Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izbori 2023.

Erős Pista

Izbori 2023. - Page 31 Empty Re: Izbori 2023.

Post by Erős Pista Thu Nov 16, 2023 10:49 pm

Moram, Zupo, jace je odmene.

Izbori 2023. - Page 31 F-wxep10

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Улични ходач

Post by Улични ходач Thu Nov 16, 2023 10:56 pm

beatakeshi wrote:Znači nemaš pojma. Tužno.

Бус-плус Лазовић други пут.
    Него ми интересује како је прича о Ђилас-СНС-ДСС кандидату за градоначелника тако брзо скинута? Као да је неко наредио снс медијима да престану.
    konjski nil

Post by konjski nil Thu Nov 16, 2023 11:31 pm

Erős Pista wrote:Moram, Zupo, jace je odmene.
    izvrsnošć Izbori 2023. - Page 31 903208043

nekad mi bude baš krivo što će milijarde ljudi pomreti uskraćene za naše politmimstvo Izbori 2023. - Page 31 2304934895

_____
    Izbori 2023. - Page 31 2692   Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence   Izbori 2023. - Page 31 2692
    hk1

Post by hk1 Thu Nov 16, 2023 11:57 pm

ficfiric wrote:
    host wrote:Razliku u procentu na gradskim i republickim izborima medju beogradskim glasacima objasnjava samo stratesko glasanje - mnogi su se plasili da nece preci cenzus na republickom nivou.

Razlog za los rezultat patkara na izborima u Sapcu (uzgred, sta je to Sabac?(*)) sigurno je nepostojeca ili nerazvijena infrastruktura van Beograda. Mozda je to zbog njihove nesposobnosti a mozda ima veze i nedostatak novca/neprihvatanje izvora finansiranja koje koriste ostale stranke.

(*) Kako su prosli u Sapcu? Bili su u koaliciji sa Zelenovicem koji je, ako sam dobro razumeo, bio dobar gradonacelnik?

Moramo je prosao ok ali pricam o partiji ZLF da je gradjani prepoznaju kao lokalni pokret a da mi deluje da oni taj problem ne prepoznaju - nije bitan Sabac, mogu uzeti bilo koji drugi grad. Pricam o politici za republicki nivo. Ako bi zena na obliznjoj pijaci™ da se zaposli, otici ce u SNS, ako bi da kolje Albance, glasace za Seselja, ako joj je Rio Tinto najveci problem, glasace za Cutu, itd. Po cemu ce ona prepoznati ZLF, za sta treba da se zalaze pa da se odluci za ZLF?

Zena sa beogradske pijace™ ima po cemu da prepozna - BNV, los gradski prevoz, itd - ako joj bilo sta od toga smeta, postoje velike sanse da ce glasati za ZLF. O tome pricam - niti su stavili sapu na neku temu, niti imaju i jedno prepoznatljivo lice van Beograda. Jbg, ZLF je jos uvek samo lokalni pokret.

Sto se tice nastupa na republickom nivou, odmah nakon proslih izbora su poceli da se stvaraju savezi. Svi su svesni toga da su mali i da su savezi neophodni pa su Cuta i Miki svuda isli zajedno, bio je sa njima i Milivojevic iz DS. Srce, DS, Zeleni i NDB su krenuli sa tribinama pa je NDB izasao iz toga. Zasto su izasli? Sta je bio plan, da budu sami?
    kad je vec tako, znas li neku drugu stranku koja ima kvalitetnijeg kandidata, od kandidata ciji redni broj na listi si spominjao?

ne moras mi odgovoriti, jasno zbog cega, ali probaj stvari posmatrati i iz tog ugla
    a radi se o coveku koji dolazi iz "unutrasnjosti" i direktno pobija ovo o cemu ti pises

ima jos nesto, nije vezano samo za zlf
    u srbiji svako ili gotovo svako ima misljenje i upucen je (ili makar smatra da je upucen) u ukrajinski sukob, rusiju, usa, izbore u usa, eu, kinu, izraelsko palestinski sukob itd
    na sve to ne moze da utice ama bas nikako

sa druge strane siguran sam da vise od 90% gradjana nema predstavu ko ih predstavlja u lokalnoj skupstini, kakva su mu prava kao gradjaninu, koje su nadleznosti lokalne samouprave,koje pak nekih drzavnih institucija itd itd
    ma ogroman broj ne na ni kako neke osnovne stvari funkcionisu, kako se puni budzet npr
    sve ono na sta itekako moze uticati i sto u velikoj meri i odredjuje kvalitet zivota sto pojedinca sto zajednice

mi imamo potpuni haos, kao vazne "drzavne" teme nam se namecu razna ludila (naravno da nista od toga nije slucajno), da ne pricamo o konstantnom zasipanju nacionalizmima, pretnjam iz komsiluka, pretnjama od migranata, dabome islamskih fanatika koji u milionima cekaju da nasele srbiju i oteraju nas odavde, konstantna prica o kosovu, ali na mitskom nivou itd itd

i svi mi, ali svi smo pod manjim ili vecim uticajem toga
    to nije "normalno" stanje, ne trebamo ga prihvacati kao takvo i posebno ne trebamo politicke aktere koji ne padaju u te zamke i(li)sa namerom ne sire takav pogled na politiku, kritikovati zbog toga
    Улични ходач

