Je l' ima šanse da se nešto promeni povodom stavova o (ne)izlasku ili je to to?
Izbori 2024
- Guest
- Post n°301
Re: Izbori 2024
Mogu da mislim kako ekipa Vučić, Mali, Brnaba, Vučićević i ostali uživaju u ovoj tragikomediji.
- Post n°302
Mozda ovaj sukob da odgovor na staro pitanje - da li Aleksic opsovao Mariniku onomad u skupstini
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°303
https://www.euronews.rs/srbija/politika/121283/gajic-u-ponedeljak-pocinjemo-prikupljanje-potpisa-imamo-dogovor-sa-novom-srbijom-i-pokretom-zivim-za-srbiju/vestPredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da će Narodna stranka u ponedeljak početi prikupljanje potpisa podrške građana listama kandidata na beogradskim izborima i lokalnim izborima širom Srbije.
"Za beogradske izbore imamo dogovor sa Novom Srbijom Velimira Ilića i Pokretom 'Živim za Srbiju' Jovane Stojković. Otvorili smo vrata i za Dveri i još neke stranke i organizacije. Sve će biti poznato do ponedeljka", rekao je Gajić televiziji Prva.
Prema njegovim rečima, odbori Narodne stranke širom Srbije imaju potpunu slobodu sklapanja koalicija za lokalne izbore.
- Post n°304
1 izuzetna koalicija.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°305
Ja sam bio za izbore al kad sam video sudjenje na derbiju sad sam za bojkot
- Post n°306
https://nova.rs/vesti/politika/poks-imamo-kompromisni-predlog-za-jedinstvo-opozicije-po-pitanju-ucesca-na-izborima/POKS: Imamo kompromisni predlog za jedinstvo opozicije po pitanju učešća na izborima
Izvršni odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) upozorava da nejedinstvo opozicije u stavu oko izlaska ili neizlaska na izbore znači poraz obe strane, jer niti se može pobediti u takvim okolnostima, niti bojkot izbora može do kraja uspeti.
„Kompromis između ova dva stava je da obe strane SPN, kao i ostatak opozicije, donesu odluku o njihovom uslovnom izlasku na izbore do 18. maja kada je poslednji dan za povlačenje već predate izborne liste. Dan ranije, 17. maja, opozicija zajedno, sve izborne liste koje su predate, treba da proceni, da li je državna komisija za kontrolu verodostojnosti biračkog spiska izbacila glasače – migranate sa lažnim prebivalištima koji po zakonu nemaju pravo glasa ili nije i na osnovu toga da se donese konačna zajednička i jedinstvena odluka o povlačenju svih izbornih lista opozicije ili učešću na izborima 2. juna“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora POKS i narodni poslanik, mr Nenad Tomašević.
POKS u saopštenju predlaže da ovlašćeno lice za predaju izborne liste SPN i njeno eventualno povlačenje zajedno sa ostalima iz opozicije bude zadužena nestranačka ličnost iz Proglasa oko koje se usaglase obe strane.
„Ono što je zajedničko i ne sme biti predmet spora u opoziciji je da prvi uslov, a to je pročišćen birački spisak mora biti ispunjen, odnosno da se onemogući više desetina hiljada lažnih glasača sa fiktivnim adresama prebivališta da glasaju i utiču na rezultate izbora u Beogradu i drugim gradovima“, navodi se u saopštenju.
Kako dodaju suštinski je važno da opozicija ima jedinstven stav o izlasku ili ne izlasku na izbore.
„Na tome moramo svi raditi posvećeno i odgovorno i učiniti ustupke i kompromise. Uverenja smo da vlast planira prevaru i da komisija ništa značajno neće uraditi na formiranju realnog i ispravnog biračkog spiska, ali ostavljamo mogućnost i onima koji drugačije misle u opoziciji i imaju više poverenja u državne institucije da se sami uvere ko će biti u pravu nakon protoka vremena, do 17. maja“, dodao je Tomašević.
