Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kamala vs Tramp

Poll

Ko pobedjuje?

[ 14 ]
    Kamala vs Tramp - Page 22 Bar_left78%Kamala vs Tramp - Page 22 Bar_right [78%] 

One Eyed Bob, Tovar, lalinea, nalog sa ženinog laptopa, Del Cap, Јанош Винету, Thomas Sankara

[ 4 ]
    Kamala vs Tramp - Page 22 Bar_left22%Kamala vs Tramp - Page 22 Bar_right [22%] 

MNE, rujofil, Daï Djakman Faré, kapetanm

Total Votes: 18
    +14
    Del Cap
    Јанош Винету
    MNE
    Thomas Sankara
    boomer crook
    rujofil
    plachkica
    Janko Suvar
    Beta Unit
    Daï Djakman Faré
    hk1
    Nektivni Ugnelj
    kapetanm
    18 posters
    Poll closed
    Erős Pista

Kamala vs Tramp - Page 22 Empty Re: Kamala vs Tramp

Post by Erős Pista Yesterday at 6:20 pm

čika Condor wrote:
    Erős Pista wrote:To je prilicno pojednostavljivanje onoga sto u tekstu zapravo pise.
    Nije ni pretendovalo da bude sažetak teksta, niti je onoliki tekst moguće sažeti u one-lineru. Ali između ostalog govori i o tome, stavio sam i citat.

Govori, ali bez ovog zaključka koji si ti iz tog citata izvukao. Upravo suprotno, teza teksta je da je fašizam (ili bar trampizam, koji autori ne nazivaju fašizmom) moguće pobediti nudeći sličan narativ sa druge strane, dakle upravo nudeći jasne neprijatelje, samo druge - npr, korporacije. U izvesnom smislu u pitanju je apel za razvijanje nekog levog populizma.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    čika Condor

Post by čika Condor Yesterday at 6:28 pm

E, tu se već ne slažem sa autorima. Niko ne može da pobedi fašiste u proizvodnji neprijatelja. Dok ti objasniš npr. farmako-mafiju - on je već projurio pored tebe 100 na sat sa imigrantima koji jedu pse… pa ga čik stigni sad!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Yesterday at 6:30 pm

Okej, ali onda se ne slažeš, tekst ide nasuprot onoga što tvrdiš, ne potvrđuje ga, predstavlja neki izazov za tvoju tezu, a ne potporu za nju.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Yesterday at 6:33 pm

Kamala vs Tramp - Page 22 GbtowFNWoBIbWLe?format=jpg&name=medium
    čika Condor

Post by čika Condor Yesterday at 6:38 pm

Erős Pista wrote:Okej, ali onda se ne slažeš, tekst ide nasuprot onoga što tvrdiš, ne potvrđuje ga, predstavlja neki izazov za tvoju tezu, a ne potporu za nju.
    Objašnjava, i to dosta detaljno, taj mehanizam koji sam ja sabio u parolu o fašizmu. Mislim, koga zanima, i ko hoće da pogleda stvari i sa te strane.
    паће

Post by паће Yesterday at 6:49 pm

Erős Pista wrote:
    čika Condor wrote:
    Nije ni pretendovalo da bude sažetak teksta, niti je onoliki tekst moguće sažeti u one-lineru. Ali između ostalog govori i o tome, stavio sam i citat.

Govori, ali bez ovog zaključka koji si ti iz tog citata izvukao. Upravo suprotno, teza teksta je da je fašizam (ili bar trampizam, koji autori ne nazivaju fašizmom) moguće pobediti nudeći sličan narativ sa druge strane, dakle upravo nudeći jasne neprijatelje, samo druge - npr, korporacije. U izvesnom smislu u pitanju je apel za razvijanje nekog levog populizma.

А ти што ће да крену са том причом су, немој ми рећи, пусти да нагађам... демсови?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Post by boomer crook Yesterday at 6:52 pm

Летећи Полип wrote:
    čika Condor wrote:
    Odličan članak, jako važan da se pročita!