Post by Улични ходач Fri Nov 17, 2023 9:23 am

konjski nil wrote:
    Erős Pista wrote:Moram, Zupo, jace je odmene.
    izvrsnošć Izbori 2023. - Page 31 903208043

nekad mi bude baš krivo što će milijarde ljudi pomreti uskraćene za naše politmimstvo Izbori 2023. - Page 31 2304934895

Нисам очекивао од вас тако нешто. Пази, бурек снс Миленковић који је једва сакупио пар стотина ојра од СНС да наш драги пријатељ са форума може да посети Берлин.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Nov 18, 2023 12:17 am

Dzeremaja-beg skupio potpise. 

Uci ce sve tri desne liste u parlament, bice SPN ispod dvaes posto i SPS dvocifren, bice sve dobro za nasu stvar

_____
    ????
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Nov 18, 2023 6:14 am

Kada čujem “naša stvar” refleksno se uhvatim za onu stvar.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Nov 18, 2023 7:04 am

Janko Suvar wrote:Dzeremaja-beg skupio potpise. 

Uci ce sve tri desne liste u parlament, bice SPN ispod dvaes posto i SPS dvocifren, bice sve dobro za nasu stvar

Misliš SNS će ostati na vlasti?
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Nov 18, 2023 7:25 am

da.

_____
    ????
    Улични ходач

Post by Улични ходач Sat Nov 18, 2023 8:37 am

Деру Поздерчеви,

Улични ходач

Post by Улични ходач Sat Nov 18, 2023 8:40 am

Кандидат за крадоначелника испред Ђиласа-СНС-ДСС наставља своју активност. У овој недељи смирујемо и примирујемо у духу стварања СНС од стране жуте власти.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Nov 18, 2023 8:52 am

Janko Suvar wrote:da.

ok, onda ima smisla
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Nov 18, 2023 8:58 am

dobro ovog lika su dogoovorili onomad kad su se sreli, nema drugog objasnjenja za ovakvo ponasanje

_____
    ????
    Улични ходач

Post by Улични ходач Sat Nov 18, 2023 9:02 am

Janko Suvar wrote:dobro ovog lika su dogoovorili onomad kad su se sreli, nema drugog objasnjenja za ovakvo ponasanje

Шта је проблме да одложи штрајк и покаже одговорност према љутим Београђанима. Па није свет твитер.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Nov 18, 2023 9:13 am

sumanutu zelju da koljemo albance & maltertiramo sugradjane nazivajuci ih slowacima pa posle kukamo da neko deli narod i ljude.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Nov 18, 2023 9:17 am

Nektivni Ugnelj wrote:
    Janko Suvar wrote:da.

ok, onda ima smisla
    Ja sam u sred nekog dedlajna i zivim po americkom vremenu, tako da ono izlazim i vracam se u svest , nemam bas snage za neke one-linere i debatovanje . Pa cu samo ovako da pricam kao da je moje misljenje bitno Izbori 2023. - Page 31 1399639816 

SNS-SPS nisu ono sto na N1 i Novoj govore o njima. To govore zato sto su pod a) Srbi b) neutralni onoliko koliko se moze biti dok se zemlja fizicki nalazi tu de se nalazi. 

Oni su stozerna srpska stranka, savez nacionalista unutar i izvan SKJ i zato ih toliko neosnovano mrze neprijatelji Srba. U osnovi su prosecno sposobni, prosecno korumpirani, prosecno nepotisticni za nas politicki zivot i kulturu, nisu nikakva anomalija u odnosu na normalnu politiku kod nas, a kamoli neka velika kriza republike, zarobljena drzava i diktatura. Politicka elita je takva kakva je drustvo, kad budemo Belgijanci imacemo bolju i bicemo neuporedivo vise zli. 

Ako se podje od toga da je takva stozerna stranka bila potrebna jer su i je i drugi imali, i jer tako vreme doslo, onda je ono sto se trazi od politike da su ulazi u odnose sa tim blobom, da se on gura i oblikuje kolko moze i gde moze. Unutar toga se moze mnogo uraditi, ne samo u pogledu tih nacionalnih stvari nego generalno u pogledu dobre uprave. 

