Улични ходач wrote:Деру Поздерчеви,
Неки зли весељак ово поставио као коментар,
Улични ходач wrote:Деру Поздерчеви,
Улични ходач wrote:Janko Suvar wrote:
ja se nacelno ne slazem sa nedavimo, ali imam stvarno postovanje za njih oko tih municipalnih i komunitarnih tema, da nisu to sto jesu mogao bih mirne duse glasati za njih, to je sve veoma dobro, a i pokazili su se oko beograda na vodi i hrabri i dosledni, to moze biti jako znacajna lokalna stranka - ja ne razumem sto daju da ih ovako samara Djilas. Verovatno nemaju dva dinara sve ukupno sami, pa zato.
edit: mozda komunalnih a ne komunitarnih, ne znam, moze oba, ne znam ja vise srpski.
Сатрапи од сатрапа.
Изразити среброљупци на врху, ови остали су углавном погубљени чобани будале. Не воза њих ништа Ђидо, Лазовић није џаба био на одбрани бус-плуса. То је подела колача који је угрожен због каприца.
ja se nacelno slazem.boomer crook wrote:mislim problem je sledeci i vrlo jednostavan: ko ce sa djidom koji nije slao ljude da kolju 'turke i spitare' i ucestvovao u vlasti koja je ubijala politicke protivnike ali je tajkunski oligarh a ko ce sa vucicem koji je isto tajkunski oligarh ali koji je radio sve napred navedeno.
nekom je to napred navedeno plus a nekome minus. i to je sve.
boomer crook wrote:mislim problem je sledeci i vrlo jednostavan: ko ce sa djidom koji nije slao ljude da kolju 'turke i spitare' i ucestvovao u vlasti koja je ubijala politicke protivnike ali je tajkunski oligarh a ko ce sa vucicem koji je isto tajkunski oligarh ali koji je radio sve napred navedeno.
nekom je to napred navedeno plus a nekome minus. i to je sve.
Улични ходач wrote:ипак је Парандиловић отворени играч службе
Janko Suvar wrote:Ko hoce da normalizuje odnose sa Kosovom, tako da Srba na Kosovu nema, i da im se premestaju grobovi tamo gde ih je bilo, a odnose sa Bosnom, da u njoj ostanu sugradjani sto slave kalendar, glasajte za Srbiju protiv nasilju.
Ako necete to glasajte za nekog drugog.
Sile nema, da ce se ovo prvo poturiti glasacu zato sto SNS krade. Nema te mreze medija, tog proglasa ili te transgresije koju bi neki naprednjak mogao napraviti, da im se takva prevara provuce.
*taj drugi bi najefikasnije bio SNS, ili ona opozicija koja to prihvata i ulazi u neki odnos sa SNS.
Za mene je samo vazno da se na kraju zna zasto je SNS pobedila na ovim izborima, i zasto ce (uveren sam) privuci sebi te delove opozicije. Ali naravno na kraju se nece znati, nego ce opet biti kriv tvoj krezubi komsija
Janko Suvar wrote:Ko hoce da normalizuje odnose sa Kosovom, tako da Srba na Kosovu nema, i da im se premestaju grobovi tamo gde ih je bilo, a odnose sa Bosnom, da u njoj ostanu sugradjani sto slave kalendar, glasajte za Srbiju protiv nasilju.
Ako necete to glasajte za nekog drugog.
Sile nema, da ce se ovo prvo poturiti glasacu zato sto SNS krade. Nema te mreze medija, tog proglasa ili te transgresije koju bi neki naprednjak mogao napraviti, da im se takva prevara provuce.
*taj drugi bi najefikasnije bio SNS, ili ona opozicija koja to prihvata i ulazi u neki odnos sa SNS.
Za mene je samo vazno da se na kraju zna zasto je SNS pobedila na ovim izborima, i zasto ce (uveren sam) privuci sebi te delove opozicije. Ali naravno na kraju se nece znati, nego ce opet biti kriv tvoj krezubi komsija
I also think basically a lot of this stuff happens in an intense cloud of bad faith and self-delusion: a lot of these symbols, memes, and tropes are just mindlessly reproduced. A lot of these people, who think they are the self-conscious intellectual class generating the ideas on the right, are just essentially the tools for the reproduction of propaganda. Some of them are more self-consciously aware of the true nature of the program, some think they are being ironic as an alibi, others become more so over time. Some like the frisson of danger that comes with it. But, from a political perspective, their psychological state doesn’t matter that much: They are simply nodes in a network of reproduction and distribution.
What I can say with a lot of confidence, is just about everybody in the vanguard of the right-wing, among its intellectuals, its staffer class, its journalists, etc. is in daily close proximity to some form or another of fascist or white supremacist propaganda. And I don’t mean this in the “woke,” everything-is-kinda-white-supremacy way, I mean this in it literally bubbled up from Nazi message boards and the like. At the very least, they do not react in horror at coming into close contact with someone or something from the real extreme. It’s titillating for them. Perhaps it might be worrisome for their career prospects, but not for their sense of themselves. They barely bother to really hide it anymore! It’s in their feeds. It’s in their DMs. It’s their real life social networks. It’s just the air they breathe. Even if they are afraid to hold or evince extreme views, they will admire those who do as the cooler ones and heroes. For the brainier of the set, even as they mock those who talk about fascism as hysterics, they eat up the works of Jünger, Evola, or Schmitt. This is what you have to realize about these people: It’s all lies, all the way down; to themselves and to others. The other thing: there is a reason why people don’t say “alt-right” anymore, there is no more “alternative”, this is just the Right. This is who they are.
boomer crook wrote:ja se secam kako sedim kod drugara i picimo neku igricu na njegovom spektrumu i njegovi se spremaju za izbore za predsednika 1989. godine. cale psiholog, mama arhitekta. izrazito fini ljudi. ja pitam idete da glasate (kao u fazonu sto se smarate) a oni kazu: pa necemo da nam siptari dodju do beograda.
eto od tada pa do shookija jedna ravna linija.