The nordic countries with a completely different result than Germany and France: Spectacular electoral gains for green and radical-left parties (MP overtakes SD in Sweden; F strongest party in Denmark, VAS number 2 in Finland), really weak results for the far-right. pic.twitter.com/8Ok1TQj8C3
— Reto Mitteregger (@indubioproreto.bsky.social) (@indubioproreto) June 9, 2024
EU - what's next?
- Post n°251
Re: EU - what's next?
- Post n°252
Still two countries: how Germany voted. (Black=Union; blue=AfD). pic.twitter.com/OUCM82ijcr
— Tom Nuttall (@tom_nuttall) June 10, 2024
- Post n°253
Nemacka vlast ljuta jer su sada oni pod pritiskom zbog loseg rezultata. Unija i afd traze izbore.
Malo sam pratio stanje oko nemacke. Nije afd zbog istoka skocio, na jugu i zapadu je skocio svugde 4 do 5%, toliko je na nivou nemacke. kada se pogledaju demografski najvec savezne oblasti-bavardka ili severna rajna, svuda je afd skocio 4 do 5%. Nema istok nemacke demografiju da ih toliko digne. Tamo ej afd oslabio psole ulaska bsw u trku.
Glasaju za afd iz protesta jer je cdu tamo vladao kao da je kolonija sa puno korupcije, istok je doziveo lepote istocneevropske tranzicije. Drugi razlog nije komunizam vec zato sto je to istorijska pruska, simbol nacionalizma, militarizma i protestantizma. Zato je kao takva zatucena 1945 ali en znaci da ne zivi u ljudima i njihovom nasledju koji je dodtano profilisan kroz DDR.
Last edited by Sox on Mon Jun 10, 2024 5:27 pm; edited 2 times in total
- Post n°254
Nacionalisticke stranke su trenutno podeljene na 3 grupacije. Prva je EKR koju predvodi Djordja Meloni. Druga je ID, gde je vodeci francuski rn. RN se sljihta Meloni da naprave veliku zajednicku grupaciju u ep ali nece biti nista od toga.
I treca gruapciju neodredjeni, gde je najveci afd ali ima jos desnih stranaka.
Kada bi se svi skupili u jednu grupu bili na oko 160 poslanika, sto je blizu EPP a vise od SD, drugi po snazi.
- Post n°255
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°256
BREAKING
— Politics For You (@PoliticoForYou) June 9, 2024
EU elections cement the accuracy of the Western political cycle. https://t.co/qujfXQi3mn pic.twitter.com/T1wkD67qc9
- Post n°257
Jedan od izuzetaka je Italija, gde je Meloni odlicno prosla i zadrzala prvo mesto, sto je cudno za Italiju.
Narod u Evropi je nezadovoljan vlastima, bilo leva ili desna, sa par izuzetaka.
Isto ce biti u UK, gde ce laburisti, kao levica, pocistiti torijevce trenutno na vlasti. Mada se u UK isto pojavljuje nacionalisticka snaga kroz Reform UK ali mislim da je to kratkotrajna pojava koja ce znacajno pasti posle jacanja torijevaca nakon izbora.
- Post n°259
- Post n°260
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°261
Naravno. Ako im od toga zavisi sistem, pa sistem vam ne valja, zastareo, ili nikada nije ni valjao.Nektivni Ugnelj wrote:Nije u tome vic. Ja verujem da Rusija to radi. Ali..pa sta? To je legitimno. Drugo je pitanje sto ja licno mrzim sto to oni rade, ali rules of engagement medju najvecima su takvi da i,jedni i drugi to rade i imaju pravo da rade. Jednostavno, ne prihvatam kukanja od najjacih, to je smesno.
- Post n°262
Erős Pista wrote:https://pescanik.net/uticaj-evropske-radikalne-desnice/
meni je ovo postalo prilično dosadno, 10 godina čitamo jedne iste tekstove.
Kao što je naglasio holandski naučnik Cas Mudde, ako desno krilo EPP nastavi da se udvara Meloni – ili čak zapreti da napusti koaliciju centra Renew Europe i Progresivni savez socijalista i demokrata – krajnje desničarske stranke bi mogle uspeti da ostvare svoje ciljeve, od ukidanja sistema azila do potkopavanja planova za Evropsku zelenu tranziciju, čak i ako ne osvoje vlast.
ovo "napuštanje" se naravno neće desiti ako ni zbog čega drugog jer prosto na desnoj strani nema dovoljno glasova da se drži vladajuća većina, a potkopavanje zelene tranzicije najbolje rade sumanuti evropski/nemački zeleni svojim politikama kojima odsecaju solidne komade biračkog tela od teme i od akcije.
