sranja izvrljano sa ovako jasnim porukama, promenice se i klima u drustvu
u smislu da ce se mnoga "neopredeljena" jajara zapitati da li to sva sila vise nije na jednoj strani i da li je mozda vreme da i sam razmisli o promeni
a daje i veru obicnim ljudima da nisu usamljeni pisaci kontra vetra
- Post n°248
opet udar spolja na nejač, živalj i ognjišta
- Post n°249
I u subotu i u nedelju na Prvoj, Marija SS pustala taj klip sa hrvatskog radija i pitala goste da se ocituju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°250
da li to sva sila vise nije na jednoj strani
O ovome oni najviše vode računa, o tome se zapravo radi u preuzimanju vlasti i u najmanjoj mesnoj zajednici i gusenju svih medija koje teoretski mogu da uguse. Da se slučajno ne pokaže da nisu omnipotentni, a najviše o tome da se ne pojavi neki alternativno centar moći. Jer oni poznaju autoritarne ili na razne načine ucenjene glasače bolje nego mi ovde ili opozicija. Oni znaju da takvi glasači će bez problema prelaziti preko leševa, ali da imaju uho za eeeeeeventualni nekakav power shift. Uz borbu za narativ, borba za uklanjanje alternativa je najvažnija.