Tačno o ovome sam govorio sa onom tezom da je na izborima nemoguće pobediti fašizam: oni obećavaju očajnoj i razjarenoj gomili ono što ona najviše traži - neprijatelja i osvetu.

Pa evo sad su i hispano radnici glasali za Trampa. 27% Bronksa je glasalo za Trampa. Izgleda da taj beli sljaker, kao takav, i nije problem.

Ponovicu jos po ko zna koji put. Radnici ne zele prvenstveno socijalna davanja. Lepo je kad ih ima, a najlepse kad ti uopste ne trebaju. Ljudi ce uvek pozitivno gledati na jos socijalnih davanja, ali uvek uz podsvesnu pretpostavku da su ona namenjena nekom drugom.
    Ono sto radnicka klasa, kao takva, zeli je bolja pregovaracka pozicija u odnosu na poslodavca. Tj da ta pregovaracka pozicija njemu omogucava uslove i platu za jednu pristojnu srednjeklasnu egzistenciju - kuca, letovanje, krme za zimu. Ono sto radnicka klasa NE ZELI su ocajni uslovi rada, a da posle drzava uzme porez od gazde, i onda te pare da Pedji levicaru da ih on raspodeljuje po svojoj volji. Ja razumem da to Pedja levicar hoce, ali radnik Mile nece, cak i ako ga zagrlis i uputis mu par toplih reci.

pa ne pedja levicar hrani nezahvalne emigrante silovatelje i crne kurve koje se jebu i radjaju decu. mislim to je logika. najsiromasniji su glasali za demse zato sto znaju da kada dodje GoP nema bonova i to je to.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    čika Condor

Post by čika Condor Yesterday at 6:59 pm

Ali je i ovo vredno diskusije, ta ideja da treba ”trampizovati” levičarsko-humanističke narative, ne bi li konačno prodrli u narod. U Vajmarskoj republici si imao slično (samo mnogo više) devastiranu i gnevnu ”ciljnu grupu”, i dva oprečna narativa koja su se obraćala istoj, nacistički i komunistički. S tom razlikom što su i jedni i drugi bili vrlo jasni glede poruka i neprijatelja, a rado bi se i potukli. I svi znamo kako se završilo…

Ja ipak mislim da je osnovni problem u nosiocu poruke, da u suštini treba ”detrampizovati” medije. Npr. neko ko u životu samo čita B92 će nepogrešivo glasati za Trampa (odnosno domaću verziju). A svi se još sećamo kako je B92 nekada izgledao… A nije u pitanju samo ideološki/ vrednosni šift, u pitanju je to da li zaista radiš novinarski posao ili ne. I tu je problem, jer je ova trampoidna varijanta kudikamo jeftinija za proizvodnju, a proizvodi klikove bez greške. To što usput proizvodi i debile… to im je čist ćar.

Last edited by čika Condor on Wed Nov 06, 2024 7:02 pm; edited 1 time in total
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Yesterday at 7:02 pm

@Boomer

Ali najsiromasniji sve vise glasaju za Trampa. Ti rece da je vecina tog najnizeg prihodovnog bracketa sada glasala za njega. To nije nista nevidjeno, jer je isto i u Srbiji. Naprosto, korumpiranje sirotinje je nesto u cemu je desnica neuporedivo vestija.

Levici bonovi za sirotinju ne smeju da budu cilj, vec smanjenje nejednakosti i iskorenjivanje siromastva.
    boomer crook

Post by boomer crook Yesterday at 7:19 pm

efekti sukcesivnih GoP administracija su bili porazavajuci za sve soc programe - od meals on wheels do skolskih programa. GoP 2024 razmislja da ukine dept of edu i da obrazovanje 'vrati drzavama'. 

