Kamala vs Tramp
Poll
Ko pobedjuje?
- [ 14 ]
- [78%]
One Eyed Bob, Tovar, lalinea, nalog sa ženinog laptopa, Del Cap, Јанош Винету, Thomas Sankara
- [ 4 ]
- [22%]
MNE, rujofil, Daï Djakman Faré, kapetanm
Total Votes: 18
Poll closed
+14
Del Cap
Јанош Винету
MNE
Thomas Sankara
♏
boomer crook
rujofil
plachkica
Janko Suvar
Beta Unit
Daï Djakman Faré
hk1
Nektivni Ugnelj
kapetanm
18 posters
- Post n°326
Re: Kamala vs Tramp
Naravno da Kamala dobija, gotovo je ovo
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°327
Mene je baš uhvatio crni pesimizam. Bilo bi lepo da ste u pravu.
- Post n°328
boomer crook wrote:EC trenutno najvise steti urbanom radnistvu i ovde se vracamo na onu pricu koja nervira polipa a to je da siromasni (50k or less) uglavnom glasaju za demokrate (i to u velikoj meri). ruralna srednja klasa za svoju saradnju dobija priliku da ucestvuje u nekoj maloj meri u transferu bogatstva ka vrhu i zato glasaju za GOP. naravno ovo je redukcionizam i to ekonomski. ima jos razloga zasto se ovi americki vandejci ponasaju kako se ponasaju i zasto je demografski momenat koji preko EC udaljava vecinu od vlasti sustinski opasan po demokratiju.
58:36 jeste velika razlika, ali nije tolika razlika. Po onoj tvojoj tabeli, vec u sledecoj kategoriji to je prakticno izjednaceno, i tako ide sve do najbogatijih, koji u osetnijoj vecini glasaju za demokrate. Ali taj detalj tebe nekako ne interesuje. A to daje krupnu sliku demokrata kao optimatske partije.
EC se prilagodjava deografskom momentu, i kako stvari stoje dobitnici sledeceg prilagodjavanja ce biti rep drzave jer imaju neto porast stanovnista. Kalifornija se smanjuje, pa ce imati manje elektorskih glasova.
- Post n°329
Летећи Полип wrote:boomer crook wrote:EC trenutno najvise steti urbanom radnistvu i ovde se vracamo na onu pricu koja nervira polipa a to je da siromasni (50k or less) uglavnom glasaju za demokrate (i to u velikoj meri). ruralna srednja klasa za svoju saradnju dobija priliku da ucestvuje u nekoj maloj meri u transferu bogatstva ka vrhu i zato glasaju za GOP. naravno ovo je redukcionizam i to ekonomski. ima jos razloga zasto se ovi americki vandejci ponasaju kako se ponasaju i zasto je demografski momenat koji preko EC udaljava vecinu od vlasti sustinski opasan po demokratiju.
58:36 jeste velika razlika, ali nije tolika razlika. Po onoj tvojoj tabeli, vec u sledecoj kategoriji to je prakticno izjednaceno, i tako ide sve do najbogatijih, koji u osetnijoj vecini glasaju za demokrate. Ali taj detalj tebe nekako ne interesuje. A to daje krupnu sliku demokrata kao optimatske partije.
EC se prilagodjava deografskom momentu, i kako stvari stoje dobitnici sledeceg prilagodjavanja ce biti rep drzave jer imaju neto porast stanovnista. Kalifornija se smanjuje, pa ce imati manje elektorskih glasova.
to su sustinski najobrazovaniji glasaci. da postoji kategorija bilijunasi grok grok tu bi se lead vratio GOPerima. 58:36 je ogromna razlika.demsi imaju malu prednost u sledecoj kategoriji takodje.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°330
Ne najobrazovanii, nego PMC. Sa diplomom se ne dobija velika plata, vec sa pozicijom u sistemu. A to je ovde pozicija odrzavanja grog groka tu gde jeste.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°331
tacno ali je jasno da su tu fakultetski obrazovani brojniji. pri tome to nije poenta rasprave - poenta je da EC zapravo na neki nacin umanjuje vrednost glasa oko 130 miliona ljudi
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°332
Ne postoji izborni sistem koji savrseno proporcionalno izrazava glasacku volju. Izborni sistem ce uvek nekog favorizovati. Bilo sama izborna pravila - EC favorizuje drzave sa manjim brojem stanovnika. Bilo trenutne okolnosti - vecinu takvih drzava drze republikanci. Uz napomenu da i demokrate drze Roud Ajlend, Vermont itd...
2020. godine su naprednjaci uzeli 48% glasova, a dobili 188 poslanickih mesta.
