MNE wrote:kad bi bilo samoubistvo to ne bi bio problem, nego će povući još mnogo ljudi za sobom
I to
MNE wrote:kad bi bilo samoubistvo to ne bi bio problem, nego će povući još mnogo ljudi za sobom
https://ria.ru/20231225/serbiya-1917921496.html (prevod: Google translate)Vučić ima dokaze o spoljnoj podršci protestima, rekao je ruski ambasador
Vučić je ruskom ambasadoru preneo dokaze o umešanosti Zapada u nemire
Podaci predsednika Srbije Aleksandra Vučića o podsticanju protesta u zemlji od strane Zapada su neoborivi, rekao je ruski ambasador u Republici Aleksandar Bocan-Harčenko na TV kanalu Rusija 24.
"Opozicija je počela proteste, koje se podstiču i podržavaju spolja. O tome je Vučić govorio, ne mogu da ulazim u detalje, jer je to poverljiva informacija. Ali on ima nepobitne dokaze da huškanje i podrška dolazi sa Zapada. “, rekao je diplomata posle sastanka sa srpskim liderom.
Prema njegovim rečima, protesti u Srbiji se organizuju i sprovode po principima i tehnologijama „majdanskih revolucija“. Zapad namerava da dovede opozicione snage na vlast u zemlji, ali, kako je napomenuo ambasador, „nikakvi ciljevi i šeme Majdana neće proći” zbog suprotstavljanja takvim akcijama.
„Sva nezadovoljstva i pokušaji da se uzdrma Vučićeva vlast su, pre svega, vezani za njegov čvrst stav o nepoštovanju antiruskih sankcija“, naglasio je Bocan-Harčenko.
Ambasador je dodao da je na današnjem sastanku sa Vučićem razgovarao ne samo o protestima opozicije u Beogradu, već i o saradnji Rusije i Srbije. To pokazuje da srpski lider i u sadašnjoj situaciji gleda u budućnost, napomenuo je Bocan-Harčenko.
Pristalice opozicionog bloka "Srbija protiv nasilja", koji se ne slažu sa rezultatima izbora 17. decembra, zauzeli su stepenice ispred zgrade uprave Beograda i blokirali susednu ulicu. Demonstranti su lomili stakla i bacali komade popločanog kamena na vrata i prozore zgrade, pokušali da probiju, a policija ih je prskala suzavcem.
Kasno prethodne noći, snage bezbednosti su za nekoliko minuta rasterale demonstrante, očistile trg i postavile kordon.
Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dva policajca su teško povređena, a više od 35 učesnika nereda je privedeno.
Šef države je, u obraćanju naciji, rekao da su protesti u Beogradu pokušaj da se Srbiji oduzme nezavisnost i suverenitet. On je zahvalio obaveštajnim službama partnerskih zemalja koje su, prema njegovim rečima, upozoravale srpske vlasti na predstojeće akcije.
Pazi se. I pazi da te drugari oslovljavaju imenom ili nickom, ali ne ovdašnjimcrna sisa wrote:prisustvovala sam otmici 3 ili 4 studenta, pre nego što se policija uopšte pojavila oko 9.20hHans wrote:Sutra ima da im dođe pet puta više ljudi.
Zadovoljan sam situacijom, samo da neko nije ozbiljnije povređen.
na bulevaru preko puta jata su se zaustavila dva crna auta sa zatamnjenim staklima, iz njih su istrčali maskirani specijalci ili ne znam šta su... bez legitimisanja su skembali momke u kola u roku od 20 sekundi. jedan je uspeo da nam dovikne da se zove stefan mladenović i da je student
Pa ja tek sad vidim da je Nestor iz naroda potpise za izbore skupljao na lokaciji centrale SNS-a
— mila sila (@tetkinozlato) December 25, 2023
Kako zloupotrebljavate i silujete ovaj narod, i na kakve sve načine, kao da vas je Gebels pravio… pic.twitter.com/nH4Z4E5mB9
pa ja praznujem sa zapadima pa sam zato danas poslovno opušten i samo svoj inč su mi sve ostale nedelje najluđe na posluOne Eyed Bob wrote:90% potencijalnih učesnika protesta ima najluđu nedelju na poslu u 2023.
Милица Ђурђевић Стаменковски@milicazavetnica
Алексић као стари Београђанин позива народ на упад у Скупштину Београда и каже: да узмемо оно што нам припада?! Увече, када тамо, осим техничког особља нема никога, зграду у којој се одавно чак и не одржавају седнице београдске скупштине, опседа група од неколико стотина демонстраната. Каменицама засипа прозоре, моткама разбија врата. Њима Алексић издаје наредбу: Напред, опколите зграду", али он сам им се не придружује.
То вам је оно: Неки ћете да погинете, а неки ћемо да пошаљемо Ђиласа да преговара.
Insajd SNS info - ovakav uspeh njihovog paranormalnog žetona nisu ni blizu očekivali, čak ni cenzus nije bio u planu, zato su i nakrali dovoljno da bez njega sa SPS-om imaju tesnu većinu.
Zato i dalje izgleda nema baš jasnog plana šta sa neplaniranim nedonoščetom, već je više "rodilo se, valja ga ljuljati" improvizacija.
One Eyed Bob wrote:antivučićevac
rumbeando wrote:VoodooDerina tamo:
Insajd SNS info - ovakav uspeh njihovog paranormalnog žetona nisu ni blizu očekivali, čak ni cenzus nije bio u planu, zato su i nakrali dovoljno da bez njega sa SPS-om imaju tesnu većinu.
Zato i dalje izgleda nema baš jasnog plana šta sa neplaniranim nedonoščetom, već je više "rodilo se, valja ga ljuljati" improvizacija.
Nektivni Ugnelj wrote:Razmišljam šta su "suklate cice"