- Post n°263
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°264
broder > jvm
https://jacobin.com/2024/06/eu-parliament-elections-far-right-center
u biti je problem što širi centar nema nikakve smislene ideje o sutrašnjici, što je zapetljan u samo fragmentarno važne teme i što živi u histeričnoj, nekreativnoj defanzivi. u nekom trenutku to sve stvarno može da kolabira, ali ostaću pri tome da će biti kriv centar moći zbog svog periskopskog pogleda na stvari a ne radikalni okrajci, diplorablsi i ostali šarenoliki neslagači sa tekućim glavnim tokom.
- Post n°265
The freakshow MEPs continue. New Italian communist MEP Laria Salis, who was in jail for almost beating a Neonazi to death in Hungary. Italian communists put her on the ballot so she could get out of jail on parliamentary immunity. She won and is now free. lol. pic.twitter.com/5B8DMP6zTA
— kraut.bsky.social (@Der_Parrot) June 11, 2024
- Post n°266
_____
- Post n°267
inč sam protiv ovakvih iživljavanja kad su obične tuče u pitanju ali pošto nacisti Obožavaju sistem 10 na 1 bmk baš
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°268
Der Balkan sorgt seit mehr als 100 Jahren für Konflikte. Trauriger Höhepunkt war der #Kosovokrieg von 1998 bis 1999. Seit dem 11. Juni 1999 hat die #KFOR-Mission den Auftrag, für Stabilität zu sorgen. 25 Jahre später wird es Zeit für einen Rückblick. :arrow_right:https://t.co/64yR3VLf2k pic.twitter.com/BIqrNqN8du
— Bundeswehr (@bundeswehrInfo) June 11, 2024
- Post n°269
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°270
Švabe leče svoje unutrašnje probleme, a i moraju oni negde da imaju svoj Dan-D. Ali to ne menja činjenicu da smo im se svojom glupošću (i zločinima) i totalno promasenom politikom nacrtali za to.
- Post n°271
Evo pravim tw nalog, treba mi da šerujem i lajkujem nestoplachkica wrote:gde je disi da mrzimo kolektivni zapad
[size=34][/size]Der Balkan sorgt seit mehr als 100 Jahren für Konflikte. Trauriger Höhepunkt war der #Kosovokrieg von 1998 bis 1999. Seit dem 11. Juni 1999 hat die #KFOR-Mission den Auftrag, für Stabilität zu sorgen. 25 Jahre später wird es Zeit für einen Rückblick. https://t.co/64yR3VLf2k pic.twitter.com/BIqrNqN8du
— Bundeswehr (@bundeswehrInfo) June 11, 2024
I da budem potpuno iskren, ako krene nuklearni rat, neka prva nuklearka rokne Berlin.
— Laki21 🦺 Stand with your animals!!! (@laki2112) June 13, 2024
To mi je jedina želja.
Ostali nek se rasporede kako god žele.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°272
- Post n°273
- Post n°274
- Post n°275
To je toliko otislo da je profesor sa britanskog Univerziteta Kembridz, Kristofer Klark, napisao knjigu: "The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914", revizionizam prema dokumentima koje je sakupio Fric Fiser nekih 50ak godina ranije a koji kazu da je Nemacka zelela rat.
Sa druge strane, britanski profesor sa Kembridza postavlja tezu da su Srbija i Rusija krive za rat a ne Nemacka.
Sto se tice poruka koje dolaze iz Nemacke prema Srbiji, odnos vlasti u Beogradu i danasnje vlasti u Berlinu je jako los. On cak nije ni toliko ideoloski koliko na licnom nivou.
Medjutim, odnos srpske nacionalisticke desnice i nemacke nacionalisticke desnice je vrlo dobar. Sto je delom logicno, raspadom Jugoslavije i nezavisnoscu Hrvatske i Slovenije, sve se okrneulo naglavacke. Danas su prirodini saveznici italijanskog i nemackog nacionalizma srpski nacionalisti za razliku od Jugoslavije. Tu ima jos neke nadogradnje ka antiislamskom stavu.