zločinački režim je jutros uhapsio @vojislavostojic , borca za slobodu, aktivistu i člana Pokreta slobodnih građana... a vi kako te? lepo vam kod kuće?
— Mirko Vujić (@Mirko_Vujic) December 26, 2023
Izbori 2023.
- Post n°876
Re: Izbori 2023.
Jel tačno ovo?
- Post n°878
izgleda da jeste https://www.vreme.com/vesti/priveden-funkcioner-pokreta-slobodnih-gradjana/Nektivni Ugnelj wrote:Jel tačno ovo?zločinački režim je jutros uhapsio @vojislavostojic , borca za slobodu, aktivistu i člana Pokreta slobodnih građana... a vi kako te? lepo vam kod kuće?
— Mirko Vujić (@Mirko_Vujic) December 26, 2023
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°880
Pozovi 192 za izbore
SOFIJA MANDIĆ 26/12/2023
Postaje jasno da je ključni igrač ovih izbora – policija. Ona je „dobila“ izbore za vladajuću stranku, i to tako što je sastavljala netačne biračke spiskove i odbila da odjavi prebivališta izbornim fantomima. Policija nije htela da saopšti precizne podatke o tome koliko ljudi je prijavilo prebivalište u Beogradu neposredno pred izbore. Policija nije prstom mrdnula u slučaju ispitivanja sastavljanja falsifikovanih izjava podrške birača izbornim listama. Policija nije htela (ili smela?) da uđe u prostorije Arene i utvrdi ko je organizovao nesvakidašnju ekskurziju birača u glavni grad. Policija u civilu dežurala je ispred više biračkih mesta. Policija u civilu je izigravala nasilnike na protestu (neki su tako dobili i batine). Policija je pod punom opremom zaposela Skupštinu Grada, dok je kao uljeza tretirala člana Privremenog organa Grada Beograda Vladimira Obradovića i okupljene građane. Naposletku, policija je jurila smrznute mirne demonstrante po sporednim beogradskim ulicama kako bi predsednik mogao da kaže: razbežali su se kao zečevi.
One koji su u nedelju oko 21:15 maskirani došli da prave probleme, policija – sva je prilika – nije dirala. Oni su mogli mirno da se vrate svojim kućama.
Drugi ključni igrač ovih izbora je tužilaštvo. Dok se kriminalne radnje policije sastoje u balansiranom odnosu činjenja i nečinjenja, tužilaštvo je više briljiralo u potonjem. Ova institucija je na predizborne mahinacije reagovala „formiranjem predmeta“, odnosno dodeljivanjem broja i otvaranjem omota spisa u koje se smeštaju krivične prijave koje su im stigle od građana. Da mogu da ih spale, to bi rado učinili, ali srećom postoji i dovoljno dobra alternativa: formiranje predmeta koje prati čvrsta rešenost da se ne postupa.
Iako je na izborni dan više tužilaca u Beogradu bilo dežurno, nije poznato da je ijedan izašao na teren i utvrdio činjenice koje su bile dostupne isključivo tog dana – pre svega kada je reč o kupovini glasova, organizovanom dovođenju birača na biračka mesta, podeli ličnih karata i popunjavanju glasačkih listića ispred biračkih mesta. Za svoj posao bila su nezainteresovana osnovna javna tužilaštva, a još više tužilaštvo za organizovani kriminal. Jedino zainteresovano za „slučaj izbori“ bilo je Više javno tužilaštvo koje se, iako nenadležno, javnosti obratilo šest dana kasnije sa obaveštenjem – da su niža tužilaštva formirala nekoliko predmeta, te da od policije (!) očekuju pomoć u rasvetljavanju onoga što tretiraju kao pojedinačne izborne incidente. Uporedimo postizbornu reakciju posle šest dana i šest noći sa onom nakon potonuća splava simboličnog naziva Kartel. Tužilaštvo je tada reagovalo u roku od nekoliko sati jer, naravno, splavovi su važniji od volje građana.
