Šabac
- Post n°752
Re: Šabac
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°754
Jel se pera idalje raspada i umire u mukama? Gde mogu da pratim korpcanje live, dobro dodju lepe stvari u ova tmurna vremena
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°755
ficfiric wrote:Ne bih rekao da se radi o Zelenovicevim botovima. Sto ih nema kod Marije Ratkovic ako pisu po zadatku?
Rekao bih da su ti likovi poput Seste kolone - nisu placeni za to sto rade, podrzavaju bilo sta sto je protiv Vucica. Ta ista masa je nazivala Zelenovica izdajnikom, pre par nedelja.
Danas "bravosapcuju" i ljudi poput Srdjana Dragojevica i slicnih, zbog toga sto se dele dezinfekcijona sredstva i maske. Ja verujem da to rade gradovi i po Albaniji, Moldaviji, itd. Ne vidim razlog za cestitanje. Mene cudi sto ljudi mrtvi hladni gledaju kako im vlast prodaje maske za 120 dinara. To je nenormalno ponasanje.
ratković je zaključana, zato kod nje nema botova.
- Post n°756
Bila je otkljucana pa nije bilo 200 retvitova kao sad kod Mariusa,
Kada bi Zeleni imao botove, onda bi Bircuz bio nesto poput Jovanova, Krleta ili bar Micana. Pogledaj koliko retvitova imaju njegovi postovi,
Kada bi Zeleni imao botove, onda bi Bircuz bio nesto poput Jovanova, Krleta ili bar Micana. Pogledaj koliko retvitova imaju njegovi postovi,
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°757
та месташца са пар десетина хиљада људи би сада могла да искористе тренутак и да се одметну од централно наметнуте хистерије, мала су, лака за организовање, комуникације су више мање пресечене
- Post n°758
Halászlé wrote:A, da, pa on je Lukovićev heir apparent.
aj prevedi pliz, neki lukovićev isprdak?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°759
Marius Lăcătuș wrote:Halászlé wrote:A, da, pa on je Lukovićev heir apparent.
aj prevedi pliz, neki lukovićev isprdak?
Не знам румунски, па ћу на српски... први по реду за наследника.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°760
па што не кажеш да је потребно
moștenitor al tronului
не могу ја стално да пазим
moștenitor al tronului
не могу ја стално да пазим
- Post n°761
Е нека смо и румунском бравару угодили .
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°763
Jel ovo ulaz na Dudaru odmah iz ex Mike Mitrovića preko pruge, iz pravca J. Veselinovića, Cepelina itd?
I šta je ŠNV?
I šta je ŠNV?
- Post n°764
Da, ulaz iz Mike Mitrovica. Tu je sad kolovoz u nivou trotoara. Kad se predje pruga, desno od ulice je travnjak, pa setaliste. Ograda Dudare je sklonjena a posumljeno je skoro do zeleznicke. Levo od ulice je parking i bici staza.
Kad se predje mostic, postoji setaliste sa obe strane kanala. Nesto drveca je zasadjeno i u bivsoj kasarni.
Zezam se. Projekat se zove Savapark i ako bog da, u narednih 50-60 godina ce biti realizovan
Kad se predje mostic, postoji setaliste sa obe strane kanala. Nesto drveca je zasadjeno i u bivsoj kasarni.
Bendegúz Somogyi wrote:I šta je ŠNV?
Zezam se. Projekat se zove Savapark i ako bog da, u narednih 50-60 godina ce biti realizovan
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°766
Ova sto ide ka Triangli je u upotrebi. Idu vozovi za Mali Zvornik i Rumu (jednom dnevno ide i za bg). Oni novi, crveni, moze i bajs unutra da se ubaci.
Nije u upotrebi stara pruga ka silosu ali ona ne funkcionise bar 50 godina. Btw, tek sam skoro saznao da je kuca pored silosa bila nekad stanica, valjda za teretne vozove
Nije u upotrebi stara pruga ka silosu ali ona ne funkcionise bar 50 godina. Btw, tek sam skoro saznao da je kuca pored silosa bila nekad stanica, valjda za teretne vozove
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°767
Koja pruga ka silosu? Od žel. stanice se pruga račva kod kvantaša, desno ka starom mostu a levo ka Loznici, obe su valjda u upotrebi. Gde je išla ta stara?
Tu je bila i lučka kapetanija, do 99. tako da je bio onda mali teretno-transportni čvor na tom mestu.
Tu je bila i lučka kapetanija, do 99. tako da je bio onda mali teretno-transportni čvor na tom mestu.