2020. godine su naprednjaci uzeli 48% glasova, a dobili 188 poslanickih mesta.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°333
Situacja je takva da ne valja zbog tesnoće ko god da bude. Ako Kamala dobije, ovaj je u stanju, pa videli smo blaži oblik reakcije. Ako on dobije, planeta će osetiti ludosti
- Post n°334
Green parties in Europe are calling for Jill Stein to withdraw.
— European Greens (@europeangreens) November 1, 2024
The race for the White House is too close for comfort. We call on her to withdraw from the race & endorse Kamala Harris for President of the United States.
Read the full statement here :arrow_down:https://t.co/Rbk6Znwg3F pic.twitter.com/ttI7ZV632Z
- Post n°335
TIPP izasao sa dnevnim pracenjem-izjednaceno.
To je blize onome sto je bilo 2016 nego li 2020 po njima.
Ovako je bilo 2020 na tri dana pred izbore
4.8% vise za Bajdena, na zaokruzivanju 5%.
Konacni rezultat je bio 4.5% vise za Bajdena, dakle, bili su tacni.
2016
Su imali prednost za Trampa protiv Hilari, mislim 1-2%. Tu su bil,i u margini rgeske jer je Holari dosla na 2.1% ali su bili jedni od retkih koji su pokzivali na pobedu Trampa, sto se desilo.
To je blize onome sto je bilo 2016 nego li 2020 po njima.
Ovako je bilo 2020 na tri dana pred izbore
4.8% vise za Bajdena, na zaokruzivanju 5%.
Konacni rezultat je bio 4.5% vise za Bajdena, dakle, bili su tacni.
2016
Su imali prednost za Trampa protiv Hilari, mislim 1-2%. Tu su bil,i u margini rgeske jer je Holari dosla na 2.1% ali su bili jedni od retkih koji su pokzivali na pobedu Trampa, sto se desilo.
- Post n°336
Od drugih istrazivanja, AtlasIntel je izasao sa procenama, svuda daje prednost Trampu.
Na drzavnom nivou imaju 2% za Trampa uz marginu 2%.
Sve odlucujuce drzave su prednost za Trampa ali sam marginom koja daje jasnu sansu Kamali. Malo sam analizirao rezultate sa proslih izbora i dosta su saveznih drzava omasili, ali ne samo u korist Trampa vec i Bajdena.
Ono sto je zanimljivo da imaju "zakljucane" za Trampa-Arizonu, Severnu Karolinu i Nevadu.
Medjutim, gledao sam malo dublje u istrazivanja i moguce da imaju neke pogresne pretpostavke kod istrazivanja.
Ali su na drzavnom nivou imali izuzetno pricezno predvidjanje a sada imaju Trampa na 2% prednosti sa marginom 2%.
Da li moze da se desi obrnuto u odnosu na 2016 i da Tramp ima vecinu na drzavnom nivou a izgubi elektorski?-Tesko, ali ostaje da se vidi.
Medjutim, gledao sam prosecne rezultate RCP i 538, sto se tice uspesnosti po odlucujucim drzavama i bili su bolji od AtlasIntela ali vise na stetu Trampa.
RCP sada ima samo malu prednost za Kamaliu u Viskonsinu, nekih 0.3% i vecu u Micigenu, oko 1% za Kamalu, Drugde Tramp ima prednost.
Po 538, Tramp ima vece sanse za pobedu 53-47%, pre cemu treba reci da je 538 izbacio "prorepublikanske" istrazivace, iako su oni bili cesto precizniji od mnogih "nezavisnih". Dakle i po "prociscenom" modelu, Tramp ima vise sansi za pobedu.
Primera radi, 538 drzi Marist, pa i Yougov, koji su bili izvan margine greske 3% za demokrate, neki u dva ckulisa 2016 i 2020, u svojim podacima a time i predvidjanjima sadasnjim. A oni su bili losiji od Rasmussen-a i Trafalgar(koji cak ni nemkrije da je prorepublikanski), dok su Rasmussen i Trafalgar izbaceni.
Meni ovo vise prebacuje na pobedu Tramp.
Medjutim, juce je Rasmussen izasao sa podatkom za Micigen, gde vide Kamalu na +1% sa marginom od 3%.
Na drzavnom nivou imaju 2% za Trampa uz marginu 2%.
Sve odlucujuce drzave su prednost za Trampa ali sam marginom koja daje jasnu sansu Kamali. Malo sam analizirao rezultate sa proslih izbora i dosta su saveznih drzava omasili, ali ne samo u korist Trampa vec i Bajdena.
Ono sto je zanimljivo da imaju "zakljucane" za Trampa-Arizonu, Severnu Karolinu i Nevadu.
Medjutim, gledao sam malo dublje u istrazivanja i moguce da imaju neke pogresne pretpostavke kod istrazivanja.