Tužioci nisu bili na ulici na izborni dan, ali zato znamo gde su bili juče – na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost. Iako nisu članovi ovog organa, troje visokopozicioniranih tužilaca – Zagorka Dolovac, Nenad Stefanović i Mladen Nenadić – zadovoljno su okružili predsednika Republike. Šta troje tužilaca radi tamo? Izgleda da nude svoje dobre usluge predsedniku. On pak želi javnu potvrdu da su tužioci i dalje uz njega, da su odani.
Sa takvom policijom i tužilaštvom, predsednik može da se oseća sigurno, makar od golorukih građana. Samo dan pre sastanka Saveta, policija je uhapsila, a tužilaštvo je za rušenje ustavnog poretka optužilo nekoliko studenata. Troje tužilaca se smejuljilo za predsednikovim velikim stolom, umesto da se rastrče da ispitaju ko je, na koji način i po čijem nalogu izbore pretvorio u policijsku, a ne građansku delatnost.
To je, vidimo iz priloženog, učinio predsednik države, stvarni spiritus movens urušavanja ustavnog poretka. On je sada i zvanično policiju i tužilaštvo unapredio u sopstvenu pretorijansku gardu. Teški su prethodni dani ne zbog neželjenog rezultata izbora, već zbog činjenice da živimo u policijskoj državi i da to više nije nikakva tajna.
Zato neverovatno licemerno zvuče policajci koji liju suze nad razbijenim prozorima. Na istoj talasnoj dužini je i doskorašnji gradonačelnik Beograda koji uzdiše za (navodno) oštećenim nameštajem iz 19. veka u Skupštini Grada.
Zaboravio je presaldumljeni Šapić neke lekcije iz škole. Srpska demokratija, a koju danas građani jedini brane na ulici, takođe je nastala u 19. veku, kao i taj nameštaj. Samo – slomljene stolice i stolovi se lako popravljaju, dok popravka slomljene demokratije ide znatno sporije.
Vučići, šapići i slični izgleda da su i dalje nesvesni kako će ih istorija pamtiti – kao ljude koji građane porede sa sitnim glodarima, a građansku želju za pravdom nazivaju nasiljem. Jer ako je građanski bunt u današnje vreme nasilje – kako se zove poziv 192 koji osigurava opstajanje na vlasti?
- Post n°881
Jos kaze da demonstrati tvrde da ih je policija tukla ali da za to 'nemamo dokaze'. U prilogu sastavljenom od materijala iz razmene vide se samo demonstranti koji bacaju kamenice na vrata skupstine Beograda.
— Aleksandar Kocic (@AlexKocic) December 25, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°882
Videh da ovde mogu da se provere upisani u biracki spisak po birackim mestima https://upit.birackispisak.gov.rs/Verifikacija
Uporedio sam spiskove na BM1 u Sapcu i promenjeno je skoro 10% spiska
Parlamentarni 2022: 1450 glasaca
Parlamentarni 2023: 1438 glasaca
Izbrisano: 139
Dodato novih glasaca: 127
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°883
Del Cap wrote:
Pozovi 192 za izbore
SOFIJA MANDIĆ 26/12/2023
Postaje jasno da je ključni igrač ovih izbora – policija. Ona je „dobila“ izbore za vladajuću stranku, i to tako što je sastavljala netačne biračke spiskove i odbila da odjavi prebivališta izbornim fantomima. Policija nije htela da saopšti precizne podatke o tome koliko ljudi je prijavilo prebivalište u Beogradu neposredno pred izbore. Policija nije prstom mrdnula u slučaju ispitivanja sastavljanja falsifikovanih izjava podrške birača izbornim listama. Policija nije htela (ili smela?) da uđe u prostorije Arene i utvrdi ko je organizovao nesvakidašnju ekskurziju birača u glavni grad. Policija u civilu dežurala je ispred više biračkih mesta. Policija u civilu je izigravala nasilnike na protestu (neki su tako dobili i batine). Policija je pod punom opremom zaposela Skupštinu Grada, dok je kao uljeza tretirala člana Privremenog organa Grada Beograda Vladimira Obradovića i okupljene građane. Naposletku, policija je jurila smrznute mirne demonstrante po sporednim beogradskim ulicama kako bi predsednik mogao da kaže: razbežali su se kao zečevi.
One koji su u nedelju oko 21:15 maskirani došli da prave probleme, policija – sva je prilika – nije dirala. Oni su mogli mirno da se vrate svojim kućama.