U tom smislu za ovakve kao sto sam ja, posao je da se gura Jovanovic, Ponos ili Jeremic koliko moze , a za takve kao sto si ti (u najboljem ili bar neutralnijem smislu kazem) znacajan deo je vec usao u rezim i radi svoj deo koliko moze. 

Ovi sto bi da sruse celu stvar, za njih nema mesta u mom vidjenju zemlje i drustva. 

Ja sam to shvatio i promenio misljenje u vreme izbora na kojim je izgubio Jankovic, kad sam se potpuno sablaznio tim rezultatom, Olenikom, Trifunovicem i celom to frankovackom ekipom. To je moja villain origin story, kako sam prestao da brinem i zavoleo sendvic.

Ukratko, da SNS ce dostane, jedan deo desne opozicije ce uci posle u neke odnose sa SNS (Zavetnici, Poks odma, Jeremic i mozda Radulovic pretpostavljam oko stvari koje se ticu kompromisa sa Smitom oko imovine itd), a N1 ce ostati tu gde je.

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Nov 18, 2023 9:22 am

boomer crook wrote:

sumanutu zelju da koljemo albance & maltertiramo sugradjane nazivajuci ih slowacima pa posle kukamo da neko deli narod i ljude.
    kolko me dobro razumes svaka ti cast Izbori 2023. - Page 31 1399639816
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Nov 18, 2023 9:27 am

Улични ходач wrote:
    Janko Suvar wrote:dobro ovog lika su dogoovorili onomad kad su se sreli, nema drugog objasnjenja za ovakvo ponasanje

Шта је проблме да одложи штрајк и покаже одговорност према љутим Београђанима. Па није свет твитер.
    ja se nacelno ne slazem sa nedavimo, ali imam stvarno postovanje za njih oko tih municipalnih i komunitarnih tema, da nisu to sto jesu mogao bih mirne duse glasati za njih, to je sve veoma dobro, a i pokazili su se oko beograda na vodi i hrabri i dosledni, to moze biti jako znacajna lokalna stranka - ja ne razumem sto daju da ih ovako samara Djilas. Verovatno nemaju dva dinara sve ukupno sami, pa zato.

edit: mozda komunalnih a ne komunitarnih, ne znam, moze oba, ne znam ja vise srpski.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Nov 18, 2023 9:42 am

Janko Suvar wrote:
    boomer crook wrote:

kolko me dobro razumes svaka ti cast Izbori 2023. - Page 31 1399639816

Izbori 2023. - Page 31 68d50510

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Улични ходач

Post by Улични ходач Sat Nov 18, 2023 9:43 am

Janko Suvar wrote:
    Nektivni Ugnelj wrote:

ok, onda ima smisla
    Ja sam u sred nekog dedlajna i zivim po americkom vremenu, tako da ono izlazim i vracam se u svest , nemam bas snage za neke one-linere i debatovanje . Pa cu samo ovako da pricam kao da je moje misljenje bitno Izbori 2023. - Page 31 1399639816 

SNS-SPS nisu ono sto na N1 i Novoj govore o njima. To govore zato sto su pod a) Srbi b) neutralni onoliko koliko se moze biti dok se zemlja fizicki nalazi tu de se nalazi. 

Oni su stozerna srpska stranka, savez nacionalista unutar i izvan SKJ i zato ih toliko neosnovano mrze neprijatelji Srba. U osnovi su prosecno sposobni, prosecno korumpirani, prosecno nepotisticni za nas politicki zivot i kulturu, nisu nikakva anomalija u odnosu na normalnu politiku kod nas, a kamoli neka velika kriza republike, zarobljena drzava i diktatura. Politicka elita je takva kakva je drustvo, kad budemo Belgijanci imacemo bolju i bicemo neuporedivo vise zli. 

Ako se podje od toga da je takva stozerna stranka bila potrebna jer su i je i drugi imali, i jer tako vreme doslo, onda je ono sto se trazi od politike da su ulazi u odnose sa tim blobom, da se on gura i oblikuje kolko moze i gde moze. Unutar toga se moze mnogo uraditi, ne samo u pogledu tih nacionalnih stvari nego generalno u pogledu dobre uprave. 

U tom smislu za ovakve kao sto sam ja, posao je da se gura Jovanovic, Ponos ili Jeremic koliko moze , a za takve kao sto si ti (u najboljem ili bar neutralnijem smislu kazem) znacajan deo je vec usao u rezim i radi svoj deo koliko moze. 

Ovi sto bi da sruse celu stvar, za njih nema mesta u mom vidjenju zemlje i drustva. 

