Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

Del Cap

Vučićeva Srbija - Page 28 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by Del Cap Mon 18 Nov 2024, 19:01

Izgleda da ga narod nije dovoljno dobro razumeo prošle nedelje, pa da ponovi.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon 18 Nov 2024, 19:58

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije upali su u ponedeljak u Republički zavod za zaštitu spomenika kulture. Kako „Vreme“ saznaje, hoće da spreče da zaposleni ove ustanove objave apel povodom odluke Srpske vlade da se kompleksu Generalštab oduzme status kulturnog dobra .

Kako „Vreme“ saznaje, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije upali su u ponedeljak u Republički zavod za zaštitu spomenika kulture.

Razlog je informacija koju smo objavili u nedelju da će stručni deo zaposlenih ove ustanove danas objaviti apel povodom odluke Srpske vlade da se kompleksu Generalštab oduzme status kulturnog dobra.

Apel je napisan, ali je zaposlenima zabranjeno da ga proslede javnosti.

Pripadnici BIA su kratko razgovarali sa zamenicom direktora Estelom Radonjić Živkov, zato što v.d. direktora Goran Vasić nije u Beogradu. On je, da podsetimo, postavljen na ovo mesto nakon što je prethodna upravnica Dubravka Đukanović podnela ostavku zato što nije želela da učestvuje u nameri vlade da Generalštabu ukine status kulturnog dobra.
    ...

https://vreme.com/vesti/bia-upala-u-zavod-za-zastitu-spomenika-kulture/
    ficfiric

Post by ficfiric Mon 18 Nov 2024, 20:03

Setimo se da su maroderi par sati nakon pada nadstresnice iskoristili priliku da udare na ostatke ovog zavoda

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Mon 18 Nov 2024, 20:06

Inace

https://n1info.rs/vesti/ekskluzivno-pismo-vladi-srbije-zavod-trazi-da-povuce-odluku-o-generalstabu/

Vučićeva Srbija - Page 28 1731945987-dokumenti

_____

Uprava napolje!

Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Mon 18 Nov 2024, 20:14

Sećam se kad su mi pre 12.5 godina objašnjavali da onaj koga plaća država mora da bude po svemu na liniji svoje države i da stoga treba smeniti Ugričića, iako za to ne postoji nijedan stručan, strukovni, profesionalni razlog. 

Ne znam ni šta da kažem na ovo više. Dve trećine ljudi u Srbiji podržava Trampa. Ovo nije nikakav ripple effect, to Trampova la famiglia, i to ne neki debil Bobi Bakala nego namazani kapoređime, član užeg kruga, direktno radi sa našim hefeima i bosovima. To ste hteli, to je ispunjenje tih mačo snova o "dilovima" umesto poretka, nažderite se sada govana koja ste sami izasrali, zabole me više, neka sruše i Studenicu i MSU i Pobednika.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Mon 18 Nov 2024, 20:16

Inače mislio sam da u tom Zavodu sada sede samo poslušnici. Pogrešio sam i zanima me kako se zovu ovi ljudi, kako bi ih imao na radaru jer su doneli jednu vrlo tešku i rizičnu odluku, ali profesionalno i etički neophodnu.

_____
    Gdje punac drži pive?
    ficfiric

Post by ficfiric Mon 18 Nov 2024, 21:42

Old Dry Keith wrote:zabole me više, neka sruše i Studenicu i MSU i Pobednika.

A nekada se na Fokusu pricalo kako ce zuti porusiti crkve zato sto su na dobrim lokacijama Vučićeva Srbija - Page 28 2304934895

_____

Uprava napolje!

Hans

Post by Hans Mon 18 Nov 2024, 22:09

Voleo bih da mogu da odredim koliko su blizu kraja, da li kao kada je Milošević vladao 1993., 1996., 1997., 1998., 1999.