Ali su na drzavnom nivou imali izuzetno pricezno predvidjanje a sada imaju Trampa na 2% prednosti sa marginom 2%.
Da li moze da se desi obrnuto u odnosu na 2016 i da Tramp ima vecinu na drzavnom nivou a izgubi elektorski?-Tesko, ali ostaje da se vidi.
Medjutim, gledao sam prosecne rezultate RCP i 538, sto se tice uspesnosti po odlucujucim drzavama i bili su bolji od AtlasIntela ali vise na stetu Trampa.
RCP sada ima samo malu prednost za Kamaliu u Viskonsinu, nekih 0.3% i vecu u Micigenu, oko 1% za Kamalu, Drugde Tramp ima prednost.
Po 538, Tramp ima vece sanse za pobedu 53-47%, pre cemu treba reci da je 538 izbacio "prorepublikanske" istrazivace, iako su oni bili cesto precizniji od mnogih "nezavisnih". Dakle i po "prociscenom" modelu, Tramp ima vise sansi za pobedu.
Primera radi, 538 drzi Marist, pa i Yougov, koji su bili izvan margine greske 3% za demokrate, neki u dva ckulisa 2016 i 2020, u svojim podacima a time i predvidjanjima sadasnjim. A oni su bili losiji od Rasmussen-a i Trafalgar(koji cak ni nemkrije da je prorepublikanski), dok su Rasmussen i Trafalgar izbaceni.
Meni ovo vise prebacuje na pobedu Tramp.
Medjutim, juce je Rasmussen izasao sa podatkom za Micigen, gde vide Kamalu na +1% sa marginom od 3%.
Last edited by Sox on Sun 3 Nov 2024 - 11:17; edited 1 time in total
- Post n°337
To je sve ništa, biće griženja noktiju
- Post n°338
Zasto bi bilo sta grickao?
Nece biti neke sustinske promene, narocito na spoljnem planu, ko god da pobedi. U unutrasnjoj poltiici Amerike vec moze vecih razlika, mozda, mada mislim da je Haris "ljustura" koju ce da vozaju veliki interesi tj. mocni skupovi korporacija. Tramp jedno kaze, drugi radi i trece msili.
Uzgred, mislim da sam uvideo jos jednu "anomlaiju" istrazivanja: tacnija budu ona na 3-4 dana pred izbore nego li poslednje dana ili 2 dana koja izadju. Ali nisam dublje gledao te podatke, mozda je to bio samo 1-2 ciklusa.
Nece biti neke sustinske promene, narocito na spoljnem planu, ko god da pobedi. U unutrasnjoj poltiici Amerike vec moze vecih razlika, mozda, mada mislim da je Haris "ljustura" koju ce da vozaju veliki interesi tj. mocni skupovi korporacija. Tramp jedno kaze, drugi radi i trece msili.
Uzgred, mislim da sam uvideo jos jednu "anomlaiju" istrazivanja: tacnija budu ona na 3-4 dana pred izbore nego li poslednje dana ili 2 dana koja izadju. Ali nisam dublje gledao te podatke, mozda je to bio samo 1-2 ciklusa.
- Post n°340
Democrat Kamala Harris leads Donald Trump in Iowa 47% to 44%, a new Des Moines Register/Mediacom Iowa Poll shows.
https://www.desmoinesregister.com/story/news/politics/iowa-poll/2024/11/02/iowa-poll-kamala-harris-leads-donald-trump-2024-presidential-race/75354033007/
A victory for Harris would be a shocking development after Iowa has swung aggressively to the right in recent elections, delivering Trump solid victories in 2016 and 2020.
The poll shows that women — particularly those who are older or are politically independent — are driving the late shift toward Harris.
Trump continues to lead with his core base of support: men, evangelicals, rural residents and those without a college degree.
https://www.desmoinesregister.com/story/news/politics/iowa-poll/2024/11/02/iowa-poll-kamala-harris-leads-donald-trump-2024-presidential-race/75354033007/
A victory for Harris would be a shocking development after Iowa has swung aggressively to the right in recent elections, delivering Trump solid victories in 2016 and 2020.
The poll shows that women — particularly those who are older or are politically independent — are driving the late shift toward Harris.
Trump continues to lead with his core base of support: men, evangelicals, rural residents and those without a college degree.