Ja sam to shvatio i promenio misljenje u vreme izbora na kojim je izgubio Jankovic, kad sam se potpuno sablaznio tim rezultatom, Olenikom, Trifunovicem i celom to frankovackom ekipom. To je moja villain origin story, kako sam prestao da brinem i zavoleo sendvic.

Ukratko, da SNS ce dostane, jedan deo desne opozicije ce uci posle u neke odnose sa SNS (Zavetnici, Poks odma, Jeremic i mozda Radulovic pretpostavljam oko stvari koje se ticu kompromisa sa Smitom oko imovine itd), a N1 ce ostati tu gde je.

Милица ће последња од свих из опозиције ући у савез са СНС. Говорим о самој Милици и то због онога што тренутно ствара. "национално окупљање" није предизборна коалиција.

Хамдија је играч СНС на овим изборима са све разним власима. То се очекивало, то је начин на који Вучић ради. Прво ослаби а онда подржи да би ослабио оне који су много опаснији у том тренутку,тако дроби, конкретно овде је напад премко влаха, нећу да будем интелектуалац хоћу да опалим Весну Змијанац и старим другаром Ђидом.

Другосрбијанштина увек може да рачуна на 20%, који ће пред сваке изборе бири преварени на исти начин. Они то воле и не треба кварити. Али се треба здраво смејати томе.

СНС-СПС су најобичнији сатрапи, у дословном персијском значењу те речи. Једини разлог зашто владају јер им је тако шеф омогућио. Да их не желе скинули би их за неких 6 месеци али им требају јер су се показали најбољим у амортизацији.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Nov 18, 2023 9:50 am

zavetnici su doslovce textbook DB stranka desne desnice (da nekazem ono izlizano ekstremne). tu je dodatno takodje odvratan taj trad-wife sluskinjina prica momenat koji se sada prodaje kao culture war da se neko navuce pa da krene da prica s njom o zenama, muzevima, abortusima i crncima-ciganima sto siluju nase zene-sestre.

_____

Post by beatakeshi Sat Nov 18, 2023 9:50 am

Et JŠ 
    hvala na ovom dugačkom i iscrpnom postu.
    Pretposravljam da se ne slažeš ali to je 100 postotni "autošovinizam".  A možda nisi ni svestan toga.ali ako ti je za utehu: nisi *drugosrbijanac".
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Nov 18, 2023 9:53 am

ova sustinski tadicevska prica o tome kako neka centralna vlada postavlja satrape (doslovce namesnik provincije) je ludacka prica koja treba da valjda najarca ljude a gde su puni suverenizam vidi kao mogucnost za sve ono sto sam napisao suwaru.

_____
    Улични ходач

Post by Улични ходач Sat Nov 18, 2023 9:56 am

Janko Suvar wrote:
    Улични ходач wrote:

ja se nacelno ne slazem sa nedavimo, ali imam stvarno postovanje za njih oko tih municipalnih i komunitarnih tema, da nisu to sto jesu mogao bih mirne duse glasati za njih, to je sve veoma dobro, a i pokazili su se oko beograda na vodi i hrabri i dosledni, to moze biti jako znacajna lokalna stranka - ja ne razumem sto daju da ih ovako samara Djilas. Verovatno nemaju dva dinara sve ukupno sami, pa zato.

edit: mozda komunalnih a ne komunitarnih, ne znam, moze oba, ne znam ja vise srpski.

Сатрапи од сатрапа.
    Изразити среброљупци на врху, ови остали су углавном погубљени чобани будале. Не воза њих ништа Ђидо, Лазовић није џаба био на одбрани бус-плуса. То је подела колача који је угрожен због каприца.
    Улични ходач

Post by Улични ходач Sat Nov 18, 2023 10:01 am

boomer crook wrote:zavetnici su doslovce textbook DB stranka desne desnice (da nekazem ono izlizano ekstremne). tu je dodatno takodje odvratan taj trad-wife sluskinjina prica momenat koji se sada prodaje kao culture war da se neko navuce pa da krene da prica s njom o zenama, muzevima, abortusima i crncima-ciganima sto siluju nase zene-sestre.

Да је било тога-сигурно. Међутим, постоји тренутак када се пређе преко. Пример је бивши Национални фронт у Француској, довољно говори промена имена. То је била војна служба Француске, Жан. Међутим током времена све се више обликује у неком свом правцу из разних разлога. Иако се они и даље умеју самоубити али све мање јер не желе да буду стално извршиоци ако су већ стекли значајну подршку. Чему то? Једно је када си на маргини а друго када идеш ка врху.
    Ево, један од главних разлога зашто ниј створен савез Заветници-ДСС-Двери је его. Људи то занемарују.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 3:05 am