- Post n°307
Mart:
April:
ficfiric wrote:Референдумска атмосфера која се ствара пред изборе иде искључиво у прилог онога који је реално јачи. Неопходан је “трећи пут” који ће да окупи значајан број гласача који свој глас неће да дају дуополу. Нарочито у Београду. Народна странка и Доста је било, чекају Двери/ на…
— Владимир М.Гајић (@vladimirgajic1) March 3, 2024
Народна странка и Доста је било, чекају Двери/ на децембарским изборима у Бгд то је заједно око 6% гласова/.
April:
Na beogradskim izborima nastupićemo na listi „Narodna lista – ključ za pobedu – Narodna stranka – Nova Srbija – Pokret Živim za Srbiju“.
— Narodna stranka (@StrankaNarodna) April 22, 2024
Počinjemo prikupljanje potpisa u centralnim i prigradskim opštinama Beograda.@vladimirgajic1 https://t.co/Y2PtcA4sOI
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°308
Ако су избори поновљени, чему наново прикупљање потписа, зар не би требало да важе они за децембар?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°309
Nije u pitanju nekakvo tehničko ponavljanje, to su, formalno gledano, sasvim novi izbori zakazani nakon neuspešnog formiranja gradskih vlasti.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°310
One Eyed Bob wrote:Nije u pitanju nekakvo tehničko ponavljanje, to su, formalno gledano, sasvim novi izbori zakazani nakon neuspešnog formiranja gradskih vlasti.
Аха, а ја сад имам форе једном да погађам шта се ту сматра неуспехом .
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°311
Idi Lazovicu u qrac!
— Brod Ludaka (@sergioni007) April 22, 2024
Olupace vas AV ko hitler Beograd sestog aprila 41-ve!
Odakle krnja opozicija crpi optimizam i ostale misterije svemira! pic.twitter.com/ZknzKb0QRH
- Post n°312
Bem ti poredjenje. Znaci, u junu nam slede vesanja po Terazijama pa da se spremamo na put preko Prokletija. Kad vec vadi primere iz istorije, trebao je da izvadi primere pobeda... mada bi time rizikovao sukobe sa Bojanom Dimitrijevicem i ekipom
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°313
Ako smem da pitam - ko je Sergioni007 zvani još i Brod ludaka i u čemu se sastoji njegov značaj?
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°314
pokusavaju biti Srbimaficfiric wrote:Bem ti poredjenje. Znaci, u junu nam slede vesanja po Terazijama pa da se spremamo na put preko Prokletija. Kad vec vadi primere iz istorije, trebao je da izvadi primere pobeda... mada bi time rizikovao sukobe sa Bojanom Dimitrijevicem i ekipom
- Post n°315
pa valjda bi onda izvukao neke primere cetnicke borbe a ne otpora jugoslovenskih pilota. oh, wait...
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°316
Znaci rumbeandu. Da nema takvih mentola na inter netu morao bi da truje svojim recima.One Eyed Bob wrote:Ako smem da pitam - ko je Sergioni007 zvani još i Brod ludaka i u čemu se sastoji njegov značaj?
- Post n°317
Novi slogan dela opozicije koji izlazi na izbore: Biram borbu!
Svidja mi se sto su se setili borbe ali sta ce im ono "biram". Kad se iskace iz rova i krece u juris ili pred streljanje, vice se "za slobodu" i slicno a ne "biram borbu"
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°318
Па бирају, дакле иду на изборе. За разлику од ових који се боре гандијевским методама. А и једни и други нису ни за курац.
- Post n°319
One Eyed Bob wrote:Ako smem da pitam - ko je Sergioni007 zvani još i Brod ludaka i u čemu se sastoji njegov značaj?
To što Lazović lupeta kô maksim po diviziji je beznačajno?
- Post n°320
Mislim da ima boljih i skorijih primera kad se izlazilo na ne bas fer izbore...ali ok
- Post n°321
+1No Country wrote:Па бирају, дакле иду на изборе. За разлику од ових који се боре гандијевским методама. А и једни и други нису ни за курац.