Drugi ključni igrač ovih izbora je tužilaštvo. Dok se kriminalne radnje policije sastoje u balansiranom odnosu činjenja i nečinjenja, tužilaštvo je više briljiralo u potonjem. Ova institucija je na predizborne mahinacije reagovala „formiranjem predmeta“, odnosno dodeljivanjem broja i otvaranjem omota spisa u koje se smeštaju krivične prijave koje su im stigle od građana. Da mogu da ih spale, to bi rado učinili, ali srećom postoji i dovoljno dobra alternativa: formiranje predmeta koje prati čvrsta rešenost da se ne postupa.
Iako je na izborni dan više tužilaca u Beogradu bilo dežurno, nije poznato da je ijedan izašao na teren i utvrdio činjenice koje su bile dostupne isključivo tog dana – pre svega kada je reč o kupovini glasova, organizovanom dovođenju birača na biračka mesta, podeli ličnih karata i popunjavanju glasačkih listića ispred biračkih mesta. Za svoj posao bila su nezainteresovana osnovna javna tužilaštva, a još više tužilaštvo za organizovani kriminal. Jedino zainteresovano za „slučaj izbori“ bilo je Više javno tužilaštvo koje se, iako nenadležno, javnosti obratilo šest dana kasnije sa obaveštenjem – da su niža tužilaštva formirala nekoliko predmeta, te da od policije (!) očekuju pomoć u rasvetljavanju onoga što tretiraju kao pojedinačne izborne incidente. Uporedimo postizbornu reakciju posle šest dana i šest noći sa onom nakon potonuća splava simboličnog naziva Kartel. Tužilaštvo je tada reagovalo u roku od nekoliko sati jer, naravno, splavovi su važniji od volje građana.
Tužioci nisu bili na ulici na izborni dan, ali zato znamo gde su bili juče – na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost. Iako nisu članovi ovog organa, troje visokopozicioniranih tužilaca – Zagorka Dolovac, Nenad Stefanović i Mladen Nenadić – zadovoljno su okružili predsednika Republike. Šta troje tužilaca radi tamo? Izgleda da nude svoje dobre usluge predsedniku. On pak želi javnu potvrdu da su tužioci i dalje uz njega, da su odani.
Sa takvom policijom i tužilaštvom, predsednik može da se oseća sigurno, makar od golorukih građana. Samo dan pre sastanka Saveta, policija je uhapsila, a tužilaštvo je za rušenje ustavnog poretka optužilo nekoliko studenata. Troje tužilaca se smejuljilo za predsednikovim velikim stolom, umesto da se rastrče da ispitaju ko je, na koji način i po čijem nalogu izbore pretvorio u policijsku, a ne građansku delatnost.
To je, vidimo iz priloženog, učinio predsednik države, stvarni spiritus movens urušavanja ustavnog poretka. On je sada i zvanično policiju i tužilaštvo unapredio u sopstvenu pretorijansku gardu. Teški su prethodni dani ne zbog neželjenog rezultata izbora, već zbog činjenice da živimo u policijskoj državi i da to više nije nikakva tajna.
Zato neverovatno licemerno zvuče policajci koji liju suze nad razbijenim prozorima. Na istoj talasnoj dužini je i doskorašnji gradonačelnik Beograda koji uzdiše za (navodno) oštećenim nameštajem iz 19. veka u Skupštini Grada.
Zaboravio je presaldumljeni Šapić neke lekcije iz škole. Srpska demokratija, a koju danas građani jedini brane na ulici, takođe je nastala u 19. veku, kao i taj nameštaj. Samo – slomljene stolice i stolovi se lako popravljaju, dok popravka slomljene demokratije ide znatno sporije.