Želim da verujem da je ovo njihova prva polovina 1998., dakle uvod u najtežu represiju i u gubitak vlasti na kraju tog procesa, ali nisam baš nešto preterano siguran.

E, da, jedino(tm) što nema jakog opozicionog fronta ni Otpora,
    čika Condor

Post by čika Condor Mon 18 Nov 2024, 22:13

Malenkost…
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue 19 Nov 2024, 09:27

Cinjenica je da je ih sad skolilo sa svih strana. Ovo sa nesrecom, litijum, stajk prosvetara... i ni na sta zapravo nemaju odgovor.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Del Cap

Post by Del Cap Tue 19 Nov 2024, 09:32

Svi njegovi odgovori su bili samo na nivou PRa, uz razvlačenje kakvegod krize i besomučno medijsko majmunisanje da ohrabri svoje birače. Nikad ništa nije dobilo sistemski/institucionalni odgovor.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue 19 Nov 2024, 09:36

Istina, ali sad se cini da vise ni spinovanje ne pomaze.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

ficfiric

Post by ficfiric Tue 19 Nov 2024, 09:36

A fakat nam fali Otpor. Da danas postoji tako nesto, Vucic bi vec bio bivsi

_____

Uprava napolje!

Del Cap

Post by Del Cap Tue 19 Nov 2024, 09:40

^ Jeste, kriza traje, i ako se malo zabašuri dobija nove javne izraze. Ne znam šta mu kažu fokus grupe, ne deluje miran i spokojan (mada kad je i bio).
    паће

Post by паће Tue 19 Nov 2024, 09:44

Del Cap wrote:^ Jeste, kriza traje, i ako se malo zabašuri dobija nove javne izraze. Ne znam šta mu kažu fokus grupe, ne deluje miran i spokojan (mada kad je i bio).

Ако је лудијање смањио на деветку, то се код њега сматра за „миран и спокојан“.

_____
       the more you drink, the W.C.
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue 19 Nov 2024, 09:57

Pa ja vidim po prosvetarima. Oni svake godine dignu glavicu da nešto gunđucnu, ovi ih malo tupnu i sve se smiri. A sad se ne smiruje. Mada, čujem da se spremaju da im daju status službenog lica...

_____

Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Tue 19 Nov 2024, 10:00

Sve što pišete je tačno, ali ako se brzo ne artikuliše kolektivni i promišljeni odgovor na divljanje režima, upašćemo u pravu represiju i onda će se stvari smirivati batinama i tužilaštvom. Stvari se jako pogoršavaju u tom smislu.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue 19 Nov 2024, 10:13

Erős Pista wrote:Cinjenica je da je ih sad skolilo sa svih strana. Ovo sa nesrecom, litijum, stajk prosvetara... i ni na sta zapravo nemaju odgovor.

Hoce da ukinu red voznje za gradski prevoz.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue 19 Nov 2024, 10:22

jel jesic jos u zatvoru?

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    ficfiric

Post by ficfiric Tue 19 Nov 2024, 10:26

Jeste

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue 19 Nov 2024, 10:29

Летећи Полип wrote:
    Erős Pista wrote:Cinjenica je da je ih sad skolilo sa svih strana. Ovo sa nesrecom, litijum, stajk prosvetara... i ni na sta zapravo nemaju odgovor.

Hoce da ukinu red voznje za gradski prevoz.

E, da, to uopste nije naivna stvar.

_____

boomer crook

Post by boomer crook Tue 19 Nov 2024, 10:34

ficfiric wrote:Jeste

pa to je ogoljena represija imho

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    ficfiric

Post by ficfiric Tue 19 Nov 2024, 10:43

_____

Uprava napolje!

Solus_Rex

Post by Solus_Rex Tue 19 Nov 2024, 13:17

Ne znam ko je građanin, međutim:

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue 19 Nov 2024, 14:05

Svi su isti Vučićeva Srbija - Page 28 1949538119

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Current date/time is Mon 25 Nov 2024, 00:00