- Post n°768
Падеминаум... да нема Србија можда више бивших пруга него пруга? Ја бих отприлике умео да оцртам куд је некад ишла пруга овде, донекле. Нешто ми се не уклапа део од центра до садашње железничке станице, ту ми баш није јасно, станица испадне да је у ћорсокаку или да се тамо рачвао северни и североисточни крак (досад ми није пало на ум). Тај североисточни је био мала пруга до Црње, и онда местимично кроз Румунију до Радојева и Хетина. Уклоњено седамдесетих или касних шездесетих.
Било би занимљиво видети железничку мапу из 1947, например, па упоредити са данашњом.
Било би занимљиво видети железничку мапу из 1947, например, па упоредити са данашњом.
_____
- Post n°769
Pruga ide pored kasarne, uz ogradu. Kad je bombardovana kasarna, jedna bomba je pala blizu pruge pa je ona na jednom mestu podignuta.
Ovo sto je dole zaokruzeno je most preko Kamicka. Milion puta sam presao preko njega i nisam ga ni konstatovao. Cale me je prosle godine ubedjivao da tu ima most. Ja sam mislio da nije normalan u sta je pokusavao da me ubedi, pa sam odbajsovao da vidim - i stvarno kanal se nalazi ispod puta i pruge.
Ono gore je bivsa zeleznicka stanica. Neko je rekao da valjda jos uvek stoji natpis Sabac ali nisam pogledao da li stvarno ima
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°770
Aha, sad kapiram da pruga ide desno od puta, kad se pređe postojeća pruga pa do skretanja udesno ka mostiću. Celom obeleženom dijagonalom nisam prošao bar 10 godina
- Post n°771
A i ne bode oci. Prosle godine sam se tako prosuo sa bajsa kad mi je prednji tocak proklizao dok sam prelazio preko sine. Nisam je ni video
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°772
паће wrote:Падеминаум... да нема Србија можда више бивших пруга него пруга? Ја бих отприлике умео да оцртам куд је некад ишла пруга овде, донекле. Нешто ми се не уклапа део од центра до садашње железничке станице, ту ми баш није јасно, станица испадне да је у ћорсокаку или да се тамо рачвао северни и североисточни крак (досад ми није пало на ум). Тај североисточни је био мала пруга до Црње, и онда местимично кроз Румунију до Радојева и Хетина. Уклоњено седамдесетих или касних шездесетих.
To sa prugama je ovde u Sapcu zamrseno. AU je radila svoju mrezu pruga i dosli su do Klenka, koji je na drugoj strani Save a Srbija je radila svoju mrezu. Tj. samo je uradjena pruga Sabac-Banja Koviljaca, ostale su bile u planu Stanica je, logicno, sagradjena na kraju jedne od glavnih ulica
Nakon WWI, Nemci su kao ratnu stetu dali gradju za most a onda je to sklapano uz silne muljaze i afere. Most je sagradjen na pravcu pruge iz Klenka a onda je pruga savijena ka stanici. Siroki kolosek je dolazio iz Klenka do stanice a uskim se islo ka Koviljaci. U Sapcu se presedalo.
Nakon WWII i obnove mosta, zamenjena je i pruga ka Loznici i Zvorniku i sada je i na tom pravcu bio siroki kolosek ali avaj - stanica je sad ceona - u jednom pravcu se dolazi na nju i onda se mora u suprotnom pravcu odlaziti sa nje.
Sad (pretpostavljam zbog izbora) pustena je linija Mali Zvornik - Beograd. Voz mora da pravi dve pauze u voznji zbog menjanja smera - u Sapcu i u Rumi. Po redu voznje, voz iz Sapca do Bg-a putuje oko 45 minuta duze nego bus
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°774
Да вас утешим, експресни воз од Филаделфије до Њупорт Њуза пичи кроз Ричмонд добрих пола сата, да пређе три миље. Јер су се ваљда грађани жалили на буку, шта уопште мора воз да иде најкраћим путем између северне и главне станице. А добро ако не може другде нек бар иде споро.
_____
- Guest
- Post n°775
https://www.glaspodrinja.rs/vesti/1968/zeleznicki-most-uklet-ili-ne-//
Plan za izgradnju preko potrebnog mosta urađen 1921. godine, ali sa gradnjom nosećih kamenih stubova početo tek 13. 8. 1924. Pet godina stajali su kameni stubovi odolevajući kiši, vetru, ćudima reke Save, da bi 18. 10. 1929, započeto sa sklapanjem gvozdene konstrukcije. Šapčani su most napokon dobili 1934. kada je 13. maja osvećen. Kralj Aleksandar zvanično ga otvorio mesec dana kasnije. Dobio je ime kraljevića Tomislava ali nikada nije obeležen. Sama svečanost ostala je u senci nemilog događaja. Nesrećnim slučajem odletela je sa mosta prva srpska glava.
Ako se ne varam, most je završen par godina ranije (pre 1934) pa je služio sa kola, pešake itd, a železnička pruga je postavljena tada kad su ga otvarali 1934.