Vučići, šapići i slični izgleda da su i dalje nesvesni kako će ih istorija pamtiti – kao ljude koji građane porede sa sitnim glodarima, a građansku želju za pravdom nazivaju nasiljem. Jer ako je građanski bunt u današnje vreme nasilje – kako se zove poziv 192 koji osigurava opstajanje na vlasti?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°884
još privođenja
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°885
https://n1info.rs/vesti/izbori-2023/sapic-ne-zelim-da-dodjemo-do-vecine-tako-sto-cemo-tajnim-putevima-da-jurimo-odbornike-po-beogradu/„Nemamo šta da krijemo. Naprotiv, izuzetno sam ponosan na sve što sam u poslednjih godinu i po dana uradio. Ukoliko ne budemo u prilici da dođemo do većine, a ja ne želim da do nje dođemo tako što ćemo tajnim putevima da jurimo odbornike po Beogradu, pozvaćemo sve i pokušati da se dogovorimo oko daljeg razvoja Beograda. Tu pre svega mislim na one koji su se izjasnili da se neće odreći dela svoje teritorije, da svoj narod neće proglasiti genocidnim, niti zakačiti šarenu zastavu na Skupštini grada ili potpuno zatvoriti put Srbije ka istoku“, rekao je Šapić za TV K1, a prenosi Gradska uprava u saopštenju.
- Post n°886
Сви знамо да тргују са БГ изборима. Ево вам БГ избори али признајте остало и без бојкота. То је за сада негде одакле их део запада притиска.
- Post n°887
Pa da. Plus imaju elegantan nacin da ponove Bgd izbore, a da ne priznaju da su krali.
Last edited by Erős Pista on Tue Dec 26, 2023 12:53 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°888
Dobrica je par dana pred izbore ispao debil i rekao da ima samo 15k vise prijavljenih u odnosu na prosle bg izbore i da je to sasvim ok.
- Post n°890
To sam i ja proveravao, na mom BM je promenjeno 8.5% birackog spiska za godinu dana
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°891
Da, ispao je debil. Cak i kad je.nesto istina sto ide u prilog protivniku 5 dana pred izbore se ne govori.
- Guest
- Post n°892
Kako proveravas po BM?ficfiric wrote:Videh da ovde mogu da se provere upisani u biracki spisak po birackim mestima https://upit.birackispisak.gov.rs/Verifikacija
- Post n°893
rumbeando wrote:https://n1info.rs/vesti/izbori-2023/sapic-ne-zelim-da-dodjemo-do-vecine-tako-sto-cemo-tajnim-putevima-da-jurimo-odbornike-po-beogradu/„Nemamo šta da krijemo. Naprotiv, izuzetno sam ponosan na sve što sam u poslednjih godinu i po dana uradio. Ukoliko ne budemo u prilici da dođemo do većine, a ja ne želim da do nje dođemo tako što ćemo tajnim putevima da jurimo odbornike po Beogradu, pozvaćemo sve i pokušati da se dogovorimo oko daljeg razvoja Beograda. Tu pre svega mislim na one koji su se izjasnili da se neće odreći dela svoje teritorije, da svoj narod neće proglasiti genocidnim, niti zakačiti šarenu zastavu na Skupštini grada ili potpuno zatvoriti put Srbije ka istoku“, rekao je Šapić za TV K1, a prenosi Gradska uprava u saopštenju.
"Put ka istoku, dok svoje porodice smestaju na zapad.
- Post n°894
Na tom linku mozes da vidis spisak imena po birackom mestu. Samo sam napravio mali kod koji poredi ta dva spiska
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°895
Znam da Zavetnica i Nestorović nisu za Majdan u Beogradu, ali da li su za kosovske tablice?
— Aleksandar Radovanović (@Aledar989) December 25, 2023
Šta, ćute ceo dan?
Nemoguće!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°896
Ma ko jebe Kosovo, daj samo "Majdan" da bude u Beogradu, to je najgore.
- Guest
- Post n°897
Мајдан је одлична идеја. Мада имамо и нашу реч за то, “5. октобар”.
- Post n°898
Uopšte, Majdan je vrlo glupava paralela koju je vlast ubacila jer su njeni birači već podmazani protiv toga i znaju da je to "fuj kakano", a sad kao neko treba da objašnjava "ne, pa čekaj..." u nametnutoj temi.
- Guest
- Post n°899
Па да, орвелијаштина, као Сребреница за коју више не сме да се каже да је геноцид. Али им је такође и успело.
- Post n°900
No Country wrote: Мајдан је одлична идеја. Мада имамо и нашу реч за то, “5. октобар”.
To im se ne pominje previše