- Post n°341
Malo cherry on top
https://www.thedailybeast.com/listen-to-the-jeffrey-epstein-tapes-i-was-donald-trumps-closest-friend/
https://www.thedailybeast.com/listen-to-the-jeffrey-epstein-tapes-i-was-donald-trumps-closest-friend/
- Post n°342
babe be like REMEMBER SLEEPY JOE THE HUNK THAT WAS
_____
- Post n°343
Naravno, i dalje je najveći pokazatelj ko će dobiti to što se ovdasnja bulumenta klasika na Tvumpa
- Post n°344
Naravno. Pitali su Srbina koji živi u Americi ko će pobediti, rekao im je da će Tramp oduvati Kamalu, da su gradovi propali od droge i beskućnika, da to ljudi više ne trpe, da ima krajeva grada u koje ni policija ne sme da uđe. Drugi Srbin iz sasvim drugog gradića u Ilinoisu rekao je to isto Veljku Laliću.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°345
Del Cap wrote:Malo cherry on top
Ovo je sad vec ozbiljno. Tempirali su pred izbore ocigledno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°346
Jutros je po americkom vremenu izaslo nekoliko zavrsnih ispitivanja velikih liberalnih medijskih kuca; NBC, ABC, NYT na drzavnom i delom nivou odlucujucih drzava.
Takodje je izasao TIPP za danas ali on ce imati zavrsnu dnevnu procenu sutra.
TIPP dnevno pracenje +1% Tramp, skok od 1% u odnosu na juce. 2020 Bajden je imao 5% prednosti
NBC drzavni nivo-nereseno, 2020 Bajden je po NBC imao +10%, precenjen Bajden izvan margine greske
ABC drzavni nivo, +3% Kamala sa tendencijom pada u odnosu na proslo ispitivanje pre 2-3 nedelje. 2020 ABC imao Bjadena na +7%, ozbiljno precenjivanje Bajdena ali na donjoj margini greske.
Emerson, koji je bio prilicno precizan na dzavnom nivou 2020 sa +5% za Bajdena, sada kaze nereseno.
NYT je izbacio procene po odlucujucim saveznim drzavama, meni malo cudni podaci tipa da je vise neizvesno u Pensilvaniji i Micigen u nego li u Severnoj Karolini i Dzordzi. Inace skoro svuda favorizuju Haris, osim u Pensilvaniji, Mecigenu i mislim Arizoni.
Ali se ogradjuju da imaju znatno manji izjasnjenih Republikanaca nego li u ranijim isptivanjima, drugim recima ubacili su vise demokrata u svoje modele, sto ne mora da bude pogresno sada ali je u 2016 i 2020 bilo i imali su lose prognoze.
Takodje je izasao TIPP za danas ali on ce imati zavrsnu dnevnu procenu sutra.
TIPP dnevno pracenje +1% Tramp, skok od 1% u odnosu na juce. 2020 Bajden je imao 5% prednosti
NBC drzavni nivo-nereseno, 2020 Bajden je po NBC imao +10%, precenjen Bajden izvan margine greske
ABC drzavni nivo, +3% Kamala sa tendencijom pada u odnosu na proslo ispitivanje pre 2-3 nedelje. 2020 ABC imao Bjadena na +7%, ozbiljno precenjivanje Bajdena ali na donjoj margini greske.
Emerson, koji je bio prilicno precizan na dzavnom nivou 2020 sa +5% za Bajdena, sada kaze nereseno.
NYT je izbacio procene po odlucujucim saveznim drzavama, meni malo cudni podaci tipa da je vise neizvesno u Pensilvaniji i Micigen u nego li u Severnoj Karolini i Dzordzi. Inace skoro svuda favorizuju Haris, osim u Pensilvaniji, Mecigenu i mislim Arizoni.
Ali se ogradjuju da imaju znatno manji izjasnjenih Republikanaca nego li u ranijim isptivanjima, drugim recima ubacili su vise demokrata u svoje modele, sto ne mora da bude pogresno sada ali je u 2016 i 2020 bilo i imali su lose prognoze.
- Post n°347
Ukupno gledano, mislim da su i mediji sada uzdrzaniji nakon iskustva 2016 i 2020.
Sto ne mora da bude dobra procena, mozda sada precenjuju Trampa.
Ali ako prave iste greske kao 2016 i 2020, Tramp bi trebalo da pobedi.
Sto ne mora da bude dobra procena, mozda sada precenjuju Trampa.
Ali ako prave iste greske kao 2016 i 2020, Tramp bi trebalo da pobedi.
- Post n°349
Del Cap wrote:Neka pukne narandžasti frik.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°350
Prema istraživačkom centru Gallup najveću potporu u svijetu Trump ima u Srbiji (59%), Mađarskoj (49), Bugarskoj (49%) i Kazahstanu (44%).
— Ivo Puljic (@ipuljic57) November 3, 2024
Kamala Harris najveću potporu ima u Danskoj (85%), Finskoj (82%), Švedskoj (81%) i Norveškoj (81%).
_____
★
Uprava napolje!
|
|