(eto dotle smo dosli kao narod)
- Post n°322
rumbeando wrote:One Eyed Bob wrote:Ako smem da pitam - ko je Sergioni007 zvani još i Brod ludaka i u čemu se sastoji njegov značaj?
To što Lazović lupeta kô maksim po diviziji je beznačajno?
Nisam slušao, pokušavam da utvrdim ko je Sergioni007 (Brod ludaka) pre nego što se upustim u to, jer je prva stvar koju sam video- izrazito negativan komentar Lazovićeve izjave.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°323
Prosto, Rumbi, neću da učestvujem u kampanji gađanja govnima, ostaviću to partijskim vojnicima, tviter egzibicionistima i binarnim mozgovima. Izbori su bili ful fulova u decembru, a sada magično nisu. Ne pristajem na to, a valah neću da vređam ni bojkotaše.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°324
https://www.danas.rs/vesti/politika/izbori-2024/dragan-djilas-ssp-danas-predaje-predlog-ustavnog-zakona-za-odlaganje-izbora-na-jesen/Dragan Đilas: Kako ćemo pogledati ljudima iz Proglasa u oči posle ovoga
Stranka slobode i pravde će danas podneti ustavni zakon kojim se predlaže pomeranje izbora na jesen. Iza tog zakona je prošle nedelje stala cela koalicija i to je jedini način na koji možemo doći do iole fer i poštenih izbora, rekao je Dragan Đilas, lider SSP, gostujući na televiziji N1.
Prema njegovim rečima, predlog će podneti SSP, Srbija centar i NADA, i da on ne zna kako će se prema tome odnositi kolege iz koalicije koja je donedavno postojala.
Upitan da li koalcija „Srbija protiv nasilja“ postoji, rekao je da je koalicija nastala zbog izbora i da je nastavila da funkcioniše i posle njih, uz partnerstvo sa koalicijom NADA i Proglasom.
– To je snažna grupacija koja je imala šansu da dovede do toga da se nešto u ovoj zemlji promeni – naveo ej on.
Na pitanje zašto se podela unutar koalicije desila kada je vlast prihvatila suštinski zahteve, nema dobar odgovor.
– To je dobro pitanje na koje nemam dobar odgovor. Ne želim da govorim negativno o ljudima sa kojima smo do juče sarađivali i za koje verujem da im je i dalje stalo do promena sistema i ovog zla. Da smo ostali zajedno vlast bi sigurno prihvatila minimum naših uslova. Ne postoji objašnjenje za to (raskol u koaliciji prim. aut.) a da ja ne govorim jako loše o ljudima sa kojim a sam do juče sarađivao– kazao je on.
On je naveo da je video izjave Miroslava Alskića od 3. aprila i Aleksandar Jovanića Ćute 5. aprila o tome da su najvažnije izmene izbornih uslova da bi se izašlo na izbore.
– Četiri meseca smo govorili ljudima o tome. Ljudi su štrajkovali glađu. Dobili smo Rezoluciju EP, imamo Crtu i ODIHR na svojoj strani. Sve je na našoj strani i na kraju dođemo do ovoga – kazao je on.
Na pitanje da li je važnije očuvanje jedinstva opoziconog fronta ili donositi odluku o bojkotu ili izlasku an izbore, odgovara pitanjima da li je važnije održanje obećanja ili laž, da li može Vučić da se pobedi načinom na koji on vlada lažnim obećanjima…
– Kako ćemo pogledati ljudima iz Proglasa u oči. Kako ćemo ljudima koji se ne bave politikom ali su svesni sutuacije odlučili da pomognu da što više ljudi izađu na izbore. Povezali smo se i sa NADOMi napravili blok. Mislite da je fer da se u kolaiciji SPN donese odluka bez konsultacija sa Proglasom i NADOM. Mislite da je fer da u utorak sedimo svi zajedno SPN i NADA sa ljudima iz Proglasa i kažemo izbori na jesen i oni u sredu izađu na konferenciju i preporuče izbore na jesen a u četvrtak neke moje kolege kažu da ipa izađemo – objasnio je on.