sto se tice glasanja i razloga glasanja videcemo u danima u pred nama. mislim niko s leva nema razloga da se bedaci ovde. izgubila je poruka koja nije njihova i jezik centrizma. ono sto ce biti problem bice napad na najugrozenije slojeve i transfer bogatstva masku i slicnima.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Yesterday at 7:29 pm

boomer crook wrote:sto se tice glasanja i razloga glasanja videcemo u danima u pred nama. mislim niko s leva nema razloga da se bedaci ovde. izgubila je poruka koja nije njihova i jezik centrizma. ono sto ce biti problem bice napad na najugrozenije slojeve i transfer bogatstva masku i slicnima.

da, levica samo treba da vidi kako je glasala sitna burzoazija, ako je za trampa, sve 5, sve ima smisla, fejzbuk miran.

sad, sto svet tone u fasizam, to ionako nije problem za levicu, nismo ih mi gurnuli tamo a nije da imamo resenje.

btw, el moze neko da mi objasni zasto je po levoj etikeciji uvek glupo kriviti prosecnog glasaca, 'ali uvek' ali je zato pozeljno imati sitnu burzoaziju kao dezurnog krivca?

_____
    ova zemlja to je to
    Del Cap

Post by Del Cap Yesterday at 7:36 pm

Haha

Sox

Post by Sox Yesterday at 7:45 pm

To sam ja vec napisao jutros.

"Crnacka kulutra" kroz hip-hop je izrazito maco i ponizavajuca za zene. Pogledajte reci i spotove. To je samo jedan segment. U pitanju je kulturni model a ne da su crni muskarci nesto posebno seksisticki.
    Kod Latinosa veliku ulogu igra rimokatolicka crkva a svi znamo tu pricu.
    čika Condor

Post by čika Condor Yesterday at 7:59 pm

Del Cap wrote:Haha

Eto, trumpizacija liberalnih medija već počela…
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Yesterday at 8:08 pm

Ali oni se ovde ponasaju kao ti.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    čika Condor

Post by čika Condor Yesterday at 8:11 pm

Really? Ajd objasni malo…
    Del Cap

Post by Del Cap Yesterday at 8:25 pm

Sox

Post by Sox Yesterday at 8:34 pm

Pa ne bas.
    TIPP i AtlasIntel su bili izuzetno precizni i to je tako vec nekoliko izbora u nizu.
    AtlasIntel je izsao sa procenom da Tramo uzima sve odlucujuce savezne drzave, ti si postavio to njihovo predvidjanje.
    Ni ja nisam verovao da ce tako biti iako sam pricao da je AtlasIntel bio dobar 2020 i 2022.
    Del Cap

Post by Del Cap Yesterday at 8:35 pm

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Yesterday at 8:40 pm

ovde je najveci problem to sto je ovo nezvanicno glasilo dnc-a. mi obicni ljudi imamo pravo da krivimo glasace. njihov posao je da ubede glasace da glasaju za njih a ne da se ovako ponasaju.

_____
    ova zemlja to je to
    паће

Post by паће Yesterday at 8:51 pm

zvezda je zivot wrote:

ovde je najveci problem to sto je ovo nezvanicno glasilo dnc-a. mi obicni ljudi imamo pravo da krivimo glasace. njihov posao je da ubede glasace da glasaju za njih a ne da se ovako ponasaju.

Да, ово је горе него „пас ми појео домаћи“. Кам га рад на терену, кам га деценија-две борбе за оне алфабетне групе, на коме сте то све радили, усерем вам се у педагогију.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    čika Condor

Post by čika Condor Yesterday at 8:54 pm

Drugo i moguće važnije: kada Tramp izmišlja neprijatelje onda su to nekakvi Haićani, t.j. sve je podređeno tome da se njegova ciljna grupa uveže što bolje i čvršće. A ovi upiru prstom jedni u druge!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Yesterday at 9:11 pm

One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Yesterday at 9:14 pm

Ali nisu svi glasovi prebrojani, kako može da poredi kompletne i nekompletne brojke?

_____
    Gdje punac drži pive?
    Del Cap

Post by Del Cap Yesterday at 9:19 pm

poludele mreže od te razlike danas. videćemo tek koje će krajnje brojke biti.

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 4:38 am