Upitan zašto se SSP, Zajedno i Srbiaj centar nisu priklonili volji većine, kaže da se u SPN ne glasa.
– Sve odluke donosimo tako što svi diskutuju i pokušavamo da nađeno zajednički stav. Koalicija se sastoji iz osam organizacija i tri bloka. Nikada se nismo preglasavali. Mi smo uvek razgovarali. Ne treba da se krije da je ZLF dan ranije doneo odluku o izlasku na izbore – kazao je on.
Koalicija nije opstala kaže jer su organizacije odlučile da idu na izbore.
Upitan kako može imati očekivanje od šefa kriminalne grupe da ispuni bilo šta, kaže da i kriminalac gleda kako da prežive i ostanu na slobodi.
– To sam rekao i Džejmsu Obrajanu koji se sastao sa Vučićem i opozicijom. Pitao sam g ado kaad će SAD i EU podržavati kriminalni režim u Srbiji – rekao je on.
Prema njegovim rečima, pre mesec dana je opoziciji prdstavljeno istraživanje prema kojem svaki peti glasač opozicije neće izaći na izbore ako nema promene izbornih uslova.
– Zato nema smisla izlaziti na izbore. To je bila pozicija sve vreme. Ljudi od nas to traže – naveo je Đilas.
Đilas navodi da je istup Svetislav Kostića kršenje sporazuma i da su kolege iz ZLF koaliciju obevestili da je to njegov lični stav.
Kaže da SSP neće voditi kampanju da manje ljudi izađe na izbore i da opozicija osvoji manje.
– Ali ne možemo da pobedimo Aleksandra Vučića ako se ponašamo kao on – kaže Đilas.
On navodi da ne misli da su se oni koji izlaze na izbore dogovorili sa Vučićem.
Prema njegovim rečima, lokalni odbori SSP imaju slobodu da odluče hoće li na izbore ili ne, ali da je 17 opštinskih odbora u Beogradu odlučilo da bojkotuje.
Đilas procenjuje da se u Beogradu može pobediti ukoliko nema dovođenja birača uz sve loše uslove.
– Ako mislite da ću biti srećan što sam bio u pravu. Ne nisam. Ništa meni ne znači to što ćemo za 60 dana reći bili smo u pravu. U ovoj zemlji će biti gore i produžiće se vlast SNS. – kaže.
O ideji POKS da se napravi kompromis i lista i da se čeka 18. maj za odluku o izlasku ili ne, kaže dakolege koje izlaze na izbore kažu.
On misli da nema vreman za primenu preporuka ODIHR i ispunjenje zahteva, a da im je sad data mogućnost da ne moraju ništa da ispune.
Na pitanje šta je plan SSP, kaže da je borba za izborne uslove oštećena jer je deo opozicije odlučio da izađe na izbore i bez ispunjenje uslova, te da će pritisak biti manji, ali da će borba biti nastavljena.
– Za nas izbori 2. juna nisu legitimni – zaključio je on.
Upitan zašto opoziciaj niej u stanju da donese konzistentnu odluku, kaže da ne želi d aučlestvuje u tome ko je kriv a ko nije. Misli da su svi zajedno izneverili građane i propustli priliku da Vučiću skrate vlast.
Al su trčali ovi iz Danasa da objave članak...
- Post n°325
One Eyed Bob wrote:Nisam slušao, pokušavam da utvrdim ko je Sergioni007 (Brod ludaka) pre nego što se upustim u to, jer je prva stvar koju sam video- izrazito negativan komentar Lazovićeve izjave.
Ma, nebitan je brodludaka a valjda mogu da se komentarisu nastupi politicara.
Meni se ne svidja ovaj mix jakog i slabog kera koji vidim u ovom nastupu. U sloganu imamo Borbu i iznad toga Biram . Navode se primeri kad smo izasli na crtu visestruko jacim protivnicima a onda su nabrojani datumi kad smo ispusili . Dajmo vise i da se iz nastupa pociste
Last edited by ficfiric on Mon 22 Apr - 11:54; edited 1 time in total
_____
★
